fbpx

V četrtek boste lahko kupili prenovljeno Demokracijo z novimi kolumnisti in drugimi zanimivimi vsebinami

Jutri, 1. februarja, bo revija Demokracija, ki izhaja že več kot 20 let, izšla v posodobljeni in nekoliko spremenjeni obliki. “Svet se spreminja in z njim mi, zato je bila ocena uredništva, da jo posodobimo in naredimo bralcem še prijaznejšo. Številne rubrike prinašajo še več branja, nekoliko večje fotografije ob tekstih omogočajo lažjo predstavo napisanega, prijaznejša velikost črk in razmak med njimi pomeni večjo preglednost. A najpomembnejše je, da se svetovni nazor in usmeritev revije ne spreminjata. To pomeni, da ostajamo zvesti in zavezani demokraciji (z veliko in malo začetnico), pravičnosti, poštenosti in svobodi. In se skupaj borimo, da to tudi uresničimo,” je povedal Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik Demokracije, in napovedal tudi prenovo spletne strani.

“Pridobili smo tudi nekaj novih kolumnistov. Že jutri boste lahko brali Bernarda Brščiča, najbrž enega najbolj pronicljivih intelektov današnjega časa, bralci bodo lahko spremljali glose Vinka Vasleta, legendo slovenskega novinarstva in, za moj okus, najboljšega poosamosvojitvenega glosista tostran Alp,” je povedal Biščak in dodal, da nova podoba prinaša tudi politično satiro: “Ponosen sem, da smo pridobili tudi Jiřija Kočico, akademskega slikarja, ki bo za Demokracijo risal karikature. Že jutri bo objavljena prva.” Prihajajo še drugi sodelavci, a naj to ostane še skrivnost in presenečenje za drugič.

“Mogoče bo kdo rekel, da so si revije med seboj enake. Videz vara. Gre za koncept političnega tednika magazinskega tipa, ki ima svoje zakonitosti, ki se s posodobljenimi različicami ne spreminja že dlje časa. Tako je tudi s prenovljeno podobo revije Demokracija,” je še dejal Biščak.

Na Demokracijo se lahko naročite na telefonsko številko 01 24 47 200 ali na elektronski naslov narocnine@demokracija.si.

Peter Truden