Več tisoč migrantov pa še kar v Slovenijo in še prihajajo

Foto: STA

V Slovenijo je tekom dneva prispelo novih 2050 migrantov, ki so se z dvema vlakoma pripeljali v Dobovo. Po napovedih hrvaških varnostnih organov bo pozno zvečer iz Slavonskega Broda v Dobovo pripeljal še en vlak s tisoč migranti.

Na vlaku, ki je zjutraj prispel na mejni prehod Dobova, je bilo po navedbah Policijske uprave Novo mesto 1100 tujcev. Na drugem vlaku, ki je v Dobovo pripeljal popoldne, pa je bilo 950 tujcev. Policisti so jih po opravljenih policijskih postopkih ter zdravstveni in humanitarni oskrbi pospremili proti Jesenicam in Karavankam, kjer so vstopili v Avstrijo.

V Dobovi ostalo 970 prebežnikov
V sprejemnem centru v Dobovi je bilo danes ob 18. uri po podatkih Generalne policijske uprave še 970 ljudi. Trije migranti so bili v namestitvenem centru v Šentilju, 107 pa jih ostaja v Centru za tujce v Postojni. Ostali sprejemni in nastanitveni centri po Sloveniji so bili prazni.

V Slovenijo je od sredine oktobra do danes do 18. ure vstopilo že skoraj 285.000 migrantov, državo pa jih je od sredine oktobra zapustilo okoli 273.000.

N. K., STA

 • karlina

  In kje je razlika, kje so ostali tujci, kaj nam spet prikrivajo.

 • Vrhovnisodnik

  12.000 swe jih pa svobodno sprehaja po Sloveniji al kaj ?

 • von Rhein

  Večina teh se je zgubila po “šumah i poljanah”,sedaj jih pa Hrvatje lovijo.Ko ugotovijo,da so neuporabni jih transportirajo v Slovenijo.

 • Jelen

  Še sreča, da jim ni v interesu da ostanejo v Sloveniji. Hvala, g. Merkel.