fbpx

Tudi nekdanja poslanka sedaj vladajoče Levice nezadovoljna zaradi astronomskih položnic – “Kaj bo šele decembra?”

Nekdanja poslanka radikalne Levice Violeta Tomić. (Foto: STA)

Violeta Tomić, propadla političarka s skrajno levičarskimi zamislimi, se jezi na račun draginje. Kako zanimivo, saj je pripadala prav tej najbolj levi in socialni stranki, ki ima v rokah škarje in platno.

Nekdanja poslanka, ki še naprej dobiva nadomestilo od države, se jezi. Te dni je namreč ob pogledu na račun Energetike Ljubljana ostala odprtih ust in s prazno denarnico tudi znana igralka in bivša poslanka stranke Levica. Račun, ki ji ga je za zagotavljanje storitev (ogrevanje) poslala Energetika Ljubljana, je namreč znašal kar 180,23 evra.

Foto: posnetek zaslona Facebook

Violeta Tomić, ki nikogar ne špara z jezikom, je na družbenem omrežju Facebook zapisala: “Ste se vi kaj greli to poletje? Jaz sem očitno v času odsotnosti, pri 36 stopinjah Celzija, kurila na polno, saj je račun za dobavljeno toploto kar 180,23 Eur??? Upravnik večstanovanjske stavbe Sintal pa meni, da je prav, da ena stranka pokriva 28 % skupne porabe in da dela vse po zakonu? Kaj nas čaka šele decembra, ko bomo zares kurili?”

Glede na to, da je Tomićeva še nedolgo tega poudarjala, kako naj bi Levica skrbela za navadne interese državljank in državljanov, je resnično zanimivo, da je sedaj ogorčena nad razmerami, ki smo jim priča na račun neučinkovitega spopadanja z draginjo. Vlada Roberta Goloba trdi, da je sprejela zakon o začasnih ukrepih, s katerim bi se odpravile posledice draginje za najranljivejše skupine prebivalstva. Vladajoči namreč menijo, da bodo ukrepi omilili posledice in “vpliv visokih cen energentov in življenjskih potrebščin v času ogrevalne sezone“. Njihova skupna vrednost znaša 41 milijonov evrov. Ekonomist Matej Lahovnik pa je ob tem brez dlake na jeziku opozoril, da gre za metanje peska v oči, saj vladni ukrepi spodbujajo nedelo in kaznujejo delo.

Sara Kovač