fbpx

[EKSKLUZIVNO] Toaletna dopisovanja naših vrlih poslancev – Seronja si ti!

Foto: STA

V našem parlamentu se sprejemajo zakoni, parlamentarci pa so od ljudstva izvoljeni predstavniki Republike Slovenije. Spremljamo jih po televiziji in po radiu. Večinoma so vljudni in urejeni. Za kulisami pa se dogaja marsikaj. 

Ne gre pa za kakšne teorije zarote ampak za preprost humor. Na stranišču parlamenta se je med poslancem Stranke modernega centra Markom Ferlugo in anonimnežem vnela prava dopisna vojna.

Imam priliko in čast, da sem nasledil WC od nekega seronje
Poslanec SMC, ki se čuti dolžnega opozarjati na stanje parlamentarnih stranišč, je zapisal: “Moje ime je Marko Ferluga. Žal imem to “priliko” in “čast”, da sem bil oziroma sem imel to “srečo”, da sem že večkrat “nasledil” WC od nekega seronje, ki ne zna ali noče počistiti za seboj! Zatorej še 1x vljudno prosim, da bodimo ljudje in počistimo za seboj, ko opravimo veliko potrebo. Pomislite prosim na naslednjega uporabnika. Hvala za razumevanje. Marko Ferluga.”

Nato je sledil odgovor. Neznanec je na Ferlugov listek dopisal “Seronja si ti” in narisal puščico od napisanega do Ferlugovega podpisa.

Če si moški imaš muda!
Ko bi se marsikateri človek zgolj nasmehnil, pa je Marko Ferluga šel v protiofenzivo. Dodal je še en listič na katerem je neznanca pozval, malo da ne, na dvoboj. Zapisal je: “Spoštovani dopisovalec. Sicer ne mislim imeti zidnega bloga. Glede na to, da si prišel v moški WC sklepam, da si moški in če si imaš muda! Lahko: a.d. 1) se podpišeš z imenom in priimkom, a.d. 2) me pokličeš, ker namreč jaz sem se predstavil, a.d. 3) ostaneš anonimen in ostaneš kar si …. Marko Ferluga brez strahu. p.s. Na koncu koncev pa gre za to in na kar sem želel opozoriti, da vsak za sabo počisti.”

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Skrivnostni dopisovalec po tem ni ničesar več odgovoril. Morda se je ustrašil avtoritete poslanca. Zagotovo pa je, da so sedaj stranišča v Državnem zboru varna pred raznimi, če se izrazim po Ferlugovo, “seronjami”.

A. R.