fbpx

“Trupla so ležala povsod po tleh, bilo je grozljivo” – 10 mrtvih in 45 poškodovanih v hudi nesreči avtobusa s Kosova na avtocesti pri Slavonskem Brodu

Foto: Dnevnik.hr. Avtobus je zdrsnil z avtoceste nekaj čez 6. uro zjutraj in se prevrnil.

Hrvaški mediji poročajo o tragediji, ki se je nekaj minut čez 6. uro zjutraj zgodila na avtocesti blizu cestninske postaje pred Slavonskim Brodom. Avtobus, poln potnikov s Kosova na delu v Nemčiji, se je namreč prevrnil, potem ko je šofer zaradi neznanega razloga zapeljal v ograjo. Umrlo je najmanj deset ljudi, vsaj dve naj bi se v bolnišnici trenutno še borili za svoje življenje, skupaj pa je poškodovanih 44 oseb. Na avtobusu je bilo sicer skupaj 69 potnikov, od tega tudi 15 mladoletnih oseb.

Kot poroča hrvaški Večernji list, je devet potnikov in en voznik umrlo, medtem ko so 44 potnikov sprejeli v splošno bolnišnico v Slavonskem Brodu na zdravljenje. Osem oseb naj bi bilo težko poškodovanih, je za medije povedal šef lokalne enote civilne zaščite. Eden izmed potnikov je hospitaliziranih v Novi Gradiški zaradi težke poškodbe hrbtenice. Izmed mladoletnikov sicer ni umrl nihče, a naj bi bilo vsaj eno dekle hudo poškodovano.

Preberite še: “Slovenke in Slovenci! Kaj si razumen človek misli ob tem panoju?”

Jutranji prizori z mesta nesreče so bili sicer po poročanju hrvaških novinarjem izjemno travmatični; ker se je avtobus, potem ko je nenadoma zapeljal z avtoceste, prevrnil, so ljudje popadali iz vozila. “Ljudje so ležali mrtvi po tleh, prizor je bil žalosten,” Večernji list citira svojega reporterja.

foto: dnevnik.hr.

Zaradi prometne nesreče je zaprta avtocesta A3 med Bregano in Lipovcem, medtem ko je obvoz speljal po regionalni cesti skozi Slavonski Brod.

foto: Dnevnik.hr.

Veleposlanik Kosova na Hrvaškem je zgodaj popoldne stopil pred novinarske kamere in se hrvaškim organom in institucijam iskreno zahvalil za pomoč. Kot je poudaril, gre za ljudi, ki so na delu v Nemčiji in so se prek Slavonije vračali domov na poletni dopust. Prav tako je šlo za kosovskega avtoprevoznika.

T.F.