V Evropskem parlamentu bo pred svetovno javnostjo razkrito milijardno pranje iranskega denarja v NLB!

Evropski parlament v Bruslju (foto: iStock)

Danes je v Evropskem parlamentu v Bruslju potekala pomembna razprava o nezakonitem pranju iranskega denarja v največji slovenski državni banki NLB. Gosta odbora bosta predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, dr. Anže Logar in novinar Mladine, Borut Mekina. Oba bosta odgovarjala tudi na poslanska vprašanja. Gre za prvi tako odmeven primer, v katerem bo država Slovenija obravnavana kot ena izmed točk v Evropskem parlamentu. 

Pred današnjo razpravo o pranju iranskega denarja preko največje slovenske banke NLB v Evropskem parlamentu, je včeraj na to temo na tiskovni konferenci spregovorila tudi poslanka v Evropskem parlamentu Romana Tomc, ki je hkrati tudi edina polnopravna slovenska članica posebnega preiskovalnega odbora za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava Evropske unije, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom in davčno utajo, imenovanega PANA. Odbor je bil ustanovljen 8. junija 2016, kot odziv na t.i. panamske dokumente. Na tridesetih sejah so se zvrstila zaslišanja preiskovalnih novinarjev, davčnih svetovalcev, bančnih strokovnjakov in drugih, kakor koli povezanih s področjem pranja denarja in davčnih utaj. Na svojem zadnjem srečanju poslancev članov odbora PANA bodo obravnavali tudi razvpito afero #IranNLBgate, ki vse od odkritja pretresa slovensko javnost, pa vendar vladajoča politika in organi pregona ne storijo nič za razjasnitev okoliščin. Hkrati se bo prvič tudi zgodilo, da bo Slovenija obravnavana kot ena izmed točk v Evropskem parlamentu.

V letih 2009 in 2010 je bilo preko Nove Ljubljanske banke opranih za kar milijardo evrov iranskega denarja. Afero preiskuje tudi preiskovalna komisija Državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, ki jo vodi dr. Anže Logar.  Na redni 33. seji Državnega zbora v septembru je bila obravnavana tudi točka NLB, na njej je preiskovalna komisija predstavila svoje ugotovitve in podala tudi priporočila. Ta nalagajo, da policija, urad za preprečevanje pranja denarja, Banka Slovenije in Komisija za preprečevanje korupcije v treh mesecih naredijo interni nadzor, vendar pa je ostal kriminal rekordnega obsega toliko časa neodkrit in neraziskan.

(Foto: osebni arhiv Romane Tomc)

Romana Tomc je opozorila, da obstaja še vedno več odprtih vprašanj, kot je vprašanje odgovornosti za dogajanje v Novi Ljubljanski banki, ter kje so danes tisti, ki so bili vpleteni in odgovorni v kriminalna dejanja znotraj NLB. Hkrati je poudarila, da se zaveda omejitev, ki jih preiskovalni odbor PANA ima, a glavni namen jutrišnje razprave je, da se evropsko in slovensko javnost opozori na dejstvo, da je nekaj šlo “hudo narobe.” Naloga odbora je namreč, da opozarja, in v vseh demokratičnih državah, v vseh primerih, ki jih je odbor obravnaval, je prišlo do postopkov zoper akterjev v določenih primerih, nemalo vpletenih pa je tudi odstopilo s položajev. Hkrati je namen jutrišnje razprave tudi, da se spodbudi preiskovalne organe k hitremu ukrepanju.

Gosta odbora bosta predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, dr. Anže Logar in novinar Mladine, Borut Mekina. Oba bosta odgovarjala tudi na poslanska vprašanja. Tomčeva je še dodala, da upa, da bo zadeva odmevala v slovenski javnosti, saj si davkoplačevalci, ki so že večkrat dokapitalizirali Novo ljubljansko banko, zaslužijo resnico o tem, kaj se je zgodilo.

U.V.

 • Rožle

  Res hvala vam levaki …
  za tako veliko prepoznavnost Slovenije v svetu…

  • Miro Jereb

   Povej mikdo so tvoji prijatelji pa ti povem kaj si—-stara modrost-

   • Steiermark

    “stara modrost” je opazna v parlamentu, kjer je ološ prijatelj ološa – jugokomunistične….

  • Steiermark

   “Nek se vidi raskoš”, njihova balkanska, ki je tako tudi prepoznavna – jugokomunistični ološ,s kratkonogim parkeljnom, na čelu!

 • Antonius

  Kučanovi so oprali, sedaj bodo morali pa pred evropskim parlamentom in ostalimi zainteresiranimi, Cerarjevi oprano z jezikom še zlikati.

 • Bald Eagle

  Srčno upam, da se v preiskavo tega kriminalnega dejanja levakov vmeša tudi CIA. Če se bo to zgodilo, je z levakarji dobesedno konec. CIA ne pozna šale, kadar si neka država dovoli, da finančno podpira (pranje denarja) izdelavo jederskega orožja v drzavi, ki je sovražna do USA. Zato upam trdit, da se lahko marsikomu, ki so tako ali drugače vpleteni v ta posel pranja iranskega denarja, upravičeno tresejo hlače, če se v preiskavo vmeša CIA. Takrat pa bodo letele glave in to dobesedno.
  Močno upam, da glavne akterje tega posla CIA deportira v Guantanamo. In jih tam izpostavijo posebnim metodam zasliševanja, kot se spodobi za vsakega, ki tako ali drugače podpira islamski terorizem.

  • dr Janez Sveti

   Nahaj mahat z repom. Gospodar te nima nič rajši zato.
   DR Janez Sveti genij

   • Bald Eagle

    Sem tebe kaj vprašal? Ne!
    Zato te prosim, da ne smetiš pod mojimi posti!
    Ko te bom kaj vprašal, boš lahko odgovarjal. Do takrat pa psssst! Deal?

    • zokispoki

     Sveti debil ravno kaka !

     • Steiermark

      on to počne vseskozi, izgleda, da ima drisko, ki jo trosi po tistih, ki se ne strinjajo z njim….

   • Steiermark

    tebe pa “rad ma ” tvoj črni gospodar…..

    • dr Janez Sveti

     Mene imajo vsi radi. Vem.
     DR Janez Sveti Zvezda

  • totex39

   Drži in dobro bi bilo, da bi te “našiste” enkrat končno uničili.

  • Darth Vader

   se strinjam s tem kar praviš……edini problem jaz vidim klele v eni mičkeni zadevi, k se ji reče Clinton-Bush-Soros-Obama …… v ameriki je trenutno na tapeti na polno Clintonova, ker je v tem obdobju dala soglasje za prodajo več kot 20% uranove rude v Oregonu nekemu podjetju iz kanade, ki se imenuje Uranium One…..večinski lastniki so rusi preko rosatom firme…..in čudežno so potovale neke milijarde na relacijah iranske banke, slovenske banke, ruske banke……ruske banke so dale dnar Billu Clintonu na njegovo družinsko fundacijo Clinton (za katero se že ve, da je bil ilegaln slush-fund) ……. če bodo s slovensko milijardo odkril povezavo s temi štirimi pacjenti, organizacijami itd……vprašanje kaj se bo potem zgodilo…..

  • Aron

   Wtf pa ti kadis? Ce kdo, je CIA znana po svojih crnih fondih iz prodaje droge in podobnega, tudi afera Iran contras je ena izmed takih. Gre za kriminalno organizacijo, naj se raje ognejo Sloveniji.

   • Steiermark

    Aro, “ognite” (izognite) se Sloveniji, ker brez vas tudi Irangate ne bi bilo…..

    • Aron

     Spet, nemškutar ne bo meni ničesar zapovedoval, jasno?

     • Steiermark

      Imaš steklino? No tudi za to bomo našli zdravilo, če ni že močno napredovala in ti popolnoma uničila možgane, pa peniš se…..No, potem bomo pa morali poklicati šintarja…..

 • ahnenpass

  Kdo je pa jamčil za Slovenijo, ko so se dogovarjali za te posle, menda ne boste rekli, da so se naši pogovarjali neposredno z iranci.
  Pa kdo so ti tipi, kaj so oni, še hrvati so jih morali prositi več kot deset let, če lahko dvignejo svoje prihranke. Prihranke, ki so jih položili v Zagrebu, pri nas so bili menda samo knjiženi, ampak vendarle, ve se kdo odgovarja v primeru sporov.

  • Bald Eagle

   “Našisti” so izpeljali ta posel z Iranci. “Našisti” so se tudi dogovarjali in dogovorili z njimi. Zato upam, da bodo “našisti” tudi odgovarjali za to kriminalno dejanje. Ne bodo pa “našisti” preganjali “našistov”, ker ni logično.
   Se bodo pa drugi vmešali v preiskavo kriminalnega posla, ki so ga storili “našisti”. Tisti drugi, ki jih imam v mislih in sem jih omenil spodaj v svojem postu, bodo pa z lahkoto opravili z “našisti” in jih poslali tja, kamor sodijo.

 • Zima prihaja
  • dr Janez Sveti

   Že kar nekaj sto let v enako smer. Nič bat. Vse je pod kontrolo.
   DR janez Sveti vesoljc

   • Zima prihaja

    Da ,dobro da imamo medije ki odkrivajo te svinjarije.

    • učko

     Ja, samo “opozicijski” mediji, režimski so tiho kot riti !

 • WindWild123
 • Edi Puc

  .. brisalec sledi KOS je torej slabo opravil svoj posel

  • indijanka

   Drži. On bi moral to opaziti in naznaniti.

 • Roman Benedik

  to pa svetovno javnost res zanima

  • učko

   Javnost mogoče ne toliko kot strokovno in politično “javnost”! Ni jim vseeno, če se v združbi EU nahaja ena državica, kjer še vedno vladajo ta rdeči fašisti in podpirajo svetovni terorizem!

 • VERRZIFIKATOR

  Miško Nakazilšek

  V PRALNICO SEM TVOJO ZRL

  V pralnico sem tvojo zrl,
  rekel pesnik bi goriški,
  Racman Jaku, Miki Miški
  vrata malček si odprl.

  Malček tudi drugim likom
  pravljičnim, neobstoječim,
  s tem le lumpom si največjim
  malček pač pomagal s trikom.

  Pralnica je delovala
  s polno paro vsakodnevno,
  personal tvoj v njej pohlevno
  gledal zgolj, kako je prala.

  Fine perzijske preproge
  šle iz nje so k Miki Miški,
  pralni se delili viški
  in odpirale so vloge.

  Teheranske v njej tkanine
  prali tvoji so lakaji,
  zraven stali policaji,
  da vsa žehta v redu mine.

  Policaji tiste vrste,
  ki skrbijo za čistočo,
  tipali so žehto vročo,
  sami si opekli prste.

  Treba je bilo le malo
  za oprano tu plačati
  in perilo ven poslati,
  vse je teklo kot za šalo.

  V pralnico sem tvojo zrl
  in pri tem se vprašal malček,
  kdaj te končno, zlobni palček,
  skupaj z njo bo kdo zaprl.

 • Franc Šink

  NLB ni državna,temveč mafijska last. Naj bo to vsakomur jasno!

  • Steiermark

   rdeči jugomafijci upravljajo z njo – zato je tudi ne dovolijo prodati, ampak hočejo ostati tudi vnaprej njeni “lastniki” in “upravitelji” našega denarja, ki ga uporabljajo, med drugim tudi za obvladovanje države ter usmerjanja le te v smeri balkana – jugovine in rusofilstva…..

 • Anton

  nič skrbet “omladinac” Mekina bo reku da je Janez Janša pral denar, pralni stroj pa , da mu je na razpolago posodu Karl Erjavc

  sarkazem press

 • Coeus

  “Romana Tomc je opozorila, da obstaja še vedno več odprtih vprašanj, kot je vprašanje odgovornosti za dogajanje v Novi Ljubljanski banki, ter kje so danes tisti, ki so bili vpleteni in odgovorni v kriminalna dejanja znotraj NLB.”

  Zanimivo, da se ne zavzema z isto vnemo za iskanje odgovornih in vpletenih v divje kreditiranje v casu Janseve vlade??

  “Tomčeva je še dodala, da upa, da bo zadeva odmevala v slovenski javnosti, saj si davkoplačevalci, ki so že večkrat dokapitalizirali Novo ljubljansko banko, zaslužijo resnico o tem, kaj se je zgodilo.”

  To je sicer res, pozabi pa povedati, da smo NLB dokapitalizirali zaradi divjega kreditiranja in posledicno nastale bancne luknje za casa Janseve vlade in NE zaradi “pranja” Iranskega denarja.

  “Pranje” Iranskega denarja davkoplacevalce zaenkrat ni stalo nic, ce odmislimo neumne komisije, ki so same sebi namen. Jansa in SDS pa, izkljucno zaradi lastnih politicnih interesov, delajo vse v smeri, da bo to pranje denarja udarilo po zepu davkoplacevalce.
  Kdo bo po vase placal kazni ipd. ce bo do njih prislo? Odgovorni definitivno ne. Razen, da bo morda kaksna mrd. za kazni sla iz nasih zepov, se ne bo spremenilo popolnoma nic.

  Desne ovce pa veselo navijajo za taksno resevanje “tezav”.

 • učko

  Ni čudnega, da ta rdeči fašisti ne dajo iz svojih krempelj NLB. Vraničarko so zadolžili, da ECB-ju pove, da banke Udbo-mafija ne da, pa pika ! Ker jo rabi za krajo denarja in pranje denarja !

 • moat

  Mladina je že pripravila popravek izjave, ki jo je dala Tomčeva. Dejstvo je, da “afero” ni odkrila Logarjeva komisija, temveč NLB sama, SDS pa je že leta 2015 pridobila njeno revizijsko poročilo. Takole Mladina: “Ni res, da je primer razkrila Logarjeva komisija. Primer je obširno popisan v rednem revizijskem poročilu banke NLB za leto 2010, to revizijsko poročilo, iz katerega SDS črpa podatke, pa so v stranki SDS dobili že leta 2015. Sicer pa je za nakazila iranskega denarja že leta 2009 vedel član uprave NLB, pristojen za plačilni promet Miran Vičič. Po naših informacijah je o zadevi večkrat tudi razpravljal njegov kolegij. On pa je bil v upravo NLB imenovan za časa vlade Janeza Janše.” Zakaj je SDS šele zdaj razkrila podatke iz poročila NLB? Hja, očitno se bližajo volitve, kajne?
  Pred evropskimi poslanci bo pričal bo tudi Mekina. Kot pišejo v Mladini, bi bili lahko sporni nakazili samo dve v vrednosti 360.000 € (nakazili sta bili opravljeni le nekaj dni po prepovedi poslovanja), saj se je Iranska banka, s katero je poslovala NLB (bančni račun je Iranec v NLB odprl s priporočilom švicarske banke Credit Suisse), našla na seznamu bank, s katerimi ni dovoljeno poslovati. Toda v NLB se je “oprala” le majhna vsota denarja, napram drugim bankam. V maldini lahko preberemo: “Transakcije, ki jih je izvajal Farrokhzadeh, so seveda bile nenavadne. Ampak dejansko nič kaj nenavadne v mednarodnem kontekstu. V zadnjih letih so namreč ameriški regulatorji praktično vse evropske banke obtožili in obsodili pranja denarja. Številke so vrtoglave. Največja francoska banka BNP Paribas naj bi oprala 160 milijard dolarjev, druga največja nemška Commerzbank 250 milijard ameriških dolarjev…”
  Pahor mi ni všeč, niti malo ne, toda potrebno je vedeti, da ni bil o domnevnem “pranju denarja” obveščen samo on. Tako o tem Mladina: “Je morda odpovedala generalna državna tožilka Barbara Brezigar, ki je to funkcijo opravljala do srede leta 2011?
  Kaj pa, če je odpovedal Miran Vičič, ki ga je bil na funkcijo člana uprave NLB imenovala vlada Janeza Janše in ki je bil v času, ko je Iranec posloval z NLB, obveščen o primeru, kot kažejo interni zapisniki NLB?
  Ali pa ministrstvo za pravosodje, ki je leta 2012, pod vodstvom ministra Senka Pličaniča, glede tega primera kontaktiralo z Francijo?
  In če je Iranec preko Slovenije res kupoval dele za atomsko bombo – kako to, da mednarodna skupnost vse do danes ni razpisala tiralice?”

  To je samo drugačen pogled na “pranje denarja” in prav je, da se pogleda še na drugo stran. Na pristojnih pa je, da se obtožbe dejansko raziščejo. Če ne bodo tega opravili pristojni organi v Sloveniji, pa jo naj v tujini! Samo, da se bo vedelo ali je šlo za pranje denarja in če je šlo, kdo vse je za to odgovoren? Odgovornost pa je tako na tistih, ki so dejanje storili, kot na tistih, ki so ga dopustili in niso opravili dolžnega nadzorstva.
  Več o tem http://www.mladina.si/183014/novo-klicanje-trojke/ in http://www.mladina.si/183013/popravek-za-romano-tomc/.

  • antimur

   Kučanistični teleban, ali nisi opazil panike in strahu pri Kučanu, Mekini, nasploh v Mladini in podobnimi levo fašističnimi lažnivimi mediji in posamezniki. Za njih grozljivo, za nas odrešitev.

   • moat

    Povej, kaj od tega je fake news, kar sem linkal in pripopaj svoje linke. Ja saj vem, boli, toda ni za vse kriva levica, tudi drugi bi se mogli zganiti pa se niso, žal.

    • Peter

     Boli? Zakaj bi bolelo? Naj se razišče in ker se pri nas ne da, naj se razišče v tujini.
     Je pa že samo dejstvo, da se pri nas ne da raziskati samo po sebi dovolj zgovorno, no.

     • moat

      Če ne boli je o.k. res. Tudi sam sem za to, da se zadevi pride do dna, tako kot sem napisal v prvem postu.

    • montyamp

     Zamisli se .
     KRAMBERGER JE MORAL UMRETI KER JE ŠENKAVAL DIALIZNE APARATE .
     Koliko bi jih moralo umreti za tako oberpizdarijo .
     Ljudje živijo v strahu .
     TO JE PRAVI TERORIZEM , diktatura udbopartijske teroristične celice .
     Sanjači tvoje sorte pa ste krivi za stanje , ker ne razumete realnosti , je za vas preveč boleča .

     • moat

      Res je, vsak dan me udbomafijozi terorizirajo in mučijo v samici ob kruhu in vodi.

  • Mojca pokraculja

   Ojoj, kdaj boš vklopil svoje možgane? Izgleda misija nemogoče.

   • moat

    Mojca, menim, da z mojimi možgani ni nič narobe. Nagubanost je, torej so. Linkal sem samo drugačen pogled na vso stvar in poudaril, da se naj zadeva razišče. To je vse in za tole moje mnenje pač ne more biti kaj narobe z možgansko nagubanostjo. “Peglal” pa me tudi ni kdo, za zdaj. Seveda je to samo moje mnenje.

    • Mojca pokraculja

     Drugačen pogled na vso stvar ? Naj se razišče ?
     Nimam več volje, sem brez komentarja! Hvala za “čet”.

     • moat

      Da, napisal sem še drugo plat medalje, pri tem pa nisem zanikal, da ni šlo za pranje denarja. Sem pa napisal, da Tomčeva ni objektivno predstavila kdo in kdaj je odkril “pranje denarja” (so pa afero razkrili, to drži v SDS).

     • Mojca pokraculja

      Vseeno ne morem biti tiho ob tvojem “opravičevanju”. Ne vem čemu služi, res ne. Sploh ugotavljam da vsako stvar relativiziraš, ko ti zmanjka se pa sklicuješ na uradne postopke, ki da so v teku oziroma še bodo.
      Ta “medalja” tudi slučajno nima na drugi plati tega kar ti misliš. Druga plat je kvečjemu uradni postopek organov in njihove ugotovitve. To politikantsko, zlagano, zmanipulirano pisunstvo režimskih novinarjev, pa res ne more predstavljati ničesar. Vsaj kolikor toliko razumnemu in nezavedenemu človeku ne. Če je zate Mladina kredibilen medij, potem bog ti pomagaj.
      Primerjati delo parlamentarne skupine in njeno poročilo s poročanjem takih novinarjev kot je Mekina- halo?!, in to v mediju, ki je financiran s strani “udbe”, je naravnost bebavo da bolj ne more biti.
      Poleg tega se ukvarjaš z nepomembnimi vprašanji kdo je in kaj je vedel in odkril pranje oziroma kaj si napisal.
      Pri vsem tem gre zgolj za odvračanje pozornosti javnosti in podtikanje dvomov, češ tudi na strani tistih, ki so jim za hrbtom kradli, ni vse tako čisto. Đerđinski jih je dobro naučil ! Neverjetno kako ljudje padajo na finte.
      Slovenije ni več !

     • moat

      Lepo si se potrudila, res. Toda žal, tukaj ne gre za neka opravičevanja. Prvo dejstvo je, da Tomčeva ni bila objektivna (malo lepša beseda, kot zlagana), ko je govorila o tem, kdo je odkril pranje denarja NLB. No, mogoče pa so ji govor napisali drugi, žal pa ni preverila od kod podatki SDS o pranju denarja. Imaš drugačne informacije, povej, opredeli! Drugo dejstvo pa je, da očitno ni šlo za tako velik znesek pranja denarja, morebiti le za 360 tisoč € (sem že dva krat povedal zakaj). Imaš drugačne informacije, če imaš povej, linkaj. Mladinine ugotovitve so izhajale iz revizijskega poročila NLB, od kje izhajajo tvoje? Povejte svoje mnenje Mojca, ne samo o tem kako režimski, udbomafijski mediji niso verodostojni in jim ni za verjeti. Tukaj gre se za neka dejstva, ki izhajajo iz revizijskega poročila NLB. Je preiskovalna komisija že potrdila pranje več kot milijarde ali o tem govorita samo Logar in Grims?
      In uradno obvestilo organov pregona je (natančneje tožilstva), da se preiskava nadaljuje. Kje si tukaj našla moje opravičevanje, da se vedno sklicuje na organe, ki bodo raziskali, preiskali, to in ono, mi ni jasno. Sicer pa kdo ga pa bo? Dejstvo je, da postopki tožilstva in policije še potekajo, kljub temu, da je Florjančič dejal, da policija ni ugotovila znakov kaznivih dejanj pranja denarja. Torej, pranje denarja NLB je očitno bilo in iz tega vidika ne samo pri NLB, pač pa pri veliko drugih bank v EU, kar so že javno očitale oblasti ZDA. S kakšnimi interesi le?

     • Mojca pokraculja

      Glej, nameravala sem te blokirati.Nisem se kaj dosti trudila, vedoč, da karkoli napišem, ne premakne tvojih stališč in pogledov pa naj bo govora o pranju denarja, kučanu, mafiji itd.
      Praviš – “Sicer pa kdo ga pa bo?”
      Nihče, NIHČE! Tu ni več nikogar, ki bi se upal, zmogel ali imel moč karkoli narediti .Ne zaupam v noben organ, v nobeno instituciji, ne verjamem v nobeno poročilo sploh pa ne NLB, skratka zame slovenije ni več.
      Zato sorči, ne ljubi se mi več razpravljati in razpredati o nekih obrobnih vprašanjih ala objektivnost govorjenja R. Tomc. Je to zate pomembno ?
      Ne gledam na stvar fragmentirano in nimam nobenih dvomov v to kaj je resnica. Mafija in vse institucije, ki so v njeni službi nastavlja dvome, zato, da ni mogoče priti do resnice, da se resnica zabriše in postane vse relativno. Ne pustim se zavajat ter manipulirat.Zato je škoda mojega časa še naprej vztrajati pri brezplodnem “prepričevanju”. Čas bo svoje pokazal. Hvala vseeno, zdaj te blokiram.

     • moat

      Tudi meni se ne da razpravljati več, res. Samo eno vprašanje za razmislek (ne za odgovor). Ali si verjela v institucije države, ko je bil Janša premier? In so bili pri policiji, tožilstvu in sodiščih, isti ljudje, le ministri in višji funkcionarji so se zamenjali? Glej, čeprav imava različne poglede, ti želim vse dobro. Pozdrav.

 • Krtača 20

  In kaj bo naredil evropskhi hihi parlament? Še za banane krivit niso dobri…

 • marker

  Patrija se je tudi vedno pojavljala ob bližajočih volitvah, čisto naključno, mar ne?

  • Aron

   In?

  • Krtača 20

   Eni obsojeni slikarji so rajš v Bosno pobegnil kot da bi prestajal zasluženo kazen. Patria je kar “bila”, če to želiš povedat, da je bil političen proces. Sam eni ki ne znajo dvigat pošte se znajo zmazat ker poznajo luknje v zakonu. Mogl bi pa fajn dolg sedet.

 • Kučko pod pručko

  Do sedaj so bile dovoljene sanje, danes bo drug dan

  Vse lepo in prav, da bodo v Evropskem parlamentu obravnavali velekriminalno dejanje, ki si ga je privoščila Kučanova murglomafija, ko ji je s samo eno potezo kapnilo okroglih 300 milijonov evrov v svojo nenasitno vrečo. Prav je, da se to obravnava v Bruslju, kamor lovke Kratkonogega ne sežejo, vsaj tako daleč ne kot v Sloveniji. To bo hkrati velika klofuta naši kleptomanski levakarski politiki, organom pregona in krivosodja, ki do sedaj niso naredili popolnoma nič.

  Veseli me, da bo na zaslišanju aktivno sodeloval tudi dr. Anže Logar, ki je z dolgotrajnim prizadevanjem in trdim delom do potankosti razkril vse, kar so tardeči počeli. Ne razumem pa, kaj ima v Bruslju delati Mladinin pisun Mekina. Ali je tudi on finančni strokovnjak? Ali Kučanu ni uspelo pred evropsko komisijo poslati velestrokovnjaka za vse, Janija Möderndorferja?

  Veseli pa me tudi, ker je imel veleizdajalec spet kratko noč, ko se je premetaval po postelji, čez dan se bo pa tresel za svojo nenasitno komunajzarsko rit. Danes ga tudi na kavico in tortico v Zvezdo ne bo!!!

  • tzt

   Mogoče pa le pride gledat direktni prenos :-)

  • Steiermark

   Verjetno mladininega pisuna pripravljajo na kakšno odgovorno funkcijo za v NLB, tako kot so potem, ko je s svojimi debelimi žnabli lagal in krivo pričal , ravnotako mladinin pisun, potem so ga pa za nagrado postavili na odgovorno mesto v NLB, kje ponovno “kontrolira” pošteno delovanje jugordeče politične srenje, ki skriva, nam odvzet, od nas nakraden, denar, po bankah, širom po svetu, iz katerega se udbovska jugogolazen še vedno napaja……

 • VERRZIFIKATOR

  Na portalu TVS je danes prva novica: Zasvojenost noseče matere.
  Zaradi občutljivosti teme je komentiranje omejeno.

  Komentar ni potreben, pa vendar.

  RES NOVICA PRVA IN UDARNA

  Res novica prva in udarna,
  zasvojenost je problem te družbe.
  A od kod prihajajo okužbe,
  mar redakcija je malomarna?

  Zasvojenost, to je glavna tema,
  tej se izogniti ni mogoče,
  ni novice danes še bolj vroče,
  je, a je nad njo pač anatema.

  Pere danes v Bruslju se perilo,
  je umazano, da kar zaudarja,
  tu se pač o njem ne pogovarja,
  drugo se ponuja nam berilo.

  Vse mogoče teme se izumlja,
  da milijarda se kako prevpije,
  čudno ni, da vse po vrsti gnije,
  ko pa se načrtno poneumlja.

 • opazovalec

  In tako se bo nadaljevalo še naprej, vse dokler skupini EPP stranka SDS ne bo dokončno presedala in jih bodo izključili. Je že res, da so Iranci “oprali” 1milijardo v NLB, toda v Evropi so jih preko 500 in ni, da bi dregal v javne tajnosti, zaradi nekih lokalnih volitev na obrobju Balkana.
  Sicer pa stranka sama izpoveduje nestrinajnje z glavno evropsko ljudsko stranko in se vedno bolj približuje skrajni AfD. In na koncu bo pristala tam kot AfD, nihče je ne bo marala pri oblasti.

  • antimur

   Z veseljem spremljam paniko pri levih fašistih, končno vas bodo postavili na pranger, banda antislovenska, kjer ste združeni vsi kriminalci, LGBT podporniki, ljubitelji muslimanskih okupatorjev, večina pritepencev, drogerašev, zombijev, kristjanofobov, skratka vsa kučanistična smrdljiva združba.

  • sprehajalec

   Vedno več jih bo, ki bodo želeli AfD na oblast. In to levičarje žre.

 • tarantela

  Aj, aj, SDS, vrgli ste bumerang.

  • sprehajalec

   zagovarjaš lumparijo, ker je opravičljiva, ker je “naša”.

   • Aron

    Kako naša? Saj sedaj vemo, da so o zadevi vedeli tudi Brezigarjeva, Pličanič in ostali desni kerlci. Zakaj oni niso ničesar naredili?

    • sprehajalec

     verjetno so se bali za življenje…

    • Capi

     Ja pa 3.14zda ti ma.terna, a zdej so pa spet drugi krivi??????
     Pra.sci komunistični….

     • Aron

      Vsi so krivi, bo vredu?

     • Capi

      Spet posploševanje……..rak rana SLO naroda……….

 • Krtača 20

  Mogoče bi šli še mal v Vatikan jokat pa v Fatimo. Sigurn boste dobil za burek ali dva.

  • sprehajalec

   To ti lahko govoriš, ko si trpnil v žep “naše” iranske provizije…

   ovo nam je naša borba dala….

  • učko

   V Vatikan so nazandje šli Buteljškova, Pohar in čist nazadne Brgla-si-ga-drgla !

 • Zima prihaja

  https://www.instagram.com/p/BcB5BzrHQo5/
  Tako funkcionira današnji svet

 • Pavel

  Enkrat izdajalec, vedno izdajalec !

  • Johan

   Enkrat levičar vedno lopov !

 • Peter

  Zakaj nekateri ob takih člankih začutijo v sebi neko strašno željo po dokazovanju neke druge resnice kot je tista v članku?
  Zakaj bi na vsak način radi prevpili trditve v članku s svojimi resnicami in speljevanji na druge teme?

  • Aron

   Nasprotna dejstva, srček. Demokracija in svoboda govora ne paše?

   • xtc

    Dejstva,kot so bila pri Patriji-KI NE OBSTAJAJO-,he,he,he 45 je mimo trol.

 • Ryuk

  Ta teden se bo tudi že četrtič sestala ministrica vraničarjeva z komisarko Vestagerjevo glede prodaje NLB. Pričakuje se zavrnitev bednega predloga vlade, da bi NLB plačala nekakšno odškodnino v nekakšen sklad skladov (ki ga bodo vodili “našisti”). Prodaja podružnic na Balkanu je vsak dan bolj verjetna.

  • črnaovca

   To banko bi morali prodati že pred leti a je tudi Bajuk in Janša nista uspela. Le kaj hudiča je tam notri.

   • učko

    Takrat ni blo treba. Se je pa takrat tam notr kučanova banda omastila, pa nihče ni vedu, kaj delajo. In to počnejo še dons, zdele !

 • Johan

  Naj cel Svet ve, da v Sloveniji vlaga radikalna levica, tajkuni in lopovi

 • črnaovca

  Danes bo nekaterim pršlo, namesto da bi doma na hitro in tiho zaprli lopove bomo celmu svetu razlagali svinjarije. Ste že videli koga ki bi šel na ulici steklen WC da bi ga vsi lahko občudovali pri sranju. Nekaj takega si gremo mi. Izgleda da Logar in njegovi nimajo prav nobenih dokazov le zakaj nihče ni šel tja razlagat o Patriji ali orožarskih poslih. Ker je bilo nekatere sram nekateri so pač brez sramu in bi šli tudi v steklen WC če bi mislili da bodo osramotili svojo državo.

  • xtc

   Pravilno je tako treba pa je zvleči na plan onega ,ki je koliovodja zadeve in domuje na J Ljubljane.

  • učko

   Kwa ti zagovarjaš bando, ki je totalo obkradla in sesula to državo?!!! A si normaln, a’ si njihov ?!!!!!

  • mapu

   Dobro jutro črnaovca, res si ena ovca…..

  • xtc

   Glej bebo Patrija je propadla po celi EU tudi na Finskem v Avstriji se je izkaszalo ,da je Ridl utajeval davek
   No o orožarskih poslih?
   Mislim ,da bi kazalo res spregovoriti od dokazljivem šmuglu orožja v Bosno pod komando Milana in operativcem SDV Komarjem z ukrajinskimi helikopterji pod lažnimi RK oznakami in tako podhujskaval vojnoi v Bosni,je res bi kazalo spregovoriti o tem saj gre za isti krog,kot pri pranju denarja.

   • Mare Kranjc

    Pozabil si na komunističnega operativca Antona Peinkiherja, ki je za Milana Kučana vodil orožarske posle. Vse do odkritja njunih kontejnerjev orožja, pripravljenih za Bosno, na mariborskem letališču! Do takrat nobeden ni omenjal trgovine z orožjem, po razkritju tega orožja, so se pa začeli napadi na Janšo.

  • FRANC3

   Če bi Slo imela učinkovito sodstvo, bi to že storili. Ker pa je sodstvo neučinkovito, Slo ustanavlja parlamentarno komisijo, ki je brezzobi zmaj.
   Razgalit svinjarije pred EU je EDINA MOŽNOST, ki jo ima preiskovalna komisija. Upam, da se bo kaj premaknilo!

  • Gluhi Slobo

   Dobro vprašanje: zakaj ni šel nihče razlagat o Patriji ali orožarskih posli?

   Verjetno zato, ker se je zgodila na neznanem kraju, ob neznanem času itd…torej v pravljici.

   Za NLB pralnico pa je jasno čisto vse, razen tega kdo sta Miki Miška in Jaka Racman. Ampak tudi to bodo v EU razumeli, so namreč vsi brali Disneyeve stripe.

 • goldhorn

  Opažam, da se je levosučna sekta močno angažirala v obrambi tekovina revolucije.

  • FRANC3

   In to zelo močno.

 • tzt

  Avtistični levakarski kretenčki že lajajo in si ližejo rane. Neprecenljivo :-)

 • učko

  Ta rdečo fašistično-komunistično mafijo bi blo treba že zdavnaj unič’t, t’ko pa je mafija uničla Slovenijo !!!

  • FRANC3

   Bližajo se volitve. Takrat bomo imeli Slovenci možnost popravnega izpita.

 • RATATA

  Danes je brezvezni torek 28.11.2017.
  Jutri bo poseben dan.
  Avnojski.
  Zastave na spregled.
  Filmi bodo jugobuditeljski.
  Spet bo priložnost za obujanje spominov o pohodih u jaja.

  • FRANC3

   Ja, 29.11.1943 smo se Slovenci pod vodstvom KPS dokončno podredili komunizmu in KPJ.
   Danes pa ZB slavi, kako so se partizani borili za samostojno Slovenijo.
   LAŽNIVCI. Vodstvo KPS je bilo vseskozi hlapčevsko do Tita in KPJ ter izdajalsko za Slovence.
   Izdati lastni narod pa je največji greh in zlo (Dante: Božanska komedija)!

   • KIKI

    Franc, za naše titoiste si pa preveč izobražen! Žal mi je, ker te ne bojo
    razumeli! Pa tudi nočejo te!

 • Belokranjc
  • Mare Kranjc

   Levičarski bebec, ta članek je star že 2 leti in dokazano lažniv, tako kot znate lagati samo levičarski izrojenci. Za isto laž, se je moralo DELO, po ukazu sodišča, sramotno opravičiti svojim poškodovanim bralcem! Samo ime spremenite v Cekuta in bo članek postal resničen. Zato zapri svoj umazan in lažniv gobec, levičar!

   • Belokranjc

    o belček, paše malo pizdit, dobro dene…

 • xtc

  Bravo SDS to delaj Malemu Napoleonu levakov.
  Očitno še en pospešek v slovesu od NLB levakov.
  Dan ,ko bo prodana dokončno NLB lahko Slovenci proslavljajo kot dan osvoboditve izpod rdečega finančnega suženjstva.
  Seveda je prodaja NLB začetek konca omrežja Kučanove levice,pričelo se bo razkrajati,ker ne bo denarja.

  • KIKI

   Vendar pazite! V enem mesecu ali dveh vam lahko iz žepa potegnejo vse, kar ste
   v eni generaciji ustvarili! Pot mafije z našim denarjem vodi preko bivše Yugovine,
   preko morja, na drugi konec sveta ! Tam se bojo sončili rdečuhi s svojimi ogabnimi
   prenažrtimi ritmi!

   • Olga_10

    Bo prišlo vse nazaj, verjemite…. imamo veze…

 • Božobožo

  Zeh boli patak europo za pranje denarja, to itak delajo vse korporacije.

 • Peter

  Nekdo razlaga spodaj, kaj bi SDS morala..kaj bi morala ?
  Pa btw, ni treba lepit pod vsak članek, razen če nisi plačan za vsako limanje, no.

  • Gluhi Slobo

   Neeeee, to pa res ne, on to dela iz čistega domoljubja…..kdo naj bi ga pa plačal in iz katerega denarja, no lepo vas prosim?

  • Belokranjc

   nasprotna mnenja niso dobrodošla a?

   • učko

    ti nimaš mnenj, ker si butl !

   • Rožle

    Lahko … če se ne ponavljaš kot lajna

 • Caetano

  Bravo SDS!

 • Franjo Trojner

  Ta afera pranja denarja/financiranja
  terorizma preko naše državne banke je velik škandal in odmeva v celotni demokratični mednarodni javnosti. Res smo nizko padli in kot vse kaže bomo gotovo padli čisto na dno. Slovenija je po zaslugi domoljubnih, demokratičnih osamosvojitvenih kadrov nekoč veljala za novo, mlado, obetajočo, vzhajajočo zvezdo EU, institucije EU so jo rade postavljale za dober vzgled vsem državam , ki so hotele vstopiti v skupnost narodov EU. Kaj pa danes? Potuhnjeni nelustriranci so se po začetnih uspehih domoljubnih osamosvojitelev z raznoraznimi volilnimi prevarami znova vrnili na oblast in nam v micenih presledkih vladajo že več, kot 20 let. Kar se je izkazalo za pravo katastrofo za demokracijo, za pravno državo, za tranzicijo in kot danes vidimo tudi za ves ugled naše države v EU, kot v širšem svetu. Afera irangate, ki bolj odmeva v svetu, kot doma, kjer bi se naj opralo več, kot milijardo $ v naši državni banki in to, kot vse kaže z vednostjo vrhov vladajoče leve klike. Ta odmeven škandal je pred celotno EU totalno razgalil vso mafijsko kliko, ki je ugrabila našo državo. V naši državi praviloma tudi tožbe proti šefom narko kriminalnih združb, kot za šalo padajo, kar našo pravno državo še dodatno postavljajo v izredno slabo luč in pod velik vprašaj. Da gre vse skupaj v nepravo smer se vidi tudi v primerih, ko se obremenjujejoči prisluhi za določene pomebneže z politične levice mimogrede po nalogu sodne veje oblasti uničijo. Na drugi strani pa ta ista sodna veja oblasti, kljub jasnim in javnim opozorilom domače in tuje sodne stroke, da v očitanih dejanjih ni elementov kaznivega dejanja in tudi dokazov ne tri vidne pripadnike desnega političnega pola pravnomočno obsodi in pošlje v arest, na prestajanje zaporne kazni???? Šele ustavno sodišče je krivične sodbe razveljavilo in trojico osvobodilo, ker po veljavni zakonodaji niti sojeni ne bi smeli biti. Če v obzir vzamemo še dejstvo, da v naši državi ni bil obsojen in zaprt niti en sam bankster za povzročeno gromozansko več milijard vredno bančno luknjo nam je lahko jasno, da je v naši državi pravna država že dolgo kaput. Da se je danes tema pranja denarja/financiranje terorizma preko naše državne banke znašla v Evropskem parlamentu Sloveniji in naši pravni državi gotovo ni v prid in ne v čast, je pa žal edini način, da se celotna zadeva okoli afere irangate končno razišče in da dobi sodni epilog, da bodo vsi krivci lahko končno kaznovani. Od tega trenutka dalje bo tudi Slovenska policija, sodna in zakonodajna veja oblasti, urad za pranje denarja, kakor tudi sama vlada pod posebnim drobnogledom institucij EU, kakor tudi kritičnim drobnogledom vsega demokratičnega zahodnega sveta in tudi njihovih tajnih služb, ki bodo budno spremljale razvoj dogodkov pri nas doma v Sloveniji. Ja od danes dalje ne bo nič več tako, kot je pri nas bilo, marsikomu se že upravičeno tresejo gate in prav je tako.

 • Olga_10

  Čestitke Romana, Anže in SDS! Treba je razgaliti kriminalce in očistiti Slovenijo rakastih tvorb! Ni pa jasno, kaj bo delal tam neki Mekina? !
  V Murglski kloaki beremo, da NLB ni treba prodati, da bo imela “neodvisnega” upravitelja….skratka, komunajzli, z zločincem Kučanom in njegovo kamarilo se ne bi odpovedali bankomatu….
  Dol s komunizmom!

  • Peter

   Mekino je za govorca prijavila Tanja Fajon.

 • Peter

  Radikalna desnica tokrat v radikalno volilno kampanjo kar na EU ravni.
  Sicer ne bomo prvič priča blatenju Slovenije z njihove strani na
  mednarodni ravni, verjamem pa, da vedno več ljudi vidi njihovo pot nekje
  tako: radikalno, škodljivo in zato marginalno

  Tole zgoraj je čivknil Dejan Židan.
  In ovce veselo sledijo vodji in blejajo isto v “svojih” komentarjih…

 • althar

  Direkten prenos razprave na kučanovih televizijah zagotovlen.
  #not

 • domovina mili dom
 • Franjo Trojner

  Ko berem nekatere komentarje mi je jasno, da je naša država ranljivo izpostavljena kibirnetičnim napadom zainteresiranih političnih kriminalnih združb iz kriminala polnih držav, ki nam ne želijo dobro. Samo mafijece in raznorazne druge, tudi politične kriminalce lahko moti in jezi, da si nekateri domoljubni ljudje v Sloveniji zares želijo in borijo za resnico, pravico in za vladavino prava! Krivce za odmevno afero irangate, kakor tudi vse tiste, ki so z svojim nevestnim ali kriminalnimi deli povzročili več milijardno bančno luknjo ali na bilo kateri način oškodovali javne finance je nujno potrebno kaznovati in to takoj! Drugače bomo za vedno ostali mafijska država, banana republika, ki se ji bo ves pošten svet, tudi investitorji izogibal kot hudič križa.

  • Lilika

   Roberta Škulja so obesili…

 • Peter

  Malo sem spremljal prenos….žalostno.
  Zakaj žalostno?
  Ker bi se te stvari morale razrešiti doma, pa zato ni volje, ker je vsa oblast v rokah ene politične opcije.

  • Stajerka

   kakšna volja……volja je že volja – pomest pod preprogo in obdržat NLB za nadaljnje posle……

  • Štalmajster

   Žalostno ?
   Ker najbrž misliš, da imajo naši politiki vpliv in vpogled, kaj se dogaja v bankah.

  • domovina mili dom

   Tako bo, dokler bo kot si rekel.

 • domovina mili dom

  Ko se razkriva kriminal udbomafije, pošljejo mafijci na splet pitbule. Ti seveda blatijo tiste, ki hočejo razkriti kriminal.
  Kaj dela Mekina v odboru v EU? Ko ga poslušam, ga je kučan poslal tja, da zagovarja udbomafijce pred odborom. Ne moreš verjeti.

 • Stajerka

  ne me zezat……a to lewaki resno???…..novinar Mladine??……ravno preko katere se dogajajo sumljivi posli??……a vi to resno???……NE morem verjet, kako nizko so lewaki pripravljeni past……novinar Mladine???

 • Štalmajster

  Evropski Cirkus za ofce in ………. diletante, kot so Logarja menda poimenovali na NLB.
  “Gosta odbora bosta predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, dr. Anže Logar in novinar Mladine, Borut Mekina.” ;-)))))))

  http://ejp.eu/

  • Stajerka

   na NLB bodo glasni samo še kakšen mesec……potem pa ča….za vse večne čase v tuje lastništvo in karte se bodo premešale……vključno s Praprotnikom in Kosom!!!

 • montyamp

  Udbopartijski terorizem je naletel na ovire .
  Slovenci moramo zunaj države prati usrane gate , v katere se je podelala enklava
  NKVD kominternovskega dobro plačanega predimenzioniranega družbeno političnega krivosodja , vajencev stalinistične glistavosti ki so se megalomanije nažrli na kumrovški šnelkurs akademiji .

  Počasi bo ta banditska tvorba razkrita .

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

  NLB MURGLOSRBSKI BANKOMAT PRODAT , VČERAJ

 • Lilika

  A na Islandiji so pa lahko banko dol zaprli in v arest počičali vse krivce za bančno luknjo?

 • Stajerka

  no…..toliko o zavesti…..Logar slovensko……novinarček prepotentno angleško :)))

  • Peter

   A sploh razumeš, kaj hoče mekina ravnokar povedati…zjecljati, no….?

   • Stajerka

    razumem……brez skrbi……

    • Peter

     men pa ni jasno, kaj je sploh hotel povedat, no…zjecljat, no.

     • Stajerka

      ja kaj le……tranzicija, kriza v Sloveniji….in seveda na 1. mestu napad na neodvisno novinarstvo……

     • Aron

      Potem pa nazaj v šolo, se angleško učit.

  • Peter

   Prepotentno že, je pa bolj slaba, tale njegova angelščina…

  • Vera

   V EU-ju je tudi slovenski jezik uraden . Vsa ćast g. Logarju !

   • Stajerka

    ja, res je……vsa čast – tako je tudi mišljen moj komentar…..

 • Peter

  No zdaj smo dobili odgovor, zakaj je tm Mekina.
  Zato, da je zajamral, da je njegova Mladina tudi pod preiskavo in pod pritiskom in da bodo to prijavili.
  Klasika, preusmerjanje pozornosti…ki deluje doma, ali bo v Evropi bomo pa videli.
  Zdaj vprašanja…mekina raztura z angelščino…

  • Aron

   Saj ima prav, Tomčeva se spravlja na Mekino kot da bi po uradni dolžnosti moral kaj narediti. Novinar, prosim lepo. Ženska je popolnoma nevedna. Da Janša obračunava s kritično Mladino je pa podn od podna, se ne strinjaš?

 • Peter

  Zdaj se predrkavata tam tako, da bo Evropejcem prekipelo in nas bodo res imeli poln kufer…je pa jasno začel mekina s predrkavanjem…zato je tam…

 • Stajerka

  se je že začelo……DIE FAKTEN – samo DEJSTVA…..mutenje ne bo šlo – a lahko kdo Fajnovo vpraša po zdravju??……

  • domovina mili dom

   Vse je bolano, jih je kučan okužil.

 • Stajerka

  hahaha…….kakšni odgovori na konkretna vprašanja :)))…..tudi Mladina želi izvedeti kaj se je dogajalo???……ne me ebat :)))

 • Peter

  Logar jasno pove, mekina muti…

 • Vera

  Zdaj slovenski levaki lahko vidijo , kako bolje bi bilo, če bi 12.11. izvolili Tomčevo za predsednico države , saj je še kako sposobna . Njeno delo in uspehi v EU parlamentu so dokaz za moje trditve .

 • Peter

  Uhu, tale david pa je taprav…me zanima kaj bo Logar odgovoril…

 • Aron

  Ojojoj, EU poslanec je v tem trenutku ponižal slovenske ‘izdajice’, ki so interni slovenski problem hoteli prenesti na EU parket. Jao jao, kakšno sramoto nam delajo janšisti :((((

  • Stajerka

   ja, glej……če ne gre doma, pa bo šlo v tujini…….bodi brez skrbi, da bo en Anglež branil svojo državo – saj je pralec imel tudi njihovo državljanstvo……

   • Peter

    No ja, on je predvsem branil in razlagal Brexit…je pa pravilno ugotovil, da bi to morali rešiti v Sloveniji, nakar mu je Logar razložil, zakaj to ne gre…

    • Aron

     In okaral SDSS, da perejo domače perilo na evropskem parketu…

     • Stajerka

      seveda je okaral……če pa ima angleško državljanstvo……pralec…..

     • Peter

      A to se aron kuža hoče zgoraj z mano pogovarjat?
      Pa tolikokrat sem u že povedal, da je blokiran, pa mu ne gre v glavo.
      Aport, aron, no.

     • Aron

      Joj škoda no, verjamem, da je lažje živeti v svoji ozki iluziji kot razpravljati. Bošček :))))

     • fmg9

      Ja, ampak je bila zadeva dobro argumentirana s strani Logarja.
      Seveda pa si “pozabil” omeniti izhodišče in ugotovitve UK – da Slovenija patološko sovraži Združene države… (S katerimi ima UK tradicionalno odlične odnose.)
      Zakaj pa tega nisi izpostavil? (Nanašalo se je na Mekino.)

     • Aron

      Če sem prav razumel, je bilo govora o ameriških sankcijah evropskim bankam, ki imajo podružnice tudi v Ameriki. Amerika ima pač zelo zanimiv odnos do enih držav, medtem ko z dokazanimi podporniki terorizma, npr, SA, odlično sodeluje, nikjer nobenih sankcij.

     • fmg9

      Tako je Mekina predstavil zadevo. Zato pa je dobil tak očitek s strani UK.

     • Aron

      Resnica boli.

     • fmg9

      Boli dejstvo, da Slovenija kot članica EU tako sovraži ZDA. To je unikum v EU. Slovenija je na spisku top 10 držav, ki najbolj sovražijo ZDA (vse ostale so šeriatske).
      Vsi pa vedo (v EU), da tako ne bo šlo več dolgo naprej. Sankcije (take ali drugačne) pa bodo na plečih koga?

     • Aron

      Za vprašat se je zakaj? Verjetno nam spomin še seže toliko nazaj in interes, ki so ga ZDA imele pri krvavem rušenju Jugoslavije. Tre njihovi imperialistični vlogi v svetu in miljonah žrtev. Amerika je za nas ekonomsko skoraj nepomembna, zato ne razumem klečeplazenja.

  • domovina mili dom

   A komunisti s patrijo na Finsko pa ne? Malo razmisli, predno butneš.

   • Aron

    Patrija je bila mednarodna afera, ljudje so šli v keho zaradi tega.

    • domovina mili dom

     A Irangate je pa interna slovenska komunistična zadeva, beri zaslužek provizije, ki dosega do 60%. A ne ga srati. A to pa ne bosta raziskala mekina in Zgaga , pa izvozila kam že?

     • Aron

      Kdo je dobil provizije? Koliko? Dokaži prosim.

     • domovina mili dom

      A te jo kdo že vprašal od kod gotovina na roke, ko si si plačal špricer.

     • Aron

      Če imamo točne številke provizij, imamo pa ja tudi dokaze, ne?

     • von Rhein

      Vsevedni Kos ti lahko postreže z dokazi.Ne preseravaj se tukaj s fintami.

     • Aron

      Kako? Sem pa ja mislil, da mora tožnik postreči z dokazi. Ali pa Brezigarjeva, ki je bila seznanjena z zadevo?

     • von Rhein

      V vsakem primeru mora tožilstvo servirati dokaze. v vsakem!!!Sodišče jih ne sme uničiti,če so pridobljeni na zakonit način. Samo na pravi strani je dovolj,če predloži…neugotovljenega dne in ostale smeti v predlogu.
      Sicer pa nisi kaliber s katerim bi tukaj vodil dvoboje.Vate (sorry) sem se vtaknil,ker si ravno nekaj pametnega izjavil.Si bolj žrtev kompletnih bebcev,ki se oglašajo tukaj in mahajo s partijsko zastavo.

     • von Rhein

      Posraneti te pasme mi greste res na organ. Potvarjate,ponarejate,prirejate,požigate,uničujete na vse načine svoje svinjarije.Ko nekdo omeni pa….zelo vljudno…dokaži prosim. Velik dokaz je trenutno stanje v državi.

     • Aron

      Če gre za kaznivo dejanje, ni dovolj samo domneva in dejstvo, da tebi nekdo ni všeč. Nismo več v tvojem komunizmu, ampak v demokraciji…

     • von Rhein

      O,kakšna pravna modrost.Kje si bil leta 2012 in začetku 13,ko je potekala revolucije?

     • Aron

      Na pravi strani :)))

     • von Rhein

      Sklepam,da res,glede na tvoje odzive tukaj.

     • domovina mili dom

      Vsi, ki so preprečili preiskavo. Če ne z gotovino, ta že kroži v obtoku, pa z nagrajenimi položaji v JS/JU. Sedaj se loti spiska ljudi, ki niso naredili nič.

     • Aron

      Misliš ali veš?

  • antimur

   Bedak na kvadrat. Kaj pa banda 571? Si pozabil, si dementen, omejen ali pa samo pokvarjen in antislovensko nastrojen, kot tvoja kučanistična drhal z Mekino in zločincem Kučanom na čelu.

   • Aron

    Če me spomin ne vara, je tudi takrat SDSS tožil nad slovenskimi novinarji, ki naj bi preveč dobro opravljali svoje delo. Spet blamaža pred Evropo :(

 • Stajerka

  hahaha…..no novinarček je Slovenijo še bolj obelodanil……pravi, da so še HUJŠI primeri…….

 • Stajerka

  tema……zmrznil…..

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!! KOMUNISTI SO KRIMINALCI IN PEDOFILI! ZIVEL JANEZ JANSA! ZIVEL PAPEZ FRANCISEK! ZIVELA SDS!

  • France

   Je Papež odprl vrata Vatikanskega podzemlja, da so lahko podarili milijone najetim lobistom za preprečitev nobega zakona. Zakaj? Ker želijo mnoge države v ZDA uzakoniti pedofilijo kot zločin. Papež je odločno proti temu, saj je že neštetokrat rekel, da vsi župniki in najvišji vedno dobijo najprej pristanek mladoletnih otrok za spolne obrede. Zato je nasprotovanje Cerkveni pedofiliji zanj nedopustno in nihče ne more biti katolik, ki nasprotuje pedofiliji. Najvišji Cerkveni zločinec v ZDA, Donohue, je šel tako daleč, da je boj proti pedofiliji označil kot posilstvo Krščanstva

  • karpelec

   Vesna, sedaj bi že bil pa že čas, da se posloviš od dvostavčnih objav in klicajev in prispevaš nekaj konkretnega.

 • Stajerka

  zadeva je toliko bolj pereča zaradi
  1. NLB in neizpolnitve zavez “slovenske” vlade
  2. kandidatura Klemenčiča za komisarja v ES
  3. reakcije članic prejemnic sredstev, katere o tem sploh niso bile obveščene

 • hribovc

  presistutka mekina že ve… tud’ solastnik mladine, komunajzarska lopovska Finančna družba KB1909, je med hujšimi primeri !!!

 • Soave

  Občudujem vas prav vse . . . . . . optimiste !!
  Tresla se je gora, rodila se bo mala miškica !!
  https://www.youtube.com/watch?v=t99KH0TR-J4

  • karpelec

   Nič ne bo pomagalo, miškica je pobegnila, Slovenija ostaja Culokafrija in moramo miškico sami poiskat, le vprašanje je kako pri takih volivcih.

   • Soave

    Težka bo. Morda pa le rata ? En milijon in pol miškic pa tudi ni tamo majhna, nebogljena sila !!

 • France

  Kako lahko transakcije, ki so bile registrirane preko TRR označujejo kot pranje denarja? Če pa IJJ plačuje v gotovini, za katero ne ve porekla, pa to NI PRANJE denarja, kenede?

  • von Rhein

   Ko napišeš neumnost vsaj preberi preden udariš…Objavi. Preberi,pomisli in premislil se boš.

   • Peter

    Ni tukaj kaj misliti. Tko je pa fertik, če pa Nedelski tko piše, no.

   • domovina mili dom

    To jim pa ne gre. Ta prvo ubijejo, potem sprašujejo.

  • domovina mili dom

   Potem ti pereš denar, kadar plačaš špricer z gotovino. Pa poreklo pa to.

   • France

    Pojma nimaš, pejd nazaj k šanku blebetati neumnosti. Pranje denarje ZPPDFT-1 . pri vsaki transakciji v vrednosti 15 000 eurov ali več, Pregled stranke je ključen element v sistemu odkrivanja in preprečevanja pranja denarja. Zavezanec s pregledom stranke na verodostojen način ugotovi in potrdi identiteto stranke ter spozna namen transakcije oziroma predvideno naravo poslovnega razmerja, s čimer zmanjšuje tveganje poslovanja z neznano stranko, ki bi poskušala izrabiti zavezanca za pranje denarja ali financiranje terorizma. In če je šlo za transakcije preko TRR , torej negotovinske transakcije so identitete strank znane

    • domovina mili dom

     Ovčje dlake izpadajo. Kmalu se bo pokazala vočja dlaka. Sam še na oči počakamo. Morda se bodo tudi te iz plavih spremenile v kakšen drug odtenek.

 • Krtača 20

  Hehehe, sam jok in stok. Zverček bi pa na vsak način rad trojko. Podn od zmazanga dreka…

  • Janez

   Kaj pa je narobe s tem.
   Saj
   nekorektne mahinacije s R. SLO denarjem – gredo tudi na škodo
   tvojega osebnega denarja – če ga imaš kaj.
   Ali ?
   Morda imaš ?
   morda ti osebno kaj – od tega pranja “IRAN NLB GATE” denarja ?! L.R. J. KOMENDA

  • antimur

   Bolje za vas, da vas kaznujejo v EU, kot pa mi pošteni Slovenci in domoljubi. Pri nas bo kazen po naravnem pravu, ki se bo lotila tudi takšnih kretenov kot si ti.

  • sprehajalec

   Slovenija je Grčiji posodila izposojenih 264 milijonov Eurov, v okviru eu solidarnosti.

   Izposodila si jih je za 3,9% obrestno mero, na prostem Trgu. Levičarski bedaki, so navdušeno pozdravljali ohranitev samostojnosti in pljunek v faco Bruslja in Trojki. Torej 10,3 milijona plačuje Slovenija obresti letno. V 7 letih je plačala 70 milijonov Eurov.

   V 7 letih, je Slovenija od Grčije prejela 21 milijonov Eurov po povprečni obrestni meri, ki velja znotraj solidarnosti in negativnem euriboru (0,19% povprečna obrestna mera) = 21 mil. Eurov skupaj vplačano. .

   Koliko nas stane torej ne troiki samo pri Grškem dolgu? Oziroma koliko so nas pokradli Slovence krtača & Co.? Odgovor je 51,1 milijonov Eurov.

   Bova izračunala Krtača še za bratuškin NE troiki in njenih 5 sposojenih milijard? Koliko otrok bi bilo sitih, koliko denarja bi šlo za kulturo lahko? A Krtača?

 • domovina mili dom

  Zelo zelo gre na živce komunistom razkrivanje njihovih kradiuzmoviććććarskih rabot. Takšno publiciteto udbomafijskih rabot bi morali že leta 91 na prangerju izobešat in vztrajati.

 • garfi

  končno
  zahvala gre dr. Logarju in SDS

 • Osti jarej

  ..a na naslednjih izborih za eu parlament,bo romanca na prvem plac,al ne?

  • Vera

   Zakaj pa ne ? Za predsednico Slovenije je niste podprli , zato jo pa zelo cenijo v EU-parlamentu .

 • Osti jarej

  Zdaj vemo, da imamo hudo
  strupen politični vrh, tako strupen, da je glifosat nedolžno ubijalsko orožje Monsanta. Danes smo se v EU Parlament priključili zločinskim državam, ki so glasovale za 6 letno podaljšanje tega strupenega rakotvornega škropiva. Zdaj me več nihče ne prepriča, da je slovenski politik, predvsem tisti v Bruslju, vreden več kot ptičji iztrebek, da ima v glavi več kot gosenica in ljubi človeka skoraj kot kača. Izdajalci, kot si jih med 2. svetovno vojno nismo mogli dovoliti, pa se danes sprehajajo po naši, ne njihovi domovini, na naše stroške. Pri tem je treba vedeti, da so nekatere države vseeno imele dostojastvo in glasovale proti, a to ni zadoščalo, kajti prodane korporacijske barabe so zmagale z bankovci. Celo Hrvatje so bili proti, pa imajo GSO polja v Slavoniji, poleg njih še Belgija, Francija, Italija, Grčija, Ciper, Malta, Avstrija in Luksemburg. Mi pa bomo ponosno pozdravili izdajalsko golazen, ko se spet vrnejo domov! Prepovedati bi bilo treba delo poslancev v Bruslju, kajti leta 1945 smo dokazali, da izdajalcev ne rabimo! V Račah pa bodo danes nazdravili z glifosatom kar na ulicah, bo častil Albaugh Pinus!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/335497/izdajalska-slovenija-glasovala-za-podaljsanje-glifosata

  • Janez

   PA?
   Morda imaš prav.
   Ampak – sproži stvar na pravem mestu.
   ČE JE TAKO GROZNO KOT PIŠEŠ – PA SPROŽI JAVNI VIK IN KRIK. A NE? L.r. Janez K. KOMENDA

 • Osti jarej

  Desetine milijonov so frčale preko pralnega podjetja v davčne oaze, desetine upnikov je bilo ob desetine milijonov, pa je bil kot kriminalni uničevalec Gradbenega podjetja GPG celo nagrajen in je lahko nadaljeval goljufije kot stečajni upravitelj. Tam je svoje znanje izkoristil na Rimskih Termah, a zdaj se je sodišče odločno spravilo nad njega. Sodnica je ugotovila, da je za nekaj tisočakov ogoljufal upnike zato si zasluži izjemno ostro kazen, kar 10 mesecev pogojnega zapora. Torej, če v naslednjem sodno določenem obdobju ne bo za sto milijonov oškodoval naslednje upnike, bo lahko še naprej užival v daljnjih krajih. Torej se slovensko sodišče končno prebuja in gre s skupnih nočnih zabav v resne posle, kjer morajo zaščititi tudi svoje poslovne interese. Zato je tako stroga kazen njihovemu vzorniku razumljiva. Tudi plačilo stroškov sodnega pregona bo šlo iz Dolamičevega denarja, od 100 milijonov bo moral odšteti kar 10 tisočakov in od 136 milijonov izginulega denarja bo moral kar 350 tisočakov nameniti za poplačilo upnikov še iz časa GPG. Državi za Rimske Terme mu ne bo potrebno nič vračati, kaj šele Terme same.

  http://www.publishwall.si/b

  • Janez

   Kaj je z Rimskimi toplicami.
   Mislim, da so v lasti nekega Armenca.
   Glede toplic in hotelov – je najbolje, da so v lasti kakih res zelo premožnih ljudi.
   Ki
   že vse imajo in se jim ne mudi za zaslužek.
   Toplice in hoteli so obremenjeni s precej tekočih stroškov.
   Če so ok obiskane – ka že prinašajo. Veliko pa ne. KAJ SI HOTEL POVEDATI. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  Je morda odpovedala generalna državna tožilka Barbara Brezigar, ki je to funkcijo opravljala do srede leta 2011?

  Kaj pa, če je odpovedal Miran Vičič, ki ga je bil na funkcijo člana uprave NLB imenovala vlada Janeza Janše in ki je bil v času, ko je Iranec posloval z NLB, obveščen o primeru, kot kažejo interni zapisniki NLB?

  Ali pa ministrstvo za pravosodje, ki je leta 2012, pod vodstvom ministra Senka Pličaniča, glede tega primera kontaktiralo s Francijo?

  In če je Iranec preko Slovenije res kupoval dele za atomsko bombo – kako to, da mednarodna skupnost vse do danes ni razpisala tiralice?

  V SDS so se na današnji trenutek dobro pripravili. Dokumente o Irancu so namreč v SDS dobili že leta 2015. Celoten primer je namreč popisan v revizijskem poročilu NLB iz leta 2010, ki jim ga je NLB poslala pred dvema letoma. A primer so razkrili šele zdaj, pol leta pred volitvami./citirano iz mladine/…kh,kh/

  • von Rhein

   Ali moraš mladino omenjati tukaj.?Kdor želi brati njihova skrpucala,intrige in obrambo lastnih svinjarij,jo bo že našel.

 • Osti jarej

  ..tožibabe……kurc pa taka politika,ki na lastnem pragu sama ni sposobna ničesar zrihtat….pa naj bo kakor leva,al pa kakor desna

 • mogoče bi pred svetovno javnostjo razkrili še ilegalno trgovino z orožjem iz 90tih? ..nah, to pa ne

  • von Rhein

   Kupec je pokojni,kučan se ne spomni.

  • Peter

   O, jelen se je spet aktiviral…
   Pa, takole med brati, včasih si znal spraviti skupaj kaj več, kot eno takole jeftino namigovanje, no.

  • Janez

   Bolj nujno !
   BO PRED SVETOVNO JAVNOSTJO ZAHTEVATI POJASNILA ?
   O
   “KRAVJIH KUPČIJAH MED GB- CHURCHILLOM IN “KPJ MARŠAL TITOM” A ne ? L.r. J. KOMENDA

 • karpelec

  Mekina se je potil in v sami srajci in angleščini uporabljal ruski pralni stroj, da bi spral madež iz naše vladajoče elite in NLB.

  Nauk Evrope pa: sami očistite svoj prag, ker tudi Evropa ima kar nekaj masla na glavi.

 • Sean

  Mekina je zelo dober novinar. V clanku v Mladini v clanku Veliki rop ter v clanku Banka kriminalcev je ponazoril tudi vpletenost janse v rop stoletja preko slabe banke.

  Vpletenost janse v nkbm npr je opisal v clankih Denar so nosili v vreckah ter v clanku Kako je Jansa izbiral davcne oaze. Oba v Mladini.
  In se v nesteto drugih clankih. Upam, da bo izdal knjige o korupciji sdsa, teh clankov je malo morje. Kot tudi levice.

  • Janez

   “Kisla šala”
   Kaj pa ?
   Cenjeni J.Janša in njegova domnevna trgovina z nezemljani ?
   Pa?
   Z zombiji baje, da tudi nekaj posluje ? A ti kaj veš o tem? Daj zaupaj nam ? L.r. J. KOMENDA

 • Peter

  No ja, tisto jecljanje tam ni bilo ravno zgled dobrega novinarja, no…

 • piko8

  Končno, da tudi v Evropi iz prve roke zvedo kako dobro pralnico denarja imamo… In kašni slovenski bangsterji se se sprehajajo po Bruslju in parlamentu. Čestitke dr. Anžetu Logarju za pokončno držo! Čestitke tudi EU polancem SDS, da so obelodanili to svinjarijo!

  • primsek

   dobro so se nasmejali Logarju in njegovemu repenčenju. v tem času je recimo Juncker, ki so ga propagirali pred evropskimi volitvami člani SDS, iz Luxemburga naredil davčno oazo. če se zgane v aferi NLB, bodo ugotovili, da j eon omogočil stokrat več iranskemu denarju do njegovim naročnikov

 • cosmosjasnovidec

  Ne ljubi se mi vsega čitati ampak je že iz naslova razvidno,da se je zadeva zganila ter poteka v pravo smer kar je edino pravilno.
  Upam,da se bodo pričele podrobne preiskave ter se krivci eni za drugim pometali v zapore kjer se jim bo sodilo tudi kot sodelavcem z teroristi.
  Tako bi se kot prvi v njem znašli levaški tovariši komunajzarji z začetkom njihovega nadrejenega”milana kurčana”potem pa sledijo tovariš”pahor,erjavec,cmerar,janković”kateri so glavni lopovi nato še pa vsi ostali za njimi.

 • Zgornji

  … davki pa ostajajo isti – Previsoki …

 • baubau

  gangsterska država,gangsterski posli

  • primsek

   sramota, da je lahko kriminalec in bivši komunist na čelu ene od strank v SLO 26 let po osamosvojitvi. dol z gangsterji, dol s komunisti!!

 • primsek

  korenine janšistične dvoličnosti in shizoidnosti so že v prehajanju med strankami in opcijami : iz komunistov v antikomuniste, iz mirovnika v oboroževalnega jastreba in pobiralca provizij. po tej sprevrženi iznoriški ni čudno, da njegove oprode iz vrst tretjerazrednih pisunov očitajo Mekini, da je bil odvetnik NLB : če celo za proces Patria, za provizije katerih so bili obsojeni v VSEH okoliških državah, tudi zaradi denarja, ki je šel v SLO, trdijo, daje bil nepravičen, kako nepravičen je šele proces proti NLB v Bruslju, če stranka nima tam niti svojega zagovornika,. spet ena izdajalska poteza kriptopedrajskov in komunajzarjev v SDS, ki se smešijo zunaj naših meja.

  kdaj bo spet kakšno romanje pred sodišče ESČP, strankarska raja je že željna dnevnic in prevoza. vseeno za koga, Raščan ali pa Domen Zavrl, ali pa Simič iz DURSa so lahko dober izgovor za ekskurzijo in veselo druženje maloumnih

 • Lilika

  In koliko muslimanskih vojnih zločincev je bilo kaznovanih zaradi trgovine s človeškimi organi na Kosovu?
  In koliko članov IS mislite, da bo obsojenih za klanje žensk in otrok in zakaj se je Bin Laden Srečal z Alijo Izetbegovć?
  Zakaj so prepovedali konopljo, čeprav je samo tista, ki jo imajo v Rogu v resnici mamilo, z ostalo bi pa lahko poganjali avtomobile?
  Muslimani bodo zavzeli Vatikan, EU bo propadla, poplave, potresi in viharji bodo vedno močnejši in pojavili se bodo tudi na lokacijah na katerih jih prej ni bilo nikoli. Voda se bo dvignila in vulkani bodo bruhali. V Evropi se bodo pojavile grozljive bolezni.
  Vse to samo zato, ker je naftna mafija skrila izum sv. Miklavža Tesle. Veseli me za gospoda Slobodana Prljaka, da ne bo videl tega kar se bo zgodilo z Vatikanom in Evropo.