fbpx

Ukrepajte takoj: Boste preprečili novo krajo prihodnosti vašim otrokom in vnukom?

Fotografija je simbolična Foto: iStock

Vlada nas s svojo trmoglavostjo spet sili, da preprečimo veliko škodo, ki jo hoče narediti. Tokrat gre za stotine milijonov evrov, ki si jih hoče “prijateljsko” razdeliti vladajoča elita. Potem ko vlada ni bila pripravljena na nikakršen dialog z neodvisno civilno družbo in stroko, je referendum ostal še edina možnost, da preprečimo novo več stomilijonsko krajo našega premoženja, kakršno smo že doživeli pri gradnji avtocest, sanaciji bank in gradnji TEŠ6. Sedaj je čas in priložnost, da to preprečimo.

Zakon je treba zavrniti, ker:

– Bodo vladni izbranci v svoje žepe spet pobrali denar naših otrok in vnukov.

– Ker je sporna vladna trasa tira po mnenju strokovnjakov močno precenjena. Plačali bomo najmanj 500 milijonov  evrov, obstajajo pa tudi realne ocene, da celo milijardo evrov preveč.

– Je projekt tako nedodelan, da bodo vladni izbranci preko korupcije in izsiljevanj aneksov obogateli še bolj kot pri projektu TEŠ6!

– Proti Kopru potrebujemo sodobno, varno dvotirno progo, ki bo omogočala potniški in tovorni promet (tega sporni vladni projekt ne omogoča).

Foto: iStock

Na stojnicah pred upravnimi enotami po vsej Sloveniji se bodo zbirali podpisi, zato vas v civilni iniciativi pod vodstvom Vilija Kovačiča pozivajo, da tudi iz solidarnosti do predanih prostovoljk in prostovoljcev na stojnicah podpis oddate čimprej.

24kul.si