Veleizdaja na kubik! Prejšnja in nova koalicija priznavata sredinsko črto v Piranskem zalivu, za vsakega migranta na Debelem rtiču pa nameravata nameniti deset tisoč evrov iz slovenskega proračuna!

(Foto: iStock)

Se še spomnite sedaj že legendarne razsodbe arbitražnega sodišča o slovensko-hrvaški meji? Dočakali smo jo 29. junija lani, v primeru Piranskega zaliva je določila, da dve tretjini zaliva pripadata Sloveniji.

Seveda je bilo jasno, da je arbitražna razsodba le mrtva črka na papirju, saj Hrvaška ne sprejema te razsodbe. V primeru Piranskega zaliva to še naprej pomeni status quo, torej da slovenski organi lahko nadzirajo morje v Piranskem zalivu le do sredinske črte in niti milimetra dlje! Enako velja tudi za ribiška plovila iz Slovenije, ki jim arbitražna razsodba ne pomaga prav nič, kajti sporno območje med sredinsko črto ter črto, ki jo je določila arbitraža, je pač pod nadzorom Republike Hrvaške. Kar pomeni, da je poskus vstopa na to območje smatrano za najmanj prekršek, če ne celo kaznivo dejanje.

Slovenska vlada bi plačevala kazni Hrvaški
Nedavno smo tako poročali o pošti, ki jo je s sodišča v Pulju prejel piranski ribič Silvano Radin. Gre za vabilo na zaslišanje na enoti sodišča v Umagu, gre pa za kršenje (kajpak) hrvaškega zakona o varovanju in nadzoru državne meje. Po poročanju nekaterih medijev je šest slovenskih ribičev po implementaciji odločbe arbitražnega sodišča od hrvaških organov skupaj prejelo kar 70 plačilnih nalogov, zato je mogoče pričakovati, da bodo kmalu tudi drugi ribiči dobili vabila na zaslišanja pred sodnikom za prekrške. Kot je napovedal Radin, se zaslišanja v Umagu ne bo udeležil.

 

Toda pozor – glavno presenečenje šele sledi. Kot poročajo MSM mediji, se je z zakonom o ribištvu država zavezala, da bo zagotovila vso pravno pomoč slovenskim ribičem in bo krila tudi stroške teh postopkov. Kaj to pomeni? Cerarjeva vlada v odhodu je namreč še pred kratkim na dopisni seji potrdila razporeditev 255 tisoč evrov za izplačilo nadomestila ribičem zaradi oviranega gospodarskega ribolova na morju, ki je pod suverenostjo Republike Slovenije. Kakorkoli si to že razlagamo. Po nekaterih podatkih naj bi Cerarjeva vlada s tem ribičem omogočila finančno pokritje stroškov kazni, ki jih slovenskim ribičem pošiljajo hrvaški organi pregona. Če drži podatek, da je samo Silvano Radin prejel plačilne naloge v skupni višini 28 tisoč evrov (!), potem je jasno, da je denar, ki ga je odhajajoča vlada (s podporo strank bodoče koalicije) namenila ribičem, le kaplja v morje.
A to še ni najhuje. Če je ta denar res namenjen temu, da bodo ribiči plačevali kazni in s tem polnili hrvaški proračun, potem to pomeni, da prejšnja in nova vladna koalicija (ki vsebuje vse tri stranke iz prejšnje koalicije) priznavata sredinsko črto in s tem hrvaško jurisdikcijo nad polovico Piranskega zaliva. Povedano drugače: arbitraža je le stran vržen denar, saj njene razsodbe implicitno ne priznava niti slovenska stran. Namreč, postavlja se vprašanje, zakaj namenjati denar za plačilo kazni ob prekoračitvi sredinske črte, če po arbitražni razsodbi dve tretjini Piranskega zaliva pripadata Sloveniji?

Za ribiče in policijo le drobiž, za migrante pa milijone!
Seveda pa se s tem postavlja še eno vprašanje: zakaj stara in nova koalicija namenjata ribičem tako malo denarja, medtem ko vlada iz proračuna namenja več kot tri milijone evrov (!!!) samo za prehrano migrantov, ki jih misli naseliti v turističnem naselju na Debelem rtiču? Glede na to, da namerava tja naseliti 320 migrantov, izračun pokaže, da bo strošek na enega migranta samo pri prehrani znašal od devet do deset tisoč evrov, ki jih bomo seveda plačevali davkoplačevalci. In to znaša več kot celoten letni (!) neto dohodek marsikaterega Slovenca.

Ob tem naj spomnimo, da so že aprila letos vladne službe objavile razpis za oskrbo migrantov s prehrano, in sicer na treh lokacijah v skupni vrednosti prek sedem milijonov evrov. Seveda bo ta denar spet šel iz davkoplačevalske vreče, kar pomeni, da bomo denar plačevali vsi slovenski davkoplačevalci. S tem zneskom bodo tako lahko na treh lokacijah nahranili (z ekološko pridelano hrano) prek 700 migrantov.

Zamisliti pa se bodo morali tudi slovenski policisti, ali se jim je splačalo za politične potrebe oglobiti kubanske plesalce, medtem ko zaradi še nerealizirane naselitve migrantov že dve leti (!) ne morejo uporabljati svojega turističnega kompleksa. In ne samo to: policija za varovanje slovenskih ribičev v Piranskem zalivu in nasploh za varovanje schengenske meje na voljo nima niti dovolj kadrov niti primerne opreme. In to je še ena od dimenzij veleizdajalskega ravnanja tranzicijske levice, kamor sodita tako prejšnja kot bodoča vladna koalicija. Bomo še naprej mirno dopuščali tovrstno veleizdajalsko ravnanje?

demokracija.si

 • Olga2345

  Zločinca iz Murgl za rešetke! Ta je za vsemi političnimi procesi, udbaškim zločini, pranjem terorističnega denarja, veleizdajo Slovenije in islamizacijo!

  • slaipowi

   Najprej pa tele tiče. Njihova kriminalna dejanja so dokazljiva tukaj in zdaj.
   https://siol.net/novice/slovenija/se-en-poslanec-v-kazenskem-postopku-475738

   • Republic Commando

    Res kriminal epskih razsežnosti, užalil je eno slabo pofukano baburo. Podn res. Jaz bi ga kar pred zid postavil.

   • centurion

    Leftardirano levo smrdljivo, ki ji je tut pes od smrada
    po gnilih ribah pobegnil.
    slaipowi, tu maš šanse….

  • VERRZIFIKATOR

   MOJ ŠAMPANJEC

   Čakaš me v omari in se staraš,
   vedno bolj med steklenice stisnjen,
   vse tesneje v zadnji kot potisnjen,
   iz omare kakor da ne maraš.

   Shranil sem te, ko sem si obljubil,
   da odprem te točno tisto uro,
   ko izvem, da svojo bedno turo
   sklenil on je in se v nič izgubil.

   Bil je nič, zdaj v nič se je povrnil,
   vmes pa kot pritlehen sivkast zmazek
   kazal je svoj zlodejev obrazek,
   se nazadnje le je v prazno zvrnil.

   Nikdar nisem sicer bil ljubitelj
   tvojega šampanjskega okusa,
   a premagam neokus iz gnusa,
   ko odide naroda mučitelj.

   Zdi se, da v omari izhlapevaš,
   vendar čakaš, da te stisk doseže,
   ko pravičnost končno vmes poseže,
   čakaš ta trenutek, dozorevaš.

 • totex39

  Človek res nima več besed, kakšna banda nam vlada.Ko bodo hoteli zvišati ali uveste nove davke ne smemo potrpežljivo prenašati njihovo svinjarijo, ampak bo potrebno nastopiti proti njihovim dajatvam.

 • Morala

  Le počakajte kaj bo, ko bodo dvignili davke!!

 • Osti jarej

  …tistemu,ki izjavi,da je socialka previsoka,bi morali razčefukati gobec….

  • dr Janez Sveti

   Ma ni previsoka ampak so cene za počitnice skočile, kakor tudi za smučanje v Italiji. Zadnje čase so tudi dobre restavracije povišale cene. Sploh v Portorožu, kjer še parkirat ne moreš zastonj. Hitro gre denar iz žepa, ti povem.
   Dr Janez Sveti Žabjek

  • traktor

   Treba je dat socialko na 700 €. Minimalca pa na 385 ne? A, da ne? Ja od koga boš pa pol vzel? Ne bi rekel da dnar raste na drevesu. Dej ljudem delo in pošteno plačilo, ne pa da se šlepajo na socialni in fušajo. Pa pošteno plačaj storitve ne pa da se cenkaš za vsak kurac in siromašiš obrtnike in njihove delavce.

   • Den456

    Škoda razlagat On ima svoj ideal v Venezueli. Taki pač so polmesečevi volilci.

  • Republic Commando

   Delat pejt, lenuh zahojeni.

 • tiovv

  Očitno sestavljajo tudi to novo vlado sami lastniki vil na hrvaškem – drugače si takih odločitev ne morem razložit.
  V Hrvatijo naj gredo in ne, da se drenjajo v vlado, da siromašijo Slovenijo.
  Zato bo Cerar zunanji minister, da bo nadaljeval, kjer ga je v svoji vladi pobiksal.
  Je to sploh mogoče, da so takšni ljudje med nami, ki sovražijo Slovenijo. ???

 • Bandit123

  Janez bi lahko, ko je prodajal orožje Hrvatom odkupil ves piranski zaliv, pa je raje denar pospravil v svoj žep. Takrat so bili najmehkejši in bi lahko dobil od njih kar bi hotel, a je izsili samo čim višjo ceno. Danes pa pošilja tja nebogljene ribiče v ogenj in izziva Hrvate, namesto da bi se izpostavil sam.

  • tiovv

   Ti pa veš, kaj Janez dela. Niče pasje.
   Za denar pa kar atija vprašaj !

  • garfi

   Bandit 1234….

  • Republic Commando

   Vsi, še komunisti vedo , da je glavni akter pri prodaji orožja bil KUČAN, ti pa še kar eno in isto nakladaš! Spel se bednik blesav.

  • rubec

   Teslo, take tekste lahko pišeš na http://www.mojhrastovec.si. Tukaj to ne pali.

  • centurion

   Pesojeb.
   Ti je pasja sperma udarla v možgane?
   Seveda.

  • mginko

   Bandit123 – Si v kazniven dejanju, ker kot “pošten” prvorazredni državljan do danes nisi prijavil tvojim organom ukraden denar, oziroma nimaš med nogami nič. Deluje ti pa rdeč jezik za (ne)skritim pravim imenom.

 • Franc Šink

  Slovenci imamo poln kurac komunistov in skoraj vsi brez jajc.

 • garfi

  komunajzli in leWiČĆarji so veleizdajalci Slovenije in Slovencev že genetsko, pravi, večni in edini
  KLIC MLADIM, REVNIM, NEOPREDELJENIM, UPOKOJENCEM… za nove volitve !!!
  NAMESTO VAM GREDO STOTINE MILIJONOV € ISLAMISTOM ZA UNIČENJE SLOVENIJE !!!
  rešitev je enostavna:
  VEDNO POJDITE NA VOLITVE IN PODPRITE SLOVENSKO SDS !!!
  MULTIKULTI JE NATEG LEWIČĆARJEV-GLOBALISTOV-VELEIZDAJALCEV !!!
  BEGUNCEV V SLOVENIJI NI !!!
  NE BOSTE DOBILI BUREKA AMPAK BURKE !!!
  protiSlovenske stranke: šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!

 • xtc

  Kriza ni bankrot bosta naredil marsikateri levi neumnosti konec pa še kaj bo zraven.

 • piko8

  Levi fašisti se bodo ukinili kar sami, ko bo zmanjkalo tujeg denarja bo leve komunistične norosti konec!!!!!!!!!

 • VERRZIFIKATOR

  Ko Butalci znašli so se v preši,
  vedeli so, nič da ne pomaga,
  pamet da norije ne premaga
  in da vse edino smrt odreši.

 • janez cepec

  zgolj u vednost in ravnanje Piranski zaliv je biu do osamosvojitve slovenski, po osamosvojitvi pa ga je vlada republike Slovenije prepustila Dudekom. kdo j’ biu že abrambni minister, tistega dne? aja, veliki luzer. dons pa neki pizdi čez ostale vlade. ve se zakaj so nas Dudeki jebal, nas jebejo in nas bojo jebal še naprej. zarad šverca z orožjem. silno drago smo ga jim prodajal, za keševino, jeba je ta, da dnarja pa ni. kdoj j’ biu taglaun pr švercu z orožjem? aja, veliki luzer. a je zdej jasn?

  • Den456

   Vrhovni poveljnik vojske je predsednik države. Minister nima možnosti poveljevanja. Ukazi so bili podpisani s strani poveljujičega.
   Istega, ki je hotel orožje predati že JNA. Ta isti je ukazal tudi umik slovenskih vojakov z vrha nazaj na Dragonjo in s tem za=bal Piranski zaliv in ljudi na levi strani Dragonje.

   Kdo je torej izdajalec? A je zdej jasno?

   (odgovor za tebi podobne, ki nimate svojega razmišljanja : izdajalec je kratkonogi murglpalček)

   • janez cepec

    vrhovni povelnik je imeu u SLO samo protokolarno funkcijo (Kučko) in dones klovnovsko(Pahor). odloča vlada. in ministri. tistega leta je bla to Demosova vlada in minister Janša.
    zdej maš tle izdajauce, nisi pa komentiru šverca orožja. zna se kdo je švercu.

  • Den456

   Predlagam ti da za svoj nick uporabiš samo drugo besedo. Tako te bo nick najbolje opisoval.

   • janez cepec

    teb nej bi blo na podlagi mojga nicka jasn koko me opisat, koko pa nej jest na podlagi tvojga prokužim, de si kreten? aja, po traparijah, ki jih pišeš

  • dež
  • joza joza13

   biu ???
   Polapismeni?
   …spelji cigo!

 • žogica
 • Hribouc

  Arbitraža je tako velika packa, da je na drugi strani lahko druga velika packa in še ena packa, druge kurčeve logike ni.
  Arbitraža & Migranti = NLB

 • bubamara

  Saj res. Kaj dogaja z arbitražo? A so sodniki na raznih EU sodiščih že prišli k sebi od vseh silnih tožb našega ustavnega pravnika ?

 • mginko

  Tako je na teritoriju ukradene države Slovenije, kjer drugorazredni državljani v “miru” prenašajo, da jim že 25 let vlada in greni življenje stara in mlada komunistična udbomafija.

 • joza joza13

  Samo res… kako potegniti vsporednici odnosa policije do Kubancev in migrantov? To so sekalnici in ne vsporednici…

 • RATATA

  Ko kreteni omenjajo razne črte v Piranskem zalivu in navijajo za implementacijo razsodbe arbitražnega tribunala o določitvi poteka meje med RS in RH
  je nesporno predvsem to, da nihče, ampak res NIHČE nima blage veze o stanju stvari in o dejstvih (ali pa je izdajalska svinja!!).
  O tem, da so bogato nagrajeni tisti, ki so izvajali genocide na osnovi svoje izrazite nacifašistične “dejavnosti” si naj tisti, ki kaj da nase in bi rad vsaj nekaj resnice vedel prebere tole:
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/08/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!