Zakaj bi jugonostalgiki Toneta Krkoviča najrajši utopili v žlici vode

Tone Krkovič (Foto: STA).

Brigadir Tone Krkovič je eden najbolj zaslužnih mož za zmago nad agresorsko Jugoslovansko ljudsko armado (JLA), ki je leta 1991 skušala z orožjem uničiti komaj ustanovljeno slovensko državo. Zdaj pa se mora Krkovič zaradi tega zagovarjati pred slovenskim sodstvom.

Krkovič bo danes namreč stopil pred preiskovalno sodnico Dešo Cener, ki ga bo zaslišala zaradi kaznivih dejanj, in sicer po kazenskem zakoniku propadle Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ). Cenerjeva, ki je znana po oviranju parlamentarne preiskave o bančni luknji ter sporni preiskavi sedeža SDS in protiustavni zahtevi po zasegu celotne korespondence stranke, bo Krkoviča zaslišala zaradi sestrelitve sovražnega helikopterja JLA nad Rožno dolino v Ljubljani med osamosvojitveno vojno leta 1991.

Grozi mu od deset do dvajset let zapora
Pregon proti brigadirju Krkoviču je sprožila Emilija Mrlak, vdova umrlega pilota sestreljenega helikopterja Tonija Mrlaka, in sicer zaradi umora na zahrbten način. Po mnenju vdove je Krkovič ukazal sestrelitev helikopterja kljub temu, da ta ni bil oborožen. Po kazenskem zakoniku SFRJ mu grozi kazen od deset do dvajset let zapora.

Letel je v coni strogega varovanja
V bran Krkoviču pa so stopili v Zvezi društev in klubov MORiS. Kot so zapisali, “je sestrelitev helikopterja tragična, kar pa ne pomeni, da Krkovičevo ukrepanje ni bilo pravilno.” Takrat je namreč Slovenija vodila obrambno vojno v skladu z mednarodnimi konvencijami in določbo ustanovne listine ZN, ki govori o pravici do samoobrambe. Krkovič kot tedanji poveljnik 30. razvojne skupine Teritorialne obrambe, kasnejše 1. specialne brigade MORiS, je sestrelitev vojaškega helikopterja, ki je kljub prepovedi letel v coni strogega varovanja, ukazal v skladu s temi konvencijami in določbami.

Foto: STA

Foto: STA

Kdo je Tone Krkovič
Zaslišanje Krkoviča je priložnost, da podrobneje predstavimo njegovo delovanje v času osamosvajanja Slovenije. Kot vemo, je aprila 1990 na prvih demokratičnih in svobodnih volitvah po dolgih desetletjih zmagala koalicija Demos, katere glavni cilj je bila osamosvojitev Slovenije od Jugoslavije.

Protislovensko usmerjeni jugoslovanski generali
Jugogenerali, ki so bili zagrizeni nasprotniki slovenskega osamosvajanja, so že maja 1990 skušali slovensko osamosvajanje zatreti v kali, in sicer z razorožitvijo slovenske Teritorialne obrambe (TO). V času, ko se nova Demosova vlada še ni trdno zavihtela na oblast, je JLA prevažala orožje iz skladišč TO v skladišča JLA. Razorožitev – začela se je 17. maja 1990 – je bila izpeljana mimo Demosove vlade in s tiho pomočjo starih, komunističnih struktur oblasti.

Eden od tistih, ki so se uprli razoroževanju, je bil tudi Krkovič, takrat sekretar ljudske obrambe v Kočevju. O razoroževanju je obvestil Demosovega obrambnega ministra Janeza Janšo. Kmalu je Krkovič začel organizirati Manevrsko strukturo narodne zaščite (MSNZ), realno vojaško silo demokratične Slovenije.

Slovenski novodobni janičarji
Slovensko TO je namreč vodil general Ivan Hočevar, popolnoma vdan beograjskim jugogeneralom. Do menjava na vrhu slovenske TO je prišlo septembra 1990, ko je slovenski parlament sprejel ustavne spremembe, ki so Sloveniji dale popolno oblast nad slovensko TO v mirnodobnem času. MSNZ je tako postala del TO, generala Hočevarja pa je na čelu TO zamenjal Janez Slapar.

Demosova vlada je nato kljub polenom leve opozicije, ki je nasprotovala ustanavljanju lastne vojske (spomnimo se na primer načrta o enostranski demilitarizaciji Slovenije), nadaljevala pot v osamosvajanje – spomladi 1991 se je slovenska TO dejansko preoblikovala v Slovensko vojsko, ki je junija 1991 s pomočjo slovenske policije ubranila Slovenijo pred agresijo JLA.

Demonizacija osamosvajanja Slovenije od Jugoslavije
Toda moč starih struktur, ki so bile zagrenjene zaradi slovenske osamosvojitve in propada Jugoslavije, se je po letu 1991 kazala v demonizaciji osamosvajanja: izbruhnila je izmišljena afera s trgovino z orožjem, ki naj bi vrgla slabo luč na osamosvojitelje in prekrila pravo afero – razorožitev Slovenije maja 1990.

Sledila je afera s tako imenovanimi izbrisanimi, leta 1999 pa je izbruhnila afera Holmec, izmišljena afera o izmišljenih vojnih zločinih slovenskih sil nad pripadniki JLA na mejnem prehodu Holmec. Na drugi strani pa je slovensko sodstvo oproščalo častnike JLA, ki so sodelovali v agresiji nad Slovenijo.

Krvoločno jugoarmado skušajo prikazati kot mirovniško organizacijo
Afera sestrelitve helikopterja JLA je tako po mnenju številnih le še ena od izmišljenih afer, s katero skušajo demonizirati slovensko osamosvajanje. Po eni strani želijo jugonostalgiki JLA prikazati kot nekakšno mirovniško organizacijo, čeprav je izvedla agresijo nad Slovenijo ter pozneje na Hrvaškem in v BiH sodelovala v največjih pokolih po drugi svetovni vojni na evropskih tleh. Na drugi strani želijo osamosvojitelje, ki so lastno domovino branili pred agresorjem, prikazati kot nekakšne prenapeteže.

 

M. P.

 • MissingLink

  Zmago nad agresorsko JLA? Kolikor se spomnim, se vojna za Slovenijo ni končala z zmago nad JLA, ampak z neodločenim rezultatom, premirjem in Brionskim sporazumom (moratorij na osamosvajanje). JLA se je v 3 mesecih počasi umaknila, na bojnem polju ni bila poražena.

  • resnicaboli

   Kaj pa je drugo kot poraz če se umakneš?

   • Peter

    Grunf:
    “Bolji je častan bijeg nego nečastan poraz. …

  • janban

   JLA, je bila poražena, pa če se jugonostalgiki po trepalnicah mečete!!!! Tako v Sloveniji, kot kasneje, in z mnogo več žrtvam tudi na Hrvaškem in Bih.

  • dr Janez Sveti

   Sama dobrota jih je bila. Neodločen je bil tvoj oče in je naredil napako, ker ni ejakuliral v wc školjko, namesto v pocestnico!
   Dr Janez Sveti veteran

  • centurion

   Posluš, praznikov je konec, ustanova je odprta, vrni se!
   Izstopaš s kretenizmi.

  • indijanka

   Kje si se pa ti takrat skrival, da ne razumeš pomena te zgodbe?

   • benasi

    Ni še obstajal. Skakal iz enega jajčka v drugega.
    To so ga starš 1 in 2, komunistična šola, rdeči tisk in slika vzgojili.

   • domovina mili dom

    V testisih.

 • dr Janez Sveti

  Pilot (lahko je tudi marsovec), je letel v sovražnem helikopterju, nad varovanim območjem v času vojne. Da so ga sklatili je bila pravilna odločitev. Še premalo smo jih!
  Naj živi svobodna in neodvisna Slovenija !
  V teh zadevah ne poznam milosti.
  Dr Janez Sveti veteran očevidec

 • ferdoperdec

  Kdaj pride na vrsto mali murglčan, ki nas je razorožil maja 1990!?

  • domovina mili dom

   Ko bo visela slovenska zastava na gradu.

 • Beli Medo

  Drži se Tone, ne pusti se še eni spletki iz murgeljskega bunkerja!

 • totex39

  Res nas lahko skrbi,ker so jugonostalgiki vedno bolj glasni.

  • Poštenje velja

   saj je že pol juge v zloveniji.

   • benasi

    Pol Slovenije pa že v tujini.
    Kako bi rekli- gotofi smo.

  • Peter

   To, da so glasni, me ne skrbi.
   Da pa s pomočjo osrednjih medijev začenjajo prevzemati zasluge za osamosvojitev, to me pa res moti.

   • totex39

    Tudi to ti dam prav.

   • tarantela

    Nedeljski dnevnik nosi pri tem zastavo, dve strani o tej temi.

   • avtohtoni neandartalec

    A obstajajo kakšne posebne zasluge?
    Lepo te prosim, jaz sem bil takrat v TO kar 5 tednov, za vse to nisem do danes dobil niti sok in kranjsko klobaso, ker me ni bilo na likofu.

  • Miha

   Dokler bodo jugonostalgiki imeli v svojih rokah oblast v medijih, šolah, sodstvu, policiji, vojski, gospodarstvu in bankah, Slovenci ne bomo imeli lastne države.
   Žalostno je in še danes nevarno in škodljivo, da niso skupaj z JLA pregnali tudi pripadnike in sodelavce tajne komunistične policije bivšega režima, UDBO-vce.

   • avtohtoni neandartalec

    Saj so jih, ampak samo potomce Srbov,ostalih pa očitno ne, razen kar jih je samih šlo služit matičnim republikam.

 • Poštenje velja

  v nogometu, novinarstvu in ostalih ekipnih športov že prevladujejo, kakor tudi v šovih, novinarstvu pa
  kulturi………………..slovenija ni več moja dežela že dolgo ne!
  Je počefurjena podalpska komunistična vukojebina.

 • Čudno pa je, kako je lahko žena vedela, kaj mož “v službi JLA” prevaža in kakšne tajne dogovore ima s slovensko TO.
  Kako in kdaj ji je to lahko povedal ? Po smrti ?

  • tarantela

   To zadevo že nekaj časa napihujejo in podpihujejo, mislim, da ima žena “strice iz ozadja”.

   • Namreč čudno se mi zdi, da bi si ji upal, na kakršen koli način, pred tem sporočiti svojo namero o pobegu in celo prevozu dveh helikopterjev sovražne vojske na slovensko stran, kar je JLA takrat resnično bila. Po telefonu gotovo ne in preko pisemske pošte tudi ne, preko telegrama tudi ne…. KAKO PA ?

    • domovina mili dom

     Režiserji Depala vas.

   • Peter

    Zelo se okoli tega “vprašanja” trudi ena falirana glumica, Dragica Podočnjakova, ki si očitno za nagrado obeta priviligirano pokojnino in stanovanje zraven Cece, no.

    • rubec

     Ona si je že zrihtala bivalni prostor, v frankfurtskem živalskem vrtu. Ena panda že en teden ne je, veterinar Hans pa le nemočno opazuje.

  • tarantela

   Najbolj žalostno pri vsem tem je, da so žensko porinili v tožarjenje, izgubila bo živce, medtem, ko drugi rovarijo. Tega pa ženski res ne bi bilo treba prestajati!

 • MEFISTO

  Danes se bo pokazalo, kako umazano je slovensko krivosodje.

  Če sodnica niti po zaslišanju Krkoviča ne bo zavrgla zasebne kazenske tožbe, potem se nam pri iskanju pravice slabo piše.

  Da drvimo v totalitarizem, je pa že tako jasno vsakemu pametnemu človeku.

 • MEFISTO

  V gornji koluni med drugim piše:

  ” Na drugi strani pa je slovensko sodstvo oproščalo častnike JLA, ki so sodelovali v agresiji nad Slovenijo.”

  Napačno!

  V ciganski jugovojski ni bilo častnikov, bili so le oficirji.

  Koren besede častnik je čast, te pa jugofoicirji večinoma niso imeli.

  Si predstavljate, kako bi se končalo, če bi v jugovojski oficirju dejali, da je častnik.

  Končalo bi se v zaporu in KOS – ovci po vzoru Franca Novaka ali avtohtonega neandertalca bi imeli opravka z vami.

 • tarantela

  Najbolj žalostno je to, da so ravno jugo nostalgiki zasedli najvišje položaje v Sloveniji, če bi bili še v Jugi, jih nikjer ne bi bilo. Po drugi strani pa to večno hrepenenje po bivši državi zveni kot nostalgija za izgubljeno mladostjo, kar pravzaprav sovpada – eno z drugim. Nihče pa ne pomisli, da je ponovna obuditev nekdanje države nemogoča. Srbi s Hrvati ne bi šli skupaj, pa če se naši stari kadri še tako na trepalnice mečejo. Prav tako je Bosna izgubljena, tam se vse bolj krepi islamizem in se vrača v stare vode, ženske se ponovno in vse bolj oblačijo v burke. Tudi vključevanje Bosne v EU so zgolj mokre sanje, če se bo to le zgodilo, bomo imeli na pragu neko ureditev, ki nas bo popeljala v srednji vek in to bi se zgodilo, že zaradi trapastih civilnih družb, ki jih imamo pri nas in zahtevajo neke pravice za vsiljene priseljence, dolžnosti imamo pa zgolj staroselci. Dragi moji, treba se bo bolj potegniti zase, če komu ni všeč, naj gre!

  • domovina mili dom

   Kar se voli, to trpimo potem vsi.

 • domovina mili dom

  Novinarji :
  1. raziščite kdo je ta vdova. Ali je jugo nostalgik, ali pa jo izsiljuje murgldorf.

  2. dajte pobudo, da vdove, starši padlih ali ranjenih v vojni za samostojno Slovenijo, podajo ovadbe zoper jugo agresorje in kolaborante.
  3. ljudje, to kar z nami Slovenci delajo balko kolaboranti je nedopustno. Hrvati bi bili že množično na ulicah.

  • Okra tatoo

   Pravilno! In primer se bo zaključil tako kot tisti v Gornji Radgoni. Naj odgovarja tisti, ki ni spoštoval konvencij in mednarodnih dogovorov. Dokler pa bo obveljala pravica brezzakonja, in dokler bo vsaka svinjarija legalna in to ne glede kako je bila izpeljana, zakonov za to preprečevati pa ne bo, je treba iti pred mednarodno sodišče. Enako kot je nameraval za svojo resnico Janša. Se pravi, se vidimo v Haagu. Vsi smo želeli Svobodno Slovenijo, tudi Jugonostalgiki. Neko drugo, Današnjo Slovenijo pa ni želel nihče. Ker je Domobranska Slovenija propadel projekt, bomo morali začeti na novo. In začnemo lahko prav pri razlagi mednarodnih predpisov takrat in zdaj. Kdor jih je kršil naj odgovarja. Zakaj sta v Bosni Karadžić in Mladić odgovarjala, Bosanski generali pa ne? Ker sta šla čez rob, a ne? Zato so se jima nekateri uprli. Tako kot je bilo to pri nas. Tudi maščevanj je bilo veliko s strani raznih malih Krkovićev. Država pa nič. Upam, da jih bo ta mala zasebna tožba vsaj streznila.

   • domovina mili dom

    Bo treba k optiku in otorinolaringologu.

    • Okra tatoo

     Tudi meni je domovina mili dom. Država pa mačeha in kilavo dete. Zato pa ni treba očal, tudi razlagati mi ni treba. Dovolj je, da se spomnim samo našega slavljenca in kaj je hotel skupaj s svojimi kompanjoni. Čeprav je to naredil le napol, ker mu nismo pustili vsega civiliziranega uničiti, je naredil popolnoma dovolj. Zato je bil za eno polovico dela odlikovan, da pa bo dobil še preostalo, kar si je zaslužil, pa se moramo potruditi še državljani. Saj je zaradi nas to počel, kar ga dolžijo in za kar ima zasluge, a ne?

     • domovina mili dom

      Po tvoji teoriji bi bilo treba vse komuniste po zakonu iz kraljeve juge “obznana” kaznovat, pa ne bi bilo napol narejenega dela, ki so ga preprečili komunisti leta 1991? Če že misliš, da …..

     • Okra tatoo

      To ste tudi naredili. Dosledno. Vendar ste pri svojih naredili napol zaradi svojih prebarvancev. Mi smo imeli težave z vami in prebarvanci. Tudi vi imate teżave, prvo sami s sabo, potem pa s prebarvanci, ki so skupaj z vami pokradli Slovenijo. Težava Krkovića pa je enaka, kot je pri vseh njegove branże. Umetno je ustvarjal nasprotnike, zato da je potem lahko kot kao branil. Prvo roka, potem nož v hrbet, pa potem zopet roka. Zdaj že v svoji stari maniri grozi članom družin.

  • avtohtoni neandartalec

   Zakaj pa niso bili Hrvati na ulicah, ko sta Mešić in Marković ukazala premike JNA nad Slovenijo? Saj so bili na ulicah, vsakič ko je bilo treba stisniti in ožemati SLovenijo, povrhtega so Hrvaški pripadniki edine formacije JNA, ki do danes niso zapustile območja na naših mejah, zgleda je Slovenija še vedno okupirana. Nekateri očitno ne razumete kako deluje sovražna vojaška propaganda agresorskih držav.

 • cornusmas

  Povabiti na zaslišanje generala,ki je branil Slovenijo pred JLA,je sramotno in necivilizirano dejanje.To je zgodba,katere cilj je ….ponovno po sodišču vlačiti ne le g.Krkoviča,temveč tudi Janšo.Na vsak način želijo osamosvojitelje spraviti za rešetke…..če se jim je Patrija sfižila….bodo v ta proces,če se bo sprožil, vložili maksimalne napore.A bodo kmalu na vrsti vsi,ki so branili Slovenijo?

  • tarantela

   Na Vrhniki sta bili dve vojašnici bivše jugovojske: tankovska in protiletalska, temu primerno je bilo nastanjenih tudi število vojakov, predvsem pa oficirjev, drugih narodnosti, vojaki so se pač menjali ob preteku obveznosti, oficirji, vsi komunisti, pa so tu živeli s svojimi družinami. pod njihov vpliv so zapadli mnogi Vrhničani, največ priseljeni, staroselci so še bolj domoljubi, vendar premalo aktivni. Čudim se, da kmečka živelj ni bolj aktivna.

  • Paramecij

   dobro.. če se jim je patrija sfižla, to še ne pomeni, da JJ ni kriv in si ne zasluži zapora. za moje pojme si ga. in to je problem. vsi obtožujete (levičar, desničar itd..) a tem politikom je pa vseeno, ali so levičarji ali desničarji.. vsi isto kradejo.. levica/desnica je pa samo pesek v oči oz špeh v gobec.

   • gogopram

    Ne sodi drugih po sebi. Če si ti lopov, ne moreš govoriti, da so tudi vsi ostali !

    • Paramecij

     točno sem vedel, da se bo najdo en tak primitivec. če se bi postavli na realna tla.. in se nebi obremenjevali z levico in desnico.. bi hitro to drhal spucali ven.. sedaj pa kak nekaj poveš, te drugi ponižujejo in zaničujejo, zmerjajo z levičarjem in desničarjem.. in na koncu ni pomembna resnica, ki jo poveš, ampak obtoževanje tistih, ki jih to, kaj poveš moti.

     • gogopram

      Nič se zdaj ne delaj “finega”. Obsodil si človeka, čeprav mu sodišče 10 let ni moglo dokazati namišljenega procesa.
      Kako elegantno si obsodil človeka:

      “..če se jim je patrija sfižla, to še ne pomeni, da JJ ni kriv in si ne zasluži zapora. za moje pojme si ga…”

      Je pošteno to, kar trdiš v tvojem prispevku? Sramuj se !

     • Paramecij

      ja je popolnoma pošteno. glede na to, kaj so v ostalih državah naredili in kaoo so zaključli proces z patrijo, je več kot očitno, da je v sloveniji JJ vpregel svoje veze in poznanstva, da niso bili veljavni dokazi itd.. proces je res bil zrežiran.. ampak iz JJ strani in ne strani tistih, ki so ga hoteli zapret. in zaradi takšnih stvari, največji kriminalci v sloveniji še zdaj hodijo svobodni, imajo svoje medijske hiše, kje enostransko poročajo, kradejo narodu, se norčujejo iz naroda… volitve pa tak niso pomembne.. ker se že vnaprej ve, kdo bo kdaj gori… IN jj ni bil NEKRIV zato, ker ni bil kriv, ampak zato, ker sodišče (namerno) ni pravilno vodilo postopka. to je pa velika razlika.

     • rubec

      Kje si pa ti spremljal ta proces patrija, mislim kateri oddelek, da primem glavno sestro za ušesa.

     • gogopram

      Ja, imaš prav. Masleša mu je naklonil oprostitev, ha, ha, ha, ….
      Ti pa si gotovo prebral ves sodni material in ugotovil, kje in kdaj je sodišče narobe vodilo postopek, kajne?
      Daj, javi se Masleši, da te vzame v službo in naša sodišča bodo takoj zaćela delati vse OK.
      Res se ceniš. Le, kako to, da te Masleša ni prej opazil ???

   • Feriss.H

    Če si JJ zasluži zapor, potem si kompletna Komi-ergela rdečih baronov zasluži javno obešanje na Trgu Republike, Murgelskega satan-palčka pa kar za jajca. Naj bo vse v pravilnem razmerju.

    • Paramecij

     evo končno en ki razume, kaj hočem povedat. ampak vešanje si zaslužijo vsi, ki so nam uničli slovenijo.. to pa ni krdelo rdečih baronov in to ni krdelo desničarjev, krdelo levičarjev… to je krdelo golazni ni mi je vseeno, kam kdo spada.. nea spadanje opredeli človeka, ampak razmišljanje… tako kot nekateri mislijo, da če sem proti migrantom, da sem podpornik ne vem koga.. ne nisem. to je moje razmišljanje, ki je neodvisno od tega, kaj kdo drug misli, da sem. ovce pa pač mislijo (če spadam k levici, moram razmišljat tako, kot mi oni rečejo.. če spadam k desnici, moram razmišljat tak kot oni rečejo).. čakajte malo.. zakaj pa imamo svojo glavo? levica, desnica pa vse to je ustvarjeno samo zato, da nas zaslepi.. da se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi, da golazen lahko prikrije pomembne stvari. katera vlada je pa v zgodovini slovenije kaj koristnega naredla? ko včasih gledam te seje, mi ge na kozlanje, ko vidim, da ti pacienti druga ne delajo, kot en drugega spodbijajo, zato ker so na nasprotnih taborih.. in njim ni več pomembno, kdo ma prav, ampak kdo je kje oz kdo kam spada.. in tako davkoplačevalci še naprej plačujemo njihove plače, oni pa se iz nas norčujejo in ne naredijo nič koristnega… razen da se javno osramotujejo in drug drugem govorijo, kaj ne delajo prav… starogrški sistem bi rabli… in na koncu mandata bi bil najslabši politik izgnan.. tedaj bi videli, kako bi se vsi trudli.. ne pa zdaj, ko jim noben nič ne more…

     • avtohtoni neandartalec

      Samo fašizem obstaja, ne levi ali desni.

     • Feriss.H

      Na splošno žalost, tako “funkcionira” celoten svet, Prvaki pa so brez konkurence vsi veliki, brez izjeme. Večji ko so večji seratorji so, tile “naši” pa kot “pridni učenci” samo plonkajo “znanja” drugih.

     • Nova24TV Mod 2

      Opozorilo: Izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka. #golazen

     • Paramecij

      beseda golazen je bila uporabljena čist primerno, prav tako ni v kontekstu, ki sem ga zapisal prizadela dostojanstva nobenega človeka. prav tako ste uporabili besedo “lahko”, kar pomeni, da bi tudi vaš izbris mojega komentaja lahko prizadel moje dostojanstvo. izraz “lahko” pač ne pomeni isto, kot “je”.

   • avtohtoni neandartalec

    Mogoče res, ampak tega ne moremo vedeti, ker preiskava ni zajela takega obsega, kar pa so raziskali, Janša zagotovo ne more biti kriv, odgovoren je bil zame Erjavec, pod preiskavo pa bi se moralo nahajati pol MORSa. Janša se pa lahko za uslugo zahvali predvsem našim velikim Slovencem, po rodu iz Hrvaške, po ideologiji komunisti danes in po prepričanju ustaši, veliki nekdanji upravljalci družbenega premoženja, ki do danes upravljajo cele občine in pokrajine, so proti njemu zgradili ta konstrukt.

 • tarantela

  Kakšno sodstvo imamo, je pa zelo nazorno zapisano v sobotni prilogi Dela, stran 8-9. Skoraj človek ne bi verjel, da v Delu objavijo takšen prispevek. Kot kaže, se zadeve počasi usmerjajo v normalne tokove tudi v osrednjem tisku.

 • Veritas

  Slovesnko sodstvo je v totalnem razsulu:
  1) še vedno je prežeto s komunistično mentaliteto
  2) še vedno ključne položaje držijo srbsko -slovenski mafiji naklonjeni kadri
  3) namerno feminizirano

  • avtohtoni neandartalec

   Čudno, deložirajo predvsem potomce Srbov, žokajo pa nato v njihove domove Hrvaške, bosanske in Albanske migrante, neka čudna Srbska mafija je to.

   • Veritas

    Kakšne veze ima srbski ološ s srbsko vrhuško?!?!

 • althar

  Saj vejo, da ga ne morejo obsoditi za nič. Gre le za značilno prakso rdeče mafije, ki z ugrabljenimi institucijami prireja slepilni manever s katerim poskušajo znižati rejtinge političnih nasprotnikov pred izrednimi volitvami, ki jih morajo razpisati, ker se je njihova zadnja lutka izkazala za še manj sposobno, kot so upali.

 • ney

  “Krkovič bo danes namreč stopil pred preiskovalno sodnico Dešo Cener, ki ga bo zaslišala zaradi kaznivih dejanj, in sicer po kazenskem zakoniku propadle Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ).”
  Ta sodnica bi morala leteti po dolgem in počez ven z odpovedjo….
  Kakšen zakonik (SFRJ)- ta je odletu z Jugoslavijo…
  Očitno sodnica ne ve, da je v DRŽAVI SLOVENIJI, da JUGOSLAVIJE NI VEČ!

  • Feriss.H

   Hudič to ve, a se vseeno trudi z vsemi močmi da vsaj senca Jugo-UDBe še ostane nad Slovenijo

   • avtohtoni neandartalec

    Ista Udba kot prej, – tisti agentje, ki so bili po rodu Srbi, ti so se prestavili na vzhodno polovico, ostali pa do danes delajo in razmišljajo isto kot prej. A obstaja mogoče kak razlog, da ne bi smeli (razen moralnega)?

    • Feriss.H

     Njihovi razlogi so povsem razumljivi, nerazumljivo pa je da gostitelj, ko je še bila priložnost, ni počistil to nesnago. To je nauk vsemu živemu, če se že lotevaš dekorativnih sprememb, postrgaj stare omete do opeke, dezinficiraj in pazi kakšno malto boš pripravil za novi omet. Vsak zajeb je dražji kot sam poseg.

  • avtohtoni neandartalec

   Očitno ti ne razumeš, da je Slovenija še slabša od Jugoslavije, dokler samo navadnim državljanom sodijo na podlagi starih zakonov, se nihče ne sekira, ko se pa postopki dotaknejo Supermanov, takrat bi morali vsi na noge, kot da ne obstaja še Slovenska različica istega pravnega pravila.
   Pokaži mi enega normalnega Slovenskega sodnika, pa ti bom verjel, da še obstaja kakšno upanje za naše pravosodje, jaz ne poznam niti enega, vprašaj Slovenca kaj si misli o svojih sodiščih, čim prej na Evropska, kjer praviloma razveljavijo vso tisto sramoto in žaljitev za zdravo pamet, ampak ne more vsakdo ven, žal.

  • Mikec

   25.septembra 1991 je SFR Jugoslavija pravno formalno še obstajala. Drugače si ne znam predstavljati, čemu resolucija Varnostnega sveta Združenih narodov, številka 713.

   http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain?docid=3b00f16f1c

 • piko8

  Kdaj bodo sodili kucanu, kije podpisav RAZOROŽITEV SLOVENSKE TERITORIALNE OBRAMBE 1990 poleti??

  • Paramecij

   njemu nebodo sodli, ker on je tisti, ki še sedaj vlači niti

   • Miha

    Njemu ne bodo sodili, ker je on tisti, ki sodi.

  • avtohtoni neandartalec

   Če nas pa niso razorožili, če pa nismo imeli nobenega omembe vrednega orožja že prej, dovolj je bilo vsega, to je bil kvečjemu slepilni manever, čeprav je JNA verjetno vedela, da so teroristi pripravljeni i n povezani s tujino, da bi skupaj napadli in uničili Jugoslavijo, kar jim je tudi uspelo. Z našo pomočjo.

   • piko8

    Hvala Bogu, da seje to zgodilo, kjer ta stvorba brez tuje pomoči ni bila sposobna preživeti. Sedanja vlada in njohovi FDVejevci je pa isti skupek pokvarjencev, ki nas pelje popoti SSR in POGUBE.!

 • črnaovca

  Krkovič je samo tragičen junak ki se je pač hotel dokazati novim gospodarjem. Škoda je le da so sestrelili helikopter ki bi ga Merlak pripeljal na našo stran. Ali nekomu to ni najbolj odgovarjalo ali je šlo samo za nevednost, tega ne bomo nikoli izvedeli. Končno imajo svojci vso pravico izvedeti kaj se je v resnici dogajalo. Bil sem v takratni TO in imewli smo kar nekaj prenapetežev ki bi streljali na vsakega in na vse a se je dalo s takrat do dobra prestrašeno vosko mirno dogovoriti za predajo celega skladišča orožja in streliva.

  • tarantela

   Tvoja trditev:.. “da se je hotel dokazati novim gospodarjem…” pa res ni na mestu! Takrat smo vsi hotelo samostojno Sloveniji, če ti spadaš med tistih nekaj odstotkov, ki tega niso želeli, imate še vedno priložnost, da nekje na jugu ustanovite novo SFRJ, nekaj somišljenikov po Balkanu boš že našel. Bo pa tole grenka izkušnja za vdovo po pokojnem Mrlaku. Se je pač zgodilo, tudi Dražgoše so se zgodile, ko so partizani odšli in so se Nemci zaradi njih znesli nad prebivalci Dražgoš. Ali nekomu ni najbolj odgovarjalo, da bi partizani ostali in branili vas, tega ne bomo nikoli izvedeli.

   • avtohtoni neandartalec

    Seveda so se nacisti znesli nad domačini, saj zato so vdrli v našo domovino in nas zasužnjili, nacistični zločini so se dogajali v Dražgošah prej in potem, dokler ni prišla svoboda in so zločinci plačali najvišjo ceno.
    Nemci so se znesli, Nemci so pobijali, če bi se vaščani pridružili partizanom, bi se drugače končalo, bi morali v tiste rovte poslati celo divizijo.

    • tarantela

     Kako pa razložiš, da so med vojno in po njej pri nas partizani pobili 5.000 Nemcev in 18.000 Slovencev?

 • Feriss.H

  Deša Cener – ko zasledim to ime me popade neskončna želja da bi baburo najraje kar z nečem po satanskem ksihtu. Zanima me ali obstaja možnost kazenske ovadbe proti takem sodniku v Sloveniji in ali bi se policija sploh lotila tega. Pa hudič v babji obliki odkrito počenja dejanja da bi jo v normalnem sodišču neka notranja kontrola morala vreči na ulico kar skozi zaprto okno. Dajte objavite sliko tega stvora, da vidimo kako to zlo sploh izgleda. Baje da Voodoo Black Magic deluje, a je kdo ki to obvlada?

  V filmu Witches of Eastwick, dobri stari Jack (Daryl Van Horne) pripravi ono tečno damo da kozla češnjeve peške v enormnih količinah, z posebnim užitkom si predstavljam kako “naša” Deša kozla in serje zarjavele žilete in žeblje.

  • ney

   Feriss tebe sem čakala, zdajle, da ti dam neko povezavo :)
   https://twitter.com/themiamivoice/status/714461444214013952

   • Feriss.H

    Hojla ney, hvala za link, izjemna scena. To so Hasidi Jews, vem za njih da obstajajo v Izraelu, a da jih je toliko v Good Ole USA pa je pravo presenečenje. To so paraziti parazitov, namreč od dneva ko zlezejo iz plenic, ti verski blazneži “študirajo” Toro in Talmud do konca svojih dni. Celo življenje ne delajo nič drugega, ne delajo ničesar za preživetje ker živijo izključno od podpore. Podobne scene sem videl na fotkah iz Izraela, ko so ponoreli zaradi predloga da se im ukine apanaže ker nočejo v IDF. Izgovor im je izviren, pravijo da njihov “študij” in molitve varujejo Izrael bolje od same vojske.

    Kar me pa bolj zanima, kje najdejo partnerice da se lahko razmnožujejo. Namreč koliko morajo bit usekane šele njihove dekline da sploh dajo takim “moškim”, pa še Fedri so bolj desci v primerjavi z temi. Kot v Musli-svetu, njihove ženske so second class bitja, hodijo za svojimi “moškimi”, v mestnih avtobusih na primer morajo sedeti v zadnjem delu. Juden-Welt ima svoje specialitete, o tem ni dvoma.

    • ney

     Takšne ženske nimajo dovolj samozavesti, so vzgojene v takšnem duhu, da so manj kot moški… to niso partnerice, bolj priležnice…
     Mislim, da pa marsikateremu EU moškemu (Kotnikova ul.) paše, da bi imel monopol nad žensko, zato tudi takšno sprenevedanje okoli multikulturnosti pri voditeljih…
     Če hočemo živeti v zlati dobi, je potrebno obojestransko spoštovanje-tako moškega do ženske, kot ženska do moškega in kompromisi…

     • Feriss.H

      Da sem orenk mlajši, (verjetno tudi ti), bi te kar povabil na randi. Bova probala v neki od reinkarnacij, ali pa v kakšnem od paralelnih svetov.

      PS
      Spomni me tam, kar sem napisal tu, pa bomo videli…

     • ney

      :) Si me nasmejal, hvala za kompliment…(sem v srednjih letih). Paralelni svetovi se mi bolj dopadejo, se dobiva na randiju…:)))

     • Feriss.H

      OK, se you soon…da parafraziram stavek iz filma “Dear John”

 • avtohtoni neandartalec

  Slovenska vojska ni nastala leta 1991, od kod vam ta informacija. Veterani smo bili vpoklicani na vaje Teritorialne obrambe, ne v vojno, ki naj bi sicer trajala samo deset dni, vendar smo bili veterani takrat na terenu kar pet tednov. Prišli smo kot prostorovljci in tudi odšli nazaj domov, nikoli nismo postali nobena vojska, nikoli nismo imeli nobenih uradnih unifom, niti večina potem ni več sodelovala v nobenih vojaških akcijah, po nobeni logiki nismo bili vojska, ki je, če se ne motim, nastala šele potem, ko se je končal Jazbinškov stanovanjski zakon. Verjetno gre za slučaj, ampak to je še en dokaz kaj se je v resnici dogajalo, ko so nacisti prevzeli oblast in se začeli lastniniti, Slovenija pa je bila posledično že obtožena na najvišjih mednarodnih sodiščih, za zločine proti človeštvu. Izbrisani so samo vrh ledene gore oziroma evgenične selekcije, ki se nadaljuje do danes, to zame sploh ni naša vojska ampak navaden okupator, ne bi bilo slabo, če bi kdo odgovarjal.

 • mojadezela

  Sploh se ne čudim, če imamo Maslešo in Fišerja na vodilnih pozicijah v sodstvu.

  • avtohtoni neandartalec

   Sodstvo samo potrjuje kar odločijo predstavniki ljudstva in javni uslužbenci, če temu sploh lahko rečemo pravosodje, ker niti slučajno niso odgovorni samo sodniki ampak cela naveza, vključno z državnim tožilstvom in odvetniki. Ne poznam niti ene druge države na svetu, kjer bi se vse tri strani izživljale na nemočnih, ponavadi popolnoma nič krivih revežih, ampak nam se zdi tak način normalen. Kako je to mogoče, v komunizmu ni bil nihče skorumpiran, ker bi bila kazen za teror nad ljudstvom verjetno smrtna, režim ni poznal nobene konkurence ali primerjav, kar so odločili, je bilo isto kot, če bi to rekel Bog. Takrat so razmišljali skrajno preprosto, obtoženi sploh niso rabili odvetnikov, ker so že policija in vsi ostali javni uslužbenci naredili vse v njihovo korist(?!). Isto se obnašajo še danes, ker vedo, da ljudje preprosto ne dojamejo kakšna nezaslišana neumnost je to in ne razumejo, da je potem treba tožiti kriminaliste, tožilce, razne javne uslužbence in občinarje, Slovencem enostavno ne potegne, da se lastna država obnaša kot najhujši kriminalec in terorist, ker si večina niti zamisliti ne more kako pokvarjeni in izrojeni so nekateri ljudje.

 • Mikec

  Kako je mogoče, da nekdo poleti, leta 1994, postavi sredi Ljubljane spomenik agresorskemu častniku?

  • avtohtoni neandartalec

   Odvisno ,kdo je za tebe agresor, jaz predlagam, da takoj odstranimo spominsko ploščo iz kapelice na Kredarici, pod Triglavom, posvečeno vojnemu zločincu in ustaškemu klavcu Stepincu.

   • Mikec

    Seveda za mene ni bil Anton Mrlak agresorski častnik, saj ni nikomur nič žalega storil. Bil je častnik, takrat še naše skupne legalne armade. Če bi se jaz danes spomnil in svoje domovanje in ozemlje v moji lasti, razglasil za novo državo z nazivom Kraljevina Duplekija, ki se je odcepila od Slovenije, potem bi v primeru motenja posesti s strani uradnika države Slovenije, lahko prepoznal vsiljivca kot agresorja in ga na mojem dvorišču z lovsko puško, kratkomalo ustrelil…

 • antimur

  Banda kučanistična je povsem zbezljala, nima več nobene sramote, so kot podivjane zveri. Morda jim pamet ne dovoljuje, da bi razumeli, da se tehtnica nagiba v njihovo slabo. Več pokvarjenost bodo napletli, večja bo kazen, takšni so zakoni narave, mimo katerih ne bodo mogli niti ti levi fašisti. Barabe niso zmožni kapirati niti tega, da zaradi teh rdečearmejskih jugonostalgikov plačujemo nič krivi Slovenci, od izbrisanih, do bančnih kraj in še ogromno teh krvavih dajatev, čeprav smo južnjaške pritepence sprejeli kot brate, edini na bivšem YUgo ozemlju. Ostali so jih klali, zažigali, izganjali cele pokrajine, pa nihče nobenemu ne plačuje nič. Kučan s svojo drhaljo, za takšen očiten napad na svoj narod, boste plačali, temu ne ubežite.

  • avtohtoni neandartalec

   Yep.

  • Feriss.H

   Na žalost ne bo, kdo mu bo pa sploh izstavil račun. Mogoče se mu bo kdo poscal na grob, od česa takega pa itak ni nobenega haska. Gremlin bo svojo pot zaključil nemoteno, na oni strani pa je itak nedosegljiv.

 • xtc

  JNA je bila agresorska vojska in generali ;ki ob pozivu niso hoteli prestopiti k SV bi danes morali guliti rest:

  • avtohtoni neandartalec

   Ti zgleda ne razumeš koncepta agresorja, JNA je bila TUDI Slovenska vojska, ni nas napadla ampak smo jih sami ustvarili, Hrvaška predsednika Zvezne vlade sta ukazala premike vojske na nezavarovane meje, to je bilo pa tudi vse,vojna se ni v resnici nikoli začela, ker je bilo konec preden bi dojeli kaj se v resnici sploh dogaja. Niti enega naboja nam ne bi bilo treba izstreliti, kdor je takrat Slovence ločil na različne narode, je nor in bi ga bilo treba na licu mesta ustreliti. Ampak samo za veleizdajo in zločin nad lastnim ljudstvom, ne za karkoli.

   • tarantela

    Ne seri klamf, kakšne premike na nezavarovane meje? Primorci so povedali, da se je JLA ustavila ob meji in so naperili orožje proti notranjosti Slovenije. SPLOH NISO VEDELI,KJE JE ITALIJA!!! Mladi vojaki so čepeli v pregretih tankih vsi prestrašeni in dobesedno posrani, ko so jih domačini zvlekli na plano, očedili in nahranili. Od kdaj so pa imeli Hrvati DVA PREDSEDNIK ZVEZNE VLADE?
    A si dons vzel tablete?

    • Feriss.H

     Ne zameri mu, avtohtoni ima poseben status prav zaradi avtohtonih nesmislov ki jih velikodušno deli z nami. Tablete pa odsvetujem ker ga lahko zavirajo v avtohtonosti.

     • Mikec

      Za mene je avtohtoni Alfa in Omega. Njegovi nesmisli so za mene še kako smiselni. Upam, da bo ta posebni status užival še naprej!

     • Feriss.H

      Ko mu gre mu gre, ko pa strela kozle, so ti neredko tudi slonje velikosti

   • gogopram

    Ukaze za napad na Slovenijo in kasneje še ostale republike, je dal Milošević in kasneje tudi prevzel za ostanek ozemlja, ki je v bistvu Srbija ime Jugoslavija.
    Zakaj pa Srbija ni bila nikoli napadena ??? To ti pove vse….!!!!!!!

    Kaj ti tu ni jasno ???

  • gogopram

   Tako.
   Jugoslovanska ljudska armada, s kratico JLA (srbsko Jugoslovenska narodna armija, s kratico JNA), je bila vojaška oborožena sila Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ).
   Ustanovljena je bila proti koncu druge svetovne vojne, marca 1945, s preoblikovanjem partizanskih enot v redno vojsko. Sprva se je imenovala Jugoslovanska armada, leta 1951 pa se je ob desetletnici svojega obstoja preimenovala v Jugoslovansko ljudsko armado.

   Vrhovni poveljnik vojske je bil Josip Broz Tito, po njegovi smrti pa so to vlogo prevzeli PREDSEDNIKI PREDSEDSTVA SFRJ.

   Vojska je bila oblikovana na klasičen vojaški način s tremi glavnimi rodovi: kopensko vojsko, mornarico in letalstvom. Leta 1968 pa so ji v strahu pred sovjetsko agresijo dodali še Teritorialno obrambo.
   Svoj čas je bila JLA tretja najmočnejša armada v Evropi in deseta najmočnejša armada na svetu.
   Zaradi svoje moči se je začela vedno bolj vmešavati v notranje politične zadeve Jugoslavije, po smrti Tita pa je to vmešavanje postalo še bolj izrazito.
   Prav zaradi tega je armada med ljudmi postala zelo nepriljubljena.
   Njen zaton se je začel na začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja zaradi družbenih sprememb ter gospodarske in politične krize; osamosvojitev Slovenije leta 1991 pa je dokončno zapečatila njeno usodo.
   Po razširitvi vojne na Hrvaškem in v Bosni je JLA 20. maja 1992 nehala obstajati.

   vir:wikipedija

 • valentin

  Vsaka armada, ki se postavi proti lastnemu ljudstvu je agresorska, zločinska vojska, ki nečastno propade, tako je bilo tudi z zlorabljeno JLA.

  • avtohtoni neandartalec

   In to potem velja tudi za MORS danes, največje stanovanjsko podjetje v državi, ki je deložiralo že na deset tisoče Slovencev in civilov, v skrajno spornih in nezakonitih kvazi pravnih postopkih.

   • valentin

    Dobro vprašanje ali že odgovor.

    • avtohtoni neandartalec

     Mislim, da se razumeva.

     • valentin

      Se.

 • Janez

  Meni so t.i. yu-nostalgiki – smešni !!

  Hvalabogu, da je čas ko so na grozljivo beden način vladali ? Minil !

  Kdo pa je vladal ?
  Vedno bolj groteskni KP zločinec Broz !
  Tudi – telesno – ne le … za “prenašati jih – p r e t e ž k i – Broz , obupni Dolanc in Jovanka !!

  Preberite no knjigo Brozovega zadnjega zdravnika dr. Matunovića Enigma Broz !

  In ostalih raziskovalcev življenj ( avtorji Petar Simić, Jokić itd, vse dostopno na internetu )

  ex hvalabogu … ex..KP ZK stalinističnih ‘krvavih – ha ha – veličin”

  Vse kar imajp yu nostalgiki “za pokazati” je ?
  Morje krvi, nesodnih političnih umorov in pomorov s strani

  VKPb -NKVD, KPJ, KPS, OZNA, KNOJ JLA !! Časi 1920 – 1990 – KP ZK časi !!

  Niso !! časi za ? Groza ! Nostalgijo ! Časi za opomin, svarilo – so !!
  Časi – pekla komunizma !!
  Ki naj se nikdar več ne vrnejo !! ” podvojimo stražo !! Da !! – ne vstanejo – iz … groba !! L.r. Janez Komenda

  P.s. vtipkajte v Google okence : Jokić, Franc Ambroz, grofica Marija, Broz !! Presenečeni boste !

 • samsara

  “Protislovensko usmerjeni jugoslovanski generali”

  To bi sam sklepal za sodišća RS.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!