fbpx

V ptujski bolnišnici umrla migrantka

Foto: iStock

Med migranti, ki so jih na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje sprejeli v nedeljo pozno popoldne, je bila tudi domnevna državljanka Sirije, ki je tožila zaradi hudih bolečin v trebušni votlini in prsnem košu. Po prvi zdravniški pomoči so jo v spremstvu sina in nečaka odpeljali v ptujsko bolnišnico, od koder so danes sporočili, da je umrla.

Splošna bolnišnica Ptuj je PU Maribor obvestila, da je omenjena migrantka davi umrla naravne smrti. Svojca so o njeni smrti že obvestili.

Šefic: Postopki v primeru smrti prebežnikov so jasni
Državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic je ob nedavni smrti migrantov v mariborski in murskosoboški bolnišnici v soboto v Dobovi povedal, da so postopki v primeru smrti prebežnikov jasni. Tako kot ob drugih smrtnih primerih je treba smrt prijaviti in na upravni enoti urediti vso dokumentacijo. Če je umrli prebežnik imel svojce, jih morajo nemudoma obvestiti. Če pa ga svojci niso spremljali, jih je treba poiskati in pokojnika v skladu z njihovimi željami pokopati – lahko v Sloveniji ali kje drugje, je še povedal Šefic.

J. F., STA