To je poslanec, ki podira vse …

Foto: STA

Slavni bolniški brat Jani Möderndorfer med poslanci očitno podira vse rekorde. Čeprav so tudi številni njegovi politični kolegi znani po tem, da menjajo stranke pogosteje kot spodnjice, se danes prav za njega zdi, da je absolutni zmagovalec. Po LDS, Pozitivni Sloveniji in Zavezništvu Alenke Bratušek je Jani Möderndorfer sedaj vstopil še v četrto stranko – SMC. Med ženskimi poslankami mu tako v strankarski fluidnosti konkurira le še Alenka Bratušek.

Kot so pojasnili v SMC, so pogajanja z Möderndorferjem potekala več mesecev. Bila so težka in dolga, na koncu pa je odločitev o njegovem sprejemu poslanska skupina sprejela soglasno, Jani Möderndorfer pa je postal njihov član. Pod posebno lupo so ga imeli kar nekaj časa, pri čemer se je Jani izkazal za več kot solidnega. Šefica njihove poslanske skupine Simona Kustec Lipicer je tako dejala, da so v zadnjih mesecih spremljali vsa njegova glasovanja. Ker je glasoval tako, kot so v SMC pričakovali, si je danes le zaslužil nagrado – in postal njihov član.

Möderndorfer skoraj vsako leto pri drugi
Spomnimo. Svojo poltično pot je Möderndorfer začel v LDS, kjer je bil tajnik ljubljanskega lokalnega odbora LDS, dokler ga Gregor Golobič ni poslal k županu Ljubljane Zoranu Jankoviću. Nekaj let je bil član njegove liste, nato pa tudi poslanec Pozitivne Slovenije. V vmesnem času mu je Janković uredil mesto predsednika košarkarskega kluba Olimpija.

Ko sta se Janković in Bratuškova sprla, je Möderndorfer Jankoviću brez težav obrnil hrbet in potegnil z Bratuškovo. Kot poslanec Zavezništva Alenke Bratušek je bil v parlament izvoljen tudi na zadnjih volitvah. Sedaj pa se je odločil, da bo svojo srečo poskusil še pri Miru Cerarju.

Möderndorfer pa s prestopom popravlja tudi število poslancev največje poslanske skupine, ki je do včeraj sicer že izgubila dva poslanca. Medtem ko je Simona Kustec Lipicer ob izstopu poslanca Franca Laja izrazila tudi pričakovanje, da bo poslanec stranki, ker je bil izvoljen na njeni listi, vrnil mandat, pa v zvezi s prestopom Möderndorferja, ki je bil izvoljen na listi Zavezništva Alenke Bratušek, šefica poslanske skupine SMC tovrstni etičnih pomislekov ni imela več.

M. G.