fbpx

V drugem begunskem valu v Slovenijo vstopilo 218 tisoč tujcev

Fotografija je simbolična (Foto: STA).

Ponoči in zjutraj sta v Dobovo pripeljala dva vlaka s skupno 2007 migranti. Na mejni prehod v Petišovce pa je zjutraj z osmimi avtobusi prispelo še okoli 400 prebežnikov.

Že včeraj je v Dobovo in na mejni prehod Obrežje prispelo nekaj več kot 4300 migrantov, ki so jih nato z vlaki in avtobusi spremljali v nastanitvene centre v Šentilj, Gornjo Radgono, Lendavo in Postojno. Danes do 7. ure zjutraj je prišlo v Slovenijo novih 2407 migrantov. V celotnem drugem begunskem valu pa je do sedaj v Slovenijo vstopilo že 218 tisoč tujcev.

Novo Mesto, 7.00
Po podatkih PU Novo mesto je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1300 tujcev. Vsem so nudili zdravstveno in humanitarno oskrbo, po opravljenih policijskih postopkih pa bodo v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot v nastanitvene centre v notranjosti države. Tujce, ki so danes prispeli v Petišovce, bodo evidentirali v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi.

Gornja Radgona in Celje, 7.00
V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo v jutranjih urah nastanjenih 994 migrantov. V prostorih Celjskega sejma pa se trenutno nahaja 508 tujcev.

Šentilj, 6.00
V Šentilju je bilo zjutraj nastanjenih 3479 migrantov.

Postojna in Lendava, 6.00
V Lendavi je bilo po jutranjih podatkih v nastanitvenem centru 200 migrantov, v centru za tujce v Postojni pa 81.

 

N. K., STA