Twittosfera ima svoje mnenje o kandidatkah in kandidatih – poglejte, kakšno

(Foto: Twitter/@AnzeLog)

V torek so se pričele predčasne volitve za predsednika republike, pred nami je tako le še nekaj dni, ko bo znan/a tisti/a, ki bo postal/a vrhovni poveljnik slovenskih oboroženih sil. Ne zamudite današnjega soočenja na Nova24TV ob 20. uri, v četrtek bo nato sledilo še soočenje na nacionalki in v petek na POP TV. V nedeljo bo napočil dan, ko se boste državljanke in državljani, volivke in volivci odločili, koga boste volili, torej, ali boste za spremembe in boste volili za novo predsednico ali predsednika ali pa boste podporo zaupali aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju, ki se mu pogosto očita, da je razvrednotil predsedniško funkcijo.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj tvitov, ki so jih uporabniki zapisali v času spremljanja predsedniške kampanje.

https://twitter.com/omerzelandrej/status/919873396376326144

https://twitter.com/vinkovasle1/status/916004767578693633

https://twitter.com/DarkoMrso/status/916022288725757952

https://twitter.com/dusankocevar1/status/915823332100132864

 • tetka z ozadja

  Twita , v katerem pravi znani Slovenski desničarski publicist, da
  Tomčeva nima možnosti za zmago samo zaradi tega ker jo je predlagal JJ,
  pa niste objavili?

  • učko

   Pa saj ni cilj Janše, da zmaga Tomčeva! Njegov cilj je, da dela Tomčeva njemu in stranki reklamo !

 • Krtača 20

  …niso padli z lestve. To je samo običajen mentalni domet desničarjev…

 • Franjo Trojner

  Kučan močno udaril po Pahorju. Te pa komunistom v naši državi res kuzla v rit skače, da se žerejo že med seboj. Toti tovariš Kučan še danes ni prebolel, da ne more biti na funkciji predsednika države do svoje smrti, zato si je omilslil vlogo predsednika v senci.Vem, da je članstvo v njegovi stranki SD zamrzno, kak pa je z članstvom v KPJ? Kučan znova muti, predsedniške volitve so znova nepoštene.
  Pred petindvajsetimi leti, leta 1992 je bil v Jurovskem Dolu pri Lenartu v še vedno neraziskanem atentatu umorjen predsedniški kandidat Ivan Kramberger, posebnež in dobrotnik iz Negove. V svojih vedno zanimivih govorih je govoril v prid malega človeka in udrihal po drektorjih in komunistih. O Kučanu je javno povedal naslednje: “Kučana visoko spoštujem, on je velik človek. Če bom predsednik, mu bom naredil še večji spomenik, kot ga ima Kardelj, ker si ga zasluži. Volivce pa opozarjam, ne volite ga, ker je komunist. V ozadju so komunisti. To je nevarnost. Kramberger komunistov ne mara. On spoštuje Cerkev, vero, Boga, komunisti pa tega ne spoštujejo. Samo to je razlika,” je Kramberger izjavil v intervjuju za Val202. Ko gledam danes 25 let nazaj in si v spomin prikličem tedanje shode in govore našega Iveka vidim, da je imel v mnogočem prav, kar potrjujeje tudi dejstvo, da so bili prav vsi naši dosedanji predsedniki države sami komunisti. Ivek je že vedel o čem je govoril in tudi uresničile so se njegove besede, napovedi. Na sedanjih volitvah za predsednika države se 25 let pozneje ponavlja ista zgodba! Ponovno ljudje iz mračne totalitarne komunistične preteklosti, ponovno s položaja moči in poznanstev, ki se jim rep vleče globoko v totalitarne čase, z svojim vplivom preko njim servilnim medijev nagovarjajo javnost in tako, kot leta 1992 znatno vpivajo na rezultat predsedniških volitev. Zato so te predsedniške volitve zame, tako, kot tiste leta 1992 in vse prej in vse kasnejše nepoštene, nedemokratične, nesvobodne in neligitimne, ker so komunisti na oblasti naredili prav vse, da na volitvah narod ne more zamenjati oblasti. Sam bom kljub vsemu odšel na volitve in se s tem dejanjem priklonil demokraciji in našemu Iveku, dobrotniku z Negove, ki je bil prijatelj malega človeka in nasprotnik komunizma. Glasoval bom za ga. Romano Tomc iz stranke SDS, ker je poštena, načelna, pravična, izobražena in omikana prijateljica vseh, ki dobro mislijo in delajo in prav tako, kot naš Ivek velika nasprotnica komunizma! Naj se vsak volilec sam pri sebi vpraša, ali po vseh teh letih naše samostojnosti in življenjilu v baje demokratični državi vpeti v EU in zvezo NATO ni že dozorel čas, da komuniste vržemo iz prestola in jih odložimo na smetišče zgodovine kamor tudi sodijo.

  • Stajerka

   Kučan je do danes še vsakega lastnega kandidata izpljunil kot mušico, razen Jankovića, ki ima vedno večjo zaslombo in svobodo!!!……

 • Volitve – farsa demokracije

  Med vsemi devetimi kandidati ni enega, ki bi bil primeren za predsednika države. Nihče od kandidatov ni ne moralna avtoriteta (večina prej obratno) ne karizmatična oseba, kaj šele strokovna kapaciteta. Torej so predsedniške volitve zopet farsa demokracije. Koga naj volimo, če ni enega samega primernega kandidata? Kaj je komunizem res tako zdesedkal in prestrašil prave zavedne moralne Slivence, da še vedno ne upajo dvigniti svoje modre glave in pokazati srčno srce.

 • Zima prihaja

  To je bolano.Najprej jih izvolis,potem jih plačuješ in potem ti diktirajo kako moraš živeti.BOLANO

 • Coeus

  Zanimivo, Twittosfera je za Janso, SDS in Nova24TV samo nekaj podpornikov SDS… pa se te ste morali objaviti po nekajkrav, da ste tale fake news spravili skupaj :).

  Pateticno… to niti smesno ni vec :D

  • xtc

   Ja res nisi več smešen si pa patetičen.

   • Coeus

    Se en bebav rezimski odgovor… a res ne premorete vec? :D

    • xtc

     Zopet trolaš ,zmoreš sploh kaj več?

     • Coeus

      Da ;)

     • No pa pokaži !

     • Coeus

      Saj sem, ze velikokrat… ampak to presega vas skrajno komunisticni “desnicarski” domet ;)

     • xtc

      No torej presega tvoj domet-ćisti levak,uspe se ti skregati sam s sabo-bravo-idiot.

     • Coeus

      Lepo si se opisal, se sam ne bi znal bolje ;)

 • Zima prihaja

  Dajte vi nam podatek koliko penezof je šlo za politiko od osamosvojitve do danes.Place ,avti,…..

 • Za Slovenijo

  Upam da tud Kučanov poslanec, rdeči klovn in moralno etična KANDIDATKA PRIDEJO NA SOOČENJE DANES!

 • Olga

  Volimo desno predsednico! Kandidatki desnice: gospa Romana Tomc in gospa Angelca Likovič!

  • Osti jarej

   ..tomčevo in likovičevo daješ v en koš?!…ti pa res nisi normalna

   • Olga

    Temu košu se reče Desnica. Marsikdo ne bo volil Tomčeve zaradi Janeza Janše, naj potem vsaj volijo druge na desnici, recimo Likovičevo. Ali res na desnici ne moremo stopiti skupaj?

 • xtc

  No malce realnega pogleda ne škodi.
  Čeprav Slovenci radi zmerjajo Američani ,da so butli,ker volijo Trumpa,so Slovenici z vnovično izvolitvijo Pahorja dokazali ,da so nivojsko idioti.
  Če je Trupm vsaj uspešen podjetnik,je Pahor škodljivec za Slovenijo,ne samo ,da je pomagal uničevati državo ,s Kučanom vred in druščino je pral denar za teroriste,kar mu volilci v nobeni normalni državi nebi oprostili,kot tudi ne njegovih klovnovskih nastopov-z vsem tem Slovenski volilci dokazujejo svoj umski domet,če se posmehujejo Američanom,se smejejo v bistvu samim sebi,kajti Američani ne volijo ljudi,ki jim požigajo državo in kradejo denar iz žepa in perejo denar za teroriste.
  Drugo;Šarec za Kučana ob porazu ni več uporaben širše državno za naslednje volitve ,saj je njegov domet že viden Kamnik in še malo in konec,verjetno bo Kučan izkal nov obraz v Škrabcu,ki bi lahko bil most med od gejevsko lobijevsko prevzete NSi in rdeče druščine saj računajo ,da bi Ljuta Milka prevzemala volilce SDS na desni nato pa skočila v mavrično koalicijo z levimi,kjer bi bil alternativni mandatar “uspešni manager”(ki se ga medijsko bilda) Škrabec.
  Vendar .če Milka hudo spuši(kar je verjetno zaradi majhne baze),je z NSi konec,kot tudi z mavrično koalicijo.
  In nenazadnje Tomčeva je dobra kandidatka,a ji to malo koristi zaradi mediskega blatenja SDS z vsemi sredstvi,vendar pa je treba povedati,da so njeni odgovori v razpravah dobri ,a žal ni karizmatičnih nastopov,SDS se pri izbiri kandidatov,lahko ogromno nauči ravno pri velikem metu Kurza,v A vstriji, iz te kampanije in njegovih nastopov se ,da marsikaj potegniti,nekarizmatični nastopi volilce bolj kot ne odbijajo-politik,pa mora volilce fascinirati tako z dejanji kot govori in nastopi.In še zadnje;težko je uspešno nastopati v neki državi kjer v lada podivjana leva propaganda,na kandidatnih listah pa prevladujejo cirkusanti in bedaki,narod pa opranih glav in željan kruha in iger.
  Če bi v Nemčiji,Avstriji,Švici,ZDA,Avstraliji,Novi Zelandiji Tomčeva imela realne možnosti premagati Pahorja to v Sloveniji zaradi podivjane leve propagande zlizane z polmafijsko levico in opranih glav volilcev tega ni možno.
  Slovenski volilci bodo pričeli voliti trezno tisti moment,ko bo začelo zmanjkovati denarja za plače,penzije in ko na bankomatih nebo več možno dvigniti denarja,to pa bo ,ko bo Trump zaradi proruske politike SLO levakov pritisnil na finančno industrijo,da pripre kreditne pipice za Slovenijo,po divjanju levakov po Moskvi,pa se to utegne realno zgoditi kmalu.

 • joza joza13

  Neko osebnost (ki Pahor, če želimo ali ne, to je) lahko premaga zgolj druga, še večja osebnost. Od njegovih protikandidatov ni nikogar, ki bi to trenutno bil. Romana ima zgolj potencial, ampak SDS bi morala na njej graditi že vsaj leto dni, dve.
  Kandidata s tolikšno podporo ne moreš premagati z negativno kampanjo. Ker se desni tega zavedajo in so jo prakticirali le do dovoljene meje, je namesto njih to opravil Milan K. Tudi negativna kampanja je reklama, če je negativnosti več, jih je mogoče zrelativizirati.

  Je mogoče izvoliti predsednico, vendar ta mora priti v drugi krog. Pa še potem je uspeh pogojen od vse preveč naključij.

  Vprašanje za milijon!!!
  Kako aktivirati speče volilce?

  Odgovor za đabe!!!
  S korenčkom in palico….

 • Franc Šink

  Le kaj ji šepeta na uho. Mucka moja danes zvečer tam kot vedno.Ali pa: =bat ču te kao kavboj konja.

 • MEFISTO

  Penis bonus, pax in domus.

  Da bi razumela tudi tetka iz ozadja in Krtača20, ki sicer obvladata latinščino kot kak domačin, in da ne bi mislila, da je to nekaj, kar se namaže na kruh, jima bom povedal, kako mi prevajamo ta rek:

  Dober otepač, mir v hiši.

 • tetka z ozadja

  Twita , v katerem pravi znani Slovenski desničarski publicist, da
  Tomčeva nima možnosti za zmago samo zaradi tega ker jo je predlagal JJ,
  pa niste objavili?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!