V Evropi Rome pobijali Nemci, v Sloveniji pa partizani – njihovi potomci se še niso opravičili in se zavzeli za njihov dostojen pokop!

Vnuk Edvarda Kardelja Igor Šoltes se nikoli ni zavzel za dostojen pokop izvensodno pobitih Romov, ki so jih pobili partizani.

Ob 2. avgustu, mednarodnem dnevu spomina na porrajmos, romski holokavst, se spominjamo dogodkov v noči na 3. avgust 1944. Te noči so nacisti v uničevalnem taborišču Auschwitz, v tako imenovani ciganski noči (Zigeunernacht), zverinsko umorili več kot 3.000 Romov in Sintov. Gre za največjo usmrtitev Romov naenkrat. Vsa Evropa je v nedeljo, 2. avgusta 2015, prvič praznovala ta žalostni spomin. V številnih evropskih državah, tudi v Sloveniji, se zdaj vsako leto spominjamo žrtev porrajmosa, genocida nad Romi med drugo svetovno vojno.

Letošnja osrednja spominska slovesnost ob svetovnem dnevu spomina na romske žrtve genocida v drugi svetovni vojni je bila v četrtek, 1. avgusta, v Murski Soboti. Tam je v hotelu Zvezda potekal tudi simpozij. Letošnja tema je bila “Genocid v drugi svetovni vojni in posledice genocida, ki so prisotne v različnih oblikah na območju nekaterih držav Evrope”.

Na simpoziju so svoje poglede predstavili: Jožek Horvat Muc, predsednik Evropske romske zveze in Zveze Romov Slovenije, prof. dr. Dragoljub Acković, generalni sekretar Evropske romske zveze, doc. dr. Vera Klopčič iz Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, dr. Igor Šoltes, bivši evropski poslanec, in mag. Orhan Galjus, podpredsednik Evropske romske zveze. Kot slavnostna govornica pa je spregovorila Lidija Divjak Mirnik, poslanka državnega zbora, izvoljena na listi Šarčeve LMŠ.

V Murski Soboti prezrli Rome, žrtve slovenskih partizanov
Že vrsto let v slovenskem prostoru potekajo prizadevanja, da bi celovito osvetlili usodo Romov in Sintov med drugo svetovno vojno, še posebej na naših tleh, in jo umestili v zgodovinski okvir preganjanja Romov in Sintov ter odprli razpravo o pomembnosti spominjanja in izobraževanja o porrajmosu, tj. nacističnem genocidu nad Romi in Sinti. Ravno ta vprašanja so bila decembra 2014 tudi poudarek posvetovanja, ki je potekalo celo pod pokroviteljstvom takratnega mariborskega župana.

Po raziskavah zgodovinarjev, ki se ukvarjajo z genocidom nad Romi, je bilo med drugo svetovno vojno v Evropi pobitih okrog pol milijona Romov in Sintov. Podbersič meni, da nekateri “raziskovalci to številko sicer močno povečujejo”. “Romi so bili, tako kot Judje, žrtev genocida, ki so ga izvajali nacisti in ga strokovno imenujemo porrajmos. Heinrich Himmler je namreč sredi novembra 1943 tudi uradno izenačil položaj Romov z žalostno usodo evropskih Judov. Pred drugo svetovno vojno je v tedanji Dravski banovini živelo dobrih tisoč Romov in okrog sto Sintov na Gorenjskem. Med vojno jih je več kot devetdeset umoril nemški okupator.”

Če malo osvetlimo, kdo vse se je udeležil današnje slovesnosti v Murski Soboti; med vidnimi gosti sta bila Kardeljev vnuk dr. Šoltes in Šarčeva poslanka Lidija Divjak Mirnik. Morda nam je lahko zato bolj razumljivo, da med današnjimi novicami o tem spominskem dogodku ne zasledimo omembe medvojnih zločinov, ki so jih nad Romi izvedli slovenski komunistični partizani.

Partizani preventivno pobijali Rome
Naj zgolj spomnimo na tiskovno konferenco predsednika Komisije Vlade Republike Slovenije za reševanje vprašanj prikritih grobišč dr. Jožeta Dežmana, ki je bila novembra 2017. Na njej je skupaj s sodelavci predstavil izsledke izkopa posmrtnih ostankov iz grobišča na Igu pri Ljubljani, na tako imenovanem Benkovem travniku. Skupno so bili odkriti posmrtni ostanki 53 oseb, vštevši nerojenega otroka. Dr. Dežman je povedal, da naj bi jih partizani “preventivno pobili, da jih ne bi izdajali Italijanom”.

Foto: Časnik.si

Šarčeva poslanka Lidija Divjak Mirnik se iškega primera pomora Romov ni dotaknila. V svojem govoru je zgolj poudarila, da sta romska kultura in zgodovina pomemben del slovenskega prostora. Opozorila je tudi, da je med Romi v Sloveniji še vedno veliko revščine in socialne izključenosti. Gospa poslanka rezultatov dela Dežmanove komisije najbrž res ne pozna, gotovo pa ve, da ljubljanski župan Zoran Janković ne dovoli pokopa posmrtnih ostankov Romov iz Iške vasi na ljubljanskih Žalah.

Partizani pobili več kot polovico vseh Romov v Ljubljanski pokrajini
Sicer pa je bilo v Sloveniji med drugo svetovno vojno več množičnih pobojev Romov. Poznavalci ocenjujejo, da so partizani pobili okoli 150 Romov. Kot je zapisal Podbersič, se je pri partizanskih umorih Romov na Slovenskem zlasti “izkazal” Dušan Pirjevec (1921–1977), s partizanskim imenom Ahac, ki je med drugo svetovno vojno opravljal pomembne politične funkcije v partizanih na Dolenjskem in Primorskem, po vojni pa je postal priznani literarni zgodovinar in univerzitetni profesor v Ljubljani.

Tako kot Dežman tudi Podbersič umore Romov med revolucijo pripisuje tradicionalnemu nezaupanju do njih med velikim delom slovenskega prebivalstva in obtožbam, da vohunijo v korist italijanskih okupatorjev. K temu mnenju je precej prispevalo romsko nomadsko življenje.

Podbersič je jasen: “Romske poboje, ki so jih zakrivili pripadniki partizanskega gibanja, moramo prišteti med vojne zločine nad Romi. Resda ni šlo za genocid, saj slovenske partizanske oblasti niso nikoli ukazale njihovega načrtnega ubijanja. Ampak, ali to spremeni dejstvo, da so več kot polovico vsega romskega prebivalstva v t. i. Ljubljanski pokrajini med drugo svetovno vojno pobili pripadniki partizanskega gibanja?”

Veliko dela čaka Odbor za izkop in pokop umorjenih Romov …
V Črnomlju je bil v petek, 31. julija 2015, ustanovljen Odbor za izkop in pokop umorjenih Romov med drugo svetovno vojno za celotno področje Slovenije. Pravna osnova za delovanje odbora je zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev ter resolucija Evropskega parlamenta, sprejeta 15. aprila 2015, ki so jo poimenovali evropski dan spomina na genocid nad Romi med drugo svetovno vojno.

Franci Koncilija je jasen: “Dejstvo je, da so v Evropi Rome pobijali Nemci, v Sloveniji pa partizani …”

To izjemno trdo misel je podkrepil s spomini partizana Radka Poliča, ki je v svoji knjigi Belokranjski odred zapisal: “Med drugo svetovno vojno se je na račun vrtoglavega in zmagovalnega partizanskega razpoloženja zgodil nesmiseln in krut obračun z Romi iz Kanižarice.”

Zdaj je resnica prišla med ljudi. Partizani iz črnomaljske čete so v nedeljo, 19. julija 1942, zgodaj zjutraj obkolili romsko naselje v Kanižarici pri Črnomlju. Okoli 60 otrok, žensk in moških so preko Jerneje vasi odgnali na Mavrlen. Tam so jih zaprli v opustošene kočevarske hiše, romsko naselje v Kanižarici pa so partizani zažgali. Čez nekaj dni so jih na še neodkriti lokaciji pri Zagradcu pobili v bližnjih vrtačah …

Glede na sedaj znano in številne ovire, na katere je odbor naletel, bo še kar trajalo, da bodo njihovi cilji uresničeni.

Igor Podbrežnik, Časnik

 • cosmosjasnovidec

  Ne vem ravno kaj reči o takih primerih.Seveda si nihče ne zasluži niti nihče nima pravice nekoga ubiti in tudi med cigani se najdejo solidni primeri vendar moram večkrat posredovati v ciganska naselja kjer vidim marsikaj tako,da bi nekatere včasih najraje pobil tudi sam.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • freedomfighter

   Ti posredujes za sankom ne pa v ciganskih naseljih

 • Nata

  + + + + + preberite si tudi komentar @ ortikon !!
  O poročanju RTV SLO !!
  Me pa zanima v kakšni vlogi je tam bil Šoltes !!

 • Nata

  Pa še dober članek o sprenevedanju !!!!!!!!
  https://www.casnik.si/sprenevedanje-po-slovensko

 • Goran Hvala

  hahaha… in kdo danes najbolj sinfa rome? bla bla bla… verjetn levaki ane.. :-) .. tezki nakladaci ste…

  • IZBIRA

   Šinfanje in genocid niti ni za primerjat!

  • učko

   Levuharji jih futrajo z davkoplačevalskim denarjem in ustvarjajo take pogoje, da se cigani prekomerno razmnožujejo in delajo pizdarije, ki jih včasih niso smeli kar tako nekaznovano. Torej, za perečo cigansko problematiko so krivi levuharji, ki namesto, da bi reševali probleme, le-te še poglabljajo. Cigani so za njih samo “medij” oziroma material.

  • slosin

   med šinfanjem in pobijanjem je razlika….vam levuharjem to ni jasno…

   NEZNA SVINJA ŠTA JE DINJA…

 • IZBIRA

  Naj Makarovička kaj pove o svojih rdečezvezdaših v ZZB za ohranjanje vrednot NOB, ki romska življenja očitno niso na seznamu vrednot. Menda ona obožuje romsko kulturo.

  • SIMON ROZIC

   Boljše se ne da opisati Makarovićke ! Čestitam!

   • IZBIRA

    Hvala. Živimo v Narniji in ta je kraljica, njeni elitni orki so v ZZB. Ona je le ena od ledenih vrhov agitpropa v samostojni Sloveniji. Upam, da njo in ostale globalno segrevanje spremeni v hlape.

  • Dragan Krstič

   Makarovička in Romi imajo kar nekaj skupnega. Ona živi v domu starostnikov na žuljih davkoplačevalcev, ona dobiva 1.900.-€ nezaslužene penzije na račun davkoplačvelcev, njen vulgarni besednii zaklad oo žali opozicijo je identičen romskim vulgarizmom.

   • IZBIRA

    Opozicija je domena demokracije, komuniste je potrebno izolirati. Oni so diktatorji v jedru, zdaj so na poziciji, na naših žuljih.

 • Anton

  No tunnek kako boš opravičil to?

 • Beli Sneg

  Hinavski nasledniki komunistov, objokujejo holokavst Romov, pobitih Romov od strani revolucionarjev, partizanov pa še pokopati na pokopališču ne pustijo. Objokujejo Srebrnico, slovenska povojna morišča jim ne sežejo do srca. Dvoličneži in hinavci, lažnivci in kradljivci.

 • učko

  Jah, na sliki so videti res prisrčno !

  • SIMON ROZIC

   Na ” fotki” z Romi sem iskal Violetko, pa Makarovićko …ni ju, ker sta takrat ravno poplesavali
   na Kleku, vsaka s svojo metlo in rdečo zvezdo !!!

 • Dr. E.K.

  Evo ga prasca genocidnega s častnim doktoratom …

 • Tratovc

  Cigota ne moreš Istrebit

 • Andrej Grafenauer

  Saj gre pri prisotnih politikih za osebe, ki se pojavljajo na raznih mitingih, kjer se slavi komunistične množičme morilce. Posebej pa je prikladno, da je bil tam Šoltes kot vnuk in predstavnik krvavega Edija, ki je dajal navodila za iztrebljanje, ne v smislu opravičila za gnusna dejanja svojega prednika, ampak ravno naspotno.

  • SIMON ROZIC

   Kako si lahko malo Kardeljevo “pezde” to dovoli in da ga ni nič sram!

   • VERZIFIKATOR

    Genocid in genskost sta si blizu, mar ne?

    Edi K. Radelj

    GENSKA

    Šolmošter bil dedek je po stroki,
    se podobno, Šultajs, vnuček piše,
    zgodovina teh sledi ne zbriše,
    tudi če igra se kdaj z otroki.

    »Mu trdno Verjamem«, so porekli,
    ko vnuk pártijo je ustanavljal,
    »dedkove zablode bo popravljal,
    Da za njim bi kot otroci tekli.«

    »Ne Verjamem,« sam je Šultajs mislil,
    kot verjel ni dedek več sam sebi,
    tole kramo zgolj prodajam tebi,
    da mi glas svoj v roke boš potisnil.

    Vnuk in dedek nista si enaka,
    tudi če je genska povezava,
    zgodovina loči ju krvava,
    narod le ostal je ista spaka.

 • RATATA

  Dajte no malo ločiti že končno med partizani in komunističnimi revolucionarji!! Ogromne razlike so!
  Kar se pa cigojnerjev tiče imamo pa itak samo sranje, škodo in stroške z njimi(!) in ne vem zakaj ne potujejo, saj naj bi bili nomadi, pa še oddajo imajo na RaPrviSlo z naslovom Naše poti!

 • SIMON ROZIC

  Že takrat je bilo znano, da ti cigan za nekaj svetlečega izda tudi svojo mater,
  ponudi ženo in otroke! Partizani so jih kljub vedenju, kakšni so, strumno pobijali!
  Danes pa se imajo ti potomci koljačev za velike civilizacijske guruje! Adijo pamet!

 • Artur

  Komunistični psihopati nekoč, komunistični psihopati danes ? Razlika med tistimi nekoč in temi (podalpskimi) je v tem, da danes na skrajno podel “prefinjen” zločinski način pohlevne, strahopetne Slovenclje ugonabljajo po principu “kuhane žabe”
  Predvidevam glede na njihov psiho patološki ustroj, da bi se današnji še kako znašali nad narodom na tak način, kot njihovi nekdanji idoli in to z veliko vnemo(pri vsaki njihovi orgiji stojijo s pravim orožjem skoraj že na gotovs samo še komanda bi morala pasti pa na juriš, regularci niso izjema https://nova24tv.si/slovenija/slovenska-vojska-priznala-da-je-sodelovala-pri-odkritju-spomenika-komunisticnega-krvnika-ivana-macka-matije/ ……. http://vfokusu.com/post/419314/kaj-je-ze-rekel-krvnik-ivan-macek-matija-ljudje-bi-nas-obesili-ce-bi-vedeli-za-nase-rabote ) a jih je na njihovo razočaranje čas prehitel pa se poslužujejo bolj sofisticiranih prijemov za dosego svojega revolucionarnega cilja.
  https://nova24tv.si/kolumna/kuhana-zaba/

  Huda jama – strogo čuvana tajna, dokumentarni film
  https://www.youtube.com/watch?v=OdZCD8H3mQo

  Krvava zgodovina komunizma
  https://www.youtube.com/watch?v=zoK8cwix_X8

 • Tratovc

  Edino kar prav dam partizanom za to dejanje cigotov vedno preveč

  • IZBIRA

   Si v ZZB 100%, “humanist”. Al se pa bojiš konkurence, ko ti romi spodjedajo prihodke iz proračuna?

 • Basileus

  Novodobni kvazi desničarji bi jih še danes po komentarjih sodeč.

 • Janez Kepic-Kern

  O zgornjih dveh
  je težko – kaj res pohvalnega povedati !
  Opozarjam
  na
  PRISPEVEK o POBUDI SPOŠTOVANEGA G. ALEŠA PRIMCA
  GLEDE ROJEVANJA VEČ OTROK – V NAŠI R. SLOVENIJI.

  “ORLI” DR. J.E. KREKA – SO BILI POZITIVNIDRUŽINSKI LJUDJE,
  IMELI SO SVOJ PROGRAM ZA VZGOJO MLADIH FANTOV
  V ODGOVORNE MOŠKE IN DOBRE DRUŽINSKE LJUDI.

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  DOBRA POBUDA VRLEGA GOSPODA Aleša Primca !
  Imam ga v naJlepšem spominu
  saj je zgledno, pozitivno itd. vodil večino SHODOV NAS
  PROTESTNIKOV PROTI SPORNEMU DELU SODIŠČ V NAŠI R. SLOVENIJI
  PRED VRH. SODIŠČEM T.I. “VZTRAJNIKOV” ODBORA 2014.
  Ker gospod A. Primc dobro pozna delo in življenje dr. J. E. KREKA
  saj sta z dr. Juhantom
  celo eno knjigo napisala o dr. J. E. KREKU
  – KI JE BIL POLEG MNOGIH DRUGIH STVARI TUDI USTANOVITELJ T.I. “ORLOV” 1908-1940,
  GA
  spoštovanega g. A. PRIMCA in ostale
  opozarjam na pomembno knjigo “ZLATA KNJIGA ORLOV” iz leta 1910,
  katere vsebina SO PRAVILA ZA MLADE FANTE “ORLE” – na katekizemski način.
  Se pravi,
  PRAVILA ZA VZGOJO MLADIH FANTOV IN BODOČIH OČETOV
  so
  PODANA NA NAČIN – VPRAŠANJ IN ODGOVOROV.
  TO
  POMEMBNO KNJIGO IZ LETA 1910 – IMAJO V NUKU.
  Napisal jo je
  pomembni, povsem pozitivni KATOLIŠKI PUBLICIST Franc TERSEGLAV.
  Pred
  kratkim sem jo prebral – ZELO JE DOBRA, NAZORNA IN PREPRIČKJIVA:
  mlade fante vzgaja
  – V SPOŠTOVANJE STARŠEV IN ŽENSK, DOMA, VERE
  – V SKRB ZA ZDRAVJE, V TELOVADBO
  IN V UKAŽELJNOST
  TER
  – LJUBEZEN DO NAŠEGA SLOVENSKEGA JEZIKA, NARODA IN DEŽELE ITD.
  Jaz Janez Kepic-Kern sem dal na klavir
  nanovo živo uglasbiti – himno “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TAKA JE, OK, LEPA
  TUDI DOBRO BESEDILO IMA.

  https://sloveniana.si/wp-co

  “DVIGNITE ORLI KRILA PONOSNA, MLADE MOČI ITD.”
  P.S.
  PRAVIM ZAVEDNIM SLOVENCEM IN
  VZTRAJNIKOM ODBORA 2014
  CEL KLAVIRSKI POSNETEK PODARIM,
  ZA RES PREMOŽNE IN ZA DO NAS SLOVENCEV
  “ZLOBNE” EX KP, ZK IN SEDANJE POKOMUNISTE – JE PA PO 5 EVROV.
  Kupi se posnetek na spletni trgovini mojega
  podjetniškega e-portala “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana.si

 • Garbage man

  Kaj ,ko bi Romom dali naslove Kardeljevih vnukov…………………..da se jim zahvalijo

 • dob

  ZVEZA BORCEV VS. ZVEZA ŠPANSKIH BORCEV
  Baje sta se zadnjič v Kopru dve skupini zborovalcev na istem zborovanju, po koncu zborovanja spopadli v neki gostilni in pri tem razbili lokal. Snažilke so po koncu pretepa med pometanjem našle 12 zobnih protez in dva slušna aparata.

  Spičkali sta se dve skupini: Zveza Borcev in Zveza Španskih borcev!

  Začelo se je pa tako, da je eden od Španskih borcev kriknil: NO PASARAN!
  Nakar je na to takoj odgovoril nekdo iz Zveze Borcev, ki je zakričal nazaj: Kva? Kdo je posran? Ti bom jest pokazu…! (baje je imel slušni aparat v popravilu)
  In se je počasi začel pretep.

  Počasi pa zato, ker je trajalo kar en lep čas, saj so porabili precej cajta za zamahnit, pol pa še več časa za zadet.
  In ker so bili že precej zadeti, saj so bili v gostilni, je to trajalo čez urnik gostilne, se pravi dlje kot je bilo pričakovati.

  Na koncu so zmagali.
  Oziroma, tako so sami interpretirali stvar, kajti fašistov ni blo po pretepu in streznitvi nikjer več (dokaz za zmago!). So se najbrž varno poskrili v mišje luknje, kukavice jedne izdajalske.

  Pred časom je v nekem slovenskem cajtengu pisalo: >>Tako pa se obeležuje in vzdržuje, časti in slavi npr. Franca Rozmana Staneta, človeka, ki se je po vrnitvi iz španske državljanske vojne, kjer se je boril z ramo ob rami s komunisti, zelo hitro vživel v vojno in revolucijo, ki je potekala v takratni državi.<<

  Moj dragi prijatelj, sicer pa velik strokovnjak, psihoanalitik in psihiater Dr.Ažgošek, mi je na popoldanskem sprehodu pojasnil:

  Veš, pri Špancih ni tako, kot pri nas, kjer z vsemi štirimi skrbimo za njihove španske borce! Medtem ko nam je slovenska vas – španska vas.
  Njim so slovenski španski borci španska vas.

  Slovenija ima več španskih borcev kot Španija. V bistvu se Španija imenuje Španija po slovenskih španskih borcih!
  Tam je vse čudno, še Barcelona se imenuje po nogometnem klubu Barcelona.

  Drž' se Slovenije, fant moj, mi je še priporočil Dr.Ažgošek!

  • tretjerazredni

   Mardikaj se izgubi s prevodom, zato bi moralo javno zdravstvo subvencionirati boljše slušne aparate, z novejšimi ltijonkami, ki se ne grejejo v ušesu, ko začnejo crkovati že po par polnjenjih.
   Sploh pa znanost še ni tako napredovala, da bi računalnik ločil človeški govor s in brez proteze, zato jim sodobna tehnika ne more pomagati, pa tudi špijunirati se jih ne da, ker pametni mikrofoni izločijo pljuvanje in šušljanje iz frekvenc, saj mislijo, da v ozadju piha veter in šelestijo trave, šuma pa ne posnamejo, da se govor sliši bolj razločno.
   Ne bi ravno rekel, da do gluhonemi, ker sami sebe jasno slišijo, dejansko živijo v nekem svojem svetu, s katerim komunicirajo bolj kot eni taki netopirji.

   • dob

    Pa jebote, a si lohk še bolj dosadan

    • tretjerazredni

     Lahko, ampak ne ob sobotah.

 • montyamp

  Pri nas so rdeči cigani klali Rome .
  Treba je vedeti nekaj , rdeča ciganija je uničila SHS-YU-SLO in to v relativno kratkem času .
  Prav zato Slovenci ne ne bi smeli bojkotirati volitev , ker imajo rdeči cigani glih toliko pameti , da na volitvah izvolijo sami sebe in potem kradejo tistim , ki bojkotirajo volitve , ter plačujejo davke za razvoj murglosrbskega banditizma .

 • montyamp

  Ima Hitler tudi vnuke v EU parlamentu ???

 • sveta preproščina

  Katolibani v vsem svojem sijaju. Cel svetovni simpozij psihiatrov vam ne more pomagat.

 • Marvin Šulin

  Vsekakor zaradi množičnosti morije moramo to pripisati genocidu! Podobno kot ne moremo mimo največjega genocida, ki se odvija v svetu prav sedaj pred našimi očmi: 42 000 000 vsako lego in zaradi česar stari svet izumira. Ne morem dojeti, da se ob vseh teh dejstvih družba ne žgane in vsaj prizna to nečloveško morijo nerojenih, kateri ni para v zgodovini človeštva

  • tretjerazredni

   Vsak izliv sperme vsebuje milijone spermijev, če jih moški ne izloči z vzdraženjem, jih kanibalizira lastno telo. Vsak spermij je svet, saj je lahko z njim spočet nerojeni otrok.
   Število ljudi pa leze čedalje hitreje, že proti 9 milijardam, v nekaj desetletjih bomo dosegli zasičenost, ko bodo morale države sterilizirati prebivalce, saj bo že en otrok na par preveč. Prednost bodo imeli bolj zdravi, lepši in pametnejši, ki jih bo skrbno izbirala državna komisija za razplod, lepi ljudje morajo tičati skupaj.

   • Marvin Šulin

    Teze o limitu prebivalstva so bolj voda na mlin novi evgeniki kot pa neke trditve z ozadjem. Dajte tretjemu svetu osnovno šolo in prebivalstvo se bo ustavilo. Hrane je mogoče še bistveno več pridelati. Cel nerazviti svet ni odgovoren za uničevanje virov, ki ga počne zahodni svet. Slovenci smo brez radikalnih ukrepov in miselnosti obsojenih na izumrtje

    • tretjerazredni

     Itak, ampak ne tarafi čarovnije, izumrli bomo zaradi državnega terorizma in splošne deviacije, zaradi asimilacijskih pritiskov predvsem hrvatov in njihovih težnjah po zahodno balkanski hegemoniji, zaradi nazadnjaškega vpliva verske države, odkar si z Vatikanom delimo domovino, nenazadnje zaradi razdlojevanja prebivalstva, katerega osnova so denacionalizacijski in sukcesijski procesi, nadaljevanje pa je omogočila democidna populistična sfera, zgrajena na idejah propadlega nacional socializma, ki jo kroji sovraćna vojaška propaganda.
     Povedano drugače, tudi judom v getih je padla rodnost, ki se je v koncentracijskih taboriščih smrti povsem zavrla, moški so tvorili bistveno manj semen, ženske pa sploh niso več ovulirale. Obstaja dober razlog zakaj morajo domači živini dajati hormonske inekcije, da se lahko plodijo, vsaka vojaško policijska đamaherija goji ljudi kot živino. Odločajo kdo sme in kdo ne bo skratka, kadtracija je samo ena od oblik preprečevsnja širjenja določenih populacij, indoktrinacija in propaganda delujeta bistveno bolj kontracepcijsko, saj se,posameznikom prekine sleherne socialne stike z domačim okoljem.
     In se jim popolnoma uniči psihofizično zdravje, take pa lobotizirana večina ne mara v svoji bližini.

     Kako bi rad pridelal več hrane, potem bi morali sleherni košček zemlje koristno obdelati in saditi krompir v klance s fračami, ksr pomeni, da se ne bi mogli več ukvarjati z ničemer drugim.
     Natalitetna statistika je kaotična enačba, ki hitro eksplodira, če se samo malo spremenijo kritični parametri. Recimo, po kakšni logiki se vedno rodi približno enako število žensk in moških, saj se ne, številka stalno niha med skrajnostima, približno enako je ssmo pri večjih narodih, kjer so razlike manj opazne. Potem so tu še nekaj takega kot izhodiščne vrednosti, tisti narodi, kjer je že v preteklosti živelo veliko ljudi, se bodo tudi v prihodnje množili hitreje.
     Omeniti velja še skrivnost fenomena izginulih plemen, ko se celi majni narodi čez noč razblinejo v nič. Nekateri mislijo, da jih je vse pojedla čupakabra, morda.so jih ugrabili marsovci ali so kar sami odleteli na.drug planet, ker so bili tako napredni. V resnici, se spremeni okolje in ljudje začnejo bloditi proč, nekateri kapljajo ven počasi, drugi si organizirajo karavano in se vsi skupaj preselijo nekam drugam, kjer se zlijejo z gostiteljskim narodom, ki včasih tega sploh ne zaveda, ker domačini itak ne potujejo veliko, država pa nima povsod razvita oči in ušesa.

     Zakaj se ljudje tako radi slačimo in goli stiskamo z osebo nasprotnega spola, potem ja zgledamo kot ene take zavaljene opice, brez dlak.

 • Olga101

  Komunisti so pobijali vse, ki so bili na poti njihovi zločinski ideologiji! Zločinska komunistična ideologija še danes povezuje z zločinsko islamistično ideologijo in izvaja genocid nad Evropejci domoljubi, kristjani, razumniki….

  • tretjerazredni

   Hopa cupa, ajmo skupa!

 • tretjerazredni

  Zakaj predvojne cigane in ksihte sploh ločimo od večine slovencev, razviti zahodni sosedje nam niso kar tako rekli podalpski cigani.
  Večina slovencev še danes ne razume kdo so romi in ksihti, kako so zablodili pod Alpe in kaj bi pravzaprav pri nas radi počeli, razen živeli normalno, kot vsi ostali ljudje. V Pakistanu in Indiji je mogoče normalno, da de v istem barakarskem naselju drenjajo različna, strogo ločena plemena, vsaka s svojo kulturo bivanja in časti obilica bogov, govori kakofonija zvokov in piše morje različnih pisav, ampak pri nas rečemu temu preprosto kaos, tudi nevzdržne razmere. Razsvetljenstvo je prineslo Evropi ateizem, večina evropejcev verjame v samo enega boga manj kot verniki.
  Rasno teorijo so si izmislili nacistični evgeniki, fašistično policijsko državo je k nam zaneslo iz Italije, razslojevanje pa se vleče še iz srednjeveškega fevdalizma, nič od tega ni bilo specifično za naš prostor.
  Romska skupnost do danes dela isto napako, ko parlamentarni predstavnik manjšine vedno podpre aktualno oblast, kar nekako ni smisel demokracije in jim tudi ni treba, saj jim pravico do človeške biti zagotavljata že Ustava in človekove pravice. Človek rečemo zato,,ker mislimo, da smo, nikogar drugega ni v naši glavi.
  Tako si razlagam tudi kolaboracijo ciganov in ksihtov z okupatorskimi vladami, niso prebrali Zakona o rasni higieni in so verjeli, da jih bodo balkanski družinski geni rešili pred genocidom, včasih so se romi namreč mešali s slovenskim prebivalstvom. Zakaj se danes ne več, to je bolj zanimivo, kot da se mladi romi in ksihti sami odločijo, da bodo živeli sredi gozda in ga bogatili s tarzansko kulturo, že od rojstva.
  Kakšni cigani in ksihti neki, to so dlovenski drćavljani teethega razreda, pod posebno zaščito drćave, ki so materialna last občin, v laterih previvajo,,saj jim vse piše v osebnem,dokumenu. To so sužnji in človeški droni, tako so že nacisti iz ljudi naredili orodje, ločijo de predvsem kdo od njih se teh življenskih dejstev zaveda, komu pa pravzaprav nič ne manjka in mu je tako fino, če je pač samo stvar oziroma občinski invemtar.

 • xtc

  NO TREBA JE POVEDATI,DA SO cIGANI V kRALJEVINI PREDSTAVLJALI VELIKO TEŽAVO SAJ SO BILE CELE PROCESIJE LE TEH,KOT BREZDELNEŽEV TIPA rOZMAN,lESKOVŠEK lUKA ITD.
  pO PRIPVEDOVANJU OČETA ,SO NEMALOKAJ TAM KJER SO BILE PRI HIŠI ŽENSKE LE TE ZASTRAŠILI TAKO,DA SO JIH MORALE ZASTONJ NAHRANITI PA ŠE UKRADLISO KAJ.
  Definitivno pa so zelo radi ukradli otroke,jih pohabili in z njimi potem beračili ravno zaradi tega Cigani pač niso bili priljubljeni med ljudmi zato,so bili poboji s strani komunistov delno motivirani zaradi prej negativnih izkušnjami z njimi ljudi,delno pa je tudi držalo,da so v zameno za kako plačilo tudi kaj izdali vendar pa to ne opravičuje masovnih pobojev.
  Glede na filozofijo 3 Reicha o bili Cigani “Schisen Goehorige” torej za odstrel in prvi Cigani po porazu Hitlerja so se ponovno pojavil še le po četu53,pa še to vse zastrašeni-saj jih je Reich deval masovno v plinske celice in peči.

  • tretjerazredni

   Krščanstvo vzdržuje ciganstvo zato, ker naj bi pomagali Jezusu, čeprav se je ta itak odločil, da mu ni živeti v našem svetu.
   Podvečeni so tudi zato, ker živijo po načelih stare zaveze in predstavljajo neke. sorte živi spomenik zgodnjemu krščanstv, neke svoje pametne filozofije in teologije pa itak nimajo in še sami ne vedo v kaj verjamejo, zakaj sploh živijo oziroma obstajajo kot neki evropski indijanci, ki so sicer prišli od drugod.

 • tretjerazredni

  Romsko skupnost bi bilo treba ukiniti in jih asimilirati, iz dveh razlogov.
  Najprej zato, ker živimo pod Alpami in pri nas ni mogoče živeti kot v indijanskih prerijah. Sodobno urbano življenje je boljše, bolj zdravo in daljše, skratka.
  Drugič pa zato, ker slovenci rabimo nekaj ciganskega melosa. Vsi bi morali imeti iste pravice kot jih uživajo danes romi, vzeti bi si morali pravico, da smo lahko svovodni, socialno preskrbljeni in ustrezno zavarovani, sicer lahko gremo in delamo skorsj karkoli, saj smo slovenci tu doma.

  Resno mislim, cigani se morajo naučiti obnašat kot inteligentni ljudje, mi pa se moramo sprostiti in uživati svobodo ter sveto preproščino, de včasih prepustiti usodi in verjeti, da nam doma nihče noče storiti nič žalega. Poglejmo di skandinavce, pri njih ni brezdomcev, vsskdo si lahko kupi avtodom in kampira kjer hoče, po celi ogromni drćavi, pod pogojem, da ne moti lastnika in mu ne povzroča nobene škode. Ali pa državne farme, ponekod je hrana še danes sveta stvar, veliki kmetje itak živijo od državno reguliranih cen in subcencij, pomeni njih ne zanima vrednost posameznih sadežev, večji problem in strošek je kako spraviti svežo hrano do njenih kupcev in potrošnikov, najlažje je, če sami oberejo kadar so lačni.

 • piko8

  partizanska komunistična golazen si je s KRVJO nedovžnih Slovencev in Ciganov umazala roke in to po vojni!!!

 • Slovenec 33

  “Ja, menda partizani tega niso počeli, to je vse sovražna propaganda, ki hoče oblatiti herojski boj pod vodstvom rdečih verskih blaznežev, ki so hoteli in dosegli zamenjavo okupatorjev v Sloveniji”.
  Fotografija pa predstavlja prvaka v tem genocidu in njgovega naslednika, ki na račun teh zločinov zelo dobro živi.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Morda dobimo novo stranko, ki jo baje ustanavlja “slavni” HILLBILLY-TUNEK.
  Baje ustanavlja novo ex KP, ZK STRANKO
  z imenom
  STRANKA ČASTILCEV STALINISTIČNIH IN TITOISTIČNIH MRLIČEV R. SLOVENIJE”
  Saj –
  slabega – to – ni nič: “o mrtvih – le dobro”
  Dobrega pa – to tudi – ni:
  Se zdi
  – “tvorjenje polit kapitala iz “ne-del” ex KP, ZK STALINISTOV, TITOISTOV,
  KI SO NA OBLAST PRIŠLI Z NESODNIM POLIT MORJENJEM NEOBOROŽENIH
  NASPROTNIKOV – VKP/b STALINIZMA.
  L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  BOLJ MORASTE ŠALE