To so sodniki, ki bodo ponovno odločali v zadevi Novič

Milko Novič (Foto: STA)

Višje sodišče v Ljubljani je v zadevi Novič že obvestilo stranke v postopku, da bo javna seja senata sodišča druge stopnje, v sredo, 12. februarja, ob 9. uri, in sicer v sobi 102/1. Zdaj pa so znana tudi imena sodnikov senata, ki bodo o pritožbi zoper sodbo sodnika Radonjića v zadevi Novič odločali. To so Igor Mokorel, predsednik, Stanka Živič kot poročevalka in Barbara Črešnar Debeljak kot članica.

Milko Novič je sinonim za krivice, katere se lahko zgodijo slehernemu slovenskemu državljanu v slovenskem pravosodnem sistemu. Umor direktorja Janka Jamnika je razburjal slovensko javnost, katera je budno spremljala sodni proces.

Noviča so po krivem obsodili, vendar je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in dalo v celotni proces sojenja vrnilo nazaj na ljubljansko okrožno sodišče. Lani septembra pa je ob besedah sodnika Zvjezdana Radonjića končno dočakal svobodo.

Napad na sodnika, ki je Noviča oprostil
Vendar dr. Novič še ne more mirno zadihati, saj se je tožilstvo pritožilo na sodbo. Tako se bo celotna zadeva odvila zopet na okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer bodo višji sodniki sodbo potrdili, spremenili ali pa razveljavijo in spet odredijo novo sojenje.

Zvjezdan Radonjić (Foto: Demokracija)

Prav tako pa ni naključje, da so se sočasno s to napovedjo, ponovno začeli napadi na sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je oprostil dr. Noviča in ob razglasitvi sodbe javnosti razkril neverjetne pritiske nanj.

Demokracija

 • pajot

  Ne glede na rezultat tega ponovnega sojenja,vam povem gospoda sodniki: prišli boste na vrsto.

  • Janez

   Ta čas bo vsak čas…….;

   • Joc 52

    iz tvojih ust …..

  • VERZIFIKATOR

   A je mogoče vzeti kakšnega “preko reda”?

   • pajot

    Preko reda?
    Sfukatorja najprej.

 • Andrej

  S tem tempom sodniki zmanjšujejo “čakalne vrste”. Sodba, pritožba, pritožba na pritožbo, Zavrnitev pritožbe na pritožbo, vrnitev na prvostopenjsko sodišče, pritožba, pritožba na pritožbo….. In potem še nekaj Poljake kritizirajo, ko so določili, da mora sodnik za svoje odločitve odgovarjati.

  • Iva

   http://dosjemilkonovic.si/post/502145/je-slovensko-pravosodje-vredno-spostovanja-sodnik-radonjic-ne-le-da-ni-dokazov-da-je-novic-kriv-dokazano-je-da-ni-kriv

   Fotografije kažejo, katere osebe so bile vpletene v montirano zgodbo – sojenje nedolžnemu Noviči, da se prikrije pravega morilca s pomočniki in naročniki!

   Not je padla tudi poročevalka Živičeva(!), ki bi tudi morala biti izločena! Opazovala sem jo na sojenju 20. in 22. 12. 2017! Korakala je sem ter tja ter napiflano prebirala sodni konstrukt, ostala dva (tokrat izločena Štrukel in Merčunova) sta nemo gledala v daljavo.
   Črešnarjeva je mlada. Pride čas, ko kimanje nadrejeni sodni “mafiji” ne bo več koristilo pri napredovanju! Kaj pa sodnik Mokorel, si bo upal pritrditi Radonjiću ???

   • Gren

    TI SE BODO USRALI

   • jan Gedli

    Ne morejo in ne morejo mimo “potrebe”, da odločujoči senat ne bi bil kontaminiran.

  • jan Gedli

   Tudi mi imamo v kazenskem zakoniku določeno kaznivo dejanje krivega sojenja, samo nikoli še ni bil ta člen dejansko uporabljen.

 • piko8

  Tudi za krivosodje prihaja čas streznitve!!

 • Kučko pod pručko

  Dve kranjski sramoti, Pivkova in buldog Pogačnik

  Zadnji čas je, da Janša sestavi vlado in da naredi red tudi v sodstvu. Iz daljne, predvsem pa bližnje zgodovine, vemo, da je velika večina sodnikov povsem rdeče usmerjenih. Vsakomur, kolikor toliko vednemu človeku je jasno, da razne sodniške prostitutke od Pivkove, ki se je kitila s titovko in rdečo rutko, pa vse do Bergantove žene, ki je kolegici čestitala za pogum, ko je poslala Janšo na Dob, ne sodijo na sodišče. Če že imajo diplome Pravne fakultete, so dobre kvečjemu za kakšne pravnice v podjetjih. Nič boljši pa niso niti njihovi moški kolegi, ki kar tekmujejo s tem, koga bodo po nedolžnem strpali v zapor.

  Med prvimi, ki bi moral biti v vrsti za odstrel pa je kranjski buldog Marjan Pogačnik, ki izvaja grozne pritiske na pogumnega in nepristranskega sodnika Radonjića. Sodnika, ki sodi v ozek krog tistih, ki si zaslužijo, da nosijo ta častni naziv!!!

  • pajot

   Ne morem si kaj,da te ne bi popravil. Glede sodnic,ki naj bi bile dobre kvečjemu za pravnice v podjetjih.
   ne,dragi Kučko,niti za tja niso.
   Po mojem niso niti za v kuhinjo.
   Eventuelno za v bordel. S titovko in rdečo zvezdo. Za perverzneže,ki jim pride,če zagledajo ta dva simbola.

   • Joc 52

    bravo, dober

    • Anton

     meni pa ob pogledu teh babnic nikakor “ne more priti”, pa naj se še tako trudim, ni HASKA!

     sarkazem press

 • Antonius

  Država nad državo je rdeče, Bavconovo krivosodje. Državljani, ki jih plačujemo, smo njegove največje žrtve.
  Mojega svaka je SPL tožil za plačilo nečesa, kar SPL-ju ni bil obvezan plačevati, sodnik ga je pa obsodil, da je neupravičeni zahtevek plačevala vdova po njem. Sestra priporočeno sodno pošto po umrlem niti dvigniti ni mogla, ker od pokojnega moža ni imela pooblastila. Sodnik si je izjavo pokojnega preprosto izmislil, da se ne bo udeleževal sodnih razprav. Seveda sodnik ni upošteval pisnega dokazila, da je je njen mož že osem mesecev na Žalah pokopan.
  Kaj je bil spor. Zaradi premalo stanovanjskih enot v stanovanjskem objektu, SPL-ja sploh niso bili dolžni imeti za skrbnika hiše. Vsilili so se štirim lastnikom stanovanj.
  Volite SDS, da bo lahko opravila prvi korak, da se krivosodnim nastavi ogledalo in jim obesi odgovornost za vrat.

  • Joc 52

   bilo bi prelepo, držim pesti, da se počisti…..

 • KAPIBARA

  Le kaj ga matrajo, če pa drugim poskus umora, spremenijo v poskus uboja.. je pa res, da za to boniteto moraš biti sodničin sin..

 • Iva

  Je staro-nova poročevalka Stanka Živič dobro prebrala Radonjićevo sodbo? Na prvem sojenju je “naučeno” prebirala “kopijo” Koletine (sic!), le za Sabličev NFL je priznala, da ni imel akreditacije za GSR delce!

  Radonjićeva sodba temelji na popolnem alibiju Noviča – dokaz da Novič NE MORE BITI morilec Jamnika, kar dokazujejo tudi posnetki tamkajšnjih kamer! Sodišče se je na obravnavah do sedaj izogibalo tem posnetkom. Tik pred umorom je tam krožil kolesar, verjetni morilec pa je viden po streljanju, tik ob parkirišču (kaže kamera), ko čaka na prevoz (telefonira, se slači in skoči v Fiat Punto, ki odpelje proti Merkurju). Gre za suhljate osebe in ne (!) 185 cm in takrat 106 kg težkega Noviča!

  Bodo tudi tokrat pritiski botrov iz ozadja, ki se že eno leto trudijo, da bi se preiskava ne nadaljevala (Radonjić jih je z izrekom prehitel še preden so ga lahko izločili kot sodnika) vplivali na razsodbo???
  Mafijsko ozadje namreč skuša delno razveljaviti oprostilno sodbo, jo vrniti na 1. stopnjo in zastarati zadevo (oktobra 2020).
  Bo senat zaščitil mafijo? V sredo bomo videli, kolikšno moč še imajo botri ob aktualnem dogajanju – nastajanje nove vlade, zahteve po vladavini preva!

  • pupa

   Ko bodo sodniki nosili kazensko odgovornost za svoje namerne ali nenamerne “napake” bom vsaj malo verjela v pravno državo. To kar imamo do danes v Sloveniji je lahko samo KRIVOSODJE.
   Se opravičujem redkim izjemam med sodniki.

   Za primer bom naštela nekaj v nebo vpijočih primerov:

   Rotar je z lahkoto bil poslan v zapor v primeru Kramberger, čeprav je vesoljna Slovenija vedela, da so zaprli nedolžnega pijančka. ( sodnika, ki ga je obsodil bi samo rada vprašala kam je izginil metek iz Krambergerjevega trupla pri obdukciji).

   Skupina Balkanski bojevnik ali imate sodniki mirno vest? Ali mirno spite. Koliko pomirjeval jemljete, ko se vam oglaša vest?

   O PATRIJI je bilo veliko napisanega, kako sodstvo z lahkoto na sodiščih “UBIJA” nedolžne.

   Sedaj pa še Novič, sodniki ali se kaj sramujete svojih ZABLOD??????????

 • janko

  Vidi se nedolžnost osumljenega, celo iz letala!
  Montirani proces, laž, podtikanje, teror, likvidacija…. kot da smo v letu 1946.

 • Franc Šink

  Niti ne vedo kdo je kriv, kako naj potem sodijo.

 • hajduk

  Kaj sploh bremeni Novkoviča,
  -nekdo ga je slišal bentiti, da je treba Jamnika ubit,
  – na njegovi jakni so našli sledi streliva, kar je normalno pri športnih strelcih in kemično sled ni bilo mogoče natančno povezati z sledmi na krogli,
  – ima bicikl.

  Zaključek je logičen in jasen, vsi vojaki, policisti, varnostniki, športni strelci in lovci, ki so tudi kolesarji, so morilci.

 • Golman

  Afera CHF: Združenje Frank z vsemi instrumenti nad kršitve pravic potrošnikov v sodnih postopkih!
  V Združenju Frank ugotavljajo, da v sodnih postopkih, v katerih tožniki tožijo banke zaradi nepoštenih pogojev v kreditnih pogodbah v švicarskih frankih, prihaja do očitnega in nedopustnega izčrpavanja potrošnikov. V zadnjih mesecih je bilo zoper banke vloženih veliko novih tožb, a bojimo se, da se bo, če ne bo prišlo do sprememb v dosedanji sodni praksi, ki je izrazito v škodo po…trošnika kot šibkejše stranke, le še povečala obremenitev potrošnikov in sodišč.
  Dogajanje na sodiščih pritrjuje opozorilu Združenja Frank ob zavrnitvi predloga zakona na parlamentarnem Odboru za finance v letu 2019, in sicer, da je napotitev kreditojemalcev na sodišča v danih okoliščinah neodgovorno početje. Sodni postopki so dolgotrajni, tožbe, pritožbe in zahtevki za revizijo potujejo med različnimi instancami, se vračajo na nižje stopnje in ponovno nazaj na višje. Kreditojemalci, ujeti v ta absurdni vrtiljak, svoj položaj opisujejo z besedami: “to je kot brutalno padanje po stopnicah”. K temu svoje prispevajo še visoke sodne takse in stroški storitev odvetnikov. “Sodišče je za tiste, ki si ga lahko privoščijo in ne za tiste, ki iščejo pravico”, je skupna ugotovitev.

 • hajduk

  Mene v tem primeru najbolj moti sveta preproščina. Kot, da je tako lahko umoriti človeka, vzameš pištolo, vsedeš se na kolo in počakaš žrtev, ustreliš, vržeš pištolo v Ljubljanico in greš gledat naprej televizijo.
  Mene skrbi za mentalno zdravje preiskovalcev in tožilcev. Tako zaroto bi lahko organizirala edino dobro organizirana kriminalna združba, ki bi dolgo zalezovala žrtev in točno naštudirala vsak korak, pri čemer bi poznali tudi zorne kote vseh obstoječih varnostnih kamer.

  Mogoče je Novkovič res kriv, ampak koga to sploh briga, neposredni dokazi proti njemu, o katerih ne bi bilo mogoče razumno dvomiti ne obstajajo, torej za slovensko ljudstvo ni kriv. Jaz ne vem o teh stvareh popolnoma nič, sklepam lahko edino o dokaznem materialu v obtožnici, ki je znan javnosti, v mojem imenu ga ne bi smeli niti zapreti, kaj šele obsoditi, ostali slovenci imajo pa svoje mnenje. To pomeni sodba v imenu ljudstva, kot skupnost ne moremo kaznovati ljudi, ker so se nekemu sodniku zdeli čudni, enostavno ne moremo živeti v taki družbi kjer je vsakdo lahko obsojen za umor.

  • DOMOVINSKA LIGA

   V našem pravnem sistemu si kriv že zato ker si v Sloveniji.

   • hajduk

    Pri nas smo razslojeni, kogar vojaško policijski aparat enkrat vzame na muho, so vsi obsojeni na dosmrtno kazen.
    Resno, aparat ve, da je kriv, pravega kriminala praktično ni, nevarni so edino pogumni in moralni posamezniki, ki se sploh upirajo.
    Potem je pa še kup takih, ki nimajo nobene hrbtenice in se za nič ne sekirajo, oni pa nadzirajo. Policajev v uniformi je malo, aparat je pa kot v vzhodni Nemčiji.
    Ko so dobri ljudje onemogočeni in zatrti, lahko slabi delajo vse kar hočejo in to je danes Slovenija.
    Globoka država pa vse skupaj opravičuje z zgodovinskim poslanstvom, za vsako ceno ohraniti državo, če pa ne bo šlo, bo vsaj vse njihovo in ne bodo imeli nobenih sovražnikov neprestano za ritjo.

   • šmentanamuha

    Ne ne, zato ker nisi naš.

  • šmentanamuha

   Zelo dobro si utemeljil.

  • terminalar

   Preveč razumsko in logično razmišljaš. Ne upoštevaš, da mu sodi mafija.

 • Franc Šink

  Samo poglejte Židana. Ima na glavi klobuk mesarskega mojstra.

 • jan Gedli

  Članek je dober in zelo poveden. Informiranim poštenim ljudem je “iz aeroplana” videti, da je pošteno, pravično in verodostojno oprostilno sodbo potrditi.
  Zgolj zaradi razumevanja želim opozoriti na NAPAKO glede sodišča, ki bo odločalo o pritožbi tožilke Žgajnarjeve. Predzadnji stavek članka se glasi: “Tako se bo celotna zadeva odvila zopet na OKROŽNEM sodišču v Ljubljani, kjer bodo VIŠJI sodniki sodbo potrdili, spremenili ali pa razveljavijo in spet odredijo novo sojenje.” Višji sodniki ne sodijo na okrožnem sodišču, pač pa na višjem sodišču – ki je zaradi svoje funkcije višje od okrožnega saj odloča o pritožbah zoper sodbe okrožnih sodišč. Še višje sodišče od višjega sodišča pa je vrhovno sodišče, ki odloča o izrednih pravnih sredstvih (npr. o zahtevi za varstvo zakonitosti) zoper sodbe višjih sodišč. Tako bodo višji sodniki na VIŠJEM IN NE NA OKROŽNEM SODIŠČU odločali o konkretni pritožbi zoper oprostilno sodbo okrožnega sodišča (ki jo je soglasno izdal senat petih sodnikov – treh sodnikov porotnikov in dveh profesionalnih sodnikov pod predsedstvom sodnika Radonjića). V primeru, da bo sodbo razveljavilo, jo bo dolžno vrniti nazaj prvostopnemu sodišču – torej OKROŽNEMU sodišču v novo sojenje.

 • Marija

  Kakšen interes imajo tožilci,da tako vstrajajo?Tu meni daje vtis,da je to preganjanje že osebna zadeva tožilca/ ke?