V Slovenijo prihaja val deportiranih migrantov iz Nemčije!

Foto: epa

Potem ko je nemška vladajoča koalicija dosegla kompromis glede vprašanja zapiranja meja za migrante in vse prosilce za azil, ki so že registrirani v kateri od držav EU, je na avstrijsko-slovenski meji vse pripravljeno za sprejem migrantov, ki jih bo Nemčija začela vračati, piše hrvaški portal Imotske novine.

“Vse je pripravljeno za deportacijo migrantov iz Nemčije. Na avstrijski meji že stojijo novi šotori, tudi na slovenski strani, v katere bodo začasno namestili deportirane migrante iz Nemčije pred njihovo deportacijo v države članice EU, v katerih so bili registrirani,” je za Večernji list dejala slovenska prostovoljka in aktivistka Barbara Novak.

“Kolegi iz Nemčije so nam sporočili, da bo prva skupina deportiranih migrantov iz Nemčije kmalu prispela,” je povedala Barbara. Kje bodo nastanjeni, pa ne ve. “Zagotovo pa bo imela Slovenija probleme, saj je bila večina migrantov, ki so šli skozi Slovenijo, tu tudi prvič registriranih, tu so jim jemali tudi prstne odtise, za razliko od Hrvaške, skozi katero so samo potovali. Vsi ti bodo morali ostati v Sloveniji, vprašanje je samo, KJE,” je še dejala aktivistka.

JA, SLOVENIJA JE RES PRED VELIKIM PROBLEMOM! Kam bomo dali vse te migrante, ki nam jih bodo poslali na grbo! Ali kdo dela na tem, da bi se jih poslalo nazaj v njihove izvorne države?

demokracija.si