fbpx

Udeležba na predčasnem glasovanju za predsednika republike višja kot na prejšnjih volitvah

Foto: STA

Na zadnji dan predčasnih volitev za predsednika republike so iz Državne volilne komisije sporočili, da se je v prvih dveh dneh (17. in 18. oktobra) 18.092 volivk in volivcev odpravilo na predčasno glasovanje, kar predstavlja 1,06 % vseh volilnih upravičencev. V primerjavi s prejšnjimi predsedniškimi volitvami leta 2012 je tokratni odstotek udeležbe višji, saj je takrat v dveh dneh predčasno glasovalo 14.860 volivk in volivcev, kar je predstavljalo 0,87 % vseh volilnih upravičencev.

Danes bodo volišča na sedežih okrajnih volilnih komisij na upravnih enotah in izpostavah odprta med 7. in 19. uro, če se pred nedeljskimi volitvami želite udeležiti predčasnega glasovanja. STA poroča, da bo glasovanje mogoče tudi na upravnih enotah v Metliki, Dravogradu in  Cerknici ter na sedežu občine Bled, čeprav tam okrajne volilne komisije nimajo svojega sedeža.

Foto: STA

V nedeljo bo vrata odprlo več kot 3000 volišč
Predsedniške volitve bodo potekale v nedeljo, ko se bo po celotni državi in na diplomatsko-konzularnih predstavništvih odprlo več kot 3000 volišč. Za položaj vrhovnega poveljnika slovenskih oboroženih sil se poteguje devet kandidatov, ki si sledijo v naslednjem zaporedju: Suzana Lara Krause (SLS), Angelca Likovič (Za otroke), Maja Makovec Brenčič (SMC), Boris Popovič (Slovenija za vedno), Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca), Borut Pahor (neodvisni kandidat), Ljudmila Novak (NSi) in Romana Tomc (SDS).

Foto: Nova24TV

Zdaj ste na potezi vi
Romano Tomc, ki je na včerajšnjem predsedniškem soočanju pokazala odločno in pokončno držo, podpirajo številni podpisniki vseh poklicev in starosti, ki prihajajo iz celotne Slovenije. Predsednica države je osebnost, ki mora izžarevati predanost državljankam in državljanom, poštenost, verodostojnost in dostojanstvo. Prav takšna predsednica države bo Romana Tomc, ki s svojo življenjsko držo in izkušnjami vzbuja zaupanje, da bo združevala vse Slovenke in Slovence, vse državljanke in državljane ter prispevala k lepšemu in boljšemu življenju za vse. Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je svojo državljansko dolžnost že opravil in glasoval za izbiro, ki bo Slovenijo popeljala naprej, zdaj pa ste na potezi vi, da opravite svojo državljansko dolžnost in se odločite, komu boste zaupali svoj glas.

Foto: Twitter

N. Ž.