fbpx

V torek zabeležili več kot 1000 novih okužb, največ v četrtem valu!

V torek je bilo s pomočjo 5159 PCR-testov potrjenih 1093 novih okužb s koronavirusom, kar predstavlja nov vrhunec v tem zadnjem valu. Minister za zdravje Janez Poklukar je zato Slovence in Slovenke pozval k cepljenju, saj je to solidarno in družbeno odgovorno. “Čas je za razum. Čas je za cepljenje,” je poudaril. 

“Danes ni spodbuden dan, saj smo presegli mejo 1000 okuženih v četrtem valu,” je sveže epidemiološke podatke zaskrbljeno komentiral minister za zdravje Janez Poklukar. Nazadnje je bilo v Sloveniji nad tisoč okužb z novim koronavirusom v enem samem dnevu naštetih ob koncu aprila, poroča STA.

To je bilo prav v času vrhunca epidemiološkega vala v spomladanskem času. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 21,2 odstotka, kar je odstotna točka manj kot dan poprej. Podatki NIJZ pa razkrivajo, da sedemdnevno povprečje primerov, ki so bili potrjeni, znaša 645, kar je 46 več kot dan predtem.

Včeraj je bilo več kot 1000 pozitivnih na koronavirus. (Foto: Vlada RS)

Pojavnost potrjenih primerov za obdobje 14 dni na 100 tisoč primerov pa je 370. To je kar 28 primerov več kot dan poprej. V skladu z ocenami NIJZ je trenutno v Sloveniji 7857 aktivnih primerov okužb s koronavirusom, kar je 581 več kot dan poprej. Skupno je bilo včeraj 22.413 opravljenih hitrih antigenskih testov, ki so potrjeni še s testi PCR.

Domen Mezeg