fbpx

Vaša zadnja priložnost, da se vključite v policijske vrste

Foto: STA

Izteka se razpis za kandidate za pomožne policiste. Na policiji želijo popolniti rezervni sestav z okoli 600 novimi pomožnimi policisti. Vsi sedanji pomožni policisti, teh je 265, so trenutno že aktivirani.

Na Generalni policijski upravi so se za nov javni razpis odločili zaradi večje potrebe po kadrih, s katerimi želijo zapolniti vrzeli v notranjosti države, ki so ponekod nastale zaradi večjega usmerjanja policistov na mejo zaradi povečanih migracijskih tokov, so pojasnili ob objavi razpisa. Želijo si skleniti pogodbe z dodatnimi 600 pomožnimi policisti.

Za najmanj pet let
Po tem usposabljanju pa bo komisija izbrala kandidate za opravljanje nalog pomožne policije. Z njimi bodo sklenili pogodbo o prostovoljni službi v pomožni policiji, in sicer predvidoma za obdobje najmanj petih let, vendar ne dlje kot do konca koledarskega leta, v katerem bo izbrani kandidat dopolnil starost 60 let, je navedeno v pogojih razpisa.

Prednost pri izboru kandidatov bodo imele osebe, ki bodo pri preverjanju psihofizičnih sposobnosti dosegle boljše rezultate, ter tiste, ki so služile vojaški rok v policiji ali so bile v rezervni sestavi policije in bodo izpolnjevale vse ostale pogoje za opravljanje nalog v pomožni policiji.

B. O., STA