Trumpova vojaška parada in živčen odziv režimskega Dela: Bo tudi Slovenija 25. junija 2021 z veliko vojaško parado proslavila dan državnosti?

Foto: epa

4. julij je ameriški dan neodvisnosti, ko po Združenih državah Amerike potekajo proslave, koncerti, ognjemeti, predsednik Trump pa z ženo Melanio vsako leto priredi tudi kakšno presenečenje. Lani je bil to piknik za vojake in njihove družine na trati pred Belo hišo. Letos se je predsednik Trump odločil še za klasično vojaško parado z oklepnimi vozili in s preleti letal. Ker je v Ameriki predvolilno leto, to ni zbodlo samo brezidejnih in destruktivnih ameriških demokratov, ampak tudi socialistično medijsko konjenico, vključno s slovenskim Delom. Pri slednjem so že zjutraj objavili svojo redno dozo protiameriškega branja, v katerem jih najbolj skrbi, da ne bi Trump praznične priložnosti “salutiranja Ameriki” slučajno uporabil za predvolilni nastop.

Po poročanju režimskega Dela so dan pred proslavo v ameriški prestolnici že opazili tanke in oklepna vozila v bližini Lincolnovega spomenika na National Mallu, kjer namerava predsednik nagovoriti Američane. Ameriški demokrati, ki nimajo niti enega, Trumpu vsaj približno doraslega protikandidata, so lahko upravičeno živčni. Prav tako svetovna jet-set levica, ki s svojimi protidružinskimi in protinarodnimi potezami med normalno razgledanimi volivci vse bolj izgublja priljubljenost.

Zakaj tak strah pred Trumpom?
Donald Trump je v Ameriki in po svetu izjemno priljubljen voditelj. Razlog je v izpolnjevanju njegovih predvolilnih obljub. Ameriki in svetu je namreč obljubil nekaj izjemnih potez, ki jih tudi zelo uspešno uresničuje. Trump je v kampanji odločno nasprotoval homo-lezbičnemu-bi-trans-inter-seksualnemu lobiju in javno poudaril, da je zakonska zveza zgolj skupnost moža in žene, kar je velik udarec za zagovornike napake človeškega razuma, kot ideologijo spola imenuje papež Frančišek. Trump zagovarja spoštovanje človekovega življenja od spočetja do naravne smrti in vse več zveznih držav zaščito življenja vnaša tudi v svojo zakonodajo. Nerazumni bes zagovornikov kulture smrti je bil jasno viden ob imenovanju Bretta Kavanaugha na vrhovno sodišče, ki po novem javno podpira pravico otrok do očeta in matere ter pravico nerojenih otrok do življenja.

Foto: epa

Za slovenski režimski časopis Delo je silno moteče tudi dejstvo, da Trump odločno nasprotuje ideologiji “sovražnega govora”, katere cilj je zgolj uvesti cenzuro in ustrahovati politične nasprotnike. Mednarodni in slovenski jet-set levičarji si namreč prilaščajo odločanje o tem, kaj je “sovražni govor”. V Sloveniji skuša Šarčeva vlada celo z novim medijskim zakonom preganjati ustavno pravico do svobode izražanja, pri čemer imajo levičarji ves čas asistenco hobotnice nevladnih organizacij pod okriljem Mirovnega inštituta, ki se jim odkrito pridružuje tudi četica režimskih novinarjev in levičarskih aktivistov, skritih za portalom Oštro.si.

“Izvolitev Donalda Trumpa in podpredsednika Mika Penca (velikega pro-life guvernerja iz Indiane) je velika zmaga za zdrave sile v ZDA, Evropi in Sloveniji. Navdušenje in sreča preveva vse organizacije, ki se zavzemajo za kulturo življenja in Bogu prijazne družbe. Ob tem smo Slovenci lahko resnično ponosni. Del te zgodbe sta namreč tudi dva Slovenca – žena Melania in mladi Barron Trump, ki bosta naša ambasadorja življenja in upanja v Beli hiši. Za razliko od Hillary Clinton, ki bo z jutrišnjo tiskovno konferenco odšla na smetišče zgodovine, se bo z odhodom Obame (in njegovih radikalnih LGBTQ aktivistov) za vse iskrene ljudi končno začelo obdobje upanja in veselja. Konec koncev si po dveh letih hudournika sovraštva pristašev Clintonove v ZDA in Sloveniji to tudi zaslužijo,” so ob Trumpovi izvolitvi zapisali na portalu 24Kul.si.

Foto: epa

Tako kot sta v Ameriki Barack Obama in Hillary Clinton s svojo podporo kulturi smrti odšla na smetišče zgodovine, tako smo tudi pri nas na poti k svobodni družbi premagali okupatorski komunistični režim, zaradi česar si Slovenija ob 30. obletnici osamosvojitve, v znak veselja nad vojaško zmago in v znak upanja na dokončni prelom s komunističnim totalitarizmom, zasluži veliko vojaško parado.

Franci Donko

 • Antonius

  Pri nas lahko vlada spelje veliko vojaško parado kar z uslužbenci državne in javne uprave. Pisarniškega kadra imamo za tri kompletno popolnjene divizije divizije. Defile 90.000 tisoč postrojenih bitrajal kar debelo uro.
  Verjetno bi se tudi šerijatarji zamislili, če ima smisel, da rinejo v Slovenijo.

 • AlojzZ

  SLO vojaška parada? Seveda, zakaj ne? Tanke si sposodimo pri Hrvatih, vojaške čevlje pri Avstrijcih in vojake pri ilegalnih prebežnikih preko mej.

  • SIMON ROZIC

   …kaj pa ministra za obrambo? Že vem: Ptujskega kurenta!

 • Olga101

  Bravo Donald Trump!

 • Povprečen Državljan

  Navdušenje Pravovernih nad Trumpom me sploh ne čudi.Svojega imate tudi sami.Oba delita narod.

  • Nata

   Je rekel Kučan ??

  • macon

   kučan in udbomafija so vaši in tvoji, res je, da delijo narod na vas zabite hlapce in nas, ki bi radi evropsko demokracijo.

   Kako si omejen, da po levih medijih ponavljaš o delitvi naroda, sovražnosti in nestrpnosti. Te izraze ponavljate manj kot dve leti, ste jih pa povsem razvrednotili, ker samo nemarno in pokvarjeno lažete.

   • SIMON ROZIC

    pa saj jim ni do demokracije, le denadenadenardenar ! Nepovratni, če je mogoče!

  • Felikss_AH

   Narod… in drugi Euro-narodi so že po biološko-naravnem principu razdeljeni na Nacionalno Opredeljene Tradicionaliste in Levo-zavožene MultiDrekultiste. Tega ne spremenijo ne Trumpi, ne Macaroni na Merkulje… je pač narava.

 • Franc Šink

  Od ameriške svobode nimamo Slovenci nič. To nam preprečuje naša lastna miselnost.

 • Slovenec 33

  Parado z vojsko imajo lahko le tam, kjer nimajo okupacije.
  V okupirani državi, kjer vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda se pa vrstijo parade izrodkov.

 • Black_hawk

  Amerika napreduje mi pa vsak dan bolj zadaj..

  • Black_hawk

   13. stoletje press

  • SIMON ROZIC

   …mi se še z Albanijo ne moremo več primerjat, kaj šele z Ameriko! Ta lahko
   le ostaja v naših sanjah!

   • Hamid Begic

    Mi bomo Albanija. Janšina vlada je uvozila 80.000 Albancev med letoma 2004-2008. :)

    PS: Katastrofa! :)

    • SIMON ROZIC

     ….ti si čisti idiot in ni ti pomoči!
     Kdo je pa tebe muslič uvozil? Kućan, de?

    • Fosa Stefan

     albanci so pridni in delavni in svojo rit pdenajo s svojimi rokami, kaksni so pa tvoji doseki stojis v vrsti za kruh in jes drzavni kruh (pomeni tudi moj), ali si tovarnar, da lahko dajes kruh,… po mojem si kucanov pes, veckrat omnis jansa, veckrat dobis ZE OBLIZANO KIOST

 • GverilaStyle

  Russi stresl J.Kalifornijo….ameri nimajo orožja proti temu.

  • ZatonMesecnikov

   Izvinite, nismo znali da je stelt, zboriše Srbi, kad oboriše Amera….

   Niko nema što Srbin i Rus imade….

   • Hamid Begic

    Kake imaš ti komplekse.. :)

    PS: Kaj so ti naredili?! :)

    • ZatonMesecnikov

     Ko če drugi, ja sam prvi,

     da napijemo slovenačke se krvi….

     Sima “Srbine” Dubaić.

 • Nata

  Kako pa kaj vojaške parade tov. Putina, pa njegove podmornice na raziskovalnih misijah ???? O tem pa nič v Delu, pa še kje ?

  • SIMON ROZIC

   ..ne moreš mahat po zaveznikih, ne?

   • Nata

    Pač pa jim moraš dovoliti, da pokupijo pol Slovenije !!

 • Viktorh

  “Bo tudi Slovenija 25. junija 2021 z veliko vojaško parado proslavila dan državnosti?”!

  Ne, ne bo. Kaj pa naj postavi na ulice? Konjenico? Rusko ladjo za odpad, stare jugo tanke?

  • Black_hawk

   Kar pač imamo. Patrije recimo :)

 • if

  Ameriki uspeva pod klasikom Trumpom, upam na nadaljevaje njegovega mandata.
  Klasika, preživetje sveta.

  Slovenka z Oče naš na ustnicah v Beli hiši je pozitivni presežek v razčlovečenem svetu, ki je tak, ker se odpoveduje Bogu.

  Let us Pray : First Lady Melania Trump leads Prayer..
  https://www.youtube.com/watch?v=A9HRkawYLLA

 • ZatonMesecnikov

  Proletarci vseh Dežel, združite se. In pa

  Amerika i Engleska, biče zemlja proleterska.

  To so še vedno gesla, pod katerimi prepoznamo Delo in determinirajo Delovo politično usmerjenost.

  Seveda se na vsakoletno parado na Rdečem trgu v Moskvi Delo ne obregne in s ponosom poroča o njej.

  • Hamid Begic

   Argumentiraj svojo izjavo — da domobranci nisi vedeli, kaj je nacistična ideologija. :)

   PS: Ustrelil si se v koleno z to izjavo. :)

   • if

    Prvi so to vedeli in paktirali z nacistično ideologijo kominternovski komunisti, tudi 1. maja 1941 na Rdečem trgu v Moskvi ( https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8 ), 24 dni po 6. aprilu 1941 in le štiri dni po 27. aprilau 1941.
    Vzajemno vojaško so to praktcirali skoraj dve leti, poudarjeni datumi so znotraj tega časa.
    Prva kominternovca sta bila v tistem času tudi Tito in Kardelj.

    • Hamid Begic

     Zaton je izjavil, da domobranci, ko so prisegli zvestobo nacistični Nemčiji in Hitlerju, niso vedeli, kaj je nacistična ideologija in za kaj se borijo. :)

     PS: Tisto, kar si ti napisal, je pa laž…. Tipičen Janšist. :)

     • if

      Kaj je laž?

   • ZatonMesecnikov

    vse globine ideologije delavskega socializma, povprečen Antikomunist pri nas ni poznal. Tako kot ti ne poznaš vse skrivnosti in lepote Kimove Džuče.

    O dogajanju v birkenau, pa zagotovo niso poročali časopisi.

   • Fosa Stefan

    S TAKIMI; KOT SI se ne izplaca ukvarjat. morda nas ima BOG se malo rad. kar so zaplodili, titek, kardelj, kucan, makarovicka, jankovicka,…hamidicka je gnoj od gnoja ali ne zan jo delati otrok,… ali pa nocejo zjebati parade GNUSA; JEBO TI PAS MATER; izgleda da je stekli pes jebo tudi tvojo

 • Hamid Begic

  Nova24TV in SDS, prosim ne podpiraj, niti ne piši o Trumpu…. zato, ker ta vaša “podpora” mu zgolj škodi. :)

  PS: MAGA 2020!!! :)

  • Valter BraniSlav

   Bralci Nove imajo halucinacije.
   Vidijo Trumpa ki na obisku Slovenije navije Kucanu usesa…

  • šmentanamuha

   Zakaj bi mu to škodilo, kaj Novo24 berejo tudi ameriški demokrati?

 • Felikss_AH

  Leto 2016 je Trump z zmago nad Luciferijanko Killary spremenil v leto Gospodovo… in meni v neskončno veselje. Sicer je samo fantastična želja… ki sem jo že nekajkrat priložnostno omenjal po raznih forumih… in se mi ob tej napovedani paradi spet razkošno bohoti… uresničiti eventualne podzavestne strahove ZOG Deep State-a… da bi se parada njim nepredvidljivega Trumpa lahko nadaljevala v neko drugačno parado… seveda ne ono “ponosa”… ampak “parado” odprave MultiDrekultnega Globalizma in njegovih protagonistov… z enim “prisrčnim” Vojaškim Državnim Udarom… ki bi začel sekati po ZOG Mafiji z Banksterskim Kartelom na vrhu… pa nadaljeval preko cele palete Levičarskih usedlin… vse do podna vseh podnov – Antifa golazni.

  Sanje so na srečo izven dosega Googla-Joogla, Joo-FBa… in kar je še te Joosi nadgradnje… in na dan 4tega Julija si ih bom privoščil… ob kozarcu meni priljubljenega Johnnie Walker-ja ali mrzlega piva… če bi se pa po neki galaktični misteriji še uresničile… bi pokali plotuni zamaškov šampanjca za vse bližnje mi sosede.

 • Povprečen Državljan

  Ko bodo konzervativci v ZDA zvedeli,da Trumpa podpirajo Pravoverni sledilci Velike vodje in drugi bivši komunisti,se mu bodo odpovedali.

 • Andrej

  Saj imamo tudi mi parade. Parado ponosa in Svetlanine petokrake. Pa Dražgoše in druge “borce”.

  Vojaške parade pa ne moremo imeti, ker nimamo vojske, ki je ne bi bilo sram paradirati v taki opremi, kot jo imamo.

  • Valter BraniSlav

   Brez NOBja ne bi bilo Slovenije

 • svatne

  Slovenija se je osamosvojila 26. junija! Dne 25.6.1991 so bili sprejeti nekateri akti in izjave, potrebne za razglasitev, ki se je zgodila naslednji dan, dne 26. 6. 1991. JLA je zato začela z napadom na ta dan, ne pa 25.6., ko je bila Slovenija še del SFRJ, tako, kot Tuidjmanova Hrvatska, ki kljub Tudjmanovim zagotovilom ni razglasila osamosvojitve hkrati s Slovenijo, pa jo je brionski moratorij doletel v statusu jugorepublike (in tako tudi agresorke na osamosvojeno Slovenijo), in je svojo ODCEPITEV (Hrvatska se je lahko le odcepila, ker je nastala v SFRJ, in ni sestavila države tako, kot slovenske dežele, ki so bile subjekt internacionalnega prava in so se lahko s Srbijo “ujedinile” kot ZEMLJE države SHS, kakor je dal zapisati Aleksander, srbski regent) smela razglasiti šele po treh mesecih – 8. oktobra 1991. Pa še ta razglasitev je dvomna, saj ni izpolnila nujnih pogojev – kakor jih je RS, ki je brezpogojno priznala svoje državne meje – tudi s preostankom SFRJ. Zagreb pa ni priznal ( niti niso določene) nobene meje, (niti z Madžarsko ni podpisan konkreten sporazum), sploh pa ne s slovenskimi deželami, ki jih je kot NDH maja leta 1941 že uradno priznal in so zarisane na vseh veljavnih kartah in dokumentih (na voljo vsak trenutek v arhivih na Dunaju in v Budimpešti).

 • Valter BraniSlav

  Franci ne dovoli komentarjev ki mu niso vsec…
  In potem kritizira komuniste

  • xtc

   A te je Tunek že danes podmazal?

   • Valter BraniSlav

    Tebe je. Rit imas polno vazelina

 • xtc

  Vse bolj pboleče dejstvo je ,da Demokrati ne zmorejo več parirati Trumpu,kandidati cepajo kot muhe,tudi Biden,ki rad šlata otroke(kdo si želi pedota v WH?),Dementni Sanders pa je karikatura samega sebe,Kčobucharjeva(sramota SLO naroda) pa sploh ni več zaznana.

 • Valter BraniSlav

  FRANCI NE SE JOKAT, AMPAK TRUMP PODPIRA TAKE KOT SI TI (LGBT)

  • šmentanamuha

   Ni res, Trump ne podpira pederastije in ostalih izpelank LGBTQ… ampak ti pa jih imaš rad. Men se zdi, da si zaljubljen v Francija in ga tkole žicaš.

   • Valter BraniSlav

    Podpira LGBT volilce
    Google TRUMP + GAY FLAG

    • šmentanamuha

     Samo za časa volitev, da dobi nekaj njihovih glasov, taktika pač.

     • Valter BraniSlav

      Ja in?
      V ZDA je denar vse. Tisti ki ga ima ima politike v svojem zepu.
      Sicer pa Trump ni Franci Danko. Trumpa gayi zanimajo toliko kot lanski snag. Donalda preganjajo skusnjave do zensk, Francija pa do moskih.
      MENE PA ZANIMA DENAR, ZENA, STARSI, OTROCI IN VNUKI.

   • Valter BraniSlav

    Franci vpliva name tako kot Bostjan Videmsek.
    Oba sta hipokrita

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!