fbpx

Twitter podivjal od kritik do Marjana Šarca: Posledice bodo očitno dosegle tudi državna podjetja, ki se bodo uklonila procesu cenzure

Marjan Šarec (foto: STA).

Kdor seje veter, bo žel vihar. Tako se je zgodilo tudi premierju Marjanu Šarcu, ki je podjetjem namenil poziv, naj ne oglašujejo v drugače mislečih medijih na podlagi izgovora o omejevanju svobode govora zaradi “najmanj homofobije in rasizma”. Kot je videti po odzivih na socialnih omrežjih, so ljudje ogorčeni, da je slovenski premier tako hitro pripravljen poteptati svobodo govora in se prikloniti levičarskim aktivistom, ki zahtevajo cenzuro drugače mislečih.

Potem ko se je predsednik vlade Marjan Šarec odzval na pozive, naj se izjasni glede svojega stališča o domnevni spornosti oglaševanja podjetij v državni lasti v medijih, ki naj bi širili sovražne vsebine, so svoje povedali tudi uporabniki socialnih omrežij, ki nad izjavo predsednika vlade niso bili nič kaj navdušeni.

Številni so izpostavili, kako gre za navadno licemerje, saj je izgovor o preganjanju “sovražno nastrojenih vsebin” zgolj cenzura drugače mislečih.

Premierjevo izjavo so obsodili tako razni pravniki kot tudi Združenje novinarjev in publicistov, saj gre za očiten poseg politike v svobodo govora in namerno onemogočanje političnih nasprotnikov.

Ob tem je potrebno izpostaviti, da se s tako izjavo že izvaja tudi “neobvezujoči” globalni sporazum o regularnih migracijah, ki ga namerava slovenska vlada decembra sprejeti v Marakešu.

Kakor je vsem jasno, gre za levičarski aktivistični pogrom nad resnico. Nedavno je v javnosti odjeknila novica, da za cenzuro na socialnih omrežjih v Sloveniji skrbijo ravno na Fakulteti za družbene vede UL, kjer aktivno prijavljajo vsakršno spletno vsebino, ki se jim zdi nesprejemljiva, oziroma z drugimi besedami, vsakršno vsebino, ki se ne sklada z njihovimi svetovnimi nazori.

Da se izvršna oblast vmešava v delo podjetij, je nekaj, kar bi pričakovali od jugoslovanskega komunističnega režima, a nikakor ne preseneča, da se je predsednik vlade, ki se je dolgo hvalil s svojo sredinsko držo, na koncu dneva le pokazal kot veliki cenzor, ki je pripravljen preganjati svoje politične nasprotnike.

Šarec je že v preteklosti kazal, da je mali umetno napihnjeni avtokratek, ki ni zrel za državno raven. Veliko nezaupnico so vladajoči koaliciji izkazali tudi ljudje na minulih lokalnih volitvah manj kot pol leta po državnozborskih, kjer so pomladne stranke pometle s strankami, ki sestavljajo Šarčevo vlado.

https://twitter.com/R_Rakus/status/1066406687547039746

Ljudem pa je tudi dovolj, da se podjetja sprenevedajo in s prenehanjem oglaševanja iz “etičnih” razlogov zavajajo svoje stranke. Tako so ljudje povedali, da kakor je GEN-I prenehal z oglaševanjem v Demokraciji, tako bodo tudi sami prenehali z dobavo elektrike iz GEN-I.

Gre za očiten potrošniški upor. Ljudje ne želijo politike povsod. Že tako je dovolj politike v politiki. A če mislijo podjetja politizirati tudi svoje storitve, potem bodo tudi potrošniki vrnili udarec in spolitizirali odločitev, komu želijo plačevati za storitve.

https://twitter.com/LottaS10/status/1066627422152470528

Ivan Šokić