Velenjčani razočarani, ker jih je občina izigrala: Sklep o vzpostavitvi azilnega doma je sprejela brez njihove vednosti

Foto: mc-velenje.

Civilna iniciativa proti Sklepom o vzpostavitvi izpostave azilnega doma v Velenju je na župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča naslovila pobudo za vložitev zahteve za razpis nakdandnega referenduma v Velenju na sprejete sklepe o vzpostavitvi izpostave azilnega doma na tem področju. Sklep je Svet MO Velenje sprejel na svoji zadnjih novembrski seji, a z njimi občani on občanke predhodno niso bili seznanjeni, zato se upravičeno počutijo izigrane.

Predlagatelji zahteve za razpis naknadnega referenduma so že pred časom opozarjali na zaostrovanje in stopnjevanje migrantske krize, in ob tem tudi od župana ter njegove ekipe izrazili pričakovanje, da bo predstavil scenarije v primeru razporeditve morebitne migrantske kvote. To se na njihovo žalost ni zgodilo, saj so bili občani praktično postavljeni pred dejstvom da se Ministrstvo za notranje zadeve z zasebnim lastnikom objekta na območju Krajevne skupnosti Stara vas v Velenju pogovarja o možnosti ureditve azilnega doma v tamkajšnjem nekdanjem samskem domu.

Člane iniciative najbolj skrbi, ker je potencialna lokacija azilnega doma v bližini družinskih hiš, otroškega igrišča, gostinskih lokalov, trgovskih centrov in ob glavni poti proti največjemu turističnemu potencialu Jezero. Teh dejstev Mestna občina Velenje navkljub opozorilom svetnikov iz opozicije ni upoštevala; omenjeni svetniki so bili pričakovano deležni opazk in nestrpnih komentarjev nekaterih vladajočih svetnikov, pa tudi podžupana Dermola in župana Kontiča.

Občane Velenja boli, ker želi njihov župan s politiko moči in preglasovanjem sprejeti sklepe, ki bodo vplivali na počutje in varnost občanov v Mestni občini Velenje, na gospodarstvo, okolje in turizem. Ob tem je treba poudariti, da so na občini ignorirali tudi nasprotovanje krajevne skupnosti Stara vas in njihovim legitimno sprejetim sklepom na novembrski seji ter prek 500 zbranim podpisom občanov.

Rešitev bi bila predhodno s strani Vlade RS sprejeta strategija integracije prosilcev za mednarodno zaščito in migrante. Predstavniki velenjske iniciative so ob tem prepričani, da bi morala vlada predstaviti tudi družbene kriterije, po katerih bi se morali ravnati migranti, domišljene akcijske načrte, finančno konstrukcijo in programe za integracijo. Vlada pa bi morala dati ob tej problematiki tudi zavezo, da nihče od državljank in državljanov RS ne bi imel nižjega življenjskega standarda, kot bi bil s strani EU ali Slovenije zagotovljen migrantom.

L. S.

 • Nata

  Eh, dajte no ? Od župana Kontiča pa res ni za pričakovati kaj drugega !

 • totex39

  Kratek odgovor: tako pač je, če je župan komunist pa še izvolili ste ga.

 • Olga

  Ljudje, morali bomo na ulice in nagnati levake, ki delujejo PROTI VOLJI LJUDI!

  • Novakec1

   Imajo oni večjo podporo kot nasprotniki

 • baubau

  Pobudniki pa so najbrž upali,da bo ravno(titovo) Velenje državljanom vzor multikulturnosti…

 • Unikatna

  Saj pravim, vsi ste šleve!! Vse delajo na tiho, volja ljudstva jim je postala tuja! Zame to ni demokracija!
  Z lepo besedo se diktature ne odpravi!!!

 • domovina mili dom

  Narod je naiven do amena. 70 let nas komunisti nategujejo, pa še vedno jim zaupajo ti travojedi.

  • Adolf Hitler

   nič čudnega ko pa skos bulijo elektro žida da jim je ta pofukana židovska sekret mediska propaganda že tolk preprala možgane da ko jih bodo par imeli pri seb doma bodo mogoče ampak samo mogoče prišli k sebi in se prebudili! Dajte volk prebudite se že pridite k sebi in pridite vun iz tega krejeranega židovskega sistemskega matrixa!

 • cosmosjasnovidec

  Jezero je že prvo sporno za naselitev migrantov saj bodo v njem lahko utapljali posiljene ženske in otroke tako kot oni v Nemčiji.
  Sicer pa za Velenje ni čudno,da je tako saj je pa prenapolnjeno z levimi komunajzerskimi čefutarji.
  Slovenci so v Velenju že skoraj izumrli in tudi ta Kontič je navadna levaška komunajzerska hinavska čefutarska gnida.
  Če domačini kolikor jih je še zavednih slovencev ne bodo ukrepali tako kot se mora se bodo z to naselitvijo pač morali sprijazniti ali se pa odseliti v tujino.
  To je seveda tudi namen leve vlade ter ostalih komunajzarjev bedaki se pa ne zavedajo,da bodo tudi sami slej,ko prej prišli na vrsto pri kamelotrajbarskih musličih.Razen,če čefutarska komunajzarska golazen ravno čaka na take zadeve in jim bodo ženske kar same širile noge narazen moški pa nastavljali ta zadnje plati.Pri čefutarjih to ni nič novega.

 • MEFISTO

  Jaz sem jih že potolažil, da se njim v Titovem Velenju ne bo poznalo 1.000 muslimanov več ali manj.

 • Dušan Ripoten

  Dokler boste se kitili s spomenikom,zastavami,volili komuniste,ne cvilite !!!
  Pol mesta ne plačuje komunale,gretja,zato pa denar ostaja za migrante,VPRAŠAJTE ŽUPANA,VSAJ HVALIL SEJE,DA ZANJ TO NI PROBLEM,RAVNO TAKO VAŠ POS(r)ANEC ŠKOBERNE…………………………………..TREBA JE NA VOLITVE,VOLIT DOMAČE,SLOVENSKE STRANKE,NE LEVIH,PA SE BO KAJ SPREMENILO.
  Če pa doma gledate tv na dan volitev,potem pa danes ne cvilite,vam kar malo prvoščm :-)

 • montyamp

  Kje bo kamenometalski dom , na BANDITENSTRASSE ???

 • Darth Vader

  so vsaj karte padle na mizo :) da ne bo kdo slučajno še trdil, da so SD – Socialni Demokrati s sateliti državotvorne pro-slovenske politične stranke……alpa da mate v kaki občini župana, ki dela v vaše dobro :) najprej v dobro udbaških omrežij in v dobro svojega žepa, vse ostalo bo pa pozlatil narod :)

 • Adolf Hitler

  kako razočarani oni zgradijo vi podreste minerate čisto simpel

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!