fbpx

NOVI PODATKI! Toliko migrantov so ujeli včeraj!

Migranti v Veliki Kladuši.

Policisti dnevno poročajo o ujetih migrantih, ki so nezakonito prestopili našo državno mejo.

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli tri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so nam podatke za četrtek sporočili s PU Novo mesto. Postopki z ujetimi tujci še potekajo, vendar pa je pričakovati, da bodo tudi ti, tako kot večina do sedaj, v Sloveniji zaprosili za azil ter jih bodo odpeljali v azilni dom.

Jasno je, da se napovedi o drugem migrantskem valu uresničujejo, saj zadnje tedne ni bilo dneva, da policisti ne bi ujeli vsaj kakšnega migranta. Situacija je šla že tako daleč, da po naših informacijah migranti celo prosijo domačine v Beli krajini, naj pokličejo policijo, saj je njihov cilj, da jih policisti popišejo, oni pa nato zaprosijo za azil.

Še več migrantov pa je mejo nezakonito prestopilo na območju PU Koper. V Mali Bukovici so policisti prijeli dva državljana Libije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito. Zvečer, natančneje ob 18.30 pa so policisti na mejnem prehodu Jelšane ob vstopu pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih številk odkrili dva državljana Afganistana, ki sta bila skrita v bočnih predalih sedlastega vlačilca. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom v nadaljnjo obravnavo, poročajo s PU Koper.

Ob 00.09 so policisti na videonadzornem sistemu opazili štiri osebe, ki hodijo skozi tunel Malo brdo. Policisti so jih prijeli pri Ilirski Bistrici (državljana Rusije, državljana Tunizije in dva otroka, stara 4 in 6 let). Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

J. G.