fbpx

Romana Tomc vložila predsedniško kandidaturo z željo, da postane predsednica vseh Slovenk in Slovencev

Romana Tomc

Na Državno volilno komisijo je vložila svojo kandidaturo za predsednico Republike Slovenije poslanka Slovenske demokratske stranke Romana Tomc, ki je dejala, da želi postati predsednica vseh Slovenk in Slovencev. Njeno ključno prepričanje je, da bo država napredovala, če bo po koncu njenega mandata spoštovanje in sodelovanje v Sloveniji večje, saj bodo tako tudi državljani bolj zadovoljni. Pri vložitvi kandidature so jo spremljali vsi najvišji predstavniki njene politične stranke.

V izjavi za medije je Romana Tomc dejala, da je ponosna, da je izbrana kot najboljša kandidatka v največji stranki v državi. Zaveda pa se, da “na poti, po kateri grem zdaj, ni časa za to, da bi v prve vrste postavljala stranko”, je dodala.

Spoštovanje in sodelovanje sta pomembni besedi in tudi slogan njene kampanje. “Nimam posebnega programa, moj program je to, kar je zajeto v teh dveh besedah,” je dejala. Povedala je tudi, da bo kampanja relativno kratka in kar se da racionalna. “Poskušali se bomo predstaviti svojim volivcem, kaj imamo ponuditi, kaj vemo in znamo, kaj zastopamo, kakšne so naše vrednote. Upam, da nas bodo lahko v tako kratkem času prepoznali tudi tisti, ki nas še ne poznajo, da bodo vedeli, kaj lahko pričakujejo od prihodnje predsednice,” je še dodala.

Predsedniška kandidatka in Janez Janša.

Kandidatka je dejala, da v času svoje kampanje nima posebnih načrtov, za razliko od nekaterih drugih kandidatov. Pravi pa, da so jo podprli tudi ljudje, od katerih podpore ni pričakovala in je pozitivno presenečena ter zadovoljna.

Predsednica vseh Slovenk in Slovencev
“Po več kot četrt stoletja samostojne Slovenije si ta zasluži predsednico in to predsednico, ki bo predsednica vseh Slovenk in Slovencev, tako tistih, ki živimo tukaj v matični domovini, kot tudi tistih, ki živijo v zamejstvu in po svetu,” ji je v podporo dejal predsednik SDS Janez Janša, ki je Tomčevo poleg ostalih poslancev največje opozicijske stranke pospremil v prostore Državne volilne komisije.

Romana Tomc, Janez Janša (Foto: Twitter)

Slovenija si zasluži predsednico, ki bo združevala, pozivala k sodelovanju
Po Janševem mnenju si Slovenija, zlasti v teh negotovih časih, zasluži predsednico, ki bo združevala, pozivala k sodelovanju, ki ne bo izključevala in se bo zavzemala proti delitvi Slovenk in Slovencev na prvo- in drugorazredne državljane. “Živimo v časih, kjer marsikaj, kar je bilo še pred nekaj leti samoumevno, ni več tako samoumevno. S tem postajajo funkcije tistih, ki upravljajo z državo ali pa so po svoji funkciji moralna avtoriteta, tudi bistveno bolj pomembne in zaradi tega je Romana Tomc prava kandidatka za bodočo predsednico Slovenije,” je prepričan Janša.

Z vložitvijo kandidature se je Tomčeva pridružila šestim kandidatom, ki so to do zdaj že storili. Pridružila se je zdajšnjemu predsedniku republike Borutu Pahorju, predsednici NSi Ljudmili Novak, kamniškemu županu Marjanu Šarcu, ministrici za izobraževanje Maji Makovec Brenčič, kandidatki stranke Glas za otroke in družine Angelci Likovič ter koprskemu županu Borisu Popoviču, poroča STA.

N. Š.