V Velenje prihaja 150 migrantov, najemnina za azilni dom bo stala 15 tisoč evrov mesečno, ministrstvo in župan pa to skrivata pred občani

Vesna Gjörkös Žnidar (Foto: STA)

V Velenju je v teh dneh do občanov pricurljala informacija, da je pogodba med lastnikom objekta in Ministrstvom za notranje zadeve za vzpostavitev Izpostave azilnega doma v Velenju že v preverjanju na ministrstvu in da sta strani tik pred podpisom pogodbe. Po naših informacijah naj bi bilo v pogodbi zapisano, da lahko azilni dom sprejme tudi do 150 azilantov, najemnina za prazen objekt pa naj bi znašala devet tisoč evrov na mesec. Ko se bodo ekonomski migranti v velenjskem azilnem domu dejansko naselili, pa naj bi najemnina na račun davkoplačevalcev znašala 15 tisoč evrov na mesec. V velenjski občini so prebivalci znova ogorčeni, saj jih župan Bojan Kontič o tem ni obvestil, že prej pa so mu očitali, da jih zavaja in da se je skril za mnenjem ministrstva za javno upravo in vlade.

Naj spomnimo; v Velenju nikoli niso imeli možnosti, da bi se na referendumu izrekli o tem, kaj si mislijo o sklepih in zahtevah, ki so jih v njihovem imenu sprejeli svetniki v mestnem svetu. V Civilni iniciativi proti sklepom o vzpostavitvi Izpostave azilnega doma Velenje so zato na Ministrstvo za notranje zadeve naslovili zahtevo za informacijo javnega značaja o tem, v kakšni fazi so dejansko pogovori o nastanitvi 150 ekonomskih migrantov, ki naj bi dobili svoje novo domovanje v tamkajšnji občini. V iniciativi MZN prosijo tudi za odgovor, če ima objekt novo uporabno dovoljenje, saj se mu bo namembnost spremenila.

Da se v Velenju bojijo volje ljudstva glede migrantskega vprašanja, je jasno že dolgo časa, saj se je tamkajšnji župan Bojan Kontič ves čas zagovarjal, da vsebinsko vprašanje referenduma ne sodi v pristojnost občine. V iniciativi pa so bili do sprejetih sklepov mestnega sveta ves čas kritični in menijo, da so sklepi kontradiktorni. V javnosti so člani iniciative tako večkrat poudarili, da ne poznajo stališč vlade o sprejetih sklepih, saj župan ni javnosti o tem nikoli seznanil.

V Velenju je šlo tudi za sistematično ignoriranje volje opozicije in njeno preglasovanje. Naš medij je že poročal, da so opozicijski svetniki SDS in SLS civilno iniciativo s pobudo za vložitev zahteve za razpis naknadnega referenduma na sprejete sklepe o vzpostavitvi azilnega doma na območju Velenja, ki jih je mestni svet sprejel na seji 29. novembra lani, na mestno občino Velenje vložili pravočasno.

Na MNZ-ju so ves čas vztrajali pri trditvi, da ni bilo pravne podlage za izvedbo predlaganega referenduma, ker naj ne bi šlo za splošni akt občine, kot je to določeno v zakonu o lokalni samoupravi. Azilni domovi po besedah ministrice Vesne Györkös Žnidar sodijo v pristojnost države in zato odločanje o njihovi vzpostavitvi bojda ni v občinski pristojnosti. Ministrstvo pa se na voljo krajanov Stare vasi, ki nasprotujejo azilnemu domu v nekdanjem samskem domu in ki bodo naselitev 150 ekonomskih migrantov najbolj občutili, požvižga.

V iniciativi so že pred časom predstavili svoje predloge za rešitev vprašanja o velenjski izpostavi azilnega doma. Rešitev naj bi bila s strani Vlade sprejeta strategija za integracijo prosilcev za mednarodno zaščito in migrante. Predstavniki velenjske iniciative so ob tem prepričani, da bi morala vlada predstaviti tudi družbene kriterije, po katerih bi se morali ravnati migranti, domišljene akcijske načrte, finančno konstrukcijo in programe za integracijo. Vlada pa bi morala dati ob tej problematiki tudi zavezo, da nihče od državljank in državljanov RS ne bi imel nižjega življenjskega standarda, kot bi bil s strani EU ali Slovenije zagotovljen migrantom.

L. S.

 • luckyss

  Mešate pojme…
  V azilni dom ne morete sprejemati ekonomskih migrantov…preimenujte ga v “dom za zabušante, koristnike socialnih prejemkov in priložnostni kriminal”..

  • Slovenka

   Dodaj še islamske fanatike, kriminalce, posiljevalce, pedofile, morilce in še bi se kaj našlo.

 • TOMLC

  Tam kjer so komi župani, tam socialistična vlada pritiska z migranti.
  V tem migrantskem kaosu bi morala biti na oblasti desnica.
  A zakaj?
  Ker socialisti serjejo od straha.

  • luckyss

   In kam bi desnica dala “obvezne kvote” ali pa se morda motim in ste bili proti tem kvotam ?!

   • Igor Kavalar

    Jaz bom vedno proti ilegalnim vstopom v državo in prerazporeditvijo ilegalnih migrantov po EU v obliki kvot, pa gre lahko za arabce, afričane, američane, kitajce…!

    J.J. M.C. B.P….. so zaradi mene vsi lahko za kvote, če je takšno njihovo prepričanje.

    Zahtevajmo ljudski referendum in naj povedo državljani kaj si mislijo!

    In kar bodo ljudje povedal, tako pač bo. Zakaj bi najpomembnejša vprašanja za družbo prepuščal peščici posameznikov, o nepomembnih bi pa soodločal?

    • RATATA

     Verjetno si uporabil drugi odstavek 3.člena ustave. (tisti del do neposredno).

     V Sloveniji ima oblast ljudstvo.
     Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno
     in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.

     • Novakec1

      To je ustava z Marsa, pri nas ne velja. Prečiti drobni tisk čisto na koncu.

   • Peter

    In mi se pač s tem ne strinjamo.
    Saj vem, da ne moreš razumeti, so ti pač osrednji mediji vbili v glavo, da tam na desni nihče ne razmišlja s svojo glavo, no…
    Če vprašaš mene, bi razpisal refrendum, na katerem bi večina zagotovo glasovala proti sprejemanju ilegalnih ekonomskih migrantov in se potem pred Evropo skliceval na to mnenje.

   • Peter

    Sicer pa, jasno, ne podaš celotne vsebine 2. točke, ki tako kot prva, govori o BEGUNCIH.

    Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema.

    In dandanes je še celo novinarjem osrednjih medijev več ali manj jasno, da ne govorimo o beguncih, ampak o ilegalnih ekonomskih migrantih.

 • PIA PlA

  Čudila sem se, da je tale Vesnica dobila ministrsko mesto, ker sem pozabila, da je njena mama bila okrožna državna tožilka v Mariboru in vodila sodni proces Petek, ki sta ga Zdenka Cerar in Elizabeta Györkös pustili odprtega in nedokončanega. Oba otroka omenjenih služabnic totalitarnega murgelskega sistema sta dobila podedovano “zaslužno” nagrado, ker ponižno služita sistemu.

  Včasih se sprašujem, če nam niso države ukradli predvsem pravniki in sodna oblast.

  • samsara

   Udbokomunistični pravniki, kar je še dosti huje, slabše in zavrženo, kot samo udbokomunisti.
   Slednji so bili bolj ali manj morilci nedolžnih in zavednih Slovencev, tisti s pravniško diplomo pa v mirnodobnem času še vse ostalo v prej omenjenem smislu, poleg posrednih zaslug za smrti nedolžnih.

  • Franc Šink

   Čudno da se ta “otroka” Nista med seboj poročila.

   • PIA PlA

    Katera bi pa hotela Zdenkinega maminga sinčka? Niti Vesna Györkösijska ne.

 • Olga

  Pa organizirajmo vseslovenski referendum o odpoklicu vlade, ki dela PROTI volji in interesom Slovencev???? Kaj imamo z NEZAKONITIMI EKONOMSKIMI MIGRANTI??? To niso BEGUNCI!!! Slovenija nima dela niti za svoje državljane, pa uvaža tuje, v breme slovenskih davkoplacevalcev!!

  • Novakec1

   Bodo spet zmagal levaki, desnaki so navadne ritke.

   • Olga

    Dvomim! Komunisti se bojijo referenduma kot hudič križa! Vedo, da so jim ure štete!

 • garfi

  še vedno rdeče titovo velenje
  jugordečuhi so do sedaj uvažali balkance v ogromnem številu
  sedaj jih je že 25%
  ustanavljajo stranke in dobili bodo status manjšin
  islamizacija je samo nadgradnja njihovega etnocida in genocida nad Slovenci

 • RATATA

  Velejčani se naj čimprej odločjo, kdo bo nadomestil izkopan lignit!
  Ali komunajzarji zdaj
  ali preostanek normalnih čez nekaj časa.

  • Peter

   Hm, si kaj boljši od Godnića?

   • RATATA

    Ne šemim se v titeja. Vsaj v tem sem boljši.
    Kaj sem pa narobe povedal?
    Jame bo nekdo zapolnil. Vprašanje je s kom ali s čim.
    Če ne, se bo posedalo.
    Vem iz prve.
    Če se ne bo nekaj zelo odločno resnega zgodilo čimprej, si enostavno v jami lahko predstavljam sebe.

    • Peter

     Mene kar zmrazi, ko slišim govoriti o jamah. Kogarkoli.

     • RATATA

      =
      Tako je blo
      in spet bo tako.
      Pa ne zarad mene ali nas.

     • Novakec1

      Gola resnica, ko bo počl bodo trupla kar počez na njivah, gozdovih…. ležala

 • garfi

  Janez Janša o begunsko – migrantski krizi
  https://www.youtube.com/watch?v=1RgAE2cKbig

 • Peter

  Begunec lahko zaprosi za azil ob prihodu v prvo varno državo.
  Koliko od teh, ki so pri nas, izpolnjuje ta kriterij za azil?

  • Olga

   To sploh niso begunci, to so NEZAKONITI MIGRANTI!

  • mona lisa

   Noben.

 • Artur

  Le vkup le vkup “uboga” gmajna , za staro pravdi zdaj bo drajna …….

 • Hun

  levaki ze od nekdaj nimajo moralnih zadrzkov glede ” filanja lastnih zepov”

 • Franjo Trojner

  Potrebno je striktno upoštevati našo USTAVO in zakonodajo, ki iz nje izhaja, pa tudi jasno izraženo voljo, želje in zahteve slovenskih državljanov, če že radi govorimo, da je država za in v službi svojega ljudstva. In če bi kaj od tega v resnici držalo, mi danes problemov, ki jih imamo tudi glede migrantske politike ne bi imeli. Tako pa smo vsak dan bolj suočeni z nepravno državo, kar v korist slovenskega roda zagotovo ni.

 • garfi

  info
  Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 si bo tudi v letu 2017 na rednih mesečnih shodih prizadeval za povrnitev zaupanja državljank in državljanov v sodstvo ter pravno, socialno in demokratično državo.

  Suzana Lep Šimenko je decembra v svojem nagovoru izpostavila, da je Vrhovno sodišče v sodbi zapisalo, da je razmerje med otroci in njihovimi starimi starši varovano z Ustavo in Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kar “pomeni, da je treba varovati pravico otrok do starih staršev, pa tudi pravico starih staršev do otrok.” Kljub jasni sodbi pa tako ministrica kot predsednik vlade Miro Cerar nista sprejela niti enega ukrepa, ki bi šel v smeri odprave kršitve človekove pravice do družinskega življenja starih staršev in vnukov. V kratkem bo koalicija ponovno sprejemala družinski zakonik in novo definicijo družine.

  Vabljeni, da se prizadevanjem Odbora 2014 pridružite v četrtek, 12. januarja 2017, ob 17. uri pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Nagovorili vas bodo France Cukjati, dr. Anže Logar in Aleš Primc.

  • Antonius

   garfi, danes žal brez mene!
   Ubogati moram zdravnico, da si ne bom pridelal bronhialno astmo.

   • garfi

    pozdravi se in se še vidimo
    ostali se moramo toplo obleči trenutno -1

    • busnisman

     žled se že dela….. kaj še bo….

    • renee

     Poročilo s terena se pričakuje za nas , ki smo daleč bogu za hrbtom!

     • garfi

      lep romantičen shod v snegu je bil in dobri govorniki
      npr levaki in klovn bolimedžoko je zrihtal po letu 2008
      prvo povišanje pokojnin za 3 evre Janševe vlade pa za 6% vsako leto
      Logar je povedal duhovito poročilo o banksterjih in rdeči sodnici, ki jih ščiti
      šokantna novica pa komunajzarski desant na ustavno sodišče s pomočjo
      Pahorja
      več bo verjetno objavljeno objavljeno na spletni strani odbora
      http://odbor2014.si/novice/1238-shod-za-svobodo-in-pravicnost-pred-vs–10-11-2016/

     • renee

      Garfi, hvala Ti !

   • indijanka

    Se še vedno slabo počutiš?

 • mona lisa

  Kriminal za katerega bi vlada morala odgovarjat. Politiki so izvoljeni in plačani od državljanov in zato bi naj delali v dobro njih, pa očitno delajo proti svojemu ljudstvu. Narod vstani se. Ali ne razumejo da nočemo migrantov v Sloveniji. Koliko teh mladcev polnih moči so nebogljeni begunci? In koliko jih ima dokumente? Večina ne ker so jih uničili in večina ne prihaja iz vojnih območij. Nismo pripravljeni dajat denarja za te migrante saj imamo v tej državi več kot dovolj revežev in ljudi na robu preživetja pa jim država ne pomaga.

  • dež

   Gre za tipično oškodovanje državnega proračuna. Vlada nima prav nikakršne pravne podlage za naseljevanje ekonomskih migrantov v državna stanovanja. Če so Velenjčani pametni, naj vložijo odškodninsko tožbo proti vladi, PV in notranji ministrici.

 • Johan

  Jaz bi v Velenkovec poslal 1500 ortodoksnih musličev, da premešajo balkansko kri, potem pa na delo v najgloblji jašek !

 • Franc Šink

  No pa jih imamo, hoteli ali ne.

 • mona lisa

  VELENJE UPRI SE.

 • Antonius

  Neodgovorni volivci so vsem nam za vrat obesili neodgovorno in popolnoma nesposobno vlado.
  Velenjčanom pa, ‘kontičev tito vas dobro že 35 let v zdrav mozeg =.. !

  • Nata

   ++++++++++
   No, če bi bil druge barve, bi že kocke prepevale !

 • sončnica

  ..evo..na prvi seji DZ bodo poslanci sds popizdili…dobesedno….bodo povedali najbolj grobo resnico,ki gre vladi in,če bo treba,bodo kakšnega iz koalicije,pa tudi opozicije,če bo nuja, treščili na gobec…saj je drugje po svetu tudi tako…izbranci ljudstva branijo interese svojih volivcev tudi s pestmi,če je treba….kle se pa najprej sto ur drkarijo,da je pribitek k plači čimvečji,pol gredo pa skupaj na pijačo….

 • Razocarana

  Rada bi tudi videla zakon ki zahteva da more ekonomske migrante preživljati država v kateri se nahajajo.

  Če tega zakona v Sloveniji in EU ni, je nastanitev ekonomskim migrantov na račun davkoplačevalcev nezakonita. Migrante naj se odstrani iz države in napoti proti uradnim kanalom izven Slovenije, kjer si lahko uredijo legalno migriranje v Slovenijo, ter se ovadi vse vpletene uradnike v tej zadeva za zlorabo položaja.

  • busnisman

   Stroške zanje mora povrniti matična država, kateri pripadajo…….. grrrrrrr

 • Novakec1

  Kompletno vlado in vse akterje pri tem obtožit za nelegalno tihotapljenje migrantov, NPU takoj v akcijo, nimajo zakonske osnove. Ajnfoh kot pasulj.

 • Olga

  Cerarjeva prijateljica iz mladosti, ki jo je postavil za ministrico, s svojim razseljevanjem nezakonitih migracij po Sloveniji, vse Slovence ogroža! Naj se že vsi spokajo, s Cmero vred!

  • busnisman

   in odvetnica teh, ki so z razbijanjem in uničevanjem državne imovine rušili Janševo vlado.
   Bravo naši !

 • Unikatna

  Nemčija bo začela vračati osebe Grčiji s 1. marcem. Koliko jih dobimo mi? To bo še borba!

 • Rožle

  Ministrica-Vesna Györkös Žnidar–Megla, ministrica-Anja Kopač–Mrak, diplomirana Šivlja–Alenka Bratušek–Tema…..
  iz vseh telih levih cvetk izžareva nič drugega kot sama žlehtnoba….!

 • garfi

  višek levičarskih laži BEGUNEC=MIGRANT

  • samsara

   Ja teh ‘beguncev’ še v svojem besednjaku nikakor ne otresejo, se tudi nočejo. Tako ljudem vbijajo v njihove glave laž o nekakšnih beguncih.
   Lažnivi, prevarantski, izdajalski levičarji.

   • garfi

    medijska trobila farbajo nerazmišljujoče

 • samsara

  Tov. cincavi Mirko je nekaj čivkal, da nikoli ne bo država nameščača migrantov nekam, proti volji lokalnega prebivalstva.
  Prazno besedničenje nekega vase zagledanega, kaviarkomunističnega privilegiranega razvajenca. Kot običajno.

 • južnificirana_si

  v murglah pa ne bodo odprli nobenega doma za azilante?

  • janez zorman

   Murgle so naselje partijskih azilantov !

 • Peter

  To je najemnina za dom.
  Kaj pa hrana, pa tvji, pa sedežne, pa …
  Matr mamo dnara, no.

 • janez zorman

  O kako lepi žnabli in ustnice !

  • Rožle

   Ne vem, če bi bil žakelj čez glavo zadost …. :)

 • Slovenija moja dežela

  Čuš pohiti z referendumom,voda nam teče v grlo. Ostale stranke so itak izdajalci in prodane duše. Bljak

  • Slovenija moja dežela

   Še to,verjetno ne bo nihče od teh lamuhov na mrzlem,tako kot ubogi v Osilnici,kajti mi moramo najprej pomagat arabcem,šele nato Slovencem če kaj ostane. Ma ne, zamaške bomo zbiral, da bo vlada imela za ilegalce. Banda pokvarjena. Ne grem na volitve nikoli več,ker so vsi isti bedaki in prodane duše,samo za svojo rit skrbijo

   • Olga

    Saj to ravno hočejo! Namesto vas bodo volili nezakoniti migranti!

    • Slovenija moja dežela

     Ja koga boš pa volil? Že zdavnaj bi lahko naredili konec temu desni politiki, pa nimajo volje ne jajc,ker imajo verjetno koristi od tega. Sprašujem se tudi, koliko se mora človeku skisati v glavi da voli ZL ali SMC. Vsi bi morali bojkotirati volitve, poslance na cesto zmetat,lustracijo naredit, nekaj ostrih zakonov sprejet,lopove takoj v arest poslat in lastnino zaplent,potem pa bi se začelo premikat na bolje

 • Fireblade

  TITOGRAD naj jih kar dobi, tam so sami SD fanatiki.

 • razerznak

  volitve za župana so vsake 2 leti ? correct?

 • totex39

  To kar se sedaj dogaja v Sloveniji je pa krimanalno, kajti vlada je začela nameščati migrante po skrivnih poteh, da ljudje ne vemo za njihovo umazano igro. Vse skupaj pa izvemo ko so že tam nastanjeni. Res bo potreben referendum in onemogočiti vladi, da deluje še naprej v škodu slovenskega ljudstva.

 • lambizer

  Ko se je Janša preselil v okolico Velenja bi človek pričakoval, da se tam ne morejo dogajati take stvari :(

  • Slovenka

   Upam, da bo organiziral obrambo, naj dokaže, da kovačeva kobila ni nujno bosa.

 • samotoje

  Polpismeni novinarji na radiu in TV še vedno blebečejo o beguncih (100x preverjenih ha ha), begunski krizi, ranljivih mladoletnikih, medtem pa vsi ti mečejo proč dokumente, lažejo na debelo in se delajo norca iz bedastih Evropejcev, ki nasedajo njihovim trikom. Še bolj sprevrženo je primerjanje slovenskih beguncev ob koncu vojne s temi pokvarjenci. Slovenci so po nekaj let čakali v begunskih taboriščih, da se jih je usmilila kakšna država, ki so ji bili hvaležni za pomoč. Posredovanje Sveta Evrope ob zakonu o tujcih pa je nezaslišano vmešavanje v notranji pravni red samostojne države. In ni nikogar, ki bi to jasno povedal. Kdaj bodo volitve????

 • Poštenje velja

  Kmalu bo rdeče Veleje postalo krvavo rdeče.
  Enyoj

 • komar marko

  ne vem zakaj se razburjate. saj se selijo v TITOVO VELENJE. ja ali ni naš titek oznanjal po svetu neuvrščenost in glej ga vraga, povsod so ustvarili socializem ali z drugo besedo, KORUPCIJO, kRAJO in posledično bankrot države s propadom vrednot. Marsikje , pa mnogo žrtev!.

  • luckyss

   Veleje bo imelo “No Go cono” še preden bo v Ljubljani zgrajena đamija in bodo pokupljena naselja v njeni okolici..

   • Rožle

    Še nimaš sončnih špeglov …?

    • luckyss

     Imam zate ene boleče plavo črne barve, če se ti da priti na najbolj znano pumpo v Celju ..

     • Rožle

      Kwa….a zdej bi me pa še šetu ?!!

     • RATATA

      Navajen je “šetat kožico” svojega ćefurskobuzerantskega oneta, ob tem pa grabi za jajca svojega smrdjivega psa, ki ga edini uboga.
      Aja, zraven pa še vpije: kordeš majstore. RatatatatatatA!

   • Peter

    Ja, že od nekdaj so napredni v teh krajih, no.

   • RATATA

    Ni lepo, da uživaš v tem, da pomagaš sesuvat Slovenijo.
    V nepovratnem in zanesljivem trpljenju, ki ga boš živel, se boš spomnil kaj si počel in kako si pri tem užival.
    Nekateri ti bodo sicer skušali pomagati, pa se ne bo dalo storiti nič.

 • Slovenka

  Levakarsko oblast so si izbrali in zasrali.

  Kakršna setev, takšna žetev.

  Po toči zvoniti je prepozno.

  Kakor si boš postlal, tako boš spal.

  Velenjčani so na volitvah sledili (rdeči) zvezdi in se znašli v multi-kulti hlevu.
  Naslednjič bodo morali Velenjčani malo premisliti, preden bodo šli na volitve.

  • luckyss

   Po retoriki sodeč ti je mož pobegnil..

   • Slovenka

    Dejstvo ostaja, da Velenjčani sedaj čutijo posledice svoje zaslepljenosti in politične nerazgledanosti. Počasi bodo končno dojeli, da volitve niso praznik, ampak priložnost za odgovorno, državotvorno ravnanje.

    Pač ne uporabljam lažnive, sluzaste levakarske dikcije , ker poimenujem stvari s pravim imenom. Velenjčani se zdaj soočajo s posledicami svojih slabih političnih odločitev in vse insinuacije tega sveta tega dejstva ne spremenijo. Nihče ne more brez škode grešiti proti pameti in vesti.

    • luckyss

     Redko se motim…ga pogrešaš kljub temu, da je bil idealist, torej po tvoje “levak” ? ;)

     • Slovenka

      Ko zmanjka argumentov, gremo na osebno raven?

     • luckyss

      Tu ni osebne ravni, ker se ne poznamo med sabo…
      Mi je pa zanimivo po retoriki ugibati usodo pisca..
      Torej bo že več kot leto kar ti je pobegnil ?!

     • Slovenka

      Ni ti pomoči. Ne ločiš med politiko in zasebnostjo, zato po mnogih neuspešnih poskusih, da ti dopovem, da na novi24tv razpravljamo o politiki in ne o zasebnosti, ker nas pač skrbi za Slovenijo, končujem. Tudi ne bom ugibala, kakšne ugodnosti ste ti in tvoji poželi, ko smo še bili v socializmu in kakšne ugodnosti imate zdaj, ali ste sploh Slovenci ali ste morda muslići, ker si očitno tako zagret za prihajajoči muslimanski val v Velenje.

      Odgovorov od mene ne boš več dobival. Lepo se imej.

     • RATATA

      Tudi jaz se ne morem načuditi pohabljenosti teh levakoglujev.
      Lp
      Slovenka

     • RATATA

      Pusti prasca!

     • Slovenka

      Ni ti pomoči. Lepo se imej in s tem je najin pogovor zaključen.

     • RATATA

      Za levičarja je dresiran pes puška.
      Hudo nevaren se počutiš.
      Najbolj te draži, da si je napadena nadela ime Slovenka.
      Odličen si v obračanju besed. Zase.
      Vse veš. Misliš.
      Ne dojameš pa, da si breme. Nebodigatreba.
      Škodljivec ali pa vsaj nekoristen plevel.
      Upam, da nisi ploden, da bi nadaljeval zavoženo tradicijo tvoje razpadle družine v kateri si se narodil.
      V bistvu si v kopijo nekakšnega osebka oblikovan strjen močefit.

     • Slovenka

      Hvala.

     • RATATA

      Ej, pusluš:
      Nimaš se za kaj zahvaljevat.
      Za koga se bom pa potegnu, če ne za svojo Slovenko!

     • nevtrino

      Res ste zanimivi, “po retoriki”, ampak za debilizirano sceno …

   • nevtrino

    Po vašem odgovoru se lahko presodi, da imate težave z ženskami …

 • Slovenka

  Velenjčani seveda ne bodo sledili gorenjskemu zgledu, ko so ljudje organizirali množični shod in oblasti svoje povedali. Preveč imajo radi levico.

  • samotoje

   Velenje je bilo model za “bratstvo i jedinstvo” in je tako tudi ostalo.

 • dr Janez Sveti

  Torej bo nekdo dobro zaslužil, plačal davke, plačal vzdrževanje..Nič slabega.
  DR Janez Sveti ekonom

 • Sloven”c

  če jih je tam večina levičarjev pa naj skupaj še uživajo tam z afgani pa pakiji…….

 • sunday

  moje mnenje je, da še večji gnoji od teh podganjih iztrebkov so tisti, ki so jih povabili ! zakaj so jih povabili ? zato ker evropejci dokaj dobro živimo, v miru, svobodi, varnosti in s tem se tudi počutimo samostojne, vredne, da bi se to spremenilo so izdajalske oblasti povabile primitivne muslimane (drugih tako ni), da nas “umirijo” saj s tem dobijo poslušne državljane, ki jih je strah, ker posledično izgubijo svobodo, varnost, mir in samozavest in s takimi je dokaj preprosto manipulirati – se pravi so ti iztrebki alaha biriči nas evropejcev, saj nas bodo klali in terorizirali, da se več v svojih domovih ne bomo počutili varne in tako bomo upognili glavo, samo da jo obdržimo na ramenih, torej se s tem izkorišča razvajenost evropejcev, no vsaj računajo na njo. se pa ne zavedajo kaj islam je islam bo uničil tudi njih, ki so jih vabili in ni ga moč ustaviti z zakonskimi ukrepi ampak samo in edino z likvidacijo, kar pa pomeni vojno. torej imamo dve možnosti ali upognemo glavo in hrbet in živimo v nenehnem strahu ali se upremo in to vladam, ki nam vladajo in so nas izdale s tem imamo vsaj možnost pridobiti nazaj tisto kar so nam že odvzeli – dostojanstvo in varnost, kot vrednoto svobodnega človeka!!!

 • nevtrino

  Velenje, eh, niti ni tako čudno ….
  A bo že enkrat zavrelo med Slovenci, ki lahko drugače samo gledamo, kako
  nam na glavo stresajo vse te cigojnerske vpadnike, kako je vsak klovn
  in zagorel vpadnik več vreden kot pošten in delaven državljan ?

 • Za Slovenijo

  Kontič je sral že v parlamentu. Ta nesposobnež pa sedaj serje še po občini!

 • Adolf Hitler

  oni jih naj kr naselijo ampak Slovendski folk jih bo pa lepo odseliu pa bo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!