fbpx

Skrita želja ministra Klemenčiča – rad bi imel svojo stranko

Foto: STA

V Sloveniji se očitno obeta pravi “baby boom” političnih strank. Po Dobovšku in Vodopivcu svoji stranki snujeta sedaj tudi Peter Jambrek in minister Goran Klemenčič. Prvi naj bi se dogovarjal z Markom Pogorevcem, drugi pa si je že rezerviral poslance iz Cerarjeve stranke SMC.

Po informacijah Požareporta se na slovenskem političnem prizorišču snujeta še najmanj dve politični stranki. Eno naj bi ustanavljala skupina okoli Petra Jambreka, drugo pa ožji krog aktualnega ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča.

Peter Jambrek naj bi se o tem pogovarjal tudi z Romanom Repom in Matejem Falatovom iz Hypo banke, Goran Klemenčič pa naj bi že imel rezerviranih devet poslancev SMC.

Promocija t. i. “evropske ustave” naj bi povezala tudi Petra Jambreka in Milana Kučana. Med njima naj bi sicer že prišlo do razhajanj, vzrok zanje pa naj bi bil Danilo Türk, saj naj bi Kučan s promocijo evropske ustave, na katero bi povabili tudi mednarodne veljake, želel izkoristiti za promocijo kandidature Danila Türka za generalnega sekretarja Združenih narodov.

Klemenčiča žalostijo številne afere Cerarjevih
Druga politična stranka se po poročanju portala rojeva blizu pravosodnega ministrstva. Da je Goran Klemenčič zaradi številnih afer Cerarjeve ekipe nezadovoljen in celo nesrečen, je že znano. Tudi sam je napovedal, da bo “sprejemal nadaljnje odločitve”.

Vojna med Vodopivcem in Dobovškom
Pred meseci sta sicer ustanovitev stranke napovedala tudi poslanec Bojan Dobovšek ter psiholog in podjetnik Blaž Vodopivec. Vodopivec je sicer Dobovška kmalu napadel, da ne more ustanoviti liberalne stranke, češ, da sploh ni liberalec. Slednji je medijem pojasnil, da Vodopivca kot tudi njegovega dela sploh ne pozna. “Kaj sem jaz delal, pa se lahko pogleda v moji bibliografiji,” je Vodopivcu takrat odgovoril Dobovšek.

Primc si želi sprememb v slovenski politiki
Po padcu zakona o pravicah istospolnih na referendumu je svojo stranko napovedal tudi vodja Koalicije “Za otroke gre!” Aleš Primc. Kot je takrat ugotovil, na civilnodružbeni način enostavno ni mogoče več delovati, zato je začel takrat razmišljati, kako z delom nadaljevati v političnem smislu. “Politika v Sloveniji odloča čisto o vsem,” je še dejal.

Primc je prepričan, da morajo v parlament priti ljudje, ki bodo normalizirali slovensko politiko, ki bodo odpravili ta nesmiseln in nedemokratičen kvorum, da bo civilna družba dejansko lahko sogovornik oblasti.

Nina Knapič