Ustavni sodnik Klemen Jaklič v odklonilnem ločenem mnenju glede zavrnitve kandidatur Združene desnice: Gre za nesprejemljivo in uničujočo odločitev ustavnega sodišča!

Foto: STA

Ustavno sodišče je v četrtek odločilo, da pritožbi na razsodbo vrhovnega sodišča o zavrnitvi kandidatur v novomeški in kranjski volilni enoti koalicije Kangler in Primc ne sprejme v obravnavo. Takšno odločitev so ustavni sodniki sprejeli s sedmimi glasovi za in dvema proti. Proti sta glasovala Marko Šorli in Klemen Jaklič, ki je tudi napisal odklonilno ločeno mnenje, v katerem je opozoril, da gre po njegovem mnenju za protiustavno in nesprejemljivo odločitev. “Ustavno sodišče, ki bi ravnalo pošteno, bi prvotno napako priznalo, zakonsko določbo ali njeno uporabo v konkretnem primeru spoznalo za protiustavno ter v času njene neveljavnosti določilo način izvršitve svoje odločbe, ki bi predvidel kratek, z načelom sorazmernosti skladen rok za morebitne popravke nepravilnosti v vseh primerih list,” je zapisal Jaklič.

Sodnika, ki se ne strinjata z odločitvijo ustavnega sodišča, sta se navezala na pismo specialista volilnega prava dr. Jurija Toplaka, ki je ustavno sodišče pozval, da razveljavi sodbe vrhovnega sodišča, ker gre pri domnevnih nepravilnostih v zvezi s spolnimi kvotami v resnici za ekstremno sankcijo, ki predstavlja hud poseg v volilno pravico, celo njen odvzem.

Ustavno sodišče bi po zakonu moralo omogočiti popravek kandidatnih list
Po njegovem mnenju je ustavno sodišče storilo napako že pri “odločanju v zadevi koalicije Združena levica in SLOGA, saj ni opazilo resne ovire, ki jo zoper določbo oziroma interpretacijo določbe zakona o volitvah v državni zbor, ki pred zavrnitvijo liste ne predvideva možnosti popravka, ko je ta povsem mogoč, postavlja ustava”. Jaklič se je zavzemal za to, da bi zaradi čim bolj temeljite proučitve argumentov, o katerih zaradi rokov ni veliko časa, razpravljal plenum ustavnega sodišča in ne le senat treh ustavnih sodnikov. To pa se ni zgodilo in je senat treh s hitrim ne-sprejemom ustavne pritožbe povsem prezrl omenjeno ustavno oviro. Če bi jo uvidel, bi v skladu z zakonom o ustavnem sodišču moral predlagati presojo zakonske določbe in njene uporabe, ki bi lahko bili protiustavni. Namesto tega ustavne pritožbe ni sprejel v obravnavo, in to povsem brez obrazložitve glede tega.

Zato pa so po Jakličevem mnenju v primeru pritožb Združene desnice ravnali enako. V primeru posega v temeljno pravico, celo takega, ki predstavlja njen odvzem, po ustaljeni praksi ustavnega sodišča ni nobene druge možnosti, kot da ustavno sodišče zakonsko določbo oziroma njeno razlago v praksi  presoja v luči testa sorazmernosti. “Težava je v tem, da če test sorazmernosti res izvedemo, kot se ga v primeru posega vselej izvede, že vsak, ki se z ustavnim pravom vsaj priložnostno ukvarja, vidi, da takšna zakonska določba tovrstnega testa ne prestane.”

Ustavno sodišče Republike Slovenije. (Foto: STA)

Ustavno sodišče je s takšnim ravnanjem kršilo lastno temeljno prakso
Če pa bi bili zakonska določba in njena uporaba v zadevi Združena desnica spoznani za protiustavni, kot bi morali biti, je senat treh v zadevi ZL-SLOGA, ko tega vidika ni uvidel, sam povzročil neenakost glede volilne pravice pritožnikov iz obeh primerov. Ker pa je trojici tako napako iz zadeve ZL-SLOGA, kot kaže, pretežko priznati in za nazaj popraviti, se zadregi, ki bi sedaj nastala ob nasprotni odločitvi v zadevi Združena desnica, večina želi izogniti tako, da ravna, kot da posegov v volilno pravico (in to celo odvzema pravice!) ne bi bilo treba presojati v luči načela sorazmernosti! Toda ustavno sodišče s takšno novo hudo napako, pri čemer svojega molka glede sorazmernosti ne obrazloži, ker se ga obrazložiti ne da, krši svojo lastno temeljno ustaljeno prakso, ki velja vse od začetka slovenskega ustavnega sodišča.”
 Takšno postopanje je po Jakličevi oceni nesprejemljivo in z vidika konsistentnosti ter s tem legitimnosti in prepričljivosti odločanja ustavnega sodišča uničujoče. “Ustavno sodišče, ki bi ravnalo pošteno, bi prvotno napako priznalo, zakonsko določbo ali njeno uporabo v konkretnem primeru spoznalo za protiustavno ter v času njene neveljavnosti določilo način izvršitve svoje odločbe, ki bi predvidel kratek, z načelom sorazmernosti skladen rok za morebitne popravke nepravilnosti v vseh primerih list.” 
S tem, ko so zaradi kvot zavrnili celotno kandidatno listo, so “ustrelili mimo”
Jaklič se tudi ne strinja, da se ob kršitvi pravila o spolnih kvotah izključi kar cela lista kandidatov v takšni volilni enoti. “Določba in njena uporaba v praksi padeta že na tej stopnji testa. Kot pritožniki in pobudniki jasno izkažejo: izključitev celotne liste, na kateri so ženske kandidatke, ki zaradi izključitve sploh ne bodo mogle biti izvoljene, ter s tem posledično tudi bistveno zmanjšana možnost preostalih ženskih kandidatk iz te stranke za izvolitev v drugih volilnih enotah, v pomembnem delu deluje celo v nasprotju s ciljem ženskam olajšati pot v državni zbor.” Takšna sankcija v znatni meri in očitno “ustreli mimo” zasledovanega legitimnega cilja in ga celo podira. Obenem pa obstaja vrsta modalitet sankcije, ki bi takšen legitimen cilj bistveno bolj natančno zadele in učinkovito prispevale k njegovemu doseganju.
A. G.
 • xtc

  Jaklič ne razume,da gre tukaj za klic predsednici US,po kateremm so morali glasovati kot so,kajti,gre za preprečevanje desne vlade z vsemi sredstvi.

  • Olga2345

   On dobro razume, zato pa tudi piše ločena mnenja!

 • Olga2345

  Očitno bo spet treba na sodišče za človekove pravice! Seveda pa bo treba vzeti trajni sodniški mandat vsem sodnikom in tiste, ki že ves čas kršijo ustavo in zakone, postaviti pred roko pravice, saj gre za korupcijo brez primere! Tovariši v službi udbomafije in delajo vse za zmago levičarjev (komunistov) za vsako ceno!

  • Krtača 20

   Aha, pa smo spet pri udbovskih sodiščih hahahaha

   • janez cepec

    če ne sodjo u korist velikega disidenta, so krivosodje, na višjem sodišču so pa sami poštenakraji, ker so oprostil velikega kriminalca

    • Miha

     O tem naj odloča ESČP, ne ti.

 • Hun

  kdoj Jaklicu drago izobrazbo placal RKC..tale se oglasa sam k se gre za SDS

  • marker

   ddr. Jaklič je mednarodno priznan in spoštovan pravnik. Drugih naših sploh pa levih ni na mednarodni sceni, razen tistih, ki jih je postavila leva politika. Tak primer je Ribičič.

   • Hun

    nis mi odgovoru na vprasanje….kdo mu je placal Harvardsko izobrazbo

    • macon

     Kdo bo tebi odgovarjal in ti resno odgovarjal, preberi najprej kaj pišeš.

     Jaklič se pa oglaša, ko gre za pravne kršitve in zlorabe. Dela jih pa kar naprej seveda levi režim, saj drugače ne bi bil režim. Režim in zloraba sta sinonim.

     • večni srb

      Nisem vedel, da so izbrisanim sodili levi sodniki. Kdo je odločil pa v primeru tistega podjetnika iz Litije, ki so mu deložirali bajto, za neustavni dolg 150 evrov?

    • david23

     Pa pojdi in vprašaj samega ddr. Jakliča! Mogoče ti bo odgovoril!

     • Hun

      mogoce je bols zate da ne repliciras, ket izpads neumn!!!!

     • david23

      Mislim, da je tvoje vprašanje in moj odgovor razrešilo vse morebitne dileme, ker vsebina govori same zase in vsebuje tudi vse v zvezi z logičnostjo!

     • Hun

      logika je za custvene nacionaliste spanska vas

     • david23

      Jaz nikoli nisem govoril o nacionalizmu ali nacionalistih in še manj o “španski vasi” ter o čustvenosti. Zgolj rekel sem, da če človeka nekaj zanima in ve, da ima neko informacijo točno določena oseba, da potem pač to osebo naj vpraša in to je vsa logika! Torej govoril sem ad rem in ne ad personam!

    • SIMON ROZIC

     Na Harvardu dobijo najboljši študentje visoke štipendije, ki jih
     morajo državi, ki jih je bogato štipendirala, skozi določena
     leta oddelati ! Pri nas jih samo študiramo in spustimo na pašnik,
     čeprav še pasti ne znajo in potem, ko se malo priučijo “pa, pa
     Slovenija!!!”

     • Hun

      Al pa 100% nsih studentov FDV , Teologije, Organizacijskih ved konca v politik, JU in DU in ne doprinesejo v blagajno NIČ za nagrado pa se okradejo drzavno kaso

   • večni srb

    Saj tudi Jakliča ni nikjer na mednarodnih zemljevidih, Oxford vsako leto izšola na tisoče takih specialcev.
    Zakaj so pri nas pravniki drugače izšolani, to je zanimivo, obnašajo se kot bi vsi študirali v Zagrebu in Budimpešti.

    • Pjevač tuge

     Samo da so v Beogradu zelo priznane fakultete a ne ?!

  • Bald Eagle

   Dobil je Fulbrightovo štipendijo.

   Fulbrightova štipendija je mednarodna štipendija na podlagi programa v katerem sodelujejo ZDA z več kot 155 državami na svetu ter vključuje študente, univerzitetne predavatelje in raziskovalce, znanstvenike in umetnike. Ustanovil jo je senator J. William Fulbright.

   S pomočjo Fulbrightovega programa se ameriški državljani izpopolnjujejo v tujini, državljani ostalih držav pa na univerzah v ZDA.

   Slovenski državljani se lahko za štipendijo potegujejo preko razpisa, ki je vsako leto objavljen na spletnih straneh Veleposlaništva ZDA v Sloveniji.

   • Hun

    Hvala lepa za odgovor

   • SIMON ROZIC

    Ah, naš Cerar pa ni konkuriral tam v ZDA, ampak kar v otroških vrtcih in šolah…
    pa še dnevnice je dobil za svoj s,p,, a ne?

 • marker

  Tudi po sodiščih in CSD-jih bi morali uvesti spolne kvote. Ženski spol je absolutno v premoči. Seveda pa najprej potrjevanje vsakega sodniškega mandata posebej.

  • xtc

   Babnic sploh med sodnicami nebi smelo biti je povedal že sam Zupančič.

   • večni srb

    Strinjam se z obema, zakaj bi se dalo široko debatirati, ampak saj je že praksa svoje pokazala.

    Rad bi opomnil le, da so bili nacistični sodniki, katerih sodna praksa je bil genocid, sami moški, isto velja za centre za socialno delo tedanjega časa, ki so izvajali Zakon o rasni higieni.

   • SIMON ROZIC

    To pa res, ker jih moda in tržnica bolj zanimajo….

    • Hun

     ker ne razmislajo logicno- profesiolno ampak custveno..tud v politik jih neb smek bit

  • Miha

   Pa v izobraževalni, zdravstveni sistem in celotno javno upravo.
   Kaj pa vojska in policija ?

  • Znanstveni socializem

   Zato pa uvažamo Mohamedance, da bodo to uredili. Mi se ne maramo izpostavljat. Že naš prerok Kardelj je bil mnenja, da so ženske kokošje pameti…

  • SIMON ROZIC

   One, zamaščene babuške, komaj čakajo, da grejo lepo
   domov , atiju skuhat župco! “Ko jebe revščino!!”

 • večni srb

  Spol ni ustavna kategorija, Ustava obstaja tudi zato, da so vse razlike med spoloma politično in moralno popolnoma izenačene.

  Kako lahko potem spol posameznika vpliva na pravico biti izvoljen, ne da bi s prepovedjo kršili Ustavo?

  Sicer pa, saj je še čas, če bi Ustavno sodišče odločilo, da zaradi neustrezne spolne sestave kandidatov zato še niso cele vložene liste neveljavne, bi morali strankam dovoliti, da jih popravijo še pred volitvami , tudi če jim je ostalo samo še par dni. Ta hip so vsi popravki še mogoči in smiselni, po volitvah se bo moralo Ustavno sodišče soočiti z legitimnostjo sodne prakse, kar bo neprimerno večji problem.

  Najbolj smo nastradali volilci, ki očitno ne moremo zaupati nobenih političnim organizacijam, zgleda to niso odprte družbe državljanov, kjer lahko vsakdo uresničuje svoje politične težnje temveč so zgolj intreresna društva, zaprtega tipa, kjer vaški čudaki skrbijo za svoje riti. Izpostavljeni problemi namreč pomenijo, da je večina kandidatov takih, na liste so jih narisali samo zato, ker nekdo mora biti, v resnici jih politika sploh ne zanima, če pa še demokracije ne razumejo.

 • črnaovca

  Včasih se kakšna sicer všečna odločitev na dolgi rok pokaže kot neprijetna. Ustavno sodišče je menda v podobni zadevi že odločilo in sedaj ni moglo drugače čerav bi želelo

  • večni srb

   Točno tako, in tega je odločno več kot je pravosodje danes pripravljeno priznati, rezultat je sodna praksa, ki se je ne bi sramoval niti Hitler, mi pa vemo, da mora za tako hudo okvaro uma nekje v pravu obstajati velik paradoks.
   V aktualnem primeru, gre za nezdružljivost med demokratično pravico bit izvoljen in spolno kvoto, ki natančno določa spol tistih, ki so lahko izvoljeni. Paradoks je v tem, da je najprej pravica biti izvoljen, šele nato je pomemben tudi spol, ki pa je v odnosu sekundarna pravna kategorija.

 • janez cepec

  sedem ustavnih sodnikov je kretenov in komunajzarjev, dva (oba deklarirana janšista) sta pa edina pametna in poštena. takle mamo.

  • Krtača 20

   Nej pržgejo eno svečko k je janša zmagu pa eno kje primc zgubu pa bo.

  • večni srb

   Tudi jaz se bojim, da se Ustavno sodišče preveč polarizira, zna se zgoditi, da bo vseh sedem ostalih sodnikov vedno nasprotovalo Šorliju in Jakliču, že iz principa.

  • lili pili

   Da nista jansevika….

 • Miha

  Ali je možna pritožba na ESČP ?
  Če ne, zakaj ne ?
  Če ja, potem čimprej !!!

 • lokec

  Klinc pa tako ustavno sodišče ki je zrcalo parlamenta. Sramota, lomunizem na vrhuncu fuj.

 • david23

  “Ustavno sodišče, ki bi ravnalo
  pošteno, bi prvotno napako priznalo, zakonsko določbo ali njeno uporabo
  v konkretnem primeru spoznalo za protiustavno ter v času njene
  neveljavnosti določilo način izvršitve svoje odločbe, ki bi predvidel
  kratek, z načelom sorazmernosti skladen rok za morebitne popravke
  nepravilnosti v vseh primerih list,”
  Kaj je dejansko tukaj zapisal ddr. Jaklič; nič drugega kot le-to, da obstaja možnost, da se tudi Ustavno sodišče zmoti in da ni nikakršna težava, da slednje prizna in to skozi spremenjeno odločitev v drugem zelo podobnem (težko je reči identičnem) primeru popravi/uredi, pri čemer uredi tudi način izvršitve svoje odločbe v tem drugem primeru.

 • Jovo Jamnica

  Sektaši, nehajte bluzit. Glasovi ot Primca grejo SDS in to tut hočete…

  • Bald Eagle

   Kaj se pa ti zopet repenčiš in zmerjaš ljudi s sektaši, udbaški špicelj!?
   Preberi si članek od začetka do konca, potem pa gobezdaj.

  • večni srb

   Dvomim, večina bo raje pasivna kot, da bi podpirali konkurenčne ideje. Manj volilcev pomeni večjo zmago levice, vendar bo procent volilcev zanemarljiv in torej taka zmaga pomeni hud poraz deemokracije,kar je za levico zelo slabo.

  • SmashFascism

   bebček

   • Jovo Jamnica

    A ni res??? Primc je sam to reko.

 • if

  Spolne kvote?
  Bolezen izrojene demokracije, bolje povedano, napad nedemokracije s tehnologijo zlorabe demokracijie!
  Edini ustrezen kriterij volitev, ali umeščanja na odločavalne funkcije, mora postati “pamet naj bo voljena in izvoljena”.
  Spolne kvote so demagogija levičarske agende!

  • Korenjak

   To so bolne kvote. Levičarji bi upravljali vse, ne samo denar. Še tvojo družino in spol. Mišljenje, vse. Prekleto, to so res bolniki.

   • FORT WORTH

    Vse, da si zagotovijo oblast.

 • lili pili

  Tale jakl ima vedno svoje mnenje, ki je kontra od ostalih, ce bi bil res tako pameten, kot ima doktorskih nazivov, bi moral ze dvakrat izstopiti in tega sodisca, tako pa se stalno prereka in niza zaupanje v ta najvisji pravosodni organ.

  Zalostno….za dvojnega dohtarja

  • if

   Oba doktorata tujih unuiverz dokazujeta, da KJ probleme razume in o njih izreka sodbe zaradi globljega in hkrati širokega razumevanja stanja.

   • lili pili

    Ocitno jih razume kot jansha tudi doktor a ne…..

    • Znanstveni socializem

     Bi moral imeti še naš, kumrovški doktorat. Ta v teh krajih največ šteje

  • Znanstveni socializem

   Ima premalo kumrovškega predznanja kot ostali!

   • lili pili

    Saj ima dr. Jansho za svetovalca on pa ima vse komunajzerske sole od fdv do kumrovca in diplome v jajcu… zdej nas bi pa vse v kurac zbasal…

    • Znanstveni socializem

     No, no vas pa pri predmetu STM niso podučili o lepem izražanju.

     • lili pili

      Nas so ucili, da povemo to jar mislimo in kaj je res, vse ostalo je cisto sprenevedanje

   • wert

    Kot recimo lili pili, de ?

  • Korenjak

   Pa smo spet tam: razmišljanje z lastno glavo je prepovedano. Imeti svoje mnenje je prepovedano. Svoboda je prepovedana.

   Leftardi vedno znova pokažete svoj pravi obraz prisilnega kolektivizma.

  • wert

   Čudno, a ne ?
   Če bi ti znal uporabljati malo tvojo pamet, ki ti je bila dana ob rojstvu, teh laži ne bi napisal.
   Daj vklopi lastno pamet, potem pa piši ! Bo šlo ?

 • if

  14. člen ustave RS. “V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake
  človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na spol!”

  Ko bo RS postala brezspolna družba, v to smer jo pelje levičasrtvo, bo ta ustavni narek izpadel iz 14. člema ustave, hkrati bodo spolne kvote postale civilazijska neumnost in posledično civilizacija preteklost.

 • šmentanamuha

  Zelo cenim, da je ddr. Jaklič naredil to potezo. Izločevanje brez možnosti popravka je absurd, še posebej pri naši zakonodaji.

 • Tweety Bird

  Ma naj bo desničarski Klemen Jaklič lepo tiho. A voluhar sploh pozna Janezovo preteklost?… Dejstvo je, da v času mandata Janeza Janše je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, tudi zato, ker je voluhar leta 2004 zavrnili že pripravljeni zakon o prevzemih. Kapish?

  • lojze

   Nehaj zmerjati in nakladati.
   Glede prevzemov:
   1. Kateri so ti “prevzemi”?
   2. Koliko jih je bilo? -. ne nakladaj s številkami, ki jih je lahko preveriti,
   3. Če misliš na Mercator se motiš, tisti čas, ko so se Šrot, Bavčar in Janković pogovarjali o privatizaciji, najbrž res o prevzemu, bi Janšo vsa javnost dejansko pojedla, saj je ves njegov mandat veljajo, da se politika ne sme in ne more vmešavati v gospodarstvo in finančne institucije (ki so kasneje zaradi pogoltnosti, neumnosti in neznanja nekaterih/banksterjev, obremenile slovenske davkoplačevalce) .
   4. Menedžerski prevzemi so sicer sami po sebi dobrodošli, problem je, ker so skoraj vsi ti prevzemi potekali netransparentno in s pomočjo levičarske politike (od Mercatorja, Kolektorja do vrste srednjih in manjših podjetzij, ki so bila pokradena in ne odplačana, vendar opri temu je imela SDS kaj malo ali ničesar. In zakaj misliš, da levičarska politika še sedaj ne pusti privatizirati NLB.Ker je to banka tajkunov!
   5. V Sloveniji imamo preobsežen javni sektor, ki je ves v “lasti in posesti” levice, kar pomeni, da volijo komunistično in sploh levico. Tisti, ki pravijo, da so liberalci so v bistvu anarholiberalci, torej nasprotje liberalnega.
   Ker večkrat naletim na tvoje odgovore sumim, da si posebne vrste tiček, taki so po navadi rpi štiridesetih upokojeni miličniki ali frustrirani učitelji. Uboga država, kjer so vsi policaji levičarji, kjer neznanje prava škoduje vsem razen sodnikom in tožilcem, kjer so učitelji nepismeni in prostituti/tke v… In tako naprej do bridkeeega konca……….

  • garfi

   leviČĆarji so ugrabili tudi ustavno sodišče
   narod je butast pravi veleizdajalec mk, špice SDS in ZD pa režejo
   JAnez JAnša: LEVIČĆARJI ŠE NIKOLI NISO ZMAGALI POŠTENO !!!

 • Tweety Bird

  Jakliča je lahko sram, da ne ve, da JJ postavlja interes svoje politične stranke in svoj lastni interes pred interes države. Zato ne sme nikoli več postati premier… Kapish?

  • Znanstveni socializem

   Kaj češ, je sad socialističnih šol. Tako smo mi takrat učili.

   • Tweety Bird

    Socializem v pravem pomenu besede mora postati bodočnost sveta…Janez Janša pa vedno posega po polresnicah, manipulacijah, osebni diskreditaciji in propagandi. Išče notranje in zunanje sovražnike in v politiki ustvarja izredne razmere, da lažje doseže osebne in strankarske cilje. Namesto argumentov daje prednost politični lojalnosti in politični opredelitvi, ki jo je v času svojega vladanja kot vrhovno merilo povzdignil v medijih, gospodarstvu, kulturi, uradništvu, šolstvu, zdravstvu itd… Janeza NIKOLI več !!!

    • Znanstveni socializem

     Ne govori tega, on je vendar naš kader. Ampak tega ti še ne razumeš…

    • garfi

     leviČĆarji so ugrabili tudi ustavno sodišče
     narod je butast pravi veleizdajalec mk, špice SDS in ZD pa režejo
     JAnez JAnša: LEVIČĆARJI ŠE NIKOLI NISO ZMAGALI POŠTENO !!!
     http://www.vinkogorenak.net/2017/09/28/dober-spomin-gledalca-f-m/

    • šmentanamuha

     Tweety, daj odrasti že enkrat. Enako velja za Tuneka. Socialisti bi se samo radi valjali v brezdelju na račun drugih. To pač ne gre tako.

  • Dolar62

   Pa ti Tweety si butelj…in to na kvadrat…..res vam voda teče v grlo….na koncu se boste sami med sabo levičarji poklali…

  • FORT WORTH

   Ti DDR Jaklicu ne prides niti do gleznjef.
   Zato lepo umolkni in f klet na 3 dcl smarnice.
   Aja, pa pol skatlice apaurinof nea pozabi…

  • garfi

   leviČĆarji so ugrabili tudi ustavno sodišče
   narod je butast pravi veleizdajalec mk, špice SDS in ZD pa režejo
   JAnez JAnša: LEVIČĆARJI ŠE NIKOLI NISO ZMAGALI POŠTENO !!!

  • if

   Vi nimate kontrole nad svojimi usti. Ta govorijo iz potenciala avtorjeve neumnosti.

   • wert

    Ta je še bolj butast, kot se v resnici kaže.

    • Luiggi

     Pa pravi,da je rojen v Clevelandu!!

  • Gor Pri

   Kot vse politične stranke! Če se ti zdi, da SMC postavlja državo pred svoje interese, je nekaj narobe s tabo!

  • Luiggi

   Kje si pa bedak slisal,da je Jaklic kaj omenjal JJ-a.Ja madona,smarnica je pa res naredila svoje!!???

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

 • garfi

  leviČĆarji so ugrabili tudi ustavno sodišče
  narod je butast pravi veleizdajalec mk, špice SDS in ZD pa režejo
  JAnez JAnša: LEVIČĆARJI ŠE NIKOLI NISO ZMAGALI POŠTENO !!!

  • wert

   Riba od glave smrdi.

   • Luiggi

    ti pa od glave do peta odspred in odzad!

 • Bald Eagle

  Klemen Jaklic
  Fellow, Carr Center For Human Rights, Harvard University

  After his first law degree from the University of Ljubljana, Dr. Jaklic received his masters (LL.M.) and doctorate (S.J.D.) in law from Harvard Law School, and then another doctorate (D.Phil.) in law from Oxford University. Since 2008, he has been teaching at Harvard in various roles, including as Lecturer at Harvard Law, in the fields of human rights, European integration, EU law, constitutional law and theory, international law and global justice, ethics and democracy. He is a recipient of several teaching excellence awards by Harvard and the author of Constitutional Pluralism in the EU (Oxford University Press, 2014). For his research on democracy in Europe, he was awarded Harvard Mancini Prize for “best work in the field of European law and European legal thought”. In 2012, Dr. Jaklic completed his four-year mandate as a full member of the European Commission for Democracy through Law (the Venice Commission) and was recently, as one of four nominees of the President of Slovenia, in the running for selection as Slovenia’s next Judge at the European Court of Human Rights in Strasbourg.

  • totex39

   Veš, preveč znanja ima za naše komunistične sodnike, kjer so njihove diplome plagiat.

   • Bald Eagle

    To sam že zelo dolgo časa vem. Diplome komunističnih šol v tujini ne pomenijo nič, manj kot nič. Služijo lahko le za brisanje posranih komunističnih riti. To pa je tudi vse.

  • Luiggi

   Please,why don’t you write in Slovenian language.Most of Slovenians are in line with mojskra as far a proficiency in English language is concern.Sorry I forget the proper name of wonderful mojskra!

 • garfi

  enakost in ženske kvote po leviČĆarsko

  “Nova številka tednika Škandal24 razkriva novo sramoto vlade SMC, DeSUS in SD. Seveda je spet povezana z denarjem. Ko so obiskovali slovenske regije, kar so počeli v službenem času, odpeljali so jih službeni šoferji, v najboljših hotelih so spali na stroške davkoplačevalcev, ljudje so jih gostili. Oni pa so si denimo za pot v Pomurje izplačali – dnevnice. A, pozor, dnevnice za poti po Sloveniji so si izplačevali samo moški ministri, ministrice niso dobile niti centa!”
  https://skandal24.si/skandal/novi-skandal24-razkriva-kaj-so-si-v-vladi-mira-cerarja-izplacevali-samo-moski-ministrice-pa-ne/

  • Luiggi

   Saj babe ne rabjo gnarja,po vase morajo mozje skrbeti zanje!!

 • garfi

  tewety fogloff piše:
  Jakliča je lahko sram, da ne ve, da JJ postavlja interes svoje politične stranke in svoj lastni interes pred interes udbomafijske države. Zato ne sme nikoli več postati premier… Kapish?

  • Joško

   Prijatelj, ti si tak podn, da Gospoda Jakliča niti v mislih ne smeš omeniti.

   • Bald Eagle

    Oprosti prijatelj, še enkrat dobro preberi @garfijeve citate v katerih citira zblojenega komunajzerskega gnoja @markopantani:disqus.

   • wert

    Prav ti je povedal Bald Eagle.
    Tweety Bird je zblojen haloški kozji natepač, ki mu je šmarnica zmračila podstrešje.

   • Soave

    No. . . .no. . . . preberi še enkrat

   • garfi

    joško z joški

 • garfi

  Tweety Bird • eno uro nazaj
  Socializem v pravem pomenu besede mora postati bodočnost sveta…milan kućan za to vedno posega po polresnicah, manipulacijah, osebni diskreditaciji in propagandi. Išče notranje in zunanje sovražnike in v politiki ustvarja izredne razmere, da lažje doseže osebne in strankarske cilje. Namesto argumentov daje prednost politični lojalnosti in politični opredelitvi, ki jo je v času svojega vladanja kot vrhovno merilo povzdignil v medijih, gospodarstvu, kulturi, uradništvu, šolstvu, zdravstvu itd… JAneza zato NIKOLI več !!!

 • totex39

  Naša sodišča so komunistična in za njih ne velja noben pravni red, ki ga imajo zapisanega. To že leta in leta dokazujejo.

  • večni srb

   Za take izjave,so bili pri nas nedavno ljudje že obsojeni na pogojne zaporne kazni. Če je res kar praviš, njih niti najmanj ne briga.

  • Hun

   nasa so totalitarna speciaiizirana za zeparje in kurje tatove..pilicisti pa isto…Policisti pri nas sklicejo javno konferenco da so uspesno stopil na prstke tiskarjev fejk bankovcev…sef tisksrnice je bil 10letni otrok, ki je na ocetov pisarniski printer natiskal 10 bankovcev po pet evrov in s tem denarjem kupil vsak dan po nekaj sladoledov

  • Steiermark

   Izgleda, da še imamo vedno na sodiščih stare revolucionarne kadre, ki so bili po osnovnem poklicu, čevljarji, tesarji, mesarji……. in temu podobne so tudi njihove sodbe! Izobraženi in pošteni sodniki pa zato tudi nemorejo priti do teh mest, ker so tile revolucionarji, najboljše zagotovilo tem paradržavnim in mafijskim izmečkom, da se lahko počutijo varne – kot opankar nje de de….

 • Bald Eagle

  Mednarodna podpora odličnemu profesorju in vrhunskemu pravnemu strokovnjaku Klemnu Jakliču

  “Z veseljem izražamo svojo močno podporo kandidaturi univerzitetnega diplomiranega pravnika, magistra pravnih znanosti, dvojnega doktorja pravnih znanosti, ddr. Klemna Jakliča,” so v svojem pismu zapisali najbolj priznani profesorji prava na svetu, Frank I. Michelman, Laurence H. Tribe in Mathias Risse s Harvardske univerze ter častni predavatelj Paul P. Craig z Oxfordske univerze.
  Ddr. Klemen Jaklič, je dvojni doktor pravnih znanosti ter predavatelj prava in etike na Univerzi Harvard v ZDA. Po diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani je leta 2000 magistriral na Harvardu s področja ustavnega prava in človekovih pravic. Leta 2008 je doktoriral na Univerzi Oxford v Veliki Britaniji, leta 2011 pa je na Univerzi Harvard, ZDA, iz prava doktoriral še drugič. Od leta 2008 na Harvardu predava na področju človekovih pravic, evropskega prava, teorije pravičnosti, etike, ustavnega prava in globalne pravičnosti.

  Za njegova profesionalna predavanja ga je Harvard že večkrat nagradil. Ddr. Jaklič je tudi izjemen poznavalec in raziskovalec evropskega pravnega reda, posebej še ustave in ideje demokracije v njeni globalni razsežnosti. Napisal je več knjig, je avtor del Constitutional Pluralism in the EU in Democracy’s Third Coming: Europe as a Route to Humanity’s Third Historic Stage of Democracy, za katero mu je Harvard leta 2011 podelil Mancinijevo nagrado za najboljše delo na področju evropskega prava in evropske pravne miselnosti.

  • wert

   Kratko in jedrnato.++++++++++++

  • Soave

   + + + + + + +

 • sumljivislon

  baje kučko – zdej neki po rtv ..smradi…plavi ..pejt v tivoli – v čolnarno ..mal veslat !

 • Joško

  Gospod Jaklič je začel z poučevanjem ustavnih sodnikov. Končno imamo ustavnega sodnika, ki razume ustavno pravo. Vsa čast tudi ustavnemu sodniku G. Šorliju. Ostali so pa kot kaže, čisti brezvezniki.Prav zanima me, kako so vse te dame prišle do doktoratov prava, kako sploh lahko sedijo na Ustavnem sodišču, če pa odločajo protiustavno. Predsednik države je ustrelil čisto mimo, ko jih je izbral in predlagal državnemu zboru v potrditev.

  • wert

   Ne, ne, niso brezvezniki, ampak ritolizniki, sprogramirani samo na sebe in svoje koristi……. OSNOVNE ČLOVEKOVE PRAVICE in SVOBOŠČINE, so za njih DRUGORAZREDNA TEMA, kot smo ta izraz že slišali od nekega drugega Pravnika.

   Med nami so slovenci in Slovenci !

  • lokec

   Zakaj pa niso opozorili da je seznam ženske / moški nesorazmeren.

   Aja bojijo se ponovitve dejanja.

  • tonite falco

   Ja moji so moji. In naši so naši ali nekaj podobnega.
   Pač levajzarji ali boljše rečeno komunisti so pač vedno z večino sodnikov, ki so jih oni nastavili dolžni stricom in tetkam, da sodijo kakor jim oni naročijo.
   Vse za tekovine komunistov in njihovega lagodnega življenja, nje de, nje …

 • odzunaj

  Neverjetno, kaj si celo slovenski ustavni pravniki v večini privoščijo, leta 2018, sredi EU !
  To je izdaja države in državljanov, rešitev pa izključitev liste – volilni uboj vseh kandidatk in kandidatov z liste ! Čisti izbris, to je šele kršitev !
  Pa da razložim zakulisno taktiko. Če zmaga levica, bo tako ostalo. Če zmaga desnica pa se bo poskrbelo za razveljavitev volitev. Cerar je s to taktiko seznanjen in čaka v visokem startu z nadaljevanjem ropa državnega proračuna !!!

 • Miro

  žalostno in nedopustno je, da imamo sodnike ki so naklonjeni ali levim ali desnim….

  • Lustrator

   Žalostno je, da imamo komentatorje in volivce, ki ne ločijo stroke od politike. Izvoli, seciraj mi en sam Jakličev ali Šorlijev ugovor in mi argumentirano dokaži politikantstvo in dobiš za gajbo. V nasprotnem primeru priseži, da ne boš nikoli v življenju šel na volitve in s tem škodil narodu in seveda spakiral kovčke v kakšno tebi bolj domačo totalitarno čorbo.

   Zmenjeno?

 • Jan Kovalski

  Če naredi napako eden izmed mnogih je kriv on sam, če naredijo napako 4 ali več je kriv sistem!

 • Lustrator

  Ob tej priložnosti še enkrat lepo naprošam dežurne forumske partijce naj mi še enkrat v obraz ponovijo floskulo, ki jo mantrajo že od pamtiveka in sicer, da so ostala sodišče sicer rdeča, ustavno je pa “Janševo”. Kolikor vem, se razmerje med komunisti in demokrati (niti ne levimi in desnimi) že dolga leta ni spremenilo iz standardnih 7 proti 2 – nekje na stopnji pluralnosti sovjetske zveze ali ljudske republike Koreje torej. Ampak ne, potem smo MI tisti, ki imamo velikega vodjo, ki kontrolira vse. Koga že?

  • večni srb

   Meni se zdi, da je Ustavno sodišče enako krivično kot nižja, sodbe ESČP proti Sloveniji povedo vse.

   • Lustrator

    Tu ne gre za mnenje, ampak za dejstvo. In tu ne gre za anomalijo, ampak za sistem. Sistem, ki ga ima v več kot dvotretjinski večini v rokah nelustrirana komunistična partija. Imena in priimki tako naročnikotv, kot izvajalcev so znani, čaka se samo še na narod, da se na volitvah prav odloči in jih lustrira. Zaenkrat smo s tem nekako 30 let za luno…

  • Hun

   Ves kaj dragi Lustrator politika ni sport da se gremo kaksn bo rezulrat…politik je predstavnik volilcev, ki ga “nastavijo” po domac recen namesto svojih oci da nadzoruje institucije in drzavne firme; ce jih ima drzava v lasti…ce je politik odgovovorn in ima integriteto svojih volilcev ne bo “nategnil” in se vmesaval v delo institucij ter drzavnih firm in nastavlal- kadroval “svoje” ljudi na polozaj izkljucno za interes stranke.

   • Lustrator

    To dopovej sebi in sebi podobnim rdečim kmerom, ki doslej niste prevzeli odgovornosti niti za en cent več kot 100 milijardne luknje, ki ste nam jo izkopali v teh 30 letih. Janša svojih volivcev ni v 30 letih NIKOLI nategnil, azto mu ostajamo zvesti, komiji pa ste nategnjeni praktično v vsakem stavku, ki jih vaši izbranci izgovorijo v eter, zato pa menjavate stranke na volitvah hitreje kot dojenček plenice.

    • Hun

     jebo te Jansa u dupe sektasko

  • DJURO SUMAR

   Tebe vsekakor.

   • Lustrator

    Super, nekdo se je opogumil. Mi boš torej razložil po kakšni logiki je razmerje 7:2 lahko “Janševo ustavno sodišče”? S tem, da niti Šorli niti jaklič nimata z Janšo in SDS-om popolnoma nič, sta pa žal edina pravnika v 9-članski sestavi ob 7 politkomissarjih brez najosnovnejšega znanja pravosodja, kar je dobesedno sramotno za najvišjo sodno instanco države.

 • mginko

  Do kam vse sežejo in se zažirajo udbomafijske metastaze ? !

  • večni srb

   Vsaj do tvojih papirjev o lastništvu nepremičnine in delovne pogodbe za nedoločen čas.

 • Mitja Češek

  Vsiljevanje kvote zastopanosti moških in ženskih kandidatov z vrha je nesmiselno. Če menijo, da so ženske v družbi zapostavljene ( po mojem mnenju so), naj glasujejo le za ženske kandidatke in le na tak način bo novi parlament resničen odraz volje državljanov.

  • Luiggi

   Pol jest ne morem na listo napisat svoje ime in volit zase,kurc pa taka demokracija!

  • Lustrator

   Kar je v popolnnem nasprotju z neumnostmi, ki si jih predlagal zgoraj, ko si dobesedno ZAHTEVAL ženske kvote celo v Cerkvi, na kar kot nečlan skupnosti nimašprav nikakršnih pravic.

 • Mitja Češek

  Večina privržencev stranke SDS je kristjanov. Sedaj pa imam vprašanje za vas. Zakaj v Vatikanu ni ženskih kardinalk?

  • Hun

   zato ker je organizacija…organizacija vsaka mafiska sluzi in infestira za organizacijo ne za posameznika ampak za skupno kasso…dedovanje nepremicnin in bogatsva je genijalna pogruravscina kraljev in Cerkve…ce se ukljuci zenska se kasneje izborijo pravice da se duhovnik in zenska porocita kot pri Pravoslavni veri…In kar porocen duhovnik zasluz oreko cerkve hoce placo za vzdrzevanje svoje druzine..Duhovniska srenja v Vatikanuje to pogruntala, da je kljucna napaka v pravoslavju in da denar odteka ker mirajo placevat duhovnika in njegovo familijo, uvedla celibat.. do 1700leta so duhovnike kastriral…tako si je organuzacija v Vatikanu nakopala enormno bogatstvo skozi vsa leta obstoja in je bil socializem za njih satan ker nacionalizira druzbeno bogatstvo in ne dovoli kapitalskega dobicka ter dedovanja..enak princip je prevzela Sicilianska mafia cisa nostra imela skuono blagajno kot organizacija in skuoscino- cupilo v Palermu ..denar ni pripadal mafiskim druzinam ampak cupili skupni casi tko so skozi desetletja stiletja zgradil monopol investicij…Cosa nostra je rihtala volilne glasove kmetov m, ki so jih fevdalno imel pod sabo lokalni mafijci, kmetje iz vsega Juga Italije so nateral glasovat za Krscanskedemokrate. Cerkev je vse do nastopa fasistov Mussolinija imela primat nad Italijo..Potem 4leta izgube 2.svet vojne..In demokracija se je spet vspostavla…Ko vladajo desnicarji v Italiji Berlusscini ima drzavno kaso in z njo vse investicije v rokah Vatikan in Cosa nostr, Ndagreta, Commora….

   • Luiggi

    Ti si en navaden tepec,bedak,hoces rect,da se je RKC naucila navad od pravoslavnih.Zalostno je to,da te hudic ne vzame!

    • Hun

     huduc ti je jebal mater zato si izpadel tak jansevec

   • Lustrator

    Tebi se je, vidim, popolnoma odpeljalo.Samo provociraš ali si dejansko tako preprogramiran?

    • Hun

     odpelal te bom okol gobca smrdljivga

  • marker

   Kjer sta skupaj ženska in moški, so posledično otroci, ki imajo pravico dedovati. Da se to prepreči, se morajo duhovniki v RKC zavezati celibatu. Če ni otrok, ni dedovanja, zato vse materialne dobrine ostanejo RKC.

   • večni srb

    Treba je ločiti zasebno premoženje duhovnikov od cerkvenega, saj ni treba, da zapustijo svojim otrokom, marsikdo raje vse zapusti neznancem kot, da bi po njegovi smrti razgrabili komunisti.

   • Luiggi

    Tud ti ne bos nic sabo nesu,believe me!

  • lokec

   Zato ker nimajo k…a. Ženske bodo enakopravne z moškimi ko jim bo k…c zrastel. Zakaj pa niso ženske rudarke, vrhunske kirurginje, tesarke itd. No ja so zelo zelo redke izjeme. Pregled naj bo narejen. Ženske ne bodo nikoli enake kot moški.

   • večni srb

    Kurtz je zadnja stvar, ki manjka ženskam, na splošno so bolj šibke in manj odporne.

   • Mitja Češek

    Se strinjam, da smo si moški in ženske različni in da bomo zato tudi opravljali različne poklice. V parlamentu in nasploh v vseh vladajočih telesih pa mora biti moralo biti razmerje moških in žensk proporciopnalno razmerju teh, ki jih zastopa. Npr,. če je v Sloveniji več kot polovica prebivalstva ženskega, bi moralo tudi v parlamentu sedeti več kot polovica žensk. Enako velja za cerkveno vodstvo. Če temu ni tako, potem nekaj ne klapa.

    • Lustrator

     Nasprotno: ravno zato, ker imamo te umetne kvote, stvari ne klapajo.

     To je kot da bi želel v svobodnem gospodarskem trgu uvesti kvoto po kateri naj bo toliko in toliko managerk žensk in pričakoval, da se to ne bo poznalo na poslovnih rezultatih. Ali na primer (morda boš lažje razumel), da bi v NBA ligi uvedli kvoto belcev, češ da je velika večina Američanov belopoltih, zato je prav, da so v takem razmerju zastopani tudi v ligi. Misliš da bi kakšna prismoda še gledala to ligo?
     Še tebi podobni boljševiki dvomim. Pač ne razumete ogromne razlike med ENAKOSTJO in ENAKOPRAVNOSTJO. Tu sploh ne gre za primanjkljaj zdrave pameti ali poznavanja prava, ampak za čisto osnovno FUNKCIONALNO NEPISMENOST – nerazumevanje oziroma nerazločevanje besed samih.

   • DJURO SUMAR

    Imamo res srečo, sicer bi moral živeti s trotelnom kakršen si ti.

    • Luiggi

     Ti zivis z najvecjimn trotelnom vseh cajtov in ti,zivis sam s sabo.Ljudje narava rastlinstvo zivalstvo so pa komunisti ustvarili,prej je bila zemlja pusta in prazna!

     • DJURO SUMAR

      Se ti že oreng rola.

  • macon

   Večina privržencev SDS ni kristjanov. To velja za NSI. Vprašanje je otročje. Pred 2000 leti so se eni tipi v krščanski religiji tako zmenili.

   • DJURO SUMAR

    To so bili tisti, ki so si izmislili Boga.

    • macon

     Pojdi malo v naravo, poglej vase in razmisli, kaj si je kdo izmislil.

     Ne bom ti razlagal, kako se pogleda vase.

     • DJURO SUMAR

      Ti kar glej vase, jaz gledam v svet. Dejstvo je, da je človek ustvaril Boga in ne obratno.
      Če bi Bog bil, bi bil enako zloben do vseh in ne le do siromakov.

     • Lustrator

      heheh, kje si pa to prebral? V Marksovi bibliji? Zakaj naj bi bil Bog “zloben” do kogarkoli?

     • Soave

      Vidiš, Jurij, tule si pa v zmoti. Ti gledaš v svet s plašnicami na očeh.

   • Lustrator

    Ne drži ne eno ne drugo. Večina volivcev SDS-a JE kristjanov – vsaj tistih poštenih, ki ne podpirajo stranke zgolj iz koristoljubnih namenov. Obstaja seveda tudi del, ki ni, a ni prevladujoč – vsaj po mojem poznavanju. Še enkrat: govorim o PRAVIH podpornikih, ne le tistih, ki vsake 4 leta na voliščih obkrožijo te 3 črke in je zanje zadeva zaključena.

    Na drugi strani ima NSi vedno manj podpore med kristjani, ki (sicer noro počasi) le spoznavajo, da gre za ugrabljeno stranko in se za pravice kristjanov in krepitev krščanskih vrednot v slovenski družbi precej bolj odločno zavzema SDS. Imam pa občutek, da žal slaba polovica kristjanov ne voli niti Nsi, niti SDS (sicer bi imeli obe stranki na vsakih volitvah minimalno 20% samo iz tega naslova), ampak celo komuniste. Žal.

    Kar pa se tiče vloge spolov v krščanski družbi – ne gr eza nekaj kar bi se neki tipi zmenili, ampak gre za naravne, Božje zakone po katerih je vsako bitje na zemlji ustvarjeno različno iz točno določenih razlogov. Ženske sov katoliški cerkvi med vsemi religijami morda celo najbolj spoštovane, a imajo seveda svojo vlogo, moški pa svojo. Seveda bi lahko v ta pravila tudi umetno posegli, kot to radi počnemo ljudje in na koncu obžalujemo, a ksreči LGBT lobi teorije spolov navkljub Frančišku še ni tako temeljito načel RKC, da bi se resneje pogovarjali o tej norosti – ki jo skoraj brez izjeme predlagajko prav tisti, ki nikoli ne hodijo niti v cerkev, kaj šele da bi bili del krščanske skupnosti in imeli kakršnokoli pravico do odločanja.

  • lokec

   Mimogrede ali je bil Jezus Kristus ženska? Prosim odgovori?

   • Krtača 20

    Se prav krščanska vera velja sam za moške. Dobr.

    • Mitja Češek

     Ne ženske bi morale biti enakopravno obravnavane. To pomeni, da bi lahko imeli tudi “Papeženjo” in posledično pol kardinalov in pol kardinalk.

     • 10mile30

      ma tud če ne bi blo tako. da bi se lahko vsaj poročevali in pustili mlade fantke pr miru. fakin buzerantje, pedofili

     • Lustrator

      Zanimivo, da komiji tako strastno vsakič znova kažete (seveda brez dokazov) na nekakšno pedofilijo v Cerkvi, čeprav dejstva govorijo povsem nasprotno – pedofilije je neprimerljivo več tako v družinah, med družinskimi prijatelji, vzgojitelji in učitelji. Ukvarjate se torej z nekaj procenti, medtem ko povsem ignorirate ostalih 95% primerov. Iz tega ne morem logično zaključiti drugače kot to, da ste tudi sami bodisi pedofili ali pa ste le njihovi zaščitniki, saj jim z uperjanjem umazanih prstov v smer Cerkve ustvarjate odlično koliso.

     • 10mile30

      Brez dokazov? Pa ki ti žviš? Potegni glavo iz župnikove riti pa preberi še kej druzga kot norotv. Po tvoji izjavi sodeč si ti zapiraš oči in s tem podpiraš cerkveno pedofilijo

     • Lustrator

      Ne sodi po sebi. Ko jaz nekoga za nekaj obtožim, imamza tem dokaze. Ti svojih dokazov nisi predstavil in si v 3 krasne kot vsak pravi brezvestni komunist napadel katoliško Cerkev in jo avtomatično asociiral s pedofilijo. Jaz pa sem ti povedal DEJSTVO, da je v Cerkvi neprimerljivo manj pedofilije, kot v ostaloih segmentih družbe (ki pa jih začuda NE asociiraš s pedofilijo) iz česar logično sklepamo bodisi, da manipuliraš z distrakcijo zato ker si sam pedofil ali zato ker ščitiš glavnino pedofilije, ki se NE dogaja za cerkvenimi zidovi.

      Če bi Cerkev želela, bi lahko prav vsakega tebi podobnega gumpca in lažnivca, ki javno trosi laži in manipulacije v zvezi s pedofilijo, privedla pred sodiščle in iztožila zaradi neutemeljene žalitve dobrega imena, zato bodi raje vesel, ker te pustijo pri miru in utihni v svojem fanatičnem sovraštvu do krščanstva, zibke civilizacije. nekega dne toi bo za te besede še močno žal. Če ne prej, pa ob smrti.

     • 10mile30

      kaj če si ti to povedal je pa že kar avtomatično dejstvo? al imaš kakšne bolj oprijemljive dokaze? mislim da ni treba pisat da sem proti vsaki pedofiliji. kar si napisal pa itak lahko zraste samo v glavi katolibana. drugače sm krščen sam tega ne prakticiram. so se mi pač zamerili. sem pa iz prve roke slišal nekaj primerov pa tudi kaj prebral. cerkev sama ščiti svoje ljudi. za njih niso pomembna mlada življenja. pač župnika pošljejo v drugo župnijo i nikome ništa. dobro ime je cerkev že zdavnaj izgubila. briga jih samo zase. pejd enkrat pogledat vatikansko zakladnico pa mi potem povej kako oni skrbijo za uboge. pa lih pred par dnevi sem bil na enem pogrebu. čeprav je župnik plačan, še vedno hodi mežnar okoli in nastavlja tisto škrabco. sam pohlep, že stoletja. ti kar hodi in jim dajaj denar, še svoje imetje jim zapusti če si tako bedast. meni sigurno ne bo žal za te besede, sploh ne ob smrti. AMEN

     • Lustrator

      Ne bom te sodil jaz, ampak Bog. za besede, ki si jih izrekel proti kristjanom, duhovnikom in Cerkvi, pa upam, da boš nekega dne odgovarjal vsaj pred sodiščem, če že ne pred pestjo nekoga, ki s tvojo kristjanofobijo ne bo tako toleranten kot jaz tule. Nimaš pojma ne o načinu in virih financiranja Cerkve, ne o pomenu daritve pri bogoslužju, tule boš pa razpravljal o pedofiliji znotraj cerkve, čeprav (si celo sam priznal) vanjo sploh več ne hodiš in so tvoje besede podobno merodajne, kot da bi jaz Eskimom solil pamet kako naj lovijo ribe in kaj naj si oblečejo, da jih pri tem ne bo zeblo, čeprav sem o njih slišal le preko medijev.

      Če bi vedel koliko malo institucije ZUNAJ CERKVE namenjajo za uboge in trpeče po svetu v primerjavi z RKC, bi se ti vsaj zataknilo, ko si izrekel tisto s pohlepom in zakladnico. Verjamem pa, da te (tako kot vsakega pravega komija) močno mika privatna lastnina drugih, zato boš našel vse možne izgovore, da tega drugega diskreditiraš, češ, kako si drzne v 2 tisočletjih prostovoljnih prispevkov našparati več kot smo mi uspeli nakrasti v 70 letni molži slovenskega naroda.

      Prozorno.

     • 10mile30

      že sama država, se pravi mi vsi, da več za uboge kot pa cerkev. kot sem že rekel, ti si kar zatiskaj oči pa v škrabco meči.
      drugače pa, jaz sem povedal svoje, ti tudi. jaz svojega mnejna ne bom spremenil, ti pa tudi ne. SF/SN

     • Lustrator

      MORALE? Od kod si se pa ti vzel, politkomisar, da boš s svojo srpokladivarsko izobrazbo in soroševsko poznavanje teologije ukazoval največji svetovni verski organizaciji koga ima lahko in koga ne sme imenovati za papeže in kardinale? Se vam je komijem povsem snelo? Mene prav malo briga katero človeku podobno opico boste letos nastavili svojim ovčkam za protikandidata Janši, ker nisem član vaše partije in se torej v vaše interne zadeve ne vpletam, niti me ne zanimajo. Zakaj? Zato mi je kot demokratu jasno, da lahko o spremembah v skupnosti odločajo le člani skupnosti. Komijem očitno to ni najbolj jasno vse od dne, ko je 100 v Moskvi indoktriniranih komunističnih agentov VSILILA svoja načela 2 milijonskemu narodu.

   • večni srb

    Spet isti paradoks, povej ti najprej meni, če lahko moški rodi žensko?

   • Mitja Češek

    Če bi krščanski bog na zemljo poslal žensko, a bi imeli potem kardinalke?

   • Hun

    unisex ..Kristus je bil kevicar

  • Sodni dan

   Pa dobr kake klobasaš tule gor. Že od pamtiveka je znano da so kardinali in papež lahko izključno moški!

  • ĐĐ Style

   Gayi ne rabijo žensk

  • Krtača 20

   Zdej si pa dregnu….

  • večni srb

   To se mi zdi isto vrašanje kot, zakaj ni Bog najprej ustvaril žensko in šele pote miz njenega rabra naredil moškega.

   • DJURO SUMAR

    Mene bolj zanima, kdo je ustvaril Boga.

    • Soave

     Mene pa zanima, ali je zemlja res ravna ?

  • garfi

   SDS je spet vsega kriv

   • 10mile30

    sds je en večjih problemov v slo politiki. ko se ga boste rešli in njegovega revanšizma, bo bolje. takrat boste morda celo sestavili vlado

    • Soave

     Kako vendar je problem ? Saj je že veliko let v opoziciji.

     Levaki bi lahko sprejeli čisto vse, kar bi želeli !!

  • DJURO SUMAR

   Zato, ker tam vlada demokracija tako, kot jo razumejo desničarji, zlasti v stranki SDS, kjer imajo dosmrtnega predsednika, ki je vedno edini kandidat.

  • wert

   To pa je vprašanje za Vatikan .

  • Lustrator

   In zakaj bi bile? Krščanstvo je vera, ki ne nastopa umetno proti zakonom Boga (za materialiste: narave) in dopušča stvarstvu, da opravlja vloge za katere so rojeni. Prav vse meni znane religije, kjer ženske opravljajo ekvivalent duhovniške funkcije, so bodisi že propadle ali pa so tik pred propadom, krščanstvo pa je največja svetovna religija, že 2000 let napadana s strani celega sveta, a še vedno deluje. Zakaj le? Te na primer ne čudi kako to, da na svetu (z redkimi izjemami) ni ene same uspešne direktorice svetovnih korporacij, držav ali pravzaprav česarkoli kar ima opravka z odgovornostjo na vodilnem mestu? Se čudiš, da tam, kjer je ta naravna vloga prekršena zaradi umetnih, protinaravnih ženskih kvot, vlada kaos – primer slovenska javna uprava na čelu s pravosodjem, kjer dominirajo ženske? Je zate le naključje, da smo po nivoju pravosodja na samem repu Evrope?

   Idiotizem, ki si ga pravkar zapisal že sodi v vrhunske nebuloze tipa – zakaj mi država ne dovoli roditi samo zato ker sem moški, prekleti seksisti!

  • Soave

   O, večina ? Tole pa sploh ne drži.So, ampak veliko jih pa ni. Imajo Krščanski forum. Zakaj pa ne ? Tako so verjetno pridobili nekaj članov.
   In mislim,čeprav sem član SDS,da to ni bila dobra poteza.
   V Nsi so jim sigurno zamerili.
   Vatikan pa kardinalke ? Ojoj, no ?

 • Občasni Komentator

  2:7 je stalno razmerje in ta neka ločena mnenja enih ali drugih zbijajo vso kredibilnost US. Ja, nelogično je, da nimaš možnosti popravka kandidatne liste. Jaklič ima 100% prav. Kakšna neumnost pa je to, da UNDO ne obstaja. Sicer pa tako ZL kot DESNICA bi lahko malo boljše prebrali navodila. Prav nesramno je, da imajo nekoga za norca in predstavljajo eno samo osebo kar v dvojini. Imamo dva kandidata (kandidatki) pomeni zame, da imaše dva posameznika/posameznici, ne pa da nekaj nateguješ in se lažeš.

  • Krtača 20

   Bom tvoj predlog o UNDO predlagal v šolah vsem profesorjem in učiteljem. Sploh takrat ko bojo padali cveki. Da vidmo mi ta UNDO. Navodila so jasna. Če je en nepismen, naj ne kandidira.

   • večni srb

    Problemi nastanejo točno na meji med obema skrajnostima,ko je nemogoče na prvi pogled odločiti kdo se moti in kdo ima prav.
    Načelno je res, da morajo obstajati jasna pravila, vendar pozabljaš, da je osnova vsakega zakona morala, ta pa sama po sebi ni nikaj kar bi lahko natančno določili.

    • Krtača 20

     Zato so pa tu potem zakoni če morala odpove.

   • Občasni Komentator

    vidim, da precej celovito bereš zapisano

 • Hun

  kaksna je to zakonodaja da politicne stranke predlagajo sodnike…in levi oz. desni predsednik k je na oblasti pristransko odloca kdo je ustrezn kandidat

  • DJURO SUMAR

   In kako bi jih izbral ti?

   • Hun

    Sodisce je edino kompetentno za izbiro sodnika …minstir pa opravlja nadzor nad pravosidnim ministrstvom

    • DJURO SUMAR

     Torej je na koncu zopet minister tisti, ki odloča.

 • Aresnica

  Do sedaj še nismo imeli boljšega ustavnega sodnika v tej naši ljubi sloveniji_ Veliko SLOVENSKO srce je gospod Klemen Jaklič.-_- Ljubitelji krvavordeče zvezde se ga bojijo – kot hudič križa.
  _____________________
  Lep pozdrav

  • DJURO SUMAR

   Le zakaj bi se ga kdo bal?

   • garfi

    seveda ne hostar

   • Lustrator

    Ker prav vsakič razgali vso bedo celotnega pravosdnega sistema pri nas in tako strokovno, kot moralno praznino režimskih izvrševalcev partijskih navodil.

 • SIMON ROZIC

  Kaj nismo enakopravni in ali ni vseeno ali si ženska ali moški ?
  Kako bom sestavljal svojo stranko v branži, kjer so sami moški,
  lv kandidaturo lahko potisnem le svojo nezainteresirano mamo,
  ženo in odraslo hčero…
  Torej ne morem kandidirati, čeprav so moji moški v podjetju
  visoko izobražen, kvaliteten kader, ki bi lahko popeljal Slovenijo
  hitro naprej!!!
  Kje naj najdem 35 komijevskih procentov ženskega mesa????
  Zelo sem skeptičen!!!! Pomagajte mi!

  • DJURO SUMAR

   Tebi ni pomoči.

   • Luiggi

    Kaj serjes,on jo ne rabi,ti pa se kako!!

    • DJURO SUMAR

     Kaj nisi pismen? Napisal je: Pomagajte mi.

  • wert

   To zagato bi ti najlažje pomagal rešiti Zoki.

 • Hun

  Primc se bi nasemil v transvestita, namesto v Trumpa z z rdeco kravato pa bi bla stvar resena

  • garfi

   rdeČĆa šema

   • 10mile30

    črna roka

    • garfi

     troll

  • Lustrator

   Ne vem, če ravno želi nagovarjati tvoje soroševsko volilno telo.

 • DJURO SUMAR

  Toplak, Šorli, Jaklič so trije ultra desničarji, ki poznajo samo zakone, ki so v korist desnici. Ni potrebno biti pravnik, da razumeš zakon o spolnih kvotah, le čisto majčkeno matematike moraš znati.

  • garfi

   kako pa kaj ustavne odločbe leviČĆar

   • 10mile30

    tebi radikalnemu desničarji pa itak ni več pomoči

    • garfi

     ti bom dal pomoč 3. junija kot vedno
     brco v rit

     • 10mile30

      kaj tako kot jo je jj dobil od zks?

 • Božobožo

  Zakaj Jaklič ne presoja ali je dopustno da pri nas ženska ne more postati duhovnica. A to mu je pa čisto ok?

  • dob

   So komunistke zdaj zelo užaljene, ker ne smejo biti duhovnice?

   Kot prva stvar morajo imeti pravico postati duhovnice. Potem naredijo sindikat, potem premaknejo Božiča na Prvi Maj! Novo leto pade glih na 22. december, dan JLA!

   Potem še pripeljejo Islam v Rim in preglasujejo Vatikan. Manifest vstane od mrtvih in se manifestira!
   Nacionalni praznik postane tisti dan, ko Möderndorfer dobi menstruacijo in brezmadežno zanosi. Edino to lahko združi narod, ki je tako hudo razdeljen, kot je naš.
   Ker če ga to ne združi, pol pa res ne vem kaj ga bo.

  • Lustrator

   Očitno nekdo pogreša čase, ko se je lahko država še bolj neposredno vmešavala v politiko Cerkve. Močno upam, da kmalu pridejo časi, ko bodo takšni komentarji podpornikomv komunistične ideologije možni samo še znotraj zaporniških celic. A do pravne države je še dolga, dolga pot.

 • garfi

  udbomafija je vse volitve zminirala

  • 10mile30

   naredte svoje šole ma jih tud financirajte. seveda če bodo učili po slo standardih, potem taka šola nima kaj delat v sloveniji

   • garfi

    ne
    Banditi vrnite naše šole, medije, sodstvo in celotno državo
    in 100 milijard, ki ste jih ukradli v 25 letih

    • 10mile30

     ma kdo bo pa tebe kaj vprašal

     • garfi

      ma kdo bo pa tebe kaj poslušal

 • Mojca pokraculja

  Sedem : dva ! Ta rezultat je postal stalnica. Ostala sta nam samo še dva pokončna sodnika, poslednja mohikanca, ki se upirata dokončnemu propadu demokracije in izginotju slovenije.

 • Mojca pokraculja

  Drr. Klemen Jaklič je svoje ločeno mnenje zaključil z besedami, ki si zalužijo moj velik poklon !
  “Vsakdo, ki sodi o varstvu pravic drugih, sodi tudi o sebi ter o uresničevanju svojega poslanstva.”

  • DJURO SUMAR

   To velja tudi za njega in seveda za tebe.

  • dob

   veličastno!

 • 10mile30

  kaj pa če druzga rečt desničar

 • Tweety Bird

  A Janšo boste volili? A ste pozabili, da je Janez Janša zaradi napačne finančne politike dovolil, da se je neto zunanji dolg Slovenije v času njegove vlade v zgolj štirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov. Še leta 2004 nam je bila tujina dolžna več kot mi njej, v zgolj štirih letih pa smo porabili 10 milijard evrov več, kot smo jih ustvarili…. Voluhar kaplarski…kar volite ga, jedli boste travo :)

  • Mojca pokraculja

   Kaj je pa narobe s travo ?

  • Tomi

   O ti ubogi tiček, dela nervoza? Nič bat, sej ne bo tolk hudo. Tolk kot najboljši levak pokradl v enem letu, vsa desnica ne more v celem mandatu.

 • Brane
  • garfi

   Anketa Mediane: Prišlo je do namerne napake pri meritvah SDS padla na tretje mesto, pred njo LMŠ in SMC, dobra petina neodločenih

 • Sredina

  Stvar bi se dala uredit povsem enostavno, dežurni član volilne komisije, ki je prisoten ob vložitvi liste, naj preveri ali je lista v skladu z zakonom, če ni naj predlagatelja pozove k popravku, ta pa naj potem ponovno vloži listo, potrjevanje s strani celotne volilne komisije pa bi bila zgolj formalnost

  To je možno naredit z navodili članom volilnih komisij in brez kakršnihkoli sprememb zakonov in ustave

  • Djuro Sumar

   Ali pa vnesti podzakonski akt, da se liste desničarskih strank ne smejo zavrniti, tudi če so nepravilne.

 • Djuro Sumar

  Desničar Klemen Jaklič se vedno postavi na stran desničarjev. Resnično ga bo potrebno čim prej odstaviti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!