fbpx

Tonin: “Zaradi našega dela številni Slovenci danes živijo bolje in to dokazano bolje”

Predsednik NSi Matej Tonin (foto: STA)

V Kamniku je danes potekal tradicionalni tabor NSi, ki so se ga navkljub sneženju udeležili kandidati za poslance NSI, vodstvo stranke, člani poslanske skupine NSi ter ministri omenjene stranke. Predsednik stranke Matej Tonin je poudaril, da je marsikdo v preteklih letih podcenjeval NSi, stranka pa se je po njegovem mnenju v zadnjih dveh letih v vladi izkazala. Ob tem je naštel številne infrastrukturne projekte pod okriljem ministra Jerneja Vrtovca ter naštel, za kaj se bo stranka zavzemala v prihodnosti.

“V preteklih letih se nam je marsikdo posmehoval, češ, kaj pa bo ta NSi, kaj pa sploh znajo, kaj pa sploh zmorejo … Poglejte nas danes, zaradi našega dela številni Slovenci danes živijo bolje in to dokazano bolje,” je na tradicionalnem taboru NSi v Kamniku 2. aprila povedal predsednik stranke Matej Tonin.

“Vsi, ki se peljete čez Tuhinjsko dolino ali skozi Kamnik, lahko oprijemljivo vidite vseh pet milijonov evrov, ki jih je infrastrukturni minister Jernej Vrtovec investiral v ceste,” je začel z naštevanjem Tonin. V svojem nastopu ni pozabil omeniti, da se v Kamniku dograjuje dom starejših občanov, za katerega je bilo zagotovljenih 3,6 milijonov evrov, gradi se šola, za katero je država zagotovila 2,3 milijonov, prenavljata pa se tudi dom kulture in policija.

NSi kot alternativa tistim, ki napovedujejo revanšizem, nacionalizacijo in višje davke
Pred volivci je po Toninovem mnenju 24. aprila 2022 enostavna odločitev. “Na eni strani imate učinkovito ekipo NSi, na drugi strani pa celo falango strank, ki napovedujejo revanšizem, nacionalizacijo in višje davke.” Tonin zato vztraja, da je potrebno reči odločen ne vsem tistim, ki “nam bodo predvsem jemali”.

Kamnik, Terme Snovik. Tradicionalni tabor NSi (Foto: STA)

V NSi se bodo po Toninovih trditvah zavzemali za ohranitev vrednot, na katerih je zrasla Slovenija in slovenstvo, gospodarstvu pa želijo omogočiti, da na polno zadiha, namesto da ga dušijo z visokimi davki in pretirano birokracijo. Problem v zdravstvu po Toninovem mnenju ni denar, temveč organiziranost, v stranki pa naj bi si prizadevali za vsem dostopno javno zdravstvo v Sloveniji. “Četrta stvar, ki jo prinaša NSi, pa je več veselja do življenja,” je povedal Tonin. STA poroča, da je imel predsednik NSi v mislih reševanje demografske zime v Sloveniji.

Sneženje, v katerem je potekal tabor NSi, Tonin vidi kot simbolično sporočilo “levim vročim glavam, ki težko prebavljajo in prenašajo, da oblast v Sloveniji ni dedna in da ni nič hudega, če odgovornost za vodenje vlade od časa do časa dobi tudi naša stran, ki je učinkovita, ki zna in zmore”.

Ivan Šokić