fbpx

V podporo krivično preganjanemu dr. Tadeju Strehovcu so napovedani shodi!

Tadej Strehovec (Foto: STA)

V sredo, 10. oktobra, ob 9. uri bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal prvi izmed shodov v podporo krivično preganjanemu duhovniku dr. Tadeju Strehovcu, ki bo zbrane tudi nagovoril.

V sredo, 10. oktobra, bo potekal le prvi izmed shodov, napovedanih je še pet, na spletni strani 24kul.si pa koordinacija “Mi ne sodimo, mi pomagamo” udeležence prosi, da s seboj prinesejo veliko dobre volje, dobrodošle pa so tudi slovenske zastave in transparenti. Po zboru na Prešernovem trgu sledi skupen odhod udeležencev proti sodišču. Dr. Tadej Strehovec bo zbrane na prvem shodu tudi osebno nagovoril.

Shodi bodo potekali vse dneve sodnih obravnav proti dr. Tadeju Strehovcu:
– 10. 10. 2018: zbor ob 9. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani
– 12 .10. 2018: zbor ob 10. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani
– 19. 10. 2018: zbor ob 9. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani
– 24. 10. 2018: zbor ob 9. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani
– 7. 11. 2018: zbor ob 9. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani
– 16. 11. 2018: zbor ob 9. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani

Poudarjajo, da izraz pokončnosti z udeležbo na shodu predstavlja zavzemanje za svobodno Slovenijo!

Dr. Strehovec ima v svojem boju z globoko državo in abortivnim lobijem že številne podpornike
Dr. Tadeju Strehovcu, frančiškanu, predavatelju moralne teologije in aktualnemu tajniku Slovenske škofovske konference, grozi celo zaporna kazen, ker se je postavil na stran življenja najšibkejših, nerojenih otrok. Izpostavil je namreč delovanje abortivnega lobija, ta pa je nazaj udaril z vsemi topovi, da bi mu preprečili svobodno izražanje, ki je sicer jasno zagotovljeno z Ustavo Republike Slovenije in z Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin Sveta Evrope, prav tako pa gre pri tem primeru tudi za omejevanje verske svobode katoličanov. Kljub vsemu pa razpoloženje na družbenih omrežjih jasno prikazuje, da je razpoloženje javnosti na strani dr. Strehovca. Prilagamo nekaj tvitov:

J. Ž.