V LMŠ zmerjajo druge kandidate z nekompetentneži, medtem ko ima njihov član ponarejeno srednješolsko diplomo

Foto: zajetje zaslona/lms.si

V arhivu Mladine najdemo podatek, da je leta 2012 Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani potrdilo, da je srednješolsko spričevalo takratnega poslanca Ivana Simčiča ponarejeno. Da je spričevalo ponarejeno, so sicer ugotovili že leta 2007 v predkazenskem postopku, a naj bi primer takrat zastaral. Da je Simčič uporabljal neverodostojno spričevalo srednje šole, je ugotovila tudi protikorupcijska komisija. A v stranki LMŠ jih to očitno prav nič ne moti, niti jih to ne ovira, da ne bi drugih zmerjali z barabini in “mutivodami”. 

“Kako si barabin predstavlja z vami ali brez vas? Da ga ni sram! A saj res, to je po njegovem povezovalno! Od znanca sem slišal, da mu je na Radgonskem sejmu dejal, da ima SMC močnega kandidata za njihovo listo za volitve v Il. Bistrici. Le kdo je ta mutivoda, ki se bo spečal s temi barabini. Zagotovo ni nič boljši od njih ali pa je popolni politični aberveznik. Sicer bomo pa kmalu videli, volitve so tu,” se je Zlatan Kovačevič nedolgo nazaj odzval na zapisa ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Slednji je namreč dejal, da bo vlada dokončala svoj mandat, boj z epidemijo pa zaključila “z vami ali pa brez vas“. Dodal je še, da bo vlada zaključila tudi predsedovanje Svetu EU in naredila vse za realizacijo koalicijske pogodbe. Kovačevič je sicer kandidiral za Občinski svet občine Ilirska Bistrica na listi LMŠ.

“Ko bo naslednjič Zlatan Kovačevič iz LMŠ s prstom kazal na druge in razlagal o mutivodah in barabinih, bi bilo fajn, če v stranki LMŠ najprej pogledajo okoli sebe in ugotovijo, če je vse v najlepšem redu,” pa je komentiral občinski svetnik Borut Rojc. Ob tem je spomnil na nekdanjega poslanca stranke DeSUS, sedaj člana LMŠ Ivana Simčiča, glede katerega je leta 2012 okrožno državno tožilstvo potrdilo, da je njegovo srednješolsko spričevalo ponarejeno. “Malo Vam čas nagaja, vendar hvala, da že 10 let skrbite za mojo reklamo,” se je odzval Simčič, ki očitno meni, da je vsaka reklama pač reklama, tudi slaba. Kovačevič se je strinjal tudi s poslancem LMŠ Robertom Pavšičem, ki je Počivalšku očital, da so najprej pobrali zase (za prijateljska podjetja), potem pa mogoče drobtinice namenili še drugim. “Sodelovati z ljudmi, za katere vem, da so omogočali kriminal, je zame nesprejemljivo,” je dodal. Kovačič pa dopisal, da se zdi tudi njemu nenormalno pajdašiti se z ljudmi, ki so v konfliktu s kazensko zakonodajo. “Zato čim dlje od Počivalška in dite iz SMC. Upam, da se ne najde kak njim podoben mutivoda iz naše občine, ki bo na državnozborskih volitvah kandidat na listi te stranke,”  je še zapisal nekdanji policist, ki bi za začetek lahko pometel pred svojim pragom, torej v stranki LMŠ.

Foto: Facebook

“Pretekli teden smo na Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica sprejeli rekorden nabor projektov. Za leto 2022 načrtujemo 28 milijonov investicij. Od tega 13 milijonov lastnih sredstev in 15 milijonov iz državnega transfera. Sejo Občinskega sveta je bojkotirala svetniška skupine LMŠ (Vlado Hrvatin in Ivan Simčič) in svetniška skupina Desus (Nevenka Tomšič in Zdravko Kirn). Saj ne, da jih za sprejetje proračuna potrebujem (tudi če bi jih, pri tem ne bi sodelovali), vendar nastane težava, ker predstavniki LMŠ niso seznanjeni z delom Občine Ilirska Bistrica, potem Zlatan Kovačevič, Stojan Križman in Ivan Simčič trosijo laži o delu občinske uprave Občine Ilirska Bistrica. Omenjenim predlagam, da se naslednjič najprej podučijo in potem dajejo izjave,” pa je pred dvema dnevoma sporočil župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. Iz njegovega zapisa je razbrati, da v stranki LMŠ namenoma nagajajo, tudi kadar gre za dobro občine, Kovačevič, Simčič in Stojan Križman pa je po besedah župana trio, ki trosi laži o delu občinske uprave Občine Ilirska Bistrica.

Sara Bertoncelj