Trenja v NSi? Evroposlanec Peterle stopil Orbanu v bran, Tonin pa bi ga kaznoval z zamrznitvijo članstva v EPP!

Alojz Peterle in Matej Tonin (Foto: STA)

SDS nasprotuje vsem predlogom, ki slabijo moč EPP. Fidesz kritizirajo predvsem tiste stranke, ki v svojih državah niso uspešne na volitvah, vzroke za poraz pa iščejo na napačnem koncu,” so danes zapisali v največji opozicijski stranki. Dodali so, da “ima pri nasprotovanju uničevalni migrantski politiki prav Fidesz, in ne njegovi kritiki“. Proti izključitvi Orbana so tudi v SLS, so pa presenetljivo drugačnega mnenja v NSi, kjer bi njegovo članstvo v EPP zamrznili. Evropski poslanec Alojz Peterle je že oktobra, ko je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker začel postopek za aktivacijo člena 7, stopil Orbanu v bran in dejal, da madžarskega premierja lahko izločijo iz EPP in ga kaznujejo po liniji Evropske komisije, vendar s tem ne bodo rešena in odpravljena vprašanja, ki jih je izpostavil on oziroma več držav Srednje Evrope.

Slovenske stranke, ki so članice Evropske ljudske stranke (EPP), imajo različna stališča glede morebitne izključitve madžarskega Fidesza iz desnosredinske politične družine. Skupščina EPP bo o izključitvi Fidesza po napovedih razpravljala na svojem srečanju 20. marca. Po navedbah virov v EPP bosta na mizi dve možnosti – izključitev Fidesza ali zamrznitev članstva. Odločitev mora biti sprejeta z absolutno večino prisotnih.

V SDS in SLS proti izključevanju
“SDS nasprotuje vsem predlogom, ki slabijo moč EPP. Fidesz kritizirajo predvsem tiste stranke, ki v svojih državah niso uspešne na volitvah, vzroke za poraz pa iščejo na napačnem koncu,” so v odgovoru na vprašanje STA danes zapisali v največji opozicijski stranki. Dodali so, da “ima pri nasprotovanju uničevalni migrantski politiki prav Fidesz, in ne njegovi kritiki“.

Foto: epa

Da so odločno proti izključitvi stranke madžarskega premierja Viktorja Orbana iz EPP, so za STA izpostavili tudi v zunajparlamentarni SLS. Ob tem so vse akterje pozvali k pogovoru in dialogu. Dodali so, da verjamejo, da so pred skrajno odločitvijo o izključitvi še možni umiritev strasti, pogovor in konsenz znotraj EPP. “V SLS ocenjujemo, da postopek izključevanja vsekakor ni v korist politične družine EPP in ni pravo sporočilo pred evropskimi volitvami,” so še poudarili.

Vodstvo NSi ubralo drugačen pristop
Predsednik NSi Matej Tonin pa je danes v izjavi za medije v Ljubljani poudaril, da se morata Orban in Fidesz odločiti, ali želita biti del EPP ali ne. “Če želijo biti del največje evropske politične družine, je jasno, da je v njej nesprejemljivo, da svojo politično kampanjo gradiš na netočnih dejstvih oziroma z napadi na svoje kolege znotraj te politične skupine,” je dejal. Zato bo NSi po njegovih besedah 20. marca predlagala, da se Fideszu zamrzne članstvo v EPP, dokler se ne ugotovi, ali Orban in Fidesz nameravata prenehati z neutemeljenimi napadi ali se želita vrniti nazaj “na pota politične družine“. Če to nameravata, še vedno vidimo možnosti, da ostanejo v EPP, če bodo nadaljevali aktivnosti in se na takšen način še oddaljevali, potem EPP ne bo imela druge možnosti kot izključitve, meni Tonin.

Povedal je še, da je danes o tem po telefonu govoril s predsednikom EPP Josephom Daulom. Ta mu je povedal, da je prihodnost Fidesza v EPP odvisna od razpleta glasovanja 20. marca. Strinjala sta se, da je usoda madžarske stranke odvisna predvsem od njenega nadaljnjega ravnanja.

Peterle: Orban ni glavni problem Evrope
Spomnimo na zapis evroposlanca NSi Alojza Peterleta, ki je meseca oktobra ob podobnih napadih na Orbana in stranko Fidesz dejal, da Orbana lahko izločijo iz ELS in ga kaznujejo po liniji Evropske komisije, vendar s tem ne bodo rešena in odpravljena vprašanja, ki jih je izpostavil on oziroma več držav Srednje Evrope. Po njegovem je težava v tem, da Zahod ne razume, zakaj je prišlo do razpoke med njim in Srednjo Evropo. “Razpoka je vrednostna. Očitno pod istimi besedami mislimo različno. Dobro prihodnost pa si lahko predstavljamo samo, če bomo o temeljnih vrednotah mislili isto. Srednja Evropa ima drugačno zgodovinsko, politično in kulturno izkušnjo, še posebej zaradi komunizma. Sprejema sekularizem kot načelo, ne pa kot novo in izključujočo religijo.”

Foto: STA

Na koncu evropski poslanec še zaključi, da bi bilo pametneje razviti resen dialog o temeljnih vprašanjih, tudi o identiteti, kot držati Orbana stalno na prangerju. “Mislim, da Viktor Orban ni glavni problem Evrope, tudi ne ELS. Tudi ni edini, ki ima težave med ‘jaz’ in ‘mi’. Če pa smo že ostri, potem uporabimo za vse enaka merila. V tem primeru bi imel Orban kar nekaj zanimive družbe.”

C. Š.

 • učko

  Tako Pederleta kot Tonina NEEEEEEEEEEEEEEE, NEEEEEEEEE, NEEEEEEEEEEE voliti !

  • Duhec

   Ne bomo, zdej smo za Jovovo. Mlada, lepa, brihtna. Stari se naj pa prpravljajo na pogreb. Dost so mešali drek.

   • Peter

    Pa se zavedaš. kakšno politiko bo zagovarjala? Odprte meje za “uboge begunce”, zatiranje svobode govora, gonja proti državam, ki nočejo “beguncev”…
    Žalostno je tole duhica, žalostno, no.

    • Duhec

     Men ni, men je všeč.

     • Peter

      Meni je tudi všeč. Ni mi pa všeč, kaj bo predstavljala in za kaj bo glasovala.

     • Duhec

      Ne bo nič slabša od Peterleta, Zverine, Šulinove in podobnih. Kvečjemu velik boljša, ker slabša ne more bit.

     • Peter

      Žalostno, zakaj in za koga glasujemo, kaj?

     • Peter

      Ne omenjaš pa ostalih…hm, le zakaj ne?

     • Duhec

      Ne lub se mi naštevat, vsi so sranje.

     • Peter

      Ja, ampak če se ti ne ljubi, bi lahko začela s Fajonovo, na primer, če so vsi isto sranje…..

     • Duhec

      Ona je bolana in jo je bv vlačit po zobeh.

    • Lustrator

     Briga jo. Samo da nosi rdečo zvezdo, da ni Slovenka in da sovraži demokratične vrednote, pa sta že najboljši prijateljici. Tudi če bi šlo za dlakavega šimpanza – je popolnoma nebistveno.

 • Vera

  Novakova preko Tonina napada Peterleta, ker dobro ve, da ne bo izvoljena, čeprav jo je postavil na prvo mesto . Mislim, da še to ne pomeni zmage za EU poslanko ? Bog nas varuj izdajalcev . Tonin , Orbanu ne seže niti do gležnjev , zato naj bo raje tiho , ter bolje vodi stranko NSI , ki se žal zadnje čase vedno bolj pomika v levo.

 • Duhec

  Edino prav je, da se skregajo do konca.

 • matjaž

  Ali Nsi načrtuje samoukinitev ali se pripravlja na evtanizijo.

 • SALZ

  NSI in Tonin pametujejo o Orbanu sami pa komaj zberejo 5%glasov. NSI Totalni brezvezniki za katere nihče ne ve a so levi a desni, obojespolniki v bistvu, zato jim pa nihče ne verjame.

 • Lustrator

  Kar spomnite se teh besed, če vas bo slučajno zamikalo na volitvah obkrožiti Nsi. Sicer pa kogar po vsem kar se je zgodilo v minulih 10 letih še vedno mika Nsi, pravzaprav skoraj nima smisla na nič opozarjati. Takim naivcem lahko dejansko pomaga le še Bog.

  • lojze

   Imaš prav, pa vendar, kaj pa če Boga ni?!

   • Lustrator

    Bog je.

    • pajot

     ja,je.

     • Iztok Pušnik

      ne, ni…. bukslni LOL

     • Duhec

      Čutijo, da jim lohk še sam bog pomaga. Drži, sam ni ga.

    • Duhec

     Pol mu ga pa pokaži, če je več kot očitno da dvomi, ti ga pa poznaš.

   • Nata

    Ti bomo pa mi pomagali, no !

 • milanček

  pa že 100X sem dejal, da sta stranki SKD-danes NSi ter SLS sranje, dobesedno sami ničvredneži! Upam, da grejo čim hitreje v 3pm!

 • Peter

  Orgličar, gou houm.

 • Marijan

  To je bilo Toninu nepotrebno.

 • antimur

  NSi je prava kolaborantska stranka, kolaborira z izdajalci in okupatorji Slovenije, to je Kučanom in njegovo golaznijo. Da je Tonin postavil na prvo mesto na kandidatni listi za EU poslanko izdajalko in zahrbtnico Novačko, pove vse o njem in organih stranke.

 • Franjo Trojner

  Že ob odstavitvi Ljudmile iz mesta predsednice stranke Nsi, sem napisal, da Tonin stranko ne bo vodil nič drugače, kot jo je muti Ljudmila. V Nsi lahko mirmo gredo dovčerješnim komunistom (danes vseh samih demokratičnih socialistov) v goste, se z njimi bratijo, sklepajo zavezništva, pakte in gredo z njimi celo v koalicijo, pa vendar svojega maksimuma 4 do morda 6 % volilnih glasov ne bodo nikoli presegli. S tem svojim nenehnim spogledovanjem z politično levico, si v bistvu škodijo in škodijo celotnemu desnemu, konzervativnemu bloku! Sam mislim, da stranki Nsi na naslednjih predčasnih volitvah ne bo lahko, zna se dogoditi, da volilnega praga za vstop v parlament ne bodo dosegli.
  Vse kaže, da bodo nalednje predčasne vplitve tekma med veliko demokratično stranko SDS in združenimi strankami levice v novo, eno samo. Kar bi tudi bilo prav, saj bi onemogočalo, da na volitvah, zmagovit program, zmagovita stranka ne postavi vlade. To kar imamo danes je prevara volilcev, saj micene na volitvah močno poražene stranke, po volitvah tvorijo svoje luzerske koalicije in v državi kolo vodijo.
  Dve stranki sta za Slovenijo dovolj, naj vlada tista politična opcija, kateri program na volitvah dobi več podpore in ne zahrbtno politično kupčkanje, kot se nam to dogaja danes.

  • Lustrator

   Podpis.

 • montyamp

  NSI in SLS sta stranki nastali iz udbovskega ovaduštva .
  Tonin se zgleda ne misli poboljšati .
  Žveplenemu pritlikavcu je dal penzijo , katero si je šef partije služil tako da je celo svoje zavoženo življenje delal škodo Slovencem in naročeval atentate po Evropi .
  Tonin je lačen slave , samo z ultraidiotizmi kateri mu uhajajo vse pogosteje , bo težka .

  • hladnik

   Mu mogoče moravški župan Milan Balažic suflira ?
   Vse je možno.

 • Ivanček

  Če smo čist pošteni, Peterletu (žal) ni več mesto v Eu parlamentu, ampak doma na toplem ob mamiki!

  • Steiermark

   Vendar se pa verjetno strinjaš, da v “tekmi” med Peterletom in Toninom, naj pač zmaga, manj pokvarjeni -Peterle!

 • Duhec

  Stare umaknt iz politike. Končno. Na mladih svet stoji.

  • Peter

   Načeloma je to res. Samo na žalost, evropska prihodnost ne stoji na teh, ki podpirajo ilegalno priseljevanje tujerodnih invazijskih vrst.

   • Duhec

    Ta planet si moramo delit, hočeš nočeš. In ne vem zakaj bi bli tile žgani manj vredni od žganega Janše?!

    • Peter

     pa hudiča tud, no, pa kje spet si janšo najdla? Pa ste res obsedeni, no.

     • Duhec

      Ja žgan je, taki ti naj neb bli všeč.

     • Peter

      Provociraš?
      O žganih nisem rekel nobene. Če ne razumeš, da gre za ljudi z drugo vero, ki je niso pripravljeni opustiti, ampak so pripravljeni zanjo ubijati….
      Ja, žgani janša je problem, no.

     • Duhec

      Tudi Janša goni svojo vero, tudi večina komentatorjev tle. Pač tko je, če jih ne maraš, z njimi nimaš nič, jih ignoriraš.

     • Ares

      Seveda tvoj delodajalec zate ni problem, ker ti plačuje tole.

     • Peter

      Res je, ares.
      Madona, samo prišel si, pa si me pogruntal. Si ti Šerlok?

     • Ares

      To se takoj vidi, saj vas je tu večina takšnih.

     • Peter

      Kaj se vidi, da si Šerlok?
      Kakšnih takšnih?
      Koliko takoj?
      Kje vas?

     • Ares

      Tu ste sami plačanci, s čim vas plačuje in kako. To ste neka združba, ni treba biti Sherlock za to.

     • Peter

      Hm, baje smo sekta.
      In zakaj si ti tukaj? Bi bil rad član sekte?

     • rubec

      Pa ja ne boš jemal v sekto tipa, ki svoj niknejm piše po nazaj. Takmu ni za zaupat.

     • Peter

      Ares?

     • RATATA

      a ti nisi dislektik?

     • Peter

      Ne bod sera, no.

     • RATATA

      Čečem!

     • Nšo-či

      A sekta smo..juhu. Kdo se je pa brisal, ker ti ni bil kos?

     • Peter

      Duhica.

     • Nšo-či

      Ona? No, ja. Sedaj komentarje brišejo celo tisti, ki so razglašali,da tega ne bod počeli.

     • Peter

      Ne vem, mogoče so jo zbrisali, danes je bla tečna. PMS, no.

     • Rožle

      A kdaj ni ..?

     • Peter

      Glej, včasih se je dobro vprašati, kaj bi rad povedal, preden kaj napišeš.
      Kajti s tem stavkom, boš priznal:

      ….Tu ste sami plačanci, s čim vas plačuje in kako…..

      nisi kaj prav dosti povedal, nekam nejasen je namen povedanega, kaj praviš, no?

     • Steiermark

      A ti pa delaš iz idealizma? No potem si pa bolj nor, kot se delaš! Tvoji tovariši , ki si zdravijo svoje komplekse in hodijo onesnaževati ta portal, si pustijo vsaj 1 pir plačati za svoje “delo”! Udba, udba, kam si pripeljala te bebce, ki še vedno delajo zate?

     • Peter

      Nekam naivno je uletel, kot da je original. Bomo videli, kaj se bo razvilo, če se bo….

    • Peter

     Planet si moramo deliti. Ja. Si moramo deliti tudi tisto, kar smo v Evropi ustvarili? S hordami, ki prihajajo in ne vidijo drugega kot zastonsjko življenej na socialni pomoči?

     • Steiermark

      Pozabljaš, da te horde, ki zahtevajo lagodno žiljenje brez dela, se ne zadovolijo samo s tem ampak kvečjemu, ko nas bodo naredile za brezpravne muslimanske sužnje….

     • Peter

      Ne, to pozablja duhica in podobni, ne jaz.

  • bubamara

   Narobe. Umakniti tiste, ki delajo napake oziroma nič ne delajo. Osnove demokracije. Še 200 let NE v butalah.

   • Duhec

    Izkazalo se je, da stari delajo še sam narobe in zanje ni več upanja. Pogreb, to je to edino pravo zanje.

 • Frank Novak

  …”Evroposlanec Peterle stopil Orbanu v bran, Tonin pa bi ga kaznoval z zamrznitvijo članstva v EPP!”…
  SEVEDA KAJ DRUGEGA PRICAKOVATI OD NARODA HLAPCEV KOT DA NI ENOTEN. SLOVENCA LAHKO POJEBE VSAK JUZNJAK ALI VSAK MUSLI, PA MU BO SLOVENCE REKEL: SE ME DAJTE… LAHKO ME JEBETE TUDI BREZ VAZELINA, S PESKOM. JAZ PRENESEM VSE, JAZ SEM DOBRO STRENIRAN HLAPCIC.
  https://youtu.be/BogJatV-hsQ?t=218

  • Steiermark

   Vidiš, kar se kot titov pionirček pedofilirani naučiš, to velik in star kozjej…… znaš!

 • Govekar

  Haha Orabn, raje tiči v Sorosovi stranki, kot da bi prestopil k Le Pen in AfD.

  Jasno, ni gospodarske rasti če državo vodijo radikali in demagogi, te noben investitor ne povoha.

 • MEFISTO MODRI

  Novakova in Tonin sta le različni strani istega kovanca.

  Preden bodo Tonina ljudje poštudirali, bo naredil še veliko škode, kot jo je naredila Novakova.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++ se strinjam. Neodkrit tip človeka je oz. se zdi. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  To NSI bo pa TONIN- SE ZDI – RES SPRAVIL – VEN IZ PARLAMENTA.
  NIČ
  NE DE. VZPOSTAVILO BOMO NOVO KRŠČANSKO OBARVANO SLOVENSK STRANKO.
  BREZ
  TONINA in L. Novak – seveda.
  Jaz Janez Kepic-Kern ustanavljam NOVO KVALITETNO
  VSESLOVENSKO DOMAČNOSTNO IN DOMOZNANSKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”.
  Kot
  podporo slovenskim t.i. POMLADNIM STRANKAM.
  Ustanovne člane že imam:
  na osnovi normalne sznanitve z menoj – z Janezom Kepic-Kernom
  se
  bo lahko včlanil vsak polnoletni ,
  slovensko zaveden, nekaznovan in nealko državljan R. SLOVENIJE.
  KI SE BO STRINJAL S STATUTOM, S PRAVILI IN PROGRAMOM DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  VEČ
  O TEM
  IN O VSEH MOŽNOSTIH SODELOVANJA S “SLOVENIANO”
  zveste
  NA MOJEM OSEBNEM,
  ZASEBNO PODJETNIŠKEM E-PORTALU “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si.
  Toplo
  vabljeni – vsi resno zainteresirani.
  TUDI TISTI, KI BI RADI KAJ OBJAVLJALI
  NA MOJEM E-PORTALU ALI V REVIJI “SLOVENIANA”. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  E-PORTAL
  IN REVIJA – “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/

 • Anton

  fantje/dekleta, da se mlce odahnimo od politike vam prilagam link. priporočam ogled, prisežem, ne bo vam žal

  https://www.youtube.com/watch?v=43vRoD8GnIY

  sarkazem press

 • Peter

  No, če že počivamo od politike, danes sem odkril, kako pride marmelada v krofe. Nobene čarovnije ni, samo eno mašino za filat marmelado u krofe majo.

  Eh, po Božičku pa Zobni miški še to razočaranje, zdaj naj me razočara pa še Serpetnišek…no.

  • karpelec

   …mene je že davno.

 • Slovenka

  Lahko se zgodi, da bo Peterle izvoljen za evroposlanca, čeprav je šele tretji na listi, Ljudmila in Tonin pa nimata treh čistih. Tonin bo stranko spravil iz parlamenta. Ali je sam tako nor ali pa je mastno plačan, da stranko uniči.

 • RATATA

  Tonin naj, namesto da zamrzuje Orbana, odmrzne dvojko levo in dvojko desno zgoraj, smrkuc!!

 • Peter

  Ja, Rdeči Balon Smrti. So.
  Persil pa opere vse, tudi najbolj trdovratne madeže pri 30, a ne? In ti verjameš?
  Tako pameten, pa pade na reklamne trike, no….tststst.

  btw, te kdaj zasrbijo prsti, da bi odgovoril? Pa nočeš? Le zakaj? Si tak đek, da nočeš ali si samo ne upaš?

 • slosin

  kakšne napake SDSa…ne moreš opozarjati na nekaj, česar ni…

 • janko

  V vednost NSi:
  NIHČE NE MORE BITI LEVIČAR, ki je katoličan, domoljub ali pošteni državljan!!
  Kajti levičarstvo je ZMOTA! Je KUGA človeštva! IZKAZANO!
  Sicer je premalo poučen ali naiven!

  • Poserjemsenavse

   Dej ne seri…levičar je lahko katoličan,le zakaj ne?sploh veš kaj je bistvo levega gibanja?delavci so recimo levica…v Sloveniji prave levice žal ni…mimgrede tudi Janša je bil nekje do leta 93 ali 94 levičar,pa je nato naredil ornk zasuk…pa ne meši komunizma tule zraven

   • janko

    Levičarstvo so zvodeneli komyji, torej ateisti, ideologi zmot vseh vrst! In tako povzročitelji trpljenja in zla zadnjih sto let, in še bo sledilo, samo zaradi njih!

 • Peter

  Kolikor vem, so o najetju kredita v Bosni pisali. Po tem pa tudi v levih medijih ni bilo zaslediti pisanja o napakah SDSa. Si jih ti kje drugje našel?
  Ali samo malo na pamet nabijaš, Rdeči Balon Smrti, no?

  • slosin

   ta kredit je bil takoj vrnjen, levakarji so pa kar naprej onaniral na to temo…Slovenske finance niso bile oškodovane niti za en cent…Rozika z nacionalke ga je še pred parimi dnevi omenila v Odmevih…

 • Olga101

  Tonin je zrihtal Kučanu eno dodatno penzije vsak mesec, Milka je romala v Murgle.. očitno se v NSI spogledujejo s Sorosom, saj Orbanu nasprotujejo Sorosovi plačanci znotraj EPP!

  • stane

   Kar se penzije kucana tice, mu je zrihtal drnovsek. V javnosti sta se pa obnasala,kot,da se ne poznata.

 • garfi

  tonin je še naprej kućanov sin
  teško nama

 • Branko Jadran

  Malo za salo malo za res, gospod Tonin mi deluje kakor mamica z 5.timi otroki pri 50.tih letih, a se vedno trdi, da je nedolzna

 • McBobo

  NSI so že od nekdaj kameleoni, ki spreminjajo barvo po potrebi. Enkrat rdeči, drugič beli, pa še kakšna barva vmes. Priklopijo se tam, kjer imajo koristi.

 • milanček

  ja, potem se pa čudimo, kako lahko kućanova golazem dobesedno manipulira s slovenskim narodom! na koncu pa še izjavijo, da je kriv janša za neuspeh desnih strank! tonin, milka, itd, pojdite v 3krasne

 • milanček

  filozof! tonin, zapomni si pa nekaj, tvoj murgelčan, ki si mu izglasoval dvojno penzijo, te bo kmalu zapustil, pred koncem mandata te blesave vlade, še prej, na polovici mandata!

 • Rožle

  kakšne napake … desnice? kaj sploh je to?

 • soc

  Ne gre spregledati, da je Odlazek z nakupom Reporterja le-tega spremenil v strankarsko glasilo NSI, natanko tako proti-SDSovsko, protijanšistično in protimadžarsko (protivišegrajsko) kot so Večer, Delo, RTV… NSI s tem zavzema del ogromnega prostora naivnih ovac Šarcu, Cerarju in Bratuškovi.

 • soc

  Pa zakaj se mi zdi, da je po sila simpatičnem ponovnem začetku komentiranja, ko praktično ni bilo na spregled levih aktivističnih govnačev, zadeva spet zašla v napačno smer? Se jih res ne da blokirati že na vhodu?

  • Dada

   Ne, se ne da. Takih bedakov kot si…. je treba bremzati, ker divjajo v enoumje…
   TOLE bo zate in Janšo…
   Vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) Manfred Weber je madžarskemu premierju Viktorju Orbanu postavil tri pogoje za obstanek njegovega Fidesza v EPP. To so konec kampanje proti Bruslju, opravičilo in delovanje Srednjeevropske univerze v Budimpešti, je poudaril Weber v pogovoru za sredino izdajo časnika Bild.

   • soc

    Zakaj, uboga pritlehna duša, smetiš po tem forumu, namesto da bi pisal med sebi enakimi po copy-paste forumih murgelskih medijev? Si en malo bolan v duši, nda, poklicni revolucionar?

    • Dada

     To je copypaste, ker drugače se bedaki sklicujete, da si je kdo izmislil, da levičarji nakladajo in drugi izgovori. . Tako pa je verodostojno in iz tujine, da se nekaj pripravlja. Če, torej, če se bo to zgodilo, bo stranka SDS v grdem položaju. ZATO PA “nora24tv in demokracija” nič ne poročata o tem dogajanju, pogromu Orbana, ker to ni nič dobrega za SDS.

     • soc

      Kar ti je dala FDV, pač ne bo zadoščalo za preživetje. Je pa tega očitno bore malo (surprise, surprise…), če sklepam po tvojih agitkah, odkar si s tem nickom priklopljen na forum. Veliko sreče torej v naslednjih uličnih puntih zoper gnili kapitalizem ti želim – morda ti prinesejo sinekuro za male denarje v javnem sektorju, pameti pa zanesljivo tam ne boš srečal ne pobral. Vale, Sorosev heroj, gremo v greznico.

     • Dada

      Ja, ja, pojdi v miru v greznico. Vsak ima svoj prostor zase pod tem soncem. . Sem mislila, da si že tam, ker po pisanju sodeč, je že krepko udarilo “ven”,

 • Janez Kepic-Kern

  NIHČE SE NE ZMENI ZATE- a ne opaziš?
  Na pogrebu pokojnega dr. Justina Stanovnika nas je bilo preko tisoč ljudi.
  Na tvojrm pogrebu – ne bo nikogar.
  Ko je umrl Prežihov Voranc – na njegovem pogrebu ni bilo nobenega ex kolega , komunista.
  Z nami desničarji je vse OK.
  S teboj pa je vse – NAROBE.
  Na pogrebe bedakov itd.,
  plačanih propagandistov – ne hodi – NIHČE! Kapiš? L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Ares

   Ta neznosna človeška čreda v večnem boju posameznikov za oblast, za vzpostavitev hierarhije v volčjem krdelu. Od otroških iger, prek šole, skavtov, športnih organizacij, kasarne, jetništva, pa vse do pokopališča, en sam boj za lestvice hierarhije.

 • ljubinica

  NSI skupaj z intelektualci in novinarji na njeni strani (Ziga Turk, Steinbuch, Krsinar …) so tolerirani in podpirani s strani globoke drzave. Delujejo za isti cilj kot deklarirani levicarji: unicenje zahodne civilizacije.
  Na zahodu imajo enako vlogo konservativci a la Bushi in Beni Shapiri, liberalci a la Jordan Peterson ….

  • ljubinica

   Evropska civilizacija: grsko-rimska kultura – krscanstvo – evropski narodi s svojimi kulturami.

 • ZatonMesecnikov

  #Trenja v NSi? Evroposlanec Peterle stopil Orbanu v bran, Tonin pa bi ga kaznoval z zamrznitvijo članstva v EPP!#

  Orgličar Lojze je zavohal svojo šanso za prepotrebne glasove…

  • stane

   Mislim,da, ce bodo Slovenski samodrzci nagajali Orbanu,naj se vprasajo,kam se bodo umaknili,ko bo -mo zaceli dozivljati napade,tako kot v Nemciji 100 vsak dan.
   Nemci se umikajo tudi na Madzarsko.

   • Tone

    Ali komaj čakaš, da se bo začelo, ko navajaš neobstoječi napad na policista in ostale malenkosti.

    • stane

     Ce nekaj ne ves,ne zelis vedeti,se ne pomeni,da ne obstaja. V drugi varianti si zrel za psihiatrio.
     Lepo se imej!

     • Tone

      Če misliš, da nekaj obstaja, še ne pomeni, da res obstaja.
      Ne vem, kdo je bolj zrel za psihiatrijo, tisti ko se mu prikazujejo neobstoječe stvari, ali tisti, ki svoje trditve podpre samo s preverljivimi dejstvi.

 • Stric iz ozadja

  A ce razmislja drugace kot vodstvo je to ze trenje? Morajo vsi v stranki razmisljati enako?

 • Dada

  Bliža je zaton Orbanovem nadvladju in Orbanovem stricevanju stranki SDS, ki je nadvse ponosna na prijateljevanje z Orbanom. TOLE za pokušino:::: članek v Bild.
  Vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) Manfred Weber je madžarskemu premierju Viktorju Orbanu postavil tri pogoje za obstanek njegovega Fidesza v EPP. To so konec kampanje proti Bruslju, opravičilo in delovanje Srednjeevropske univerze v Budimpešti, je poudaril Weber v pogovoru za sredino izdajo časnika Bild.

  • Janez Kepic-Kern

   WEBER NIMA NOBENE PRAVICE – KARKOLI – POGOJEVATI.
   Nimam
   vpogleda. Ampak, tako se mi zdi.
   V EU imajo posamezni funkcionarji, predsedniki, v Nemčiji- kancler itd. preveč pooblastil.
   Se mi zdi.
   Poglejte samo primer Merklove – kakšen “zos” je zakuhala. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • xtc

   Zapis popolnega debila,bliža se zaton Bruslja in Merckelce ,Macrona in socialistov in multikultarjev zato panika-zadeva verjetno ne bo šla brez vojne,bo pa verjetno po njej trajen mir pred njimi.
   Žal slaba varianta ,a vse druge so za EU še slabše.

   • Janez Kepic-Kern

    +++++++++, točno
    EU JUNCKER in BRD Merklova – sta naredila precej škode. IN STA ZA V PENZIJO.to, Hvala Bogu – ODHAJATA.
    JUNCKER SPLOH – PA TUDI
    MERKLOVA ŽE PRAV MIZERNO – IZGLEDA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • xtc

     Nemci in Franceki so sralci že celo zgodovino Evrope,čisto vsako večje s*** je šlo v vojno zaradi njihove lastne nesposobnosti in prepotentnosti-reševali pa drugi.

   • Dada

    Vem, da si bedak, saj je to že v tvoji familiji dedno. . Zgoraj zapisan članek je iz nemškega časopisa BILD, če si pismen ČITAJ. Ne ponavljaj in ne obračaj. SDS , ki ima vzgled pri Orbanu se nič dobrega ne piše. Sicer je Janši vseeno. Bolj mu je všeč, da ni v vladi. Koga pa naj postavi v ekipo. Grimsa za notranje zadeve ? halooooo ??? Mahniča za vojsko, da bomo v vojni s Hrvaško.

 • samotoje

  Tokrat se strinjam s Peterletom. Ob tem NSi ubira čudna pota, vijugasta kot Juncker, ko ga daje išias. Nič ni ostalo od Bajukove stranke, ko se je iz vesolja videlo, da gre za pokončno krščansko stranko.

 • Janez Kepic-Kern

  Ah – kaj ?
  Slovenci, ki imamo pozitiven odnos do RKC vere in RKC cerkve
  takih predstavnikov
  NAS VERUJOČIH SLOVENCEV – PREPROSTO – NE SPREJMEMO.
  ZLASTI NE
  LJ. NOVAK,
  tudi NE
  tega neodkritega TONINA.
  Umakneta naj se iz politike in naj počneta – kaj PRIVATEGA.
  NIHČE
  OD NAS JU NE BO – PRAV NIČ – POGREŠAL.
  NAJ V NSI NE KOMPLICIRAJO.

  Take na RKC vero sklicujočo se stranko – kot je zdaj NSI – Slovenci – NE RABIMO:
  Preprosto !
  L. Peterle – ima nekaj osamosvojitvenih zaslug, a star je 70 let, brez energije itd. – naj gre v penzijo.
  NSI
  NAJ GRE
  V LASTNO PRENOVO OZ. – SE UKINE in druge variante.
  Bolj pozitiven odnos do vere kot NSI ima SDS.
  Ko smo t.i. “vztrajniki” protestniki odbora 2014 – protestirali proti slabemu delu t.i. institucij prava v r. sloveniji –
  – niti 1x, niti en sam poslanec nsi ni prišel – nič povedati na shode.
  kar je za nsi – sramotno.
  in pove, kakšno interno “strahovlado” v stranki nsi – so imeli
  od 2014-2018.
  Nimam vpogleda, ampak tako se mi zdi.
  Gospa L. NOVAK je kot privat oseba verjetno – čisto OK.
  Kot “politčarka” – je pa: moje osebno mnenje – NIKAKRŠNA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • FORT WORTH

  Najboljs bi blo, da zgubidenko Tonin podeli se eno penzijo prjatlu kucanu, da bo enkat gmh…pa se en drzavni arhiv naj skup zapalta, de bota unicla se, kar je ostal.

 • Jan Kovalski

  Na prejšnjih volitvah je EPP dobila manj glasov kot na pred prejšnjih. Tudi na bližajočih volitvah se pričakuje enak trend upadanja glasov za EPP, to je vse posledica nemogoče migrantske politike Nemčije in Bruslja.
  Orban ima dovolj volilcev doma, tako da mu je v bistvi vseeno, če ga vržejo iz EPP.
  Pri tem bi/bo na izgubi samo EPP, in to dvojni izgubi, glasovi za Orbana bodo pač šli k konkurenčni stranki v EU parlamentu.
  Te grožnje stranke EPP so bolj prazne, NSi pa je zopet izbrala napačno odločitev in pričakujem, da bo na volitvah ostala brez poslanca.

 • Janez Kepic-Kern

  “GOVEKAR” spodaj
  je verjeten mizeren proti slovenski plačanec. NE GA UPOŠTEVATI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  • Govekar

   Upam da tudi tebe plačajo za tako količino komentarjev, drugače se raje pridruži murglskemu taboru, ne delamo zastonj :)

   • Ares

    Ne vidiš, da je dobro plačan, tudi Mefisto. To jih je Brejc iz bivše udbe pripeljal.

   • Janez Kepic-Kern

    MENI BI BILO POD ČAST VZETI TUDI EN CENT – ZA MOJE PISANJE, KI JE POPOLNOMA MOJE OSWBNO. NISEM ČLAN NOBENE STRANKE. PIŠEM PA V PODPORO POZITIVNEM STVAREM ZA KATERE SE ZAVZEMAJO T,I, POMLADNE STRANKE.
    ČE PIŠEŠ O GLOBALIZACIJI, PIŠI BOLJ JASNO. L.R. JANEZ.. K. KERN KOMENDA

 • xtc

  Težava nekaterih bebčkov v EPP je,da ne razumejo ,da EU taka kot je je v “deadendu” in da so opcije bolj ali manj slabe in bolj ali manj vse peljejo preko vojne.
  Prva je,da poizkuša bruselj z vojaško silo pokoriti neposlušne veliko tveganje-kdo bo dal vojsko?
  Težava je ,da bi verjetno večina Višegrajcev na pomoč poklicalo za ubranitev suverenosti ZDA.Briti vojske ne bidali za vojno proti Poljski ali Madžarski.
  Drugič trde reforme EU zmanjšanje EU birokracije,poveanje nacionalnih identitet in zmanjšanje EU birokracije-ne gre brez vojne.
  Butli iz EPP ne razumejo,da je del nihovih desnih strank v zatonu CDU,CSU in še katera ,da so socialsti kot v SPD in ALDE v Nemčiji v prostem padu in da se krepijo stranke ,ki niso ravno Evroskeptiične-pač pa EK -bruseljsko birokratsko multikultarsko -anarhosocialistično skeptične.
  S svojimi norostmi ne zružujejo marveč razbijajoEU EU je multikulturna a znotraj EU narodnostnih vrednot nikakor pa ne more biti mulitklturna za afro islanmistično agendo,preprosto ne gregre za vzpostavljanje vojne in to počne del poblaznele EPP kot socialistoa in anarholiberalov,ki jim usiha priljubljenost v Evropi.
  Seveda ni težava Orban težava je njih agenda,ljudje preprosto vse bolj zavračajo to agendo in Bruselj se vse bolj zateka k socialističnim projekcijam volilnih rezultatov kot Kučan & Co.
  Dejstvo je,da se anarholiberalni multikulti socialisti in del izrojene EPP na vsak način skuša upreti osnovnim naravnim zakonitostim-to so poizkušali že mnogi v zgodovini človeštva in končali vedno enako-KOT PORAŽENCI-in tudi tokrat bo isto.

 • Dada

  BILD……
  Vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) Manfred Weber je madžarskemu premierju Viktorju Orbanu postavil tri pogoje za obstanek njegovega Fidesza v EPP. To so konec kampanje proti Bruslju, opravičilo in delovanje Srednjeevropske univerze v Budimpešti, je poudaril Weber v pogovoru za sredino izdajo časnika Bild.

  • xtc

   Ništa od toga,dejstvo je,da jeBruselj vse bolj osamljen vse več držav in tudi ZDA se odmikajo od njega zablodela politika,katere posledica bodo raufnki in vojna ter kupi mrličev.

   • Dada

    Ja, SDS se je odmaknil od Bruslja, ker le ta napada Orbana. In to bo dovolj, hja, dream on, moj prijateljček. Sanja svinja o koruzi, nič od tega, nič glasbenih želja. Samo trda realnost.

 • xtc

  Kakor koli že,Peterle je dripec,ampak tokrat ima pač prav.
  Seveda se je treba vprašati na tem mestu zakaj podpora Nsi,CDU,CSU ipd tone.
  Orban?
  Salvini?
  Definitivno ne,ampak samozagledaneži očitno niso zmožni razpoznati svojih zablod-zato morajo izginiti iz političneg odra.

 • Antonius

  Cenena predvolilna igra za naivce! Peterle lovi volilne glasove za v evropski parlament med podporniki Orbana, Tonin pa med socialistom zavezanimi proti Orbanovci. Seveda, oba skupaj sta glasovala pa za zaprtje slovenskih arhivov.
  Bog si ga vedi, ali sta bolj vrhunska prevaranta ali samo cenen lažnivca?

  • Martuljek

   Oboje!

 • Martuljek

  Toninu raste greben na puhli glavi. Sramota za NSI in škodljiv za Slovenijo. Le kdo oz. kaj ga bo streznilo?

  • resnicaboli

   Volitve.

 • Govekar

  Prednost Madžarske je predvsem v tem, da imajo dobro neoliberalno desno stranko, ki ni skupek neokomunistov in partijcev, kot je slučaj v Sloveniji in na Hrvaškem.

  Neoliberalni Orban pozna finančne trge in ve, kje so meje, do koder lahko provocira s svojimi Soros izpadi, ki so namenjeni kmečki, neizobraženi populaciji.

  • freedomfighter

   Lepo povedano

 • pajac debeli

  Tonin je kot Merklica in podobni fejk konzervatiec. Takih je med krscanskimi demokrati mnogo prevec.

  • Tone

   Koliko bi jih bilo pa ravno prav?

 • ljubinica

  Zgodovina gre svojo pot … Iz NWO, velikega projekta svetovnih elit, ne bo nic. Propadla zadeva. Enako kot projekt komunizma.
  Krepijo se nacionalizmi. Nacionalne drzave. Kako se bo v prihodnje obdrzala Slovenija kot suverena drzava?
  Brez omembe vredne vojske in brez zaveznikov?

  • freedomfighter

   Povej mi ti nacionalna drzava…od kje mislis da drzava dobiva denar da vzdrzuje standard…vi rusitelji eu sploh ne razumete da nwo ze vlada svetu…ljudje ki vodijo svet lahko posamezne drzave pahnejo v lakoto tako da odpovejo naslednjih par ladij hrane…eni bebcki mislite da drzav vladajo nacionalne vlade hahahahah…vlada tisti ki nadzoruje ekonomijo in prvic v zgodovini ima vecino sveta skupno ekonomijo ki jo nadzoruje nwo in dokler ne bo lakote na ulicah evrope bodo vladali brez problema…povej kdaj pa se je po tvoje bolje zivelo kot danes…aja pa se to velike vojne v evropi ne bo vec a ves da posamezne drzave nimamo ne jekla ne nic…se jedrsko orozje si delojo francozi nemci in italjani…sploh ne vem proti komu bi se sel vojno samemu sebi? Upam da ne navijas za drzavljansko vojno ker ima vso moc in denar nwo tako da bi bila zelo kratka vojna

  • Tomaz Tomazin

   Imamo Štajersko vardo… pa Kordiša z bajoneti….

 • ljubinica

  Kako se bo odlocila SDS?
  Ce bodo Orbana izlocili iz EPP, bo SDS ostala?

  • resnicaboli

   Po mojem bi bilo najbolje izstopiti in z državami ki podpirajo Orbana ustanoviti novo skupino na desni pa da vidimo junake.

   • ljubinica

    Se strinjam.
    Dolgorocno je EPP ( taka kot je zdaj, pod Merkelco, Macronom, Junckerjem, Webrom ….) propadla zadeva.

   • freedomfighter

    Hahah ja orban ve da bi se ob iztopi njemu zaprla financna pipica ki vzdrzuje njegovo gospodarsko rast od katere je odvisna tudi njegova priljubljenost…vedno bolj se kaze kar vedno govorim…to upitje proti bruslu je navadna demagogija…mislim orban ima dolocene stvari absolutno prav ampaknjegova anti eu retorika je le za bebcke ki ne razumejo kako deluje svet in da rezim vzdrzuje denar ne pa demagogija…ljudje te poslusajo dokler dobro zivijo…ko pade tandard pade tudi vodja…vedno razen ce se nasilno obdrzi na oblasti

  • Tomaz Tomazin

   SDS se bo priključila italijanskim fašistom….

   • stane

    Ti si ze tam?

 • Andrej

  A NSi ve, kaj hoče?

 • Janez Novak

  Tonin je Kučanov krt.

  • milanček

   ne samo tonin, še bolj vneta je luda mila!

 • Amerikanc

  Zapomnite se politiki, ki še ne poznate tuhinjskega politika. Gleda ti v oči, ko ti (serje) laže. Roke stran od totega pi.duna.

 • janezxy

  NSI nadaljuje svojo izdajalsko politiko,sedenje na dveh stolih.Ob prvem Toninovem izdajstvu,–žveplenova penzija—sem jih zapustil. Hvala Bogecu,da mi je hitro odprl oči.

  • freedomfighter

   Hahah ne morete preboleti tiste penzije hahah

   • Tomaz Tomazin

    To so hude bolečine… bolijo v dno duše… ha,ha,ha…

    • freedomfighter

     Vcasih je levica trobila cez visine plac in penzij politikov sedaj je pa to kar naenkrat domena desnice…zgleda se desnica spogleduje z zelo levicarskimi idejami…pa v sloveniji so desnicarji tudi najvecji okoljevarstveniki…a si predstavljate da bi v ameriki republikanci ovirali magno…tega se drugod.po svetu posluzujejo leve stranke

 • Ladka Sladič

  Mislim, da gospod Andrej Bajuk nima mirnega spanca. Novo Slovenijo so mu unicili ljudje, ki ne sodijo vanjo. Gospod Tonin, kdor druge izkljucuje tako kot vi, bo enkrat tudi sam izkljucen. Zakon Karme deluje sto procentno.

 • Tomaz Tomazin

  Evroposlanec Peterle stopil Orbanu v bran, ???
  Kaj pa leto te podpore?

 • Govekar

  Tukaj so ažurni podatki po koliko se večina EU držav zadolžuje:

  https://www.mtsmarkets.com/european-bond-spreads

  Hmm, Madžarska se zadolžuje najdražje v EU, ok ceneje od Grčije, ki je ni na spisku. 3x dražje od Slovenije.

  Kaj bi se zgodilo z likvidnostjo Madžarske, pokojninami in plačami, če bi se Orban pridružil radikalnim desničarjem? Razmislite SDS neokomunisti.

  • freedomfighter

   Ahh to so sigurno prirejeni podatki da lahko napadajo hunskega vodjo hahah…ovcke ne.razumejo da je orban.navaden politik ki je nasel popularno politicno niso pozabil je pa povedati drzavljanom da je odvisen od eu in nemcije…pa nekateritudi ne razumejo tega da drzave kod je.madzarska niso velika britanija ki se lahko gre brexit pa se ta je taka farsa da pomoje ne bo nihce vec razmiljal o iztopu iz eu

 • Janez Kepic-Kern

  NSI
  – TAKE KOT JE
  mi verujoči Slovenci – ne rabimo!
  Osamosvojitveno zaslužni, a zdaj že ostareli in brezenergijski g. L. Peterle – naj gre – v časten pokoj.
  NA SHODIH NAS VZTRAJNIKOV-PROTESTNIKOV ODBORA 2014 V LETIH 2014-2017
  NITI
  1X NI NASTOPIL NITI EN PREDSTAVNIK STRANKE – NSI.
  Kar se meni osebno zdi – neizbrisno – SRAMOTNO – za NSI.
  Nejasna
  gospa L. Novak in M. Tonin – delujeta olj kot “politikanta” – nič krščansko.
  Če
  se NSI UKINE MI BO ŽAL – LE ZA OK POSLANKO GOSPO IVO DIMIC
  IN
  ZA NEKATERE BOLJŠE PODPORNIKE KOT JE DR. UMEK ITD, L.e. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P..S.
  ŠE NIKOLI
  NI KAK VIDNI PEDSTAVIK – NSI
  NASTOŠIL
  RES KRŠČANSKO.
  NPR. MELANIA TRUMP JE JAVNO PRED
  CELIM SVETOM IN ZDA ZMOLILA – OČENAŠ=LORD-S PRAYER.
  Kak M. Tonin ali L. NOVAK – GA ŠE NISTA – NIKOLI.

  https://www.nbcnews.com/video/melania-trump-leads-trump-crowd-in-lord-s-prayer-880348739815

  • stane

   Ko ze omenjas proteste,ti lahko povem,da jih je zrezirala levica s komun.mediji. Cilj je pa bil odstranitev Kanglerja in Jansata iz vlade z izmisljenimi razlogi.
   Od takrat pa levica spet veselo krade. 3 MRD € letno ponikne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!