Janša: K normalizaciji medijskega prostora bo pripomogla prav Nova24TV

Janez Janša na srečanju SDM (foto: Twitter)

Slovenska demokratska mladina (SDM) je v Celju praznovala 26. obletnico. Predstavili so svoje zahteve po dostojnejši prihodnosti, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša.

“Nikogar ne izključujte, debatirajte, vključujte se, širite znanje in ideje, pridobivajte zaveznike,” je Janša opozoril mlade. Pozval je k sodelovanju pomladnih strank in poudaril, da je “od tega odvisno, kako hitro bo v Sloveniji prišlo do pozitivnih sprememb”. SDM je pohvalil z besedami, da podmladek predstavlja “veliko upanje, saj mu je uspel preboj v DZ in v izvršilna telesa mednarodnih organizacij”.

Predsednik SDS ob tej priložnosti ni pozabil omeniti tudi tistega drugega podmladka. Podmladka nas vseh, naših otrok. Poudaril je, da otroci niso človekova pravica in da jih moramo zaščititi tako, da na referendumu glasujemo proti.

Med drugim je Janša opozoril, da je temeljni pogoj, da se začnejo stvari v Sloveniji premikati, tudi, normalizacija medijskega prostora. K temu bo v veliki meri gotovo prispevala tudi Nova24TV.

V. V.

 • hibernacija

  Uf tole bo pa kot na koncertu Beatlov!?

  • Orglice

   mi bolj delujejo kot pasja procesija

   • xtc

    Očitno si ravno prišel z nje, a še hodite vedno na Oražmovo na garažne seanse?.

    • marta

     @ GeneralJeon, ali ste tam prepevali novo Svetlanino himno ?

  • John

   Se mi je kar zdelo, da ti dlje od enega pop benda kot so Bitli ne nese.

 • učko

  Janez Janša je poudaril, Janez Janša je opozoril, Janez Janša je povedal, Janez Janša o tem, Janez Janša o onem….. Včasih je bilo tudi takole. Samo namesto Janez Janša je bil recimo Andrej Marinc, Mitja Ribičič, Stane Dolanc, Franc Popit …..

  • Poštenje velja

   Ne primirjaj človeka z morilci in likvidatorji ter njihovimi potomci, ki so tudi tvojim že uničili prihodnost!

   • Orglice

    katerimi morilci…..je kdo bil že obsojen……veš več kot drugi………če veš in ne prijaviš potem si kot sostorilec v zločinu o katerih nakladaš……

  • epson mlacni

   Ja pismo, članek je o JJ. Kako pa bi naj po tvojem izgledal?
   Podobno bebave komentarje kot je tvoj, sem zasledil pred časom na RTVSLO pod člankom v katerem je bil zapisan interviju z njim. “Komenatatorji” tvojega kova so se usajali, da se je novinar v intervijuvu z JJ pogovarjal samo z JJ.

  • dob

   učko, puši kurac.
   Moderator, a je premalo oštro?

   • Orglice

    seveda ni ….ti ga še kar naprej vleci…..

    • dob

     go back to your blowing job!

 • Gr8_1

  No če temu rečemo normalizacija medijskega prostora je tudi bolj žalostno.

 • Domoljub in gej

  Dostojnejša prihodnost mora biti za vse. Tudi desničarji imate vse prevečkrat dvojno moralo. Imate se za demokrate, za tiste, ki vsem ljudem, želite boljše življenje, hkrati ste pa sami tisti, ki zatirate drugačne in jih demonizirate. Slovenska desnica je še zelo daleč od neke razvite desnice v zahodnejših državah…

  • epson mlacni

   No, zdaj so nas po zblaznelih podpornikih kaviar socialistične bande našli še pedri.

   • Domoljub in gej

    V demokraciji ima vsak pravico izraziti mnenje. Sam sem desno-sredinsko usmerjen, kar pa še ne pomeni, da se moram v vsem strinjati z vami in ne imeti drugačnega mnenja. Toliko o tvoji presoji pametnjakovič…

    • Ruggedplant

     Misliš “desno sredinski” kot Cerar ali kot Janša? Glede na to, da omenjaš desnico v zahodnejših državah…

     Glavna poanta, pravzaprav edina skupna točka desnicam vsega sveta je boj za demokracijo, boj za osnovne človekove pravice in domoljubje. Koga konkretno v Sloveniji desnica “zatira”, mi lahko prosim razložiš? Se čutiš demoniziranega, ko se postavljamo na stran svobodnega gospodarstva, učinkovitega sodstva, lustrirane družbe očiščene vseh totalitarizmov in v končni fazi za osnovne pravice otrok? Res me zanima kje te čevelj žuli, glede na to, da si se sam pravkar opredelil za desno-sredinskega (kar dobro vemo kaj pomeni v slovenskem zblojenem političnem prostoru).

     • Domoljub in gej

      Moti me primitivno zatiranje soočloveka, pa naj bodo to primitivci z leve ali pa primitivci na desni ker se povsod najdejo… Sem proti totalitalizmom vseh vrst, antikomunist in antihomofob. Vsi si v tem življenju zaslužimo, da smo sprejeti in da živimo tako kot čutimo.

     • Ruggedplant

      Še enkrat ponavljam svoje vprašanje: koga konkretno zatira slovenska desnica in kaj je s tem narobe? Zares rad bi že takoj ugotovil ali trollaš z nekakšnimi Cerarizmi ali te samo napačno razumem?

     • Domoljub in gej

      Seveda, da me zatiraš, kot sledilec cerkveni ideologiji. Ti meni s tem, da mi nočeš dovoliti poroke z meni ljubljeno osebo(četudi istega spola) jemlješ, jaz tebi, če mi bo omogočeno, da se lahko poročim s partnerjem pa prav ničesar. In ne boš verjel, sledim bogu, vendar ne potrebujem nekih posrednikov, da se povežem z bogom, ker ne dovolim, da bi me latentni homoseksualci ki jih je v cerkvi okoli 60% ščuvali proti moji identiteti.

     • Ruggedplant

      Tu ne gre za nikakršno cerkveno ideologijo – gre za moralni stav kakršnega imajo do homoseksualnosti vse glavne človeške religije.

      Poroka je (bil) sveti zakrament med dvema posameznikoma z namenom ob Božji prisotnosti priseči zvesto zvestobo partnerju v dobrem in slabem. Ker gre za zakrament, gre seveda tudi za zaobljubo, da bosta zakonca živela po Božjem nauku in izpolnjevala tudi svoje zakonske dolžnosti – med njimi je tudi starševsko poslanstvo. In ker to v homoseksualni zvezi ni možno na biološki način, je kakršnokoli manipuliranje okrog tega le maškarada in hipokrizija, ki si želi jemati pravice heteroseksualnih, medtem ko se dolžnostim (ki jih niti teoretično ne more izpolniti) spretno izogne.

      Je pa res, da je danes v našem razvrednotenem sekulariziranem zahodu poroka postala zgolj nekakšen birokratski akt, kmalu pa bo enako veljalo tudi že za pojem družina. Božjja prisotnost, transcendenca je torej izvzeta iz javnega življenja in posledice so jasno vidne. Po tem kar pišeš, si pač zgoraj opisani relativist, ki od vere vzameš tisto, kar ti je pisano na kožo, ignoriraš pa tiosti, kar od tebe zahteva – prav nasprtono kot naj bi pravi vernik počel. S tem, ko želiš iz religije izločiti človeka in 60% duhovnikov pavšalno obsodiš homoseksualnosti, pa si več kot jasno povedal iz katerega gnezda si. Nimam nadaljnjih vprašanj, desni sredinec.

     • Domoljub in gej

      S takšnim razmišljanjem pojdi v srednji vek. Ljudje smo od nekdaj živeli v plemenih in skupnostih. Če je kdo spremenil strukturo družine in vsilil neko novo normo, v zadnjih nekaj stoletjih je to cerkev… Tisočletja je človek bil človek in živel v skupnosti, cerkev pa je vsilila strogo ločevanje in prisilo da sta lahko zgolj dva različnih spolov družina. Mislim, da bi se, na žalost sodobni človek moral marsikaj naučiti o demokraciji od pračloveka…

     • Ruggedplant

      Cerkev je – z oziroma na prejšnja poganska verovanja ali prejšnje še bolj primitivne oblike verovanja – v družbo prinesla pojem etike in morale, definirala osnovne človekove pravice in dolžnosti na podlagi katerih lahko sobivamo tudi v večjih skupnostih kot so zgolj družinsko-plemenske. Ker so ti moralni zakoni vzeti iz človeške biološke in Božje narave (kolikor jo seveda razumemo) in niso vezani na nek geopolitičen prostor, se je krščanstvo tudi prijelo na vseh kontinentih in v prav vseh kulturah in v tem je na tem planetu edinstvena. In če misliš, da bo tako trdna skupnost spremenila svoje moralne stave zgolj zato, da bo bolj všečna današnji izprijeni družbi, se močno motiš. Seveda bodo papeži ki bodo bolj za spremembe, drugi manj, toda Cerkev je skupnost katoličanov vsega sveta in pristnosti evangelija, ki ga kljub neprestanim napadom in skušnjavam relativistične materialistično usmerjene moderne družbe, ne bo nikoli ugasnil. V tem je razlika med krščanstvom in (vstavi poljubno) filozofijo. Slednjo namreč lahko razteguješ v vse smeri, da zadovoljiš mnoge interese, bistvo evangelija pa ni v kvantiteti njegovih sledilcev, ampak kvaliteti. Če bi Cerkev popustila na tako pomembnih pojmih kot sta poroka in družina bi bil sicer v trenutku požela simpatije stotin milijonov modernih ego-vernikov tega planeta, izgubila pa bi svoje osnovno poslanstvo – biti moralni temeljni kamen in kompas družbe.

     • Domoljub in gej

      Bluziš da se kar kadi… Cerkev je vedno delila, nekoč celo pobijala…

     • Ruggedplant

      Ok, zmagal si.

     • dob

      Ni še končala, ker ima iste nastavke, kot jih je vedno imela.
      Da ne bo nesporazuma: ljubim Boga, le da je moj drugačen od tistega, ki nam oglašuje in vsiljuje inštitucija za promocijo vere.

     • xtc

      Nič ni cerkev vsilila.Torej sta po tvojem ,dav pračloveka pol opičnjaka moškega spola naskakovala drug drugega in dojenčki so šli kot po tekočem traku.
      Daj nehaj no noreti ib se strezni.Če bi narava želela ,da se istospolni razmnožujejo med sabo ,bi to uredila,ker temu ni tako se NE MOREJO-ker pač to ni v skladu z naravno logiko-obstojajo vendar pa so prikrajšani za to in s tem ni to nič narobe to jim je vzela narava ne cerkev.

     • Bloški Tonček

      V plemenih in podobnih skupnostih pa res ni bilo homoseksualcev… če so pa že bili, pa skupnost ni trajala dolgo :)

     • Nataša Valant

      No vidiš , pa si zopet zašel ! Saj poroke ti menda nihče ne brani in tudi nekatere težave se bodo verjetno rešene z zakonom ? In Bog ni prav nič kriv za homoseksualce v Cerkvi , niti za naša nagnjenja .

     • dob

      Cerkev in religija zatirata vsakogar, ki se ji ne podreja, ne le tebe.
      Se boš boril proti bedasti inštituciji samo zaradi sebe?
      Boš morda nekoč v prihodnje sprejel kučanizem samo zato, ker navidezno “osvobaja” homo sceno?

     • Bloški Tonček

      Pri novi noveli zakona ni problem poroka. Koliko ljudi živi skupaj brez poroke… problem je, da se npr. starim staršem prepove posvojitev otrok… pa država tudi težko funkcionira brez podmladka :P
      Upam pa, da bom kdaj kašnega istospolno usmirjenega srečal v prijateljski debati. Ker mi je res zanimiv fenomen :)

     • Nataša Valant

      No , to pa je že malo bolje povedano. Ne smeš se pustit sprovocirati. Človek je kar je . Zakaj bi se oziral na to , kaj rečejo . Mene moti samo to , da se take izjave prilepijo desnici . Vemo pa , da gredo ljudje hitro čez mero ! Hitro obsodijo in prav nič ne pomislijo kaj povedo .

     • xtc

      Glej tvoja homo nagnjenja so tvoj problem in ne vidim nobene potrebe za njihovo reklamiranje.
      Samo takole ;Zamisli si pedra ,ki na paradi ponosa nosi tablo “JAZ SEM NORMALEN” iz gat mu pa visisi cev od tuša ,ki se mu je zagozdil nekje in to je zate vse normalno.?
      To sodi tja v nek kot v temo in mir.

     • Domoljub in gej

      Moderator, prosim da to nizkotno sporočilo, ki ni mnenje ampak neke frustracije in nepredelana čustva tega žaljivega avtorja izbrišeš.

     • xtc

      Dragi prijatelj to so dejstva,ki se dogajajo na urgencah v slovenskih bolnišnicah.Seveda se vsi tam tem dogodkom posmehujejo,nesrečnike pa pomilujejo.Ja resnica je pač žal taka,pa če jo želiš slišati ali pa ne.Ti želiš druge posiliti s tem ,da je vse OK,dejanja pa nakazujejo ,da gre za čudaštva.
      Prosim pa ne mi podtikati besed sovraštvo,ker nisem zapisal nič sovražnega ali bi pozival k nasilju nad istospolnimi povedal sem le tisto kar se dogaja in kar je realno-tega pa nočeš slišati zato skušaš druge etiketirati ,da so sovražni.Nalil sem ti le čistega vina in resnico,ti pa jo skušaš izkrivjati in obrniti ,da ti nekdo grozi ipd.Sprijazni se taka je pač realnost in ne piševa je ne jaz ne ti.

     • hibernacija

      Bi bil njihov problem, ko bi jih pustili, da imajo enake pravice, jih ne stigmatizirali, jih pustili, da živijo svobodno, brez kratenja pravic!?

     • xtc

      Pojdi na urgence pa boš videl in slišal marsikaj,kaj se dogaja ne samo istospolnim pač pa tudi onim drugim(govorimo o čudaštvih) ne nesrečah ipd.

     • xtc

      Kakšne pravice saj jih imajo,kaj bi ti sploh rad,nihče jih ne prganja,nihče ne tepe,lahko se ženijo ,dedujejo in kaj bi ti sedaj rad?No.
      Da razkložim za butce-ESČP je jasno zapisalo POSVAJANJE OTROK NI ČLOVEKOVAPRAVICA-torej jim ni kršeno NIČ.Torej odfuraj ,odtavaj,odmagli in odpeketaj s svojimi bolnimi izpadi.

     • Nova24TV Mod 1

      Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez
      žaljivih besed oz. besed s slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni
      nivo komentiranja. #peder

     • xtc

      Se zahvaljujem za Vaše opozorilo ampak odgovoril Vam bom v razlagi.
      našem kraju,mestu za istospolne veljajo točno ta imena in to jih tudi večina uporablja.
      Pred dnevi je bil v lokalnem časopisu objavljen ratgov9or z enim od istospolnih ,ki živijo v našem kraju in kjer se je lokalni novinar od njega naravnost trudil izvleči,obsojanje okolice.
      Intervjujanec je zavrnil vse poizkuse in ,dal novinarju vedeti,da jih nihče ne terorizira,ne napada,zmerja ,ali nadleguje.

      In ravno to je vprašal tudi novinar intervjujanca o tej besedi,kaj u je odgovoril?
      Ja,slišimo tudi to besedo-vendar sprejemamo tudi to besedo saj vemo ,da ima na tem področju že stoletno tradicijo,a jo jemljemo z rezervo ,saj navadno nihče z njo noče nič slabega le zareče se mu zaradi zakoreninjenosti besede.
      In še na koncu,je novinarja zabil takole:”Če se v Sloveniji obnašaš dokaj normalno in ne provociraš z dejanji in besedami” ti nihče ne bo storil nič,četudi vedo vsi ,da si gey so morda zadržani a nesramnih,da skorajda ni.

      Velikokrat pa geyi in lzbijke s svojim vedenjem naravnostizzivajo ,kar pa mislim ,da ni prav.
      In v kraju kjer živim ,kjub temu da je manjši z partnerjem nimava težav.Zanimivo a, ne?

     • Nova24TV Mod 1

      Zanimivo. Hvala za mnenje.

     • xtc

      Se zahvaljujem enako.
      Ko sva pa že pri tej debati pa bi rad omenil še moje osebne spomine na kraj ,ki so paž žal le še spomini saj je večina teh akterjev že pokojna,mnogih prehitro ,drugih po naravni poti itd.
      Zadeve segajo krepko nazaj v 70 deseta 80 desta leta prjšnjega stoletja.V našem kraju je še danes znano gostišče ,čigar lastnik je pač,bil malce iz vrste.Kot je bilo včasih v navadi so se vedno tam okrog 18 ure napreje tam zbirali krajani,seveda so vsi vedeli za njegova nagnjenja pa tudi natakarja je imel podobnih nagnjenj,ker je tudi sam lastnik dostikrat točil in ko je bilo polno predvsem moških gostov druge orientiranosti a mu je roka pogosto nekontrelirano rada ušla in je marsikaterega deca zagrabil za zadnjico,a ker so bolj ali manj vsi vedeli za njegova nagnjenja,mu nihče ni nič zameril,vsi so pač rekli………. je pač tak.Drugače pa je bil skrben,poštenjak in deloven ,bil je tudi poročen z otroki in družino a so ga zapostavljali in žal je ravno zaradi tega predčasno zapustil svet,čeprav je bilo še nekaj podobnih v našem kraju ,tudi zasačili so jih skupaj pri aktivnostih,je bila to javna skrivnost in nihče jih ni preganjal ali maltretiral,večina jih je pač to zela kot malo šale in pač tako je.Ravno zato hočem dopvedati da agresivne akcije istospolnih sprožajo agresivne odzive in če nihče ne provocira se tudi nihče ne obregne ob njih,tisti,ki mislijo da teh preje ni bilo so v zmoti ampak zanimivo je ,da jih tudi takrat ni nihče zapostavljal,če so se le držali prave mere,pa so tudi sokrajani kak njihov spodrsljaj vzeli dobronamerno ne sovražno.In še danes se tega gostilničarja spomnim kot poštenjaka,delovnega in skrbnega človeka ne glede ,kar je bil in ne glede kar je bil so ga tudi sokrajani imeli radi in spoštovali.

    • epson mlacni

     Človek eno je mnenje drugo je gnjavaža. Tema članka je sestanek JJ s pomladkom. Ti si si spolno usmeritev prilepil v nick name. Koga briga kaj si in s kom se porivaš. To je tvoja zasebna stvar in ne mori z njo druge.

    • epson mlacni

     Sredinec si lahko vtakneš v rit. :) (sorry, tako dobro paše v kotekst) !

     Tudi te, politične deklaracije me ne zanimajo. Sam pojma nimam kam sem politično usmerjen vem le, kam nisem. Levica ne prinaša nič drugega kot revščino in povsem nenaravna pravila, kar se tiče mnenja pa je tvoje izražanje bedasto in kretensko z ozirom na način in kraj kjer ga izražaš.
     Po tvoje je povsem demokratično sprejemljivo, da pridem (ali kdorkoli drug) v pederski bar ali na pederski forum in vam vsem povem, da bi vas bilo treba … kaj pa vem (to je hipotetično, ker mi je res povsem vseeno za vas)? To je po mojem neumno in tak, ki to naredi, si upravičeno zasluži eno na gobec zaradi provociranja in to z demokracijo nima nobene veze.

     In kontra ti. Kaj hodiš ravno s pederskimi forami pred ostale in jih karaš?? S tem delaš pedrom ravno medvedjo uslugo in to zato, ker si TI NESTRPEN!! Niti enega komentarja na temo pedrov nisi prebral na tem forumu do danes, a si vseeno začutil potrebo, da pridirkaš sem z novico s katero vsem poveš, da si peder in da smo vsi za poj nekam (dvojna morala, bla bla).
     Torej zame si totalni kreten pa ne zato, ker si peder ampak preprosto zato, ker si totalen kreten.

     • Domoljub in gej

      Lej, nihče ti ni kriv za tvoje privat probleme in osebno nezadovoljstvo. S tem, da žolč in jezo zlivaš na druge ne boš rešil svojih težav. Sicer pa ti od sedaj več na tvoje provokacije ne bom odgovarjal, ker se ne pogovarjam z ljudmi, ki nimajo manir in nikoli niso slišali za besedico dialog lp.

     • Bloški Tonček

      Oprosti, ker bom pribil eno čudno… A je sploh možno biti gej in domoljub? Mislim tehnično bi domoljub domovino podpiral z vsem, se pravi tudi z otroci… sam to je le moje izpeljevanje…

     • Domoljub in gej

      Lahko si, lahko :)

   • dob

    Dajmo človeku priložnost.

    • epson mlacni

     Pismo ampak poglej, prvo kaj naredi je to, da nas povsem popljuva. Kršen matiček:), a ti hodiš po njihovih portalih in izražaš svoje razočaranje nad njimi? Ne, da nisem ksenofob, povsem mi visi za spolno usmeritev kogarkoli, celo mojih otrok, AMPAK tale izraža očitno nestrpnost in še brezobrazen je. Nama na kraj pamet ne pride provociranje po pederskih forumih, njemu pa ja po nepederskih. In kakšno vezo ima spolna usmeritev s tem portalom? Vprašaj njega, on čuti potrebo, da vsem pove, da je peder.

     • Domoljub in gej

      Mislim, da ti nimaš prav ničesar skupnega s pojmoma demokrat in demokracija…

     • epson mlacni

      Ne da se mi, da bi ti 10 ur razlagal kaj si mislim o tebi. Nikakor ne zaradi spolne usmeritve. Zanjo mi je res vseeno. Vsak se naj onegavi tako kot želi pogoj je le, da se oba, ki to počneta s tem strinjata.
      Mene moti pri tebi vse ostalo. To, da si peder je tvoj osebna stvar in to, da jaz nisem, je moja osebna stvar.
      Ampak ne, ti se prirepenčiš in verjetno pričakuješ, da bomo sedaj vsi padali na hrbet, ker se je en peder odločil jokati, ker … saj sploh ne vem kaj bi rad?

     • dob

      Ja.
      Rad bi, da razdela svoja mnenja na tem portalu, potem bomo šele vedeli, če je človek, ali le aktivist. Strinjam se s tabo, epson, okrog tega, da smo pozorni na izražanje nestrpnosti zaradi ideološke in spolne pripadnosti, religije in prepričanja. Ampak takšnih je dovolj med nami, ki se v eni od pripadnosti strinjamo!
      Če vprašaš rubeca, bo rekel, da ji prepozna po pomanjkanju humorja, ironije in sposobnosti samoironije.
      Če vprašaš mene, jih prepoznavam po napadu želje po popolnosti lastne ideologije/vere. Poleg vsega tistega, kar trdi rubec, jasno.

     • hibernacija

      Ma čist drugačen pristop kot Cukljati, ki bi takim pomagal, jih zdravil!? Sicer ne več z elektrošoki kot nekoč , pa vendar!?

   • rubec

    epson, kateri nik kejv si pa bil tam pri gustlu, če se slučajno prej razidemo?

    • epson mlacni

     Stari, sem še tam:). Kam ti ga naj sporočim? Vseeno ga nočem objaviti javno. Imaš Rubca pri Gustlu še odprtega? Potem se ti javim tam na zs.

     • rubec

      tam sem out. ti javim mail

     • Nickname

      Nekaj jih je pru Gustlu ostalo, ne vem pa zakaj (Denac & co npr.). Če ne bi spustili s ketne to črtasto govedo, bi še vedno imeli nek normalen prostor. Ta vsegliharski gnoj je edini krivec za propad in bistveno manjšanje obiska.

     • rubec

      Kot vedno nickname, glavico na žebljico. Po krivici sem gustla omenil, ker se imena tistega goveda nisem spomnil.

     • dob

      kučanistični novinarji pazijo na svojo plačo. Delajo za denar in zato odvračajo tiste, ki jim lahko zminirajo varna delovna mesta. Ta so lepo plačana in pod okriljem kapitala.
      Drgač so pa proti kapitalu.

   • Nova24TV Mod 1

    Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez
    žaljivih besed oz. besed s slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni
    nivo komentiranja. #pedri

    • epson mlacni

     Pričaju Mujo i Haso.
     Kaže Haso Muji:
     • Mujo ja mislim da sam ja gej.
     • Kako gej? Vozaš li ti BMW po Monte Karlu?
     • Ne vozam.
     • Ideš li ti na izlete na Havaje?
     • Ne idem.
     • Pa Haso, bolan! Ti nisi gej, ti si obična pederčina.

  • dob

   Se popolnoma strinjam s tabo. Med ljudmi, ki so odvisni od ideologije/religije obstaja skupni imenovalec proti vsemu, kar je navadno in normalno in je sebi dovolj, da si zna ustvariti svojo srečo.
   Mimogrede: imam prijatelje, ki so geji, in so dobri ljudje. Imam celo prijatelje, ki so komunisti, ki so dobri ljudje. In imam sovražnike, ki so janšisto, vendar pripadnost nekemu gibanju ni dovolj, da bi nekdo bil človek. Prej je človek, če sledi svoji Želji in ga ni briga za norosti ideologij in religij. Upam, das razumeš mojo pozicijo. Menim pa tudi, da nobena od skupin, takšnih in drugačnih, nima pravice urejati življenja za druge in v imenu drugih. Ponavadi nekdo, ki je bil zapostavljan, išče način, da bi se maščeval za pretrpljeno otroštvo, za življenje v izobčenju, spolnem, ekonomskem, ali še drugačnem, ker je teh več.
   Vendar je resnica ta, da smo vsi izgnanci v lastnem domu, vsem je življenje težko, vsi bi radi enega Boga, ki nas opazi in nam reče: vsi ste moji!

  • Nataša Valant

   No ja , oprosti – koliko let pa je imela priložnosti biti razvita desnica ? Če že primerjaš z zahodnimi državami !
   Ni mi pa jasno kam meriš ? A desnica demonizira geje ?
   Kako je že bilo v Jugi ??

   • hibernacija

    Dokler ni bla Pučniku iztrgana!?

 • dob

  Politik, ki razmišlja za deset let naprej? Nezaslišano.
  Janša, pa ti boš s takšnim razmišljanjem čist zjebu kučanizem! Socialistične horde upokojencev, združene v DESUS-u so s kučanizmom povsem zadovoljne in ne pustijo menjave oblasti. Ni jim mar, kaj bo z otroci v prihodnosti, pomembno je le, da imajo oni dovolj zdaj za živet in da imajo stranko v parlamentu, ki skrbi za njihove interese, ne glede na katastrofo, ki jo povzroči s takšnim ravnanjem v celotni družbi.
  Kaki otroci in prihodnost, dej nehi no!

  • sunday

   še zavedajo se ne kako jih vozijo žejne preko vode in to sem ter tja v vse smeri in še ponižno srečni ter hvaležni erjavcu so da penzija sploh pride !!

 • hibernacija

  Kulturbund!?

 • učko

  Kar naprej poslušamo in prenašamo dejstva, da nam še vedno vlada neo-komunistični mafijski režim. Seveda nam, ko pa imamo tako opozicijo, žlahtne konservativce, ki so zaradi lastne eksistence tako servilni temu režimu. Od Janševega cviljenja nimamo nič ! Čas bi že bil, da naredi prostor novim ljudem, ki bojo sposobni potegniti za sabo volivce in priti na oblast in narediti dejanske spremembe. Luzerske opozicije pa ne maram !!!!!

  • hibernacija

   Za dobro demokracije je dobro, da dobimo pravo desnico!?

   • xtc

    Točno tako mi smo za tako ,desnico ,da spravi levake tja kamor sodijo ,po zaporih in družbeni rob zaradi zločinov,lumparij in iztirjenih praks ,kjer so do pred ww2 tudi bili in kamor tudi spadajo. Ta je taprava za vas levake.

 • Ježek Teka Teka

  Ave naši, pa to …

 • viktorh

  Tako se obnaša politik sodobnega časa:

  “Nikogar ne izključujte, debatirajte, vključujte se, širite znanje in ideje, pridobivajte zaveznike.” Pozval je k sodelovanju pomladnih strank in poudaril, da je “od tega odvisno, kako hitro bo v Sloveniji prišlo do pozitivnih sprememb”. SDM je pohvalil z besedami, da podmladek predstavlja “veliko upanje, saj mu je uspel preboj v DZ in v izvršilna telesa mednarodnih organizacij”.”

  • hibernacija

   Politik novega kova!?

 • Johan

  Želim veliko uspeha mladim iz SDS, da so sposobni se vidi v parlamentu.

 • Johan

  Spoštovani, nekateri pa res pišete oslarije in tvezite in bluzi te. Pišite KRATKO in JEDER NATO.

 • resnica

  Tale janša je tud legenda! Najbolj je podoben Hitlerju! Sprva je bil socialist(tudi hitler), gre v zapor tam napiše knjigo(tudi hitler), a janša še gre dalje ustanovi medij ki podpira fanatično desnico(rajši vidim da nam vlado SNS) in ljudi posiljuje z lažnivimi informacijami, samo da bi uničil trenutno vlado in spet vladal. Jaz ge ne razumem, zakaj je bil sprva zagret socialist, potoval v jajce in take bedarije, zdaj pa gre kot wehrmacht nad rdeče!! Najboljše pa je to, da vse obtoži kučana!! A je kdo v življenju videl da bi prekmurc kradel! HALO!!

  • xtc

   Kučan ni Prekmurc ampak potomec Madžarskih Romov.,oče je bil zadrt Madžaron in ravnatelj,mati pa enako a učiteljica,oba sta pa pretepala otroke .če so le besedico spregovorili slovensko.Samo tako za info.
   A ste Prekmurci s celga stesani ,da ste brez napak?

   • sunday

    kučkin je srba in to čisti bratranec od zokana , med vojno sta kučanova bila izseljena tam sta spoznala milana in ga posvojila saj je bil sirota in je živel pri stricu torej pri očetu zokana – tako je to !!

  • dob

   Kdo so tisti, ki so podobni Hitlerju, vidiš po tem, kdo je preprečil podpis EU resolucije o izenačitvi komunizma, fašizma in nacizma v slovenskem parlamentu.

 • viktorh

  Prej ko bomo pripravljeni sprejeti resnico o realnem stanju v Sloveniji, prej bomo pripravljeni tudi kaj narediti, kajti stanje postaja nevzdržno. Znano je, da mnogi ljudje raje živijo v iluzijah in si zatiskajo oči pred problemi, za razliko od ljudi, ki probleme vidijo, se z njimi soočijo in jih tudi odpravljajo.

 • viktorh

  »Vsak problem lahko odpravimo šele tedaj, ko odpravimo tudi njegov vzrok. Če ostanejo vzroki nedotaknjeni, zagotovo ostane tak tudi problem in vse njegove posledice. Čas bi že bil, da bi pri nas vendarle začeli razlikovati med vzrokom in posledico, kar vsaj v ekonomski teoriji in praksi igra zelo pomembno vlogo.

  Seveda o tem ni mogoče prebrati v marksističnih in kardeljanskih učbenikih, ki so še vedno na naših fakultetah in v glavah večine tamkajšnjih profesorjev. To pa je bržkone eden glavnih razlogov za sedanje nezavidljive (katastrofalne) razmere v gospodarstvu. Zato naj bo avtorju oproščeno, da bo spet moril z zahodnjaško ekonomsko teorijo. Vendar je to treba storiti, saj bo potem marsikaj postalo precej bolj jasno.”

 • sunday

  meni se zdi, da slovenija vedno bolj postaja srbska kolonija srbovenija !! če samo pogledamo ju in js ter podjetja in lastnike, mi slovenci še samo delamo !!

  • Osti jarej

   ..postaja?! meni se bolj zdi,da to nikoli ni nehala biti…yugobutalija,pa to…..

   • babicagrenajug

    Skuša postati.

 • marta

  Tudi jaz menim, da bo Nova24TV bistveno pripomogla k normalizaciji medijskega prostora, saj bo s tem dana ljudem možnost “tehtanja” o resničnosti med eno in drugo novico.

 • JANEZ

  “normalizaciji” haha