fbpx

Tudi v Kranju pred voliščem prežijo aktivisti, ki nagovarjajo ljudi, naj glasujejo proti zakonu o vodah

Ne le na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, tudi pred kranjskim voliščem prihaja do direktne agitacije. Na mimoidoče oziroma na tiste, ki so predčasno prišli oddati svoj glas na referendum, namreč prežijo “mrhovinarji”, ki v vročini ne delijo vode (za vodo gre?!), pač pa delijo propagandne nalepke in prepričujejo ljudi, kako naj glasujejo.

V nedeljo bo potekal referendum na katerem se bo glasovalo glede novele zakona o vodah, včeraj pa se je pričelo predčasno glasovanje – in s tem tudi precej nasilen angažma nasprotnikov aktualne vlade. Že včeraj smo pisali, da  se pri nabiranju glasov proti noveli zakona o vodah, aktivisti spravljajo tudi na mimoidoče in na tiste, ki se pridejo na Gospodarsko razstavišče zgolj cepiti ali pa testirati. Danes ni bilo nič drugače, pred vsemi možnimi vhodi na razstavišče so že zjutraj delili propagandne nalepke “proti”. Da bi na volišča spravili čim več ljudi, v Ljubljani, Mariboru in Kopru za nedeljo celo pripravljajo brezplačne prevoze starejših občanov. “Nad zapleti glede glasovanja stanovalcev v domovih za starejše občane so ogorčeni tudi v Sindikatu taksistov in stranki DeSUS,” so nepresenetljivo zapisali v večinskih medijih in lahko ugibamo, da bi lahko imel pri organizaciji prste zraven tudi predsednik sindikata taksistov Dejan Jefim.

Direktna agitacija pa se ne dogaja le pred ljubljanskim voliščem, pač pa tudi pred voliščem v Kranju. Opazovalci so nam sporočili, da aktivisti delijo nalepke in letake, ob tem pa tudi prepričujejo ljudi, naj glasujejo proti. Glede na to, da so se nekateri, tudi v medijih, pritoževali češ da ljudje stojijo v vrstah, čakajo na soncu in vročini brez vode, bi bilo veliko bolje, če bi delili vodo in ne nalepke z “navodili”. Kakor koli, dejstvo je, da tu ne gre za vodo na noben način in v nobenem pomenu, gre le za nasprotovanje aktualni vladi – kot je rekel Marko Koprivc: “Zmaga na referendumu bi bila velika zaušnica vladi Janeza Janše.” In to je pravzaprav edini cilj – zaušnica Janši oziroma rušenje aktualne vlade, četudi med tako pomembno nalogo, kot je predsedovanje Svetu EU.

Sara Bertoncelj