fbpx

V skupini v podporo Ivanu Galetu spet hujskaško vre: “Včeraj so padle maske, danes naj pade vlada”

Finančnik tajkunov in osumljenec v aferi TEŠ 6 Bogdan Pušnik med petkovimi protesti proti vladi. (Foto: Nova24tv)

Nobena skrivnost ni, da so med udeleženci petkovih protestov tudi podporniki kakor imenovanega žvižgača Ivana Galeta. V Facebook skupini, ki se je oblikovala v njegovo podporo, so tako vse bolj agresivni pozivi k odstopu vlade. Vendar pa je že Alenka Bratušek, predsednica SAB, na nacionalni televiziji prišla do spoznanja, da ta vlada zaradi protestov ne bo padla. 

Na Facebook strani v podporo Ivanu Galetu, t.i. žvižgaču, najdemo vse bolj agresivne pozive k padcu vlade. Čeprav bi lahko vlada padla zgolj v Državnem zboru, s konstruktivno nezaupnico, pa so kolesarski protestniki očitno že tako nahujskani, da so trdno prepričani, da bo vlada padla s stopnjevanjem pritiska z njihove strani. Očitno je, da živijo v sanjskem svetu, saj je jasno, da ta vlada dela dobro in da si v resnici nihče ne želi njenega padca, razen tistih, ki se borijo za lastno oblast in privilegije, kot so tudi razne nevladne organizacije, ki – ironično – živijo prav na račun vladnega denarja.

Eden izmed “optimističnih zapisov” na omenjeni strani je, da so včeraj kakor padle maske, danes pa bo padla vlada?! Seveda to nikakor ni možno in lahko se samo vprašamo, kdo v resnici stoji za tako zavajajočimi zapisi. Ni čudno, da je tudi protestnikov iz petka v petek manj, saj so spoznali, da za protesti v resnici v ozadju stojijo opozicijske stranke LMŠ, SD in Levica, ki očitno ne izbirajo sredstev, da bi se zopet zavihtele na oblast.

Vir: FB stran v podporo Ivanu Galetu

Po naših zanesljivih podatkih je bilo na zadnjem petkovem protestu že tako malo kolesarskih protestnikov, da ti niso več mogli skleniti niti kroga, kar pomeni, da je tista peščica državljanov, ki očitno protestira proti Janševi vladi, spoznala, da vlada dela dobro. Namreč, s prvima dvema protikorona zakonskima paketoma je poskrbela tako rekoč za vse prebivalce Slovenije, od otrok do upokojencev, od zaposlenih do socialno ogroženih, od velikih gospodarskih subjektov do samozaposlenih. Poleg tega bomo Slovenci zahvaljujoč turističnim vaučerjem lahko nekaj dni v letošnjem letu dopustovali celo zastonj, saj bo vsak polnoletni Slovenec prejel turistično bon v vrednosti 200 evrov, vsak otrok pa v vrednosti 50 evrov. Ukrep velja tudi za tiste Slovence, ki bodo v naslednjih dneh, tednih in mesecih šele pogledali na ta svet. Ali kot je strnil premier Janez Janša: denar se je tokrat razdelilo ljudem in ne v banke kot leta 2009.

Očitno pa je eden od moderatorjev FB skupine v podporo Galetu tudi Golobičev pisun in bloger Roni Kordiš, saj tam deli svoje zapise z bloga. V svojem zadnjem zapisu se je tako spravil nad predsednico stranke Desus Aleksandro Pivec, češ da obsoja samo sebe, saj je del te vlade. Facebook komentatorji pa so jo nato označili za lažnivo kolaborantko …

Barbara Majdič