Versko in politično: Dragič in Dončič sporočata več

Foto: Twitter/@luka7doncic

Najprej vprašanje Dragič ali Dragić in Dončič ali Dončić. S tem so se ukvarjali “tamo dole” v Srbiji. Zapisi v medijih ne dajo pravega odgovora. Eni tako, drugi tako. Toda ali je to sploh pomembno. Odgovor je jasen – ne! To sploh ni pomembno. Oba sta rojena v Sloveniji, verjetno tudi njuna očeta. Če pa je kakšen njun ded “od dole”, je pa to še manj pomembno. Oba sta jasno povedala, da sta ponosna, da sta Slovenca, in to spoštujmo. Z Lune je vidno, da tako tudi čutita. Morda veliko bolj kot kakšen “čistokrvni” Slovenec, ki paradira po Ljubljani z zastavo bivše države in totalitarnimi simboli. In to spoštujmo tudi mi, “čistokrvni” Slovenci. Mi lahko kdo najde “čistokrvnega” Slovenca, ki je zadnje dni hodil naokoli pred kamerami ovit v slovensko zastavo toliko kot Dončič in je tolikokrat poljubil slovensko zastavo kot prav on? Verjetno je odgovor jasen. Ga ni. In to spoštujmo tudi mi, “čistokrvni” Slovenci. Je pa dogajanje okoli z zlatom nagrajene poti naših košarkarjev imelo še najmanj dve pomembni sporočili. Versko in politično.

Prvo sporočilo je bilo verske narave. V Carigradu javno pred kamerami nositi križ na verižici okoli vratu je zagotovo prava mala misija nemogoče. In Dragič je to naredil. In to pred kamerami. Pokrižati se pred kamerami sredi pomembne tekme, ko zadeneš koš!?  Kdo si to upa? Dragič si. Čestitke kljub verjetni žalosti in cmoku v grlu ateistov in nasprotnikov krščanstva. Da ne govorimo o zahvalah Bogu. Veliko smo jih slišali iz ust mnogih zlatih fantov, celo iz ust temnopoltega Anthonyja Randolpha na sprejemu v Ljubljani, čeprav njegove besede niso bile prevedene. Že vedo, zakaj.

Drugo sporočilo pa je bilo sporočilo politikom. Športniki in navijači so zagotovo z desne in leve politične strani in prav je tako. Tudi zato politiki, ki pač sodijo na eno ali drugo stran, pač ne sodijo na takšne prireditve. Prav neverjetno je bilo “slinjenje” Mira Cerarja v Carigradu ob podeljevalcih medalj. Tja se je odpeljal na stroške davkoplačevalcev, in ne na svoje stroške tako kot 6000 ali več drugih naših navijačev. Nisem še videl takega prizora, da bi v tuji državi predsednik neke vlade tuje države, pa četudi vlade države zmagovalke, poskušal podeljevati medalje. To pač pripada panožnim predstavnikom ali kvečjemu domačim politikom. Še najboljši odgovor politikom je dal trener srbske reprezentance, ki je sprejel medaljo, se obrnil na peti in pokazal hrbet srbski predsednici vlade in našemu Cerarju ter brez rokovanja z njima odkorakal. Jasno, glasno in pravo sporočilo politikom ob takih dogodkih za v prihodnje. Nekaj podobnega sta doživela ljubljanski župan Janković in šolska ministrica Makovec Brenčičeva na sprejemu v Ljubljani – žvižge. In prav je tako.

dr. Vinko Gorenak

 • Olga

  Pokončno, jasno in glasno tudi mi sporočimo vladajočim samovoljnežem in skorumpirancem, da je dovolj! Tudi glede krščanstva! S hudičem ni mostogradnje! Vsi na volitve! Prva prilika zakon o drugem tiru: glasujmo PROTI!

  • Jurij Musar

   Daj Olga zaupaj mi ali res misliš, da bo referendum uspel. Pa zakaj venomer vmešavate vero. Naj moli kdor je veren, ostale, tudi državo, pa pustite pri miru. Vera in država sta ločeni.

   • Olga

    Če ne bi dami dvomili v svoje prepričanje in uspeh mafijske vlade, tudi vas ne bi bilo na tem portalu!

    • Jurij Musar

     To je demokratično izvoljena vlada. Meni osebno je vseeno pod katero vlado bodo gradili 2. tir, prepričan sem le v to, da ga nujno potrebujemo in da ga je potrebno čim prej zgraditi. Janša je bil na oblasti, zakaj ga niso takrat gradili?

     • RATATA

      Demokratično izvoli pisati primitivizme značilne za rdeči radeški in zasavski konec. Jaz si bom pa demokratično izvolil zmerjati te s škodljivim debilnim primitivcem. Ob priložnosti.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • RATATA

      Špari pluse ;)

     • Jurij Musar

      V demokraciji lahko pišeš kar želiš in seveda kolikor ti dopušča um, kjer pa nastane tvoj problem, da ne spraviš skupaj nič pametnega.

     • RATATA

      Kar se pameti tiče, je problem v tem, da je tisti, ki je nima, pa misli, da jo ima nikakor ne more dokazati, onemu, ki jo res ima, saj je res nima. Ta, ki pamet ima, pa tistemu, ki je nima, pamet dokaže s tako, da je oni ne more razumeti in ker je ta pameten, lahko mirne duše odneha, saj je storil vse, kar je mogel in ugotovil, da se je trudil zaman. In ta, pameten ni jezen nase, niti na onega brez pameti, saj je sam storil vse, oni pa ne more storiti nič, ker pameti pač nima. Kaj čmo?

     • Jurij Musar

      Si mi dokazal, da pameti nimaš. Kaj čmo, je pač nimaš, pa sam ne veš, da je nimaš, ker si prepričan, da jo imaš.

     • Krtača 20

      Ni blo cajt. Takrat so se pripravljal na cuzanje iz teš6 cuclja.

     • Jurij Musar

      Pa veliko dela so imeli s prapori, rdečo zvezdo, preimenovanje vojašnic in še cel kup pomembnih opravil.

     • karlina

      ha, ha, ha, ha, ha, ja ta je pa dobra-vic dneva-demokratično izvoljena vlada praviš, no to še niti slučajno ni res-TA VLADA JE BILA IZVOLJENA Z LUMPARIJO IN S KRŠENJEM ČLOVEKOVIH PRAVIC !!!!!!

     • Jurij Musar

      Bravo Karlina. Tole ljubo slovensko vlado je potrebno takoj prijaviti na Evropsko sodišče za človekove pravice. Veš, jeza ti ne bo pomagala, bo treba postoriti kaj več, da pridete klerikalci na oblast. Kot prvi korak vam svetujem zamenjavo vodstva stranke SDS. Saj vem, problem je, da nimate sposobnih liderjev, saj še dobrega kandidata za predsednika republike ne spravite skupaj, kaj šele, da bi ga podprli vsi klerikalci.

     • Minovak

      Govoriš o sposobnosti liderjev…? Pokaži mi samo enega in samo eno pozitivno stvar levakov, ki so jo naredili za demokratični napredek ljudstva, lahko od l. 1945 sem. Jaz sem že star, pa ne vem za nobeno, res nobeno…daj razsvetli me malo…

     • Jurij Musar

      Janez Janša.

   • karlina

    Vsakdo ima lahko svojo vero, ni nujno, da je to samo krščanska, veš, pa sem mimogrede sama zavedna kristjanka in me druge vere niti slučajno ne motijo, dokler me pustijo pri miru, je pa v celi Evropi-cerkev ločena od drzave, če še ne veš.

    • Jurij Musar

     Se globoko strinjam. Pozabila si še dodati, da obstajamo tudi ateisti in želimo, da nas vsi verniki pustijo pri miru.

     • Capi

      Ojejoj……….ubogi ateisti……..kdo že koga ne pusti pri miru???……

 • Aron

  https://www.vecer.com/bodimo-kot-kokoskov-6311758

  sprehajajo po naših ulicah’, se danes Randolph pojavlja kot Tonček”
  Isti ljudje, ki so kresnika za Vojnovićeve Čefurje raus! oklicali za nacionalno sramoto, isti politiki, ki so zagovarjali “izbris” sodržavljanov, ker so “od unih dol”, danes paradirajo v dresih Murića, Nikolića in drugih. Ti isti ljudje, ki bi govorili o “trenirkarjih” in “lenih ičih”, če bi se reprezentanca že po skupinskem delu z repom med nogami vrnila domov, zdaj zganjajo revanšizem nad vsemi, ki s(m)o po res slabih pripravljalnih tekmah dvomili o medalji. V istih medijih, ki so javnost svarili pred “temnopoltimi posamezniki, ki se prosto sprehajajo po naših ulicah”, se danes Randolph ljubkovalno pojavlja kot Tonček. Naenkrat so vsi pravi Slovenci, ker nam tako odgovarja. A taka hinavščina je tipična za ideološki pogled na svet, nič manj nevarni pa niso pozivi, da bi to navidezno slogo, ki smo jo čutili v nedeljo, prenesli še na politično prizorišče. Ne vem, ali moram res komu razlagati, kakšna je razlika med demokracijo in tem, da smo vsi “eno srce, en um”, ne nazadnje iz zadnjega izhaja lep samostalnik “enoumje”. Slovenska politika ne potrebuje ideološkega poenotenja, ampak predvsem več delovanja v korist državljanov mimo okorelih ideoloških prepričanj – več realnega pogleda in odziva na dogajanje na terenu.

  Kot da bi avtor opisoval debilnega Gorenaka.

  • Olga

   Ko boste gospodu Gorenaku do mezinca na nogi, se oglasite, prej bodite pa raje tiho s svojo debilnostjo!

   • Prle

    On sploh nima mezinca.

    • Krtača 20

     Spis je pa napisan čist po polcajsk. Pa śe pol dejstev je pozabu…

   • karlina

    VELIK PODPIS

  • RATATA

   Aron, ti ni še nihče povedal?
   Ni ti treba dvigat noge ko ščiješ.

   • Capi

    Tud če jo dvigne, se poščije po nogah……..

    • RATATA

     Zata pa ta prasec tud smrdi hehe

  • karlina

   Samo v vednost-PRAVI SLOVENCI, NIKOLI IN NIKDAR NISMO ZA TISTE, ki niso pravi SLOVENCI, pa se imajo samo za SLOVENCE in to povedo SPOŠTLJIVO IN NAGLAS, ter za SLOVENIJO tudi veliko naredijo-takšnih nismo imeli NIKOLI ZA ČEFURJE !!!!!!! Za mene so ti fantje , oz. vsi športniki, čeprav nimajo slovenskega priimka, ŠE KAKO SLOVENCI, bolj, kot ti in marsikdo tukaj , s tabo na čelu, veš. Pa še to, tudi ameriški igralec Randolph ni za nas noben migrant ali še kaj hujšega, kot ste nam očitali, tudi on je predvsem in samo dober človek, ki je za svoj športni dosezek, tudi slovenski drzavljan, kot se šika !!!!!

  • Norm Kinley

   Vse lepo in prav, ampak dejstva ne mores zanikati, da je vecinoma ićarjev pri nas na socijalnah, delat se jim ne da, strokovnjaki niso nikakrsni, vecinoma se celo polpismeni in nesposobni prevzeti evropske kulture DELA. Torej prolwtarska drhal brez dodane vrednosti, ki jih je treba na nas racun zivet. To je pogrom vsaj nad nami SLOVENCI, ki imamo tukaj korenine, on ki so nam nasi predniki ustvarili nek “kapital” ki nam je omogocal cloveka civilizirano zivljenje po krscanskih standardih, DOKLER NI UDARILA RDECA REVOLUCIJA, REVOLUCIJA DRHALI LOPOVOV, CEFURJEV, NATEGUNOV, LENUHOV in so nam Slovencrm POKRADLI ZATO, DA SMO MI TE OPICE BALKANSKE PLACEVALI KER SMO BILI IN SMO SE DANES ZA NJIH CIVILIZACIJA, ONI PA SE VEDNO ENAKO-PRIMITIVEN DIVJAK, KI VLECE SOCIJALNO IN ZAZIRA NASE DELO.

 • Jurij Musar

  Članek v stilu SDS in RKC, kar je pravzaprav isto sranje, katerega nam zvesto prinaša NOVA24TV.

  • Sredina

   Najbolj ironično je, da je Dragič pravoslavec in ne pripadnik RKC…

   • Jurij Musar

    Sploh je naerazumno mešati šport in vero, katera je popolnoma intimna zadeva vsakega posameznika.

    • Sredina

     to pa za začetek ja..

    • garfi

     ti že veš SATANIST KurĆanist

    • Olga

     A ja? Zdaj pa vera lahko….

     • Jurij Musar

      Kaj lahko vera?

    • xtc

     Ja in to je bilo jasno interpretirano.

     • Jurij Musar

      Ne vem kaj s tem misliš. Ko gledam športne prenose mnogokrat vidim kako se športniki prekrižajo in pogledajo v nebo (smučarski skakalci, nogometaši) pa zaradi tega nihče ne dela cirkusa, kot ga v tem primeru počne NOVA24TV po narčilu SDS.

    • karlina

     Opa, se je oglasila Tomićkaaaa

     • Jurij Musar

      Kdo je Tomičkaaaa?

  • karlina

   No, to je pa zelo, zelo NIZKO IN NIZKOTNO PISANJE, VEŠ

   • Jurij Musar

    V primerjavi z zmerljivkami klerikalec je tole voščilo za lahko noč.

    • tramal

     Kristjani ne delamo samomorov ker je to greh,ti pa ne veruješ v Boga in je zaželjeno da se čimprej obesiš.

     • Jurij Musar

      Slovenija je zelo visoko na lestvici storjenih samomorov. Nekaj se jih je ubilo tudi v Radečah in to katolikov, katere sem osebno poznal. Veš, meni pa niti na misel ne pride kaj takšnega, saj sem zelo odgovorna oseba.

  • tramal

   Le beri ,poslušaj in glej novo 24 tv.Že s tem napreduješ.

   • Jurij Musar

    Naj ti zaupno povem, da niti tega ne vem na katerem kanalu jo imam.

   • Jurij Musar

    Ne vem na katerem kanalu je. Saj tukaj izvem vse, kar tam klobasajo.

 • Gru

  Katoliban ;)

  • garfi

   Gru=KurĆanist

   • Gru

    Grafi = katoliban ;)

  • karlina

   TI SI VERJETNO HOMOSEKSUALNI BEDAK, KAJNE

 • garfi

  DragiČ
  DonČiČ
  protislovenski leviĆarji pa v jok

  • Bozz

   Dragić je srečen Slovenec, ampak svojih Srbskih korenin se ne sramuje. Kot “čistokrvni” Slovenec mislim, da tudi mi ne smemo delati nek halo okoli teh mekanih č-jev. Pač navadna črka, ki jo imajo ponavadi južni bratje in njihova diaspora tukaj v priimkih, nič drugega. Sem gledal Dragićev intervju za Al Jazeero, ki ga je opravil Julija. Tam govori o tem in pove, da je bil prvi NBA-jevec z Balkana, ki so mu ugodili, da so mu v Phoenixu dali mekani č na dres, ker je on tako hotel. Ampak kljub temu je še vseeno Slovenec. In to kakšen odnos je imel Dončić (in Dragić) do Slovenske zastave, to je res velik udarec za naše komunistične Jugofile.

   • karlina

    TOČNO, SICER PA-OBA IMATA SLOVENSKO MATI

 • totex39

  On je pravi kristjan in to je tudi pokazal musličem v Turčiji in našim komunistom, je res super človek.

  • domovina mili dom

   Brenčičeva bo poslala inšpekcijo v klub, zaradi vmešavanja cerkve v šport. Da se rešimo teh vladnih perverznežev, samo župnika na tekmo, da jo blagoslove z vodico.

  • karlina

   TOČNOOOOO, vsi ti fantje si zasluzijo za svoja obnašanja in vzgojo, samo VELIK POKLON, mimogrede, Dragič je zivel v zelo, zelo revni druzini, z majhnim stanovanjem, oče je hodil v dve sluzbi, da je lahko fantoma omogočil šport, tako da-tukaj se vidi, v kakšne ljudi zrastejo vsi otroci, kjer se v druzinah ne obmetavajo z denarjem in kjer se spoštujejo, vsaka čast.

 • ljubinica

  Upajmo, da bo to tudi sola politikom ob naslednjih sportnih zmagah …
  Da se nimajo kaj sliniti okrog sportnih zmagovalcev.

  • Olga

   Saj sem vedela…..

 • samsara

  Dobro napisano in s pravimi povdarki, ki so tudi meni padli v oči.

  • Hun

   Vinkota naj seb in teb spreminja ćrko v priimku, drugim se nima kj prisvajat pravice

 • Megatron Arrows

  Mi lahko kdo najde “čistokrvnega” Slovenca, ki je zadnje dni hodil naokoli pred kamerami ovit v slovensko zastavo toliko kot Dončič in je tolikokrat poljubil slovensko zastavo kot prav on.

  Kje si pa videl slovensko zastavo. To je slovanski prapor s ponarejenim celjskim grbom, torej povsem neprimerno za moderno državo. Slovnska zastava mora poudariti, citiram:

  SLOVENCI IMAMO BOGATO ZGODOVINO, Z IZMIŠLJANJEM NOVIH ZASTAV BI POTRDILI DA SMO HLAPČEVSKI NAROD, KAR PA NISMO SKOZI ZGODOVINO VEDNO BILI – SEDAJ IMAMO SAMOSTOJNO DRŽAVO RS IN BODIMO PONOSNI- ZASTAVO MORAMO SPREMENITI ŽE ZARADI DOMOLJUBJA DO NAŠE SLOVENSKE ZEMLJE- TO SMO DOLŽNI NAŠIM PREDNIKOM IN BODOČIM NAŠIM ZANAMCEM!

  Poglejte si zgodovino Karantanije;

  knežji klobuk

  črni panter

  kranjski orel

  Barve zastave si sledijo sledeče;

  modra (Kranjska, Goriška, Istra in Panonija)

  rumena (Kranjska, Koroška, Goriška, Istra in Panonija)

  zelena (Štajerska, ki predstavlja zajeten del ozemlja Slovenije)

  • domovina mili dom

   Tudi himno moramo spremeniti.

  • Jurij Musar

   Nikomur nisem nič dolžan, niti prednikom iz Karantanije, saj navsezadnje Karantanija ni bila država. Državni simboli pa se mi zdijo popolnoma o.k. Tudi himna.

   • Megatron Arrows

    Bila je kneževina, toliko kot še mnogo drugih enot v takratni Evropi. Ampka, če želiš lahko namesto črnega panterja potm vstavimo kranjskega orla na modro/rumeno/zeleno zastavo. Himna je pa tale:https://www.youtube.com/watch?v=TCY45D8Ja-A

    • Jurij Musar

     Tudi kneževina ni bila, temveč je bila državna tvorba, nikdar pa ni iz Karantanije nastala država. Nimam popolnoma nič proti tvojim idejam, pravim le, da meni ustrezajo državni simboli in himna. Pa še to naj dodam, da smo po mojem videnju Slovenci iz plemena Slovanov in živimo na zahodnem Balkanu. Kolikor mi je znano se je celo najprej uporabljal izraz Slovenci in šele kasneje Slovani.

     • tramal

      Ti si turčin in turčin boš ostal.

     • Jurij Musar

      Preneumno, da bi ti kaj odgovoril. Kje si še videl turčina ateista.

     • Jurij Musar

      Naj bo po tvoje. Pametnejši odneha.

    • Hun

     teritorij stajerske ni nikol spadal pod knezevino Karantanijo

   • Megatron Arrows

    Himna bi bila tale: https://www.youtube.com/watch?v=TCY45D8Ja-A za barve je pa opisano. In tudi nekateri športni dresi za državne reprezentace vsebujejo zeleno, modro in rumeno barvo. Povrh vsega pa kranjski orel, ne klobuk in ne panter

    • Jurij Musar

     Zdravljica je kar v redu, pa še napisal jo je največji slovenski pesnik. Zastave si ne predstavljam brez rdeče barve, pa rdeča zvezda mi tudi manjka. Ampak naj ostane tako kot je, menda ne bomo na vsakih nekaj let spreminjali svojih simbolov.

     • Megatron Arrows

      Tekst zdravljice ni namenjen himni. če smo hoteli imeti nekaj “starega” je odlična himna Naprej zastava slave, ki je že bila himna Slovencev. Če deli Slovenije v svojih oznakah niso imeli rdeče barve, je ta nepotrebna v slovenski zastavi. Če pa hočeš rdečo zvezdo, pa pij Heineken pivo. V zadnjih sto letih smo zamenjali kar nekaj himen, zato po 27 letih dobiti drugo ni nič spornega.

     • Jurij Musar

      Naprej zastave slave je zame preveč agresivna, rdeča barva pa je barva upora delavskega razreda kateremu pripadam, rdeča zvezda pa je simbol upora proti izkoriščanju. Heineken ne pride v poštev, ker sem abstinent. Naša himna ima besedilo, ki ljudi nagovarja k sožitju, kar mi je všeč, še bolj všeč pa mi je tista: Spet trte so rodile, prjatli vince nam sladko, ki nam oživlja žile, srce razjasni in oko, ki utopi vse skrbi v potrtih prsih up budi. Ta kitica se mi zdi, nekako najbolj ponazarja naš živelj. Kakor koli pleteničim, ostalo bo tako kot je.

     • Megatron Arrows

      Lej no lej, Naprej zastava slave je agresivna, Marseljeza pa ne? Rdeča barva je barva krvi in lopovov, ne pa delavskega razreda, ki mu tudi jaz pripadam. Rdeča zvezda je pokrivala izkoriščanje delavske sile od 1945 do 1991, zdaj pa sveti iz murgelskega ozadja in pokriva vse “kapitaliste”, če so rdeči. Abstinet, ki ima rad da trta rodi vince sladko, laže kot pravi komunist. Piva jaz ne pijem zaradi beerbaucha, ne pa abstinence. Pa še himna, ki govori, da nam bo mejak sosed, ne pa vrag, na mejah pa imamo agresivne Italijene, pohlepne Avstrijce, previdne Madžare in tatinske Hrvate, otrej imamo na mejah same vrage, ne pa sosede. In alkohol je tako zlo kot mamila, torej himna kliče k uživanju prepovedanih substanc. Samo par besed zamenjaš, recimo namesto trte konoplja in namesto vinca marihuana, pa imaš super himno za sedaj. In to levica v parlamentu podpira oz. želi uzakoniti. Duterte je za tako stvar potreben tudi pri nas.

     • Jurij Musar

      Vsekakor sem za legalizacijo konoplje. Vse kar si napisal pa je eno samo klero fašistično nakladanje.

     • Megatron Arrows

      Seveda, kot vsi podporniki NWO-ja si za legalizacijo konoplje, ki zasvoji ljudi in so lažje vodljivi, tako kot nacifašistični verski klani ste Antifovci isti. Ovce pa na obeh straneh verjamejo, kenede? Ampak, ko vas gospodarji ne bojo več rabili, vas bojo “zasuli” z kriminalnimi tolpami druge bolj bojevite rase in vas bodi ti “pojedli”

     • Jurij Musar

      Preveč prebiraš znanstveno fantastiko ali pa morda Sveto pismo, kar je zelo podobno. Naj ti pojasnim še to, da sem za legalizacijo vsega, ker ima tako družba boljšo kontrolo in zmanjša se kriminaliteta, tihotapljenje, preprodaja itd.

     • Megatron Arrows

      jaz prebeream samo kako pismo od poslovnih partnerjev, zdaj je več e-mailov, ZF pa bolj malo. A si potem tudi za legalizacijo prepovedanih prehodov državnih meja?

     • Jurij Musar

      Daj ne seri klamf. Kaj pa ima to s konopljo? Menim, da se je potrebno držati zakonov, pa tudi človečnosti. Meje so zato, da države kontrolirajo prehajanje blaga, storitev in ljudi. Torej iz tega sledi, da mora država kontrolirati prehajanje svoje meje. Pri tej migrantski krizi je problem nastal zato, ker EU ni zavzela enotnega stališča. Se bodo morali voditelji EU precej bolj potruditi. V končni fazi pa menim, da bi bilo pametno v daljni prihodnosti meje ukiniti. Ampak to se ne more zgoditi, dokler na vsem planetu ne prevlada ateizem, saj vidiš, da se verniki že vso zgodovino pobijajo med seboj.

     • Megatron Arrows

      Pisal si o legalizaciji vsega, zaradi boljše kontrole in mi podtikal, da sem črnuhar oz. cerkvenjak. In če je država pravna, potem se mora vse, kar je prepovedano sankcionirati. Meje se ne smejo nikoli ukiniti, saj so garant, da bodo ljudje za jimi živeli svoj način življenja. Lahko pa se omili njihovo prehajanje, kot je primer v šengenskem načinu prehajanja ljudi in blaga.Slovenec pa kljub temu, da je v tem območju, ne more dobiti dela brez dovoljenja druge države članice šengenskega območja, saj prihaja izza meje. To, da so dovolili katastrofalen vpad v šengensko območje naši odgovorni politiki, bi bilo primerno za sojenje na ESČP, saj so s tem kršili človekove pravice Slovencem. Kaj je na to povedala varuhinja ČP?

     • Jurij Musar

      Seveda je potrebno vse kar je prepovedano sankcionirati. Ampak zato pa bi vse legaliziral, da bi bilo čim manj prepovedano, vendar pod kontrolo. Ampak to nima veze z državnimi mejami. Imamo pravila in teh se je treba držati. Lahko pa jih spremenimo, vendar tu nastane problem zaradi EU. Ne razumeš tistega o odpravi mej. Saj to ne more biti jutri ali čez 100 let. Dokler ne prevlada ateizem je to nemogoče, ker se tega z verniki različnih veroizpovedi ne da udejanjiti. Nekoč bo svet brez meja, ker ne bodo potrebne, saj bodo vsi živeli “svoj” način življenja. Mi pa ta izraz ni povšeči, ker je ameriški izum. Oni se sklicujejo na svoj način življenja, drugim pa tega ne dovolijo in jim vsiljujejo svoj način življenja. Pa ne piši neumnosti, da so bile zaradi beguncev kršene človekove pravice Slovencem. Institucijo varuha človekovih pravic pa jaz ne jemljem preveč resno, pa še marsikatero ne.

     • Megatron Arrows

      če vsi trdijo, da je kajenje marihuane ali uživanje drugih mamil NEZDRAVO, potem država ne bi smela tega legalizirati, saj do zasvojenosti pride tudi če mamilo kupiš v državni trgovini in plačaš davek. Ki pa ga je manj, kot stane “zdravljenje” narkomana z metadonom. če bo prevladal ateizem, to pomeni, da nas bo 50,01%, torej vere bodo še vedno. Zato je treba razrušiti vse centre verstev in vere prepovedati s smrtno kaznijo, ker bojo itak veseli, da se lahko hitro odpravijo k svojem bogu. Pa komunizem kot “religijo” je treba tudi prepovedati, pa take ki pridigajo o UTD tudi. Seveda so mi bil kršene, saj sem rpečkal mejo med Hrvaško in Slovenijo v času ko so množice hodile brez dokumentov, meni pa je slovenska policija rekla, da brez dokumentov ne smem čez. Da o tem, da pripravljajo http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji kar pomeni ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, ki je kaznivo po 359. členu: (1) Kdor, zato da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, poziva ali ščuva k neposredni storitvi kaznivih dejanj iz 348. do 357. člena tega zakonika, se kaznuje z zaporom do petih let.
      Da zggoraj omenjenemu prehajanju meje nit ne govorim saj zakon prepoveduje prehajanje meje ali ozemlja države v 308. členU (3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor dva ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.
      (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem. Kako so nam politiki leve opcije kršili zakon, pa jih ni nihče kaznoval. Če pa jaz peljem po levi, pa me dobijo, sem po zakonu takoj kaznovan.

     • Jurij Musar

      Ne da se mi debatirati s človekom, ki ničesar ne razume. Tudi alkohol in nikotin zasvojita človeka, pa sta legalizirana, čeprav se ve koliko stane zdravljenje in koliko jih umre zaradi alkohola in cigaret. Komunizem ni religija, sem proti smrtni kazni, ne vem pa zakaj bi rušil verske centre, saj ti govorim, da je treba vse legalizirati. Človek naj se sam odloča v kaj veruje ali ne veruje, kaj bo pil in kaj jedel. Sem ti napisal, da smatram, da je treba meje spoštovati, za zgodbo z migranti pa je kriva nesposobna politika EU. Tebi pa niso bile kršene pravice, saj niso od tebe zahtevali ničesar nezakonitega.

     • Megatron Arrows

      še nekaj sem pozabil, če bi legalizirali in dovolili vse, bi jaz predlagal posest in nošenje orožja brez omejitev

     • Jurij Musar

      Zakaj si tako neumen. Potem pa legaliziraj še posilstva, krajo, ubijanje, pedofilijo…………………..Orožja ne rabimo, zato imamo policijo. Če bi dali orožje norcem, kakršni ste klerikalci, bi takoj postrelili 3/4 Slovenije.

     • Megatron Arrows

      A ja, če bi se tad branil pred nasilnimi drogerasi, antifovci ali drugimi kriminalci, sem pa takoj klerikalec. Pa še krščen nisem, od cerkvenih obredov imam samo šunko in potico za veliko noč rad.

     • Jurij Musar

      Kolikokrat so te pa že napadli?

     • Megatron Arrows

      Kolikokrat pa so tebe zvlekli v cerkev k maši, ali pa h krstu ali karkoli že delajo tam? Pa ni prepovedano, pa se jih tako bojiš, da bi uvedel ateizem.

     • Jurij Musar

      Ti pa res ničesar ne razumeš. Le zakaj bi se bal vernikov? Saj nikogar ne vlečejo k maši, človek ima svobodno izbiro. Problematičen je krst, ker otroka tja nesejo starši, ki pa so sicer odgovorni za svojega otroka. Poznam ljudi, ki so se kasneje izbrisali iz cerkvenih knjig. Bojim se norcev z orožjem. Ateizma pa nihče ne more uvesti, ker to ni nikakršno združenje, niti ideologija. Ateizem je stvar odločitve posameznika in ne pomeni ničesar drugega kot nevera. Teist je vernik, ateist je nevernik.

     • Megatron Arrows

      Potem me ne sprašuj, kolikokrat so me napadli: jaz bi imel orožje izključno za samoobrambo, potem pa naj narkič ali lopov razmišljata, zakaj jih je dolga devetka vrgla na hrbet. Tudi odločitev za religijo je stvar posameznika, tako kot ateizem. In ateisti so storili ravno toliko zločinov kot teisti. “Norcev” z orožjem, ki jih sploh ne bo, se ne bat, ampak se zadrži, če vidiš koga, ki ti ni všeč, ker nese otroka h krstu. mogoče bo imel orožje, ko bo dovoljeno

     • Jurij Musar

      Vpiši se v zeleno druščino, pa boš lahko imel doma puško. H krstu pa lahko neseš samega sebe, če želiš. Nimam nič proti. Meni se zdi le neumno dojenčke vpisovati v neke združbe. Zakaj pa dojenčke ne včlanijo v kakšno ribiško družino, če sta oče in mati ribiča, potem bo tudi otrok ribič.

     • Megatron Arrows

      Nič bati, sem si že nabavil. Ampak zato vseeno ne bom nesel nikogar h krstu, še sebe ne. Ja, ali pa dojenčka včlaniš v ZSSS, če sta starša člana: Pol bo lahko pe v sindikatu upokojencev, če bo po šeriatskem pravu to dovoljeno.

     • Jurij Musar

      Ne serji s šeriatskim pravom je dovolj že katoliško sodišče. Pa neumnost z ZSSS. Saj to ti govorim, da je absurdno dojenčke včlanjevati kamor koli. Človek naj se sam odloči takrat, ko bo sam odgovoren za sebe.

  • Hun

   Slovenski predniki so zmiksani potomci habsburzanov…

 • Antonius

  Cerar se je šel za naš denar v Turčijo na zmagoslavno praznovanje naših evropskih košarkarskih prvakov v slovensko zastavo zavijati od veselja zato, ker mu gre odlično od nešportnih rok držanje špage, da nas Kučanovi kleptomani zelo uspešno kradejo.
  Županković si je pa z “zastonjkarskim” pivom izfehtal malo manj izzvižganja.

  Vsi, ki ste Slovenci tudi po srcu se udeležite referenduma in glasujte PROTI kraji denarja za progo Koper – Divača. Krajo denarja je skozi izvoljeni parlament spravil tisti Cerarjev pudl brez ročajev, ki se ni šel na SVOJE stroške v Turčijo zavijati v slovensko zastavo.

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!!!!

 • Krtača 20

  Slovenska abeceda črke ć ne pozna a se jo pri nas uporablja le pogojno npr. v priimkih – Dragić, Dončić itd. Torej….

  • dež

   Pozabil si na Krtaćo.

   • Krtača 20

    Pa może samo za tebe brate krtaćica…

 • tarantela

  IN grejo naši najboljši košarkarji:
  eden v ZDA,
  drugi v Španijo,
  tretji na Dob…

  • Krtača 20

   Vsi zavedni….

  • xtc

   Kjer se mu povrača spomin na naročnika pasivizacije Iveka.

  • tramal

   Pojej se od zavisti.

 • tarantela

  Dr. Vinko je ratu pobožen. Ja sej še ni tako star, da bi se dajal u svet ole, mal ga še lahko biksa, je kerlc dedec!

  • xtc

   Cepc,glej uspešni ne mahajo z rdečo zvezdo in komunističnimi simboli ampak s simboli ,ki delajo narod-komunizem nikoli ni delal naroda-le raznarodovanje.Vsi usešneži zavračajo komunizem in socilizem-religiji duševnih bolnikov in psihopatov,pa četudi so ateisti.

  • Hun

   Vinko je poslusen policiski ps, ki je zvest svojmu gospidarju

 • hribovc

  tatico brenčićevo za precednico, mafijankovića za prajministra… sarkazem.off press

 • Bozz

  Malo mimo teme, ko smo že ravno pri mekanih č-jih. Richardu Bransonu, bogatašu, ki propagira mavrično Sodomijo po svetu in jo financira in še marsikaj drugega, ki krši Božje zakone, je Bog sesul njegov otok in vilo na Deviških otokih in to kar z dvema CAT5 zaporednima hurikanoma. Na teh otokih se je dogajal ogromen razvrat, ogromno stvari kar je večini skrito, in se o tem govori samo na internetu. Celo otroke bogataši in vplivneži vsega sveta zlorabljajo na teh otokih, itd.

  Naj se Janković in vsi ostali, ki tudi pri nas počnejo podobno, financirajo mavričarje, malo zamislijo. Lahko nas zna doleteti še vse kaj hujšega kot je bil žled pred 3 leti.

 • karlina

  VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!!

 • Bozz

  Goran pogumno si pokazal svojo vero in to v državi novega sultana. Sedaj pa še odpri Sveto pismo in preberi 2. Božjo zapoved in vso ostalo Kristusovo doktrino. V kršitvi le teh sta si RKC in Pravoslavna cerkev enaki.

  • Bozz

   Izaija 24
   5 Zemlja je oskrunjena pod njenimi prebivalci, ker so prestopali zakone, spremenili uredbo, prelomili večno zavezo.

   Kakšna pa je krščanska uredba, ki sta jo tekom časa spremenila tako RKC kot Pravoslavna cerkev? Med drugim, 2. Božja zapoved – prepoved malikov/ikon:

   1 Janez 5
   21 Otroci, varujte se malikov.

   Eksodus 20
   4 Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo. 5 Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, 6 toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.

   Devteronomij 4
   16 Ne spridite se in si ne delajte rezane podobe v obliki kakršnega koli kipa, podobe moškega ali ženske,

   Razodetje 9
   20 Drugi ljudje, ki jih te nadloge niso pokončale, se niso odvrnili od početja svojih rok. Niso nehali moliti demonov in malikov, zlatih in srebrnih, bronastih, kamnitih in lesenih, ki ne morejo ne videti ne slišati ne hoditi.

  • Anthon

   Od vaših stvari pa poznam samo komično prispodobo “jehovska procesija”, ki je ljubkovalen izraz za nemogoče čakalne in druge vrste in kolone. Rečemo: Kaj je to za ena jehovska procesija?!

 • centurion

  Pokrižati se (mnogo krat) v islam Carigradu-nepojmljivo.
  KRIŽ na slovenskem dresu-neprecenljivo.
  Slovenska levica na urgenci. Pa še, zaradi zlate, mora ploskat….

  • Aron

   Levicarjem je vseeno, veselimo se uspehov!

   • tramal

    Lažnivec kot vedno.Verjetno si že na urgenci

  • Hun

   sj ti ne maras pravoslavcev v Sloveniji…pred zmago na evropskem si pljuval po trenerkarjih ter srbskimi priseljenci, ces da se ne bodo balkanci nikdar integriral

   • centurion

    Posluš, mal posluš.
    V družbo se ali integriraš ali ostaneš u fuđinama.
    Torej?

    • Hun

     ko bos ti zadrgnjen seljak sel mal v svet bos koncno postal svetovljan…ni zvaka za seljaka

     • centurion

      balkanske fore.. tipične…neitegriran busanc.

     • Hun

      kot se spodob za seljaka ti manjka razgledanosti…zate in podobne so vsi “pritepenci” iz balkana busanci

     • centurion

      A so ti plašnice dol padle, pa si ratal razgledan??

 • RATATA

  Naj spomnim na kriźarske pohode in kriźarske vojne. Od delitvenega razkola v Cerkvi 1054, se pravoslavci drźijo bolj zase. Niso prispevali svojih enot in niso se priključili kriźarjem.
  Bolj sveže, pred manj kot 80 leti pa se je pravi spopad med rimokatoliki in pravoslavnimi odvijal na območju NDH, ki je zajemala tudi Bosno.
  Fenomenalna pogruntavščina Poglavnika Pavelića je bil način pridobitve muslimanov na svojo stran, proti pravoslavnim z ponavljanjem in objavljanjem izjav, da so muslimani “cvijet hrvatstva”.

  • Hun

   pa to so tvoji …ustasi, kaj zdj jamras

   • RATATA

    O živjo!
    Ustaši so zame le genocidna druščina in v sklopu ndh četrti okupator Slovenskih Dežel.
    Gen.Rupnik je tedaj, po kapitulaciji fašistične Italije paveliću preprečil zasedbo velikega dela Slovenije.

    • Hun

     sam preverjam..hvala za pojasnilo.

 • Hun

  desnicarji nimate nit kancka spostovanja do Dragića in Dončića…vem pa da desne pece vest, da sta ta dva “necistokrvna” Slovenca naredila vec za Slovenijo kot cistokrvna psa Gorenjak, Jansa…

  • centurion

   Levi čistokrvni so bili samo bulmastifi.
   Ostalo ste sami bastardi.

   • Hun

    a so duhovniska nesnaga, ki zlorabljajo nemocne otroke desnicarski bastardi al levicarski?

    • centurion

     nism duhovnik.
     si pa ti garažnik.

     • Hun

      bi bil takoj garaznik, ce se mi ti pustis zlorabljat v tvoj smrdliv gobc

     • centurion

      No pa si izpovedal javno svoja nagnjenja…..hov, hov.

     • Hun

      to itak vem da si đukela

  • Bozz

   Jaz ga imam. Meni je pa res vseeno ali ima Dončić ali Dragić Srbske korenine ali ne. Srbov ne sovražim. Sem bil že tudi v Beogradu pred leti in se imel lepo. Imam celo nekaj skupnega z Dragićem, pa nimam Srbskih niti drugih korenin (če odštejem keltske in še vse druge gene, ki so se tekom časa nakopičili v moji Slovenski rodbini). Njegov oče je bil rojen v Bosni, tako pove v interjuju, ki ga je dal za Al Jazeero. Bosanski Srb torej. Tudi moj oče je bil rojen v Bosni, pa je Slovenec. To so bili časi 2. svetovne vojne, s trebuhom za kruhom, ko so tudi naši ljudje hodili na Balkan delat in v Nemčijo in nazaj, ne samo Srbi ali pa Bosanci, torej Dragićev oče in Dončićev ded, ki so prišli verjetno zaradi istih razlogov k nam.

   Ne posplošuj.

   • Hun

    glej da ne pozabs svoje kamerade spovnt ko najraj posplosujejo..ČE ne bos, tvoj post namenjen men nima nobene vrednote..

    • Bozz

     Če spremljaš tale portal, potem vidiš, da nimam ravno veliko kameradov tukaj. Po meni leti tako z leve kot z desne. Po veri sem desen, ampak ker sem protestant, me imajo za levega. ;)

     • Hun

      kar te ne ubije te ojaca

  • Bald Eagle

   Kaj se pa ti oglašaš, kriminalec čefurski, ki je moral za svoja kriminalna dejanja v Sloveniji, prestajat kazen v zaporu. Kriminalce čefurske Slovenci nikoli ne bomo imeli za svoje. Zato izgini iz Slovenije, ker si nepošten čefur in takim v Sloveniji ni mesta!!! Izgini in ne delaj sramote poštenim Slovencem, kakršna sta Dragić in Dončić. Oba sta veliko dobrega doprinesla Sloveniji. Ti si pa navadna čefurska kriminalna gnida! Spizdi iz Slovenije, dokler te mi ne vržemo ven, prekleta baraba gnila južnjaška!

   • Hun

    a tebe se ni pobral…mal umir prtisk da ti nau srce dokoncno zjebal…vrzes mi ga loh na roke..Trumpić

  • Sloven”c

   idiot, jaz Gogija osebno poznam in še par posameznikov iz prejšne ter sedanje reprezentance !…..ostalo ne mislim komentirat vem pa, da je veliko fantov nagnjeno desno !…in še to v članku je dobro napisano slovenski zastavi in je res, da nekateri levaki še vedno raje poljubljajo iz nekdanje yuge kot pa prvo ! Sram vas je lahko !

   • Hun

    hajahajaha poznas ti moj kurac

  • borko

   kreten

   • Hun

    kretenčić

  • Nata

   No, no ! Nas popljuvaš, sam pa tudi zmerjaš ??

   • Hun

    metaforicno opozarjam…

    • Nata

     Ooo, si se znašel ! Vendar metafora po navadi malo pesniško olepša neki opis, ti si ga pa – – – – – -hm ??

     • Hun

      pesnisko ojaca…ni recen da samo olepsa….

     • Nata

      Uh. Bila bi strašna !! Pometla bi z vsemi levimi in desnimi hinavci!

 • Nata

  Nova , saj je prav , da pišete o tem sijajnem uspehu. In bravo Dončiću in Dragiću.
  Vendar je sedaj že čas, da pišete tudi o drugih reprezentantih, ali ne .
  Saj so posledice pretiravanja vidne spodaj, v komentarjih !!Nič prijetno ni prebirati neprimerna mnenja.

  In !! Kaj pa naš sijajni kolesar ?????????? Vice prvak je !! Srebrn !!
  http://siol.net/sportal/kolesarstvo/v-cast-mu-je-da-pise-zgodovino-449598

  • Hun

   tu se pa popolnoma strinjam s tabo…se Gogi vs cas spovne vsakega da brez ostalih fantov neb blo uspeha…

  • janez.pokoncni

   Vsi dosedanji slovenski športni uspehi so neprimerljivi s tem uspehom košarkašev. Zavedati se je treba koliko ljudi na svetu igra košarko in koliko jih recimo vesla.
   Kar pa se tiče izpostavljanja Dragića in Dončića. Fanta sta svetovne zvezde. Pozna jih več ljudi, kot pozna državo Slovenijo. Zaradi svojih korenin na katere sta oba ponosna, zaradi izjemnega domoljubja do njune domovine Slovenije in na koncu, zaradi skoraj epske simpatičnosti bi osebno čital članke o njima vsak dan in to še leta in leta.

   • Bozz

    Glede na to, da RTV nima več za burek, kar se košarke tiče oz. so škrti ali pa pred bankrotom, ker so vse pokradli, kdo ve, in da A kanal ne predvaja ponovitev, bi morala Nova24tv te tekme še enkrat predvajat za nostalgike, prostora imajo na pretek. Koliko pa to stane pa ne vem.

    • janez.pokoncni

     Jaz imam VSE tekme na disku, so pa na voljo tudi na torrentih.

   • RATATA

    Pa še to je pomembno, da so košarkarji tradicionalno manj butasti od nogometašev.

    • :)))

    • Nata

     Hm. . . . g. R. ?? Ampak L. Messija, pa našega vratarja Oblaka , je pa kar prijetno pogledati, no ?

     • RATATA

      Kar glej ju, sam ahti, da ti oči ven ne izpadejo haha

     • Nata

      Te bom po buči!! Še gledanja mi ne privoščiš. Kakšen prijatelj pa si ?

     • RATATA

      Nisi prebrala do konca, Buča! Kaj pa tist moj … haha?

    • janez.pokoncni

     Mah, saj ne igrajo šaha. ;)
     Dračić in Dončić sta sicer dokazala, da sta res izjemno odprtih glav.

     • RATATA

      “svaka ćast!” ;)

     • janez.pokoncni

      Eni govorimo samo materin jezik, drugi pa tudi očetov. ;)

   • Nata

    No, pa se vseeno vprašaj – zakaj ?
    Svetovne zvezde v košarki in nogometu so neprimerljivo več plačane, imajo neprimerljivo boljše pogoje. . . . . neprimerljivo več publike,
    pa še kaj.
    Kako pa je s temi športi doma ???
    Ja, denar, denar

    • Hun

     tvoj pogled je zgresen Nata

     • RATATA

      Pust jo!

     • Nata

      V čem ?

     • Hun

      kolesarji ce kazejo talent pridejo v kvalitetno ekipo in imajo vrhunske pogoje.. kolesarstvo ni bil nikol tretjerazredn sport kot recimo med ekipne sporte spada rokomet, vaterpolo, odbojka..pa tud v slednjih se stanje spreminja ..vec gledalcev in posledicno place sportnikov bistveno visje

     • Nata

      Sam si napisal. . . ,da se stanje spreminja. Torej? Prav nobenega športa ne podcenjujm. Moj namen je bil , samo kritizirati to nakladanje kar se verske in narodnostne opredelitve tiče. Meni je vseeno kaj en vrhunski športnik je Samo da ima to pogum pokazati.
      In, ko bo ta evforija minila , bodo naši košarkarski klubi še vedno v težavah.

    • janez.pokoncni

     Ja “valjda”. In zato so seveda tržno mnogo, mnogo več vredni.

     • Nata

      Hm?? Kje sem ga pa sedaj polomila ?

    • indijanka

     Odgovor je enostaven. Zanimivejši so za spremljanje.

     • Nata

      No, vsekakor. Za 14 dni, 3 tedne. In potem? Ko evforija mine? Zopet vse po starem.
      Na šolah klubi životarijo. Ker ni denarja niti za najem prostorov. Trenerji dobivajo nekakšno kilometrino. Zelo redki so, ki jih plačuje Mesto. Naš žepan je ukinil vso pomoč za športne dejavnosti???Sponzorjev ni. Saj verjetno preveč dajejo občini. Naj gre mularija v gostilne ?
      No, saj te so na vsakih nekaj korakov!!

   • indijanka

    Epska simpatičnost…kako lepo. Tudi sama čutim enako in sem jima hvaležna za energijo, ki ju obdaja.

  • Bozz

   Kolesarstvo…zeh. :) Vsak ma svoj (športni) okus. Kar pa se uspeha tiče, pa vse čestitke. Pa upam, da se ni dopingiru. ;)

   • Nata

    Joj si dolgočasen poba !! Mene pa vse zanima, pa sem stara.

    • Bozz

     Mene zanima še več kot tebe, če spremljaš moje komentarje to vidiš. Z mano ti ni dolgčas.

     Drugače pa, gonjenje pedal v hrib…zeh. :)

     Edino zanimivo mi je blo, ko so jih dobili, da so nekateri imeli male motorčke not v konstrukciji bicikla in je blo tako smešno videt, ko je šel v hrib kot motor, gonil pa ni skoraj nič hahaha.

     • Tudi jaz jih veliko preberem in ti sporočam, da preveč pretiravaš. Da ne navajam posebej, ko pretirano poveličuješ “tvoje” protestantstvo.
      lp

     • Bozz

      Jaz ničesar ne poveličujem v smislu kot ti to misliš. Enostavno kažem kaj piše v Svetem pismu in s tem poveličujem resnico.

      Galačanom 1
      10 Koga si namreč skušam dobiti na svojo stran, ljudi ali Boga? Si mar prizadevam, da bi ugajal ljudem? Ko bi še hotel ugajati ljudem, ne bi bil Kristusov služabnik.

     • Ni treba, da ugajaš ljudem.

      Jn 8,32 In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.«
      Jn 14,6 Jezus mu je dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.

     • Bozz

      Ugajati ljudem v smislu, da bi zanikal resnico Svetega pisma, samo zato, da bi se združil s katolištvom ali pa pravoslavstvom, itd. za ceno resnice. Potem bi me imeli vsi radi…samo Bog ne. To pa je najbolj važno, da te ima rad Bog.

     • Nata

      No, saj veliko veš in imaš pogum to zagovarjati.
      Imaš pa tudi srečo, da ljudje protestante premalo poznajo.
      Nam, kristjanom takoj vržejo v obraz našega nesrečnega Frančiška, pa je problem rešen.

     • Protestanti ne morejo preboleti, da imajo Katoličani papeža.
      Ampak, če je bil sv. peter Jezusov namestnik na zemlji in, če oni verujejo v Jezusa, potem so vsi ti očitki in foušarija brez pomena, ker smo bratje v Kristusu..
      Obrekovali so tudi svetniškega papeža Janeza Pavla II. , Janeza XXIII……………….
      Bozz lepo bodi – pa še drugič, kaj več !
      lp

     • Bozz

      Meni je čisto vseeno, če imate papeža. Ni mi pa vseeno, če mi ta papež na vrat pošlje inkvizicijo, ker ne dovoljuje svobode vesti in ker sovraži resnico. Dokazati papeževe zmote in laži s Svetim pismo je nadvse lahko. Odpreti oči ljudem pa zmore samo Bog.

      Zakaj misliš, da je inkvizicija ZAŽIGALA Sveta pisma? Bi prava krščanska cerkev ZAŽIGALA Božjo besedo samo zato, ker je prevedena v meni razumljiv jezik? Ne draga moja, to je delo Satana.

     • Bozz

      To se pa strinjam, da protestante premalo poznate. Tudi jaz jih nisem, ko sem bil še katolik. Ko sem spoznal pravo zgodovino krščanstva, sem doumel, da nisem vedel nič in jih nisem poznal. Danes se o protestantizmu širijo večinoma laži, še posebej o zgodovini, da se zakrije resnica. Nenazadnje so bili protestanti tisti, ki so nas peljali ven iz temnega srednjega veka s tem ko so nam dali Sveto pismo v roke v našem jeziku.

     • Očitno tudi protestante premalo poznaš, sicer ne bi prestopil k odpadnikom.
      Zahvali se Bogu, če imaš vse zakramente iz Katoliške cerkve pa ne pozabi na to …. če…, ali , ….ko pride tisti čas.

      lp

     • Bozz

      Jaz jih zelo dobro poznam. Če bi bila v šoli bi dobil 5+ ti pa cvek, ker si ti tista, ki jih ne poznaš. Zadnjih 7 let sem preživel v preučevanje prave, skrite zgodovine. Poznati propagando in predsodke še ne pomeni, da poznaš protestante.

     • Bistvo krščanske vere je poznati, verovati in ljubiti Jezusa in ne preučevati, kaj so cerkveni ljudje, ali eni, ali drugi narobe, ali prav nekaj počeli. Vidiš, ti pa se ukvarjaš z ljudmi namesto bi se poglabljal v Ljubiti Jezusa z vsem Srcem in vso Močjo.

      Mr 12,30 Ljubi torej Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in vso dušo in vsem mišljenjem in vso močjo.‘ To je prva zapoved.

      Lep pozdrav
      Še drugič, kaj več, da tule ne smetimo !

     • Bozz

      Ja, seveda. Jezus Kristus je svaril in prerokoval o lažnih učiteljih in prerokih, kakor tudi apostoli, torej je zelo pomembno, da poleg ljubezni, ki jo namenjamo Jezusu, poznamo tudi laži in pasti tega sveta, ki nas odvračajo od pravega evangelija in zavajajo v lažnega.

     • Bozz

      Efežanom 4
      14 Tako ne bomo več nedorasli otroci, ki jih premetava in kot valove razburka vsak veter nauka v človeški zvijačnosti in pretkanosti, v blodnem zavajanju.
      15 Pač pa živimo iz resnice v ljubezni, da bomo v vsem rastli vanj, ki je glava, Kristus.

     • Bozz

      Zakramente? Torej ti verjameš, da boš rešena po svojih delih in po nekih tradicijah RKC, ki nimajo nobene veze s Svetim pismo in so večinoma človeške zapovedi ljudi, ki so ugrabili religijo za svoje namene kot je bilo mimogrede prerokovano?

      Kaj pravi na to Božja beseda?

      Efežanom 2
      8 Po milosti ste namreč odrešeni skozi vero, in to ni iz vas, ampak je Božji dar.
      9 Niste odrešeni po delih, da se ne bi kdo hvalil.
      10 Njegova stvaritev smo, ustvarjeni v Kristusu Jezusu za dobra dela; ki jih je Bog vnaprej pripravil, da bi v njih hodili.

      2 Korinčanom 11
      3 Bojim pa se, da se ne bi vaše misli skazile in oddaljile od preprostosti, ki je v Kristusu, kakor je kača s svojo zvijačnostjo preslepila Evo.

      Vidiš kako lahko je. Ko sem kot katolik prebral to, sem zapustil RKC, ki se je oddaljila od PREPROSTOSTI, ki je v Kristusu, katere doktrina je kontradiktorna Svetemu pismu. Protestanti smo samo bivši katoliki (ali pravoslavci), ki resnično verujemo Svetemu pismu. Jasno je, da ti kot katolik tole zapisano zgoraj zavračaš.

     • Moraš biti krajši in bolj jedrnat.
      Preveč rad imaš dolge kopirane ” čreva in klobase”…..
      Dost je za danes. Se že skoz poslavljam. Zdaj pa zares.
      Lepo bodi !

     • Bozz

      izgovor, da se izmakneš resnici ali pa si žal tudi ti ena izmed ljudi, ki nimajo časa za Boga in si preberejo njegovo besedo in hitiš v svojem življenju za manj pomembnimi stvarmi. Kaj je bolj pomembno kot Božja beseda in da si vzameš čas za njo? Citiral sem samo eno malenkost.

      Luka 14
      17 Ko je bil čas za večerjo, je poslal svojega služabnika povabljenim povedat, naj pridejo, ker je že vse pripravljeno.
      18 Vsi pa so se začeli v en glas opravičevati. Prvi mu je rekel: ›Njivo sem kupil in si jo moram iti ogledat; prosim te, imej me za opravičenega.‹
      19 Drugi je dejal: ›Pet jarmov volov sem kupil in jih grem preizkusit; prosim te, imej me za opravičenega.‹
      20 Spet drugi mu je rekel: ›Oženil sem se in zato ne morem priti.‹

     • Nata

      Res je. Tudi laži se širijo. A ste velikokrat tudi samo krivi. Tako, kot mi. Namesto, da bi podobna verstva ” skup ” držala ??

     • Bozz

      Rimljanom 10
      1 Bratje, hrepenenje mojega srca in moja prošnja k Bogu veljata njim, da bi se rešili.
      2 Saj jim priznam, da so goreči za Božjo stvar, le da to ni po pravem spoznanju.
      3 Ker namreč niso poznali Božje pravičnosti in so skušali uveljaviti svojo, se niso podredili Božji pravičnosti.
      4 Kajti konec postave je Kristus, v pravičnost vsakomur, ki veruje.

      Tudi meni je hudo, ko gledam katolike in pravoslavce v zmoti. Tudi sam sem bil katolik, dokler mi ni Bog odprl oči in sem začel brati in verovati Sveto pismo in ga preučevati. Zapovedi v Svetem pismu so jasne, ne morem držati skupaj z nekom, ki jih zavrača. To pa še ne pomeni, da te sovražim ali preganjam, kot je to počela RKC protestantom ali pa da ti ne bom pomagal, če bi recimo bila v stiski. Moja dolžnost je torej, da oznanjam pravo znanje, znanje Svetega pisma, vsem, ki imajo ušesa da slišijo.

     • Nata

      Veš, lahko je navajati lepe misli, besede. A to udejaniti v realnem življenju ?

     • Nata

      Vseeno premalo vemo o tistem času.
      Ja, hm, slišati, videti, razumeti.
      Pa jutri naprej.
      Mirno noč

     • Bozz

      Ti povem eno resnično zgodbo iz zgodovine krščanstva, da me boš bolje razumela? Na kratko: Za časa Inkvizicije, pozimi, je en katoliški vojak in njegova skupina, torej katoliki, dobil ukaz, da mora uloviti enega protestanta in ga pripeljati pred inkvizicijo. Ta katolik je šel na dom tega protestanta in protestant mu je zbežal. Katolik je tekel za njim skozi zasnežene pašnike in gozd. Ko sta prišla do zaledenelega jezera, se je protestant uspešno pognal čez, katoliku se je pa vdrlo. Ko je protestant to videl, se je spomnil Kristusove doktrine in kljub temu, da je vedel, če ga reši, da bo po njem, obrnil in potegnil katolika iz mrzlega jezera in mu rešil življenje. Takrat ju je dohitela ostala skupina in ujela protestanta. To je na katolika ki je bil rešen iz vode in ki je do tega trenutka zaradi propagande mislil vse slabo o protestantih, naredilo takšen vtis, da je zagovarjal tega protestanta na sodišču inkvizicije, da bi mu vrnil uslugo in rešil življenje. Žal je bilo zaman, katoliški duhovniki, inkvizitorji, so bili neizprosni. Protestant je bil obsojen na smrt. Katolik pa, ki ga je protestant rešil, je prvič v življenju izkusil pravo Kristusovo doktrino v praksi.

      Podobnih zgodb je še mnogo in so nam zamolčane, in tudi te so vplivale name, ko sem se učil zamolčano zgodovino protestantstva v knjigah na katerih se danes večinoma nabira prah.

     • Nata

      Hm ? Pa tudi tu niste bili enotni. Kako je že bilo s prevodom sv. Pisma ?
      Eh, v temi smo pa še vedno. . . tvoji in moji.

     • Nata

      Ma – mislila sem na šport.

     • Bozz

      Preveč športa škodi in poneumlja. Če bi jaz gledal vse od košarke do kolesarstva ne bi imel časa za bolj pomembne stvari. Nekateri ljudje imajo šport za religijo. Kake so nekateri pisali po portalih, da je Dragić Bog, evangelij po Luki (Dončiću) itd. To je malikovanje. Tako ateisti, ki so v sebi prazni, to praznoto nadomestijo s športom. V bistvu je to tako kot poganstvo včasih, ko so navadne ljudi, tudi športnike ali pa vojake, kralje, itd. kar za bogove oklicali.

      Apostolska dela 12
      21 Na določeni dan si je Herod nadel kraljevsko oblačilo, sédel na prestol in imel slovesen govor.
      22 In ljudstvo je vzklikalo: »Božji glas je to in ne človeški.«
      23 V hipu pa ga je udaril Gospodov angel, ker ni dal časti Bogu. Razjedli so ga črvi in izdihnil je.

     • Hun

      ti se mal vec z rekreacijo zacni ukvarjat..priporocam ti nakup gorskega kolesa, ker Slovenija je idealna za kolesarjenje…bos videl kaksno pokrajino premoremo…kisik je hranilo za možgane…da pa sport poneumlja, vecje nebuloze se nism slisal

     • Bozz

      To mislim v smislu kruha in iger. Poglej američane, NBA liga, Ameriški fuzbal liga, baseball liga, NHL liga,… malo morje športov. Si lahko 24/7 pred ekranom.

      V ZDA med največjimi športnimi dogodki, kot je recimo superbowl, ko vas nacija gleda šport, njihov parlament na skrivaj sprejme kakšen zakon, ki dodatno odžira svoboščine Američanom, ki jim jih zagotavlja njihova konstitucija. Pri nas se verjetno dogaja podobno. Dimna zavesa in hop nov zakon. In če boš cele dneve gledal samo šport, ne boš imel časa, da bi prebral kakšno knjigo ali pa pomemben članek na internetu, in se učil o pomembnih stvareh iz zgodovine, itd.

      V tem smislu mislim. To pa da greš na kolo pa malo v naravo športat, to pa seveda ne poneumlja.

     • Hun

      dobr primer si dal morm rec…se strinjam
      fuzbal je bil vedno opij za delovno rajo…da se v nedeljo sprostijo ob pivu ali dveh in vsaj za trenutek pozabimo na tegobe sistema

     • Bozz

      Ta zmaga na EP je dala Slovencem ogromno evforije. Že sam zaradi tega bi jim politiki morali dati nekaj miljonov evrov v zahvalo, da ljudje ne gredo na cesto, ker jim šport vsake toliko časa, da nekaj dopamina in endorfina. Oni jim pa prinesejo drobižek, 50.000 eur. In tako lahko oni še naprej kradejo in počnejo vse ostalo kar počnejo.

     • Hun

      nism se videl bl amaterskega sprejema kot ga je priredil kanal a..bl niso mogl uzalt fantov..
      teh 50.000€ je pa posmeh brez primere…

     • Nata

      Eh, poneumlja? Sijajen je za mularijo ! Da nekje odvržejo odvečno energijo! Če pa je potem tudi uspešen, kot tile fantje. . . . Zakaj vendar ne ? Eni imajo šport, eni imamo glasbo, eni ste pa bolj filozofi. Pa nič slabega ne mislim.

     • Olga

      V šport je treba vložiti ogromno dela, truda, odrekanja, odgovornosti, sodelovanja, pravega tovarištva …. To za levičarje ni! Zanje tudi vera ni, ker je njihovo vodilo laž, kraja, podtikanje, zločin, tuje premoženje, ovajanje…. vse v nasprotju z desetimi božjimi zapovedmi! Oni so prodali svojo dušo hudiču!

     • Bozz

      Jaz sem bil streetball in deloma profesionalni košarkar, pa tudi na faxu sem epizodno igral za univerzo. Torej sem po tej definiciji desničar.

     • Nata

      Ja!! Smo videli danes na soočenju.
      Tudi neodziv gledalcev.
      Nam ni rešitve.

     • Bozz, počila bom od smeha :)))

     • Bozz

      Smeh je pol zdravja.

   • Olga

    Niso vsi kot vi!

    • Bozz

     Ja to pa res. Glede na to, da ne hodim na dolge ture z biciklom in ne gledam kolesarstva, res niso vsi kot jaz.

 • joza joza13

  Besede o čistokrvnosti me spominjajo na pse…
  V Sloveniji se je premešalo ogromno krvi, kompletno preteklost smo bili na prepihu, za časa Juge se je kri mešalo načrtno…, sedaj je – kar je.
  Danes je bolj umestno vprašanje, kdo se Slovenca počuti? Komu je za Slovenijo (hkrati tudi za sebe) mar? Danes se režimski mediji trudijo povoziti vse vrednote. Koliko jim je to že uspelo – ne vem. Upam!!! da še obstaja nekaj razuma in da Slovenci počasi spoznavajo pravo realnost.
  Vrednota je tudi varnost, družina, domovina.., normalnost… Tu pa že trčimo ob leve extremiste, ki za argumentacijo svojega početja uporabljajo filozofijo namesto srca.

  Banda kretenska!
  Prvi mogoči popravni izpit je nedeljski referendum.
  VSI NA REFERENDUM in glasujemo PROTI!!!
  Pič*a vam ma*erna, DVIGNITE RITI IN NAREDITE NAJMANJ – KAR JE V VAŠI MOČI!
  Volilna pravica ni samo pravica, danes je to tudi DOLŽNOST!

  mater sem se razpizdo -;)
  Kdo ne gre na referendum?

  • Nata

   jaz mimogrede poslušam soočenje.
   Pa menda ja gremo vsi !! Prav vsi državljani Slovenije !!!

  • andreas82

   Lej kri ni voda, je še kako je pomembno poreklo, predniki, seveda pa zraven vsi ki se čutijo Slovenci, absolutno. Zato prvo svoj narod in vrednote na prvo mesto, kot v ZDA, če lahko oni, lahko mi še mogo bolj, več zgodovinskih razlogov imamo in ponos!

 • Božidar Rodica

  10 točk Vinko tako se govori kaj se repenčijo budale leve

 • Občasni Komentator

  Vinko ne serji o križu v Istanbulu, ker sem ga nosil in kazal kadar sem hotel, kjer sem hotel in nikoli in nikjer mi nihče ni niti besedice zinil….zakaj kot kristjan ne bi smel nositi križa pa mi dejansko ni jasno….v tisočerih obiskih Carigrada nihče in nikoli ni komentiral verskega znaka, ki mi je vedno na prsih…skratka za lase privlečen argument

  • RATATA

   A pravoslavni ti je vedno na prsima?

  • Rožle

   A si ga samo občasno kazal in so ti ga odrezal …?

   • Hun

    obrezal

   • Občasni Komentator

    Rožle preberi malo bolj natančno, pa ti bo samo jasno. Nositi križ okrog vratu v Istanbulu ni nikoli bil problem, in jaz nisem nikoli bil deležen enega samega incidenta v zvezi s tem. Se mi zdi celo večji problem imeti križ pri nas kakor pri njih.

 • Božo

  Kje je bil pa Janša. Kujal se je pred domačim TV. In prav je tako.

 • Marko

  Bivši komunist, partijec in policijski načelnik Vinko modruje o križu. Naj raje pove kako ga je prepovedoval svojim miličnikom pred 30 leti in kakšne kazni so dobili če so ga nosili.
  Je pa to itak razumljivo za SDS veljake ki so vsi bivši komunisti.

  • Rožle

   Marko skače….Marko skače …lalala ….!

  • Hun

   v socializmu, ce nis bil clan partije si kriz nosil brez problema

 • ogledalo

  Dončić in Dragić sporočata, da si lahko svoje nacionalistične nazore nekam vtaknete! Za razliko od večine na tem portalu sta predvsem svetovljana. Kar desničarski zaplankanci ne morete razumeti.

 • Rožle

  Odličen članek …!!!

 • Mike Zulu

  jaz sem pol Slovenec, pol od “dol”,vernik, na moji hiši je ob večjih praznikih vedno razobešena Slovenska zastava!..Tako da ne nas vse na VIĆ metat v isti koš, lep primer sta Dragić in Dončić, zelo zelo slab primer Janković …btw. Slovenija rabi pravo desnico in pravo domoljubno stranko, na žalost nobena na Slovenski politični sceni ne ustreza tem pogojem :(

  • Bozz

   Na žalost se to ne bo zgodilo. Mislim, da imajo določeni ljudje Slovenijo (kot tudi ves svet) trdo v rokah, tako pozicijo kot opozicijo, in je ne bodo izpustili dokler se tudi nam ne zgodi hurikan Irma in Maria hkrati, pa še kak potres. Žal je tako.

   To situacijo v svetu lahko reši samo še prihod Kristusa.

   • Jurij Musar

    Saj tako tudi piše v Svetem pismu in baje pride že drugi teden. Nibirus prihaja.

    • Bozz

     Ma kak Nibiru. Nibiru je izmišljotina.

     • Jurij Musar

      Piše v Svetem pismu.

    • Bozz

     Drugače pa ja, Kristusov prihod se nezadržno bliža…tako kot je prerokoval za njegov drugi prihod, tako se vedno bolj dogaja.

     Tectonic fracture in Puebla,Mexico caused by an earthquake of 7.1 m
     https://www.youtube.com/watch?v=O-DELMMAJh4

     • Bald Eagle

      Kristus je že bil tukaj in deloval v 50-tih letih prejšnjega tisočletja v Nemčiji. Utelesil se je v telo Bruna Gröeninga.
      Preberi si o fenomenu Bruna Gröeninga in čudežih, ki jih je počel.

     • pater karel jošt

      bruno groening je znal narediti iz kruha drek in iz ribe pašteto. baje je preštel do pet in nazaj, ko je zraven recitiral iz biblije.

   • pater karel jošt

    ej učeri sm kristusa vidu ko je lovil ribe v ptujskem jezeru zraven je pa klofutal pojbiča. ali je bila pa zgolj eva irgl brez jutranje depilacije.

  • MEFISTO

   Odloči se že, a si od “dol” ali od “gor”.

   Doslej si bil že iz Haloz, iz Maribora, iz Radeč, iz Londona, iz Prekmurja in še odkod, le svoje gorenjsko zakotje nekako tajiš.

   In Nemčije je tudi sram, tako bi človek lahko sklepal.

   • Mike Zulu

    ??? Napisal sem da POL od DOL, se pravi bivša država. Ni mi jasno kaj je tvoj problem???

    • MEFISTO

     Saj vemo, da ti nič jasno, sicer ne bi vsak dan in cele dneve pisal maloumnih smešnic.

     • Mike Zulu

      ?????? O čem ti to ??

     • :-)

      sramuješ se svojega fotra ( ker ti je mati SIGURNO slovenka, kot vedno…..slovenke si najdejo južnjake)…

     • :-)

      A se sramuješ svojega južnega fotra ( ker ti je mati SIGURNO slovenka, kot vedno…..slovenke si najdejo južnjake)…?

     • Mike Zulu

      Južnega fotra??? mogoče mi je pa južna mater. Sicer pa ko bi sam lahko pokukal daleč nazaj za svojimi koreninami verjamem da bi bil presenečen in zelo šokiran ;)

  • Hun

   ne razumem zakaj te moti desna stranka kot je npr. SDS, če pa so problem vse leve vlade, ki nam centralizirano neuspesno vladajo ze kr neki casa

   • Mike Zulu

    Moti me edino to da nič ne naredijo, niti niso nič naredili ko so bili na oblasti, tako kot vse druge stranke v Sloveniji. Drugače pa centralizirana je vsa Slovenska politika tako leva kot desna, vam spodaj to očitno ni jasno. oni pri koritu “elite” že vedo za kaj se gre

  • sodnikisozločinci

   V večini se strinjam s tabo, le z mislijo na koncu ne. Slovenija ima pravo domoljubno stranko in to je SDS.

   • Mike Zulu

    Ne prodajajte mi buč. ČE ste prava desničarska domoljubna stranka mogoče že zbirate podpise za ukinitev RTV naročnine, za nove anti korupcijske anti migracijske zakone?? Kolkrat ste že bili na oblasti naredili pa čisto nič!! Kolko tajkunov ste v času vladanja spravli za zapahe? kolko novih antikorucijskih zakonov spisali??? Vi niste desničarji ampak sekta

    • Srečko Starič

     Sekta je tvoja mama ki te je rodila….čisti brezveznakovič

  • Nata

   Res je, razen tisto o domoljubni stranki.
   Kar nekaj Slovencev vas takole misli. Torej? Namesto da kar naprej udrihate po J. J. , ustanovite eno pravo stranko!

  • wtf

   se pravi sramuješ se srbskega dedka in babice’?! Sram naj te bo.

   “Moj oče Marinko je rojen v Republiki Srbski, mama Mojca je Slovenka. Oče je s 15. leti odšel na delo v Slovenijo, spoznal mamo in evo mene – pol Srb, pol Slovenec, rojen v Sloveniji”

   Goran Dragić, intervju za srbski časopis

   https://www.domovina.je/goran-dragic-ne-taji-svojih-korenin-prvi-evropejec-v-zda-ki-si-je-na-dres-vpisal-crko-c/

 • MEFISTO

  Torej so rdečkarjem slovenski Srbi morali dokazati, da brez Boga ne gre.

  Če je poganske in ateistične oblasti kaj v hlačah, se naj odpove zlati medalji in razglasi, da je neveljavna, ker je bila dosežena z božjo pomočjo, kar je v nasprotju z ločenostjo cerkve od košarke.

  • Mike Zulu

   Slovenski Srb??? Torej če si pol Slovenec pol Srb si avtomatsko Slovenski Srb??? Oprosti ampak ti nisi normalen

   • MEFISTO

    Nič hudega, saj po mojih in splošnih merilih tudi ti nisi normalen.

    • Mike Zulu

     omg :/

    • Hun

     po tvojih …kar dejansko pomen da tvoja splosna merila nimajo nobene veljave

     • MEFISTO

      Znova si dokazal, kako si butast.

   • Nata

    Hi. . . hi. . . zanimivo, koliko je kar naenkrat važno, kaj si !!
    Pri raznih barabinih pa ne napišejo. . . . po rodu je Srb, ali Šiptar ? Ampak, državljan Slovenije ! No, morda še dodajo – seveđa le v določenem primeru, katere stranke je.

  • !!

   “Moj oče Marinko je rojen v Republiki Srbski, mama Mojca je Slovenka. Oče je s 15. leti odšel na delo v Slovenijo, spoznal mamo in evo mene – pol Srb, pol Slovenec, rojen v Sloveniji”

   Goran Dragić, intervju za srbski časopis

   https://www.domovina.je/goran-dragic-ne-taji-svojih-korenin-prvi-evropejec-v-zda-ki-si-je-na-dres-vpisal-crko-c/

 • MEFISTO

  Bog je povsod, le na kopljeraju, ki se mu reče HANZI TV ga ni.

  Dam so danes med soočenjem Hanzijevi uslužbenci kar med oddajo pretepli sodelujočega gosta, ker je bil proti zakonu o drugem tiru.

  Vili Kovačič ni mogel ali smel dokončati misli, ker so oddajo predčasno in na silo prekinili.

  • Nata

   Ja, res je. Vendar pa mislim, da je v takih oddajah potrebna zvrhana mera ” prave mere “. Mislim, da so g. Kovačiču uničili ves trud, ki ga je vložil v ta referendum. Posledično bomo nastradali pa mi.
   Ali je bilo res potrebno toliko udeležencev ? Mislim, na naši strani. Oni drugi ne ne zanimajo.Saj se ni dalo nič povedati.
   Pa še nekaj se je izkazalo, da ljudi bolj malo briga vse skupaj.

 • MEFISTO

  Iz črne kronike!

  Nicki moža tisočerih nickov so se krvavo stepli z zdravo pametjo.

  Pričakovano so zmagali – nicki.

 • !

  DragiĆ in DončiĆ sta po očetu Srba. Slovana. IN v redu je.

  • Rožle

   Ti si pa matematičar …a ne de

  • Nata

   No, eccola!! Pa gremo zopet od začetka, ali ne ?? Vsak svoje. . . do nezavesti.

  • Mladen Braučič

   Glede na to,da so v Srbiji zelo dolgo bili Turki,obstaja velika možnost,da sta tudi malo Turka,kaj praviš?Ali pa da njuna očeta sploh nista Srba,tudi to je v igri,če že hočeš.

 • samotoje

  Od teh fantov bi se morali vsi skupaj marsikaj naučiti, predvsem pa so nam dali dobro lekcijo (skupaj z navijači), kako je treba biti pravi predstavnik svoje države. Zato-politika, kakršna nam “etično in transparentno” vlada zdaj, svoje lepljive prste stran od športnikov takega formata.

 • Vrhovni sodnik

  Kaj imamo mi sploh polemizirat o tej temi, fanta sta javno povedala, da sta ponosna, da sta Slovenca in sta to s svojimi dejanji tudi odlično dokazala in tukaj je debate konec. Tudi z javnim priznanjem Dragiča in ostalih, da verjamejo v boga in jih ni sram to pokazati je hvale vredno in kot je rezultat pokazal jim je to pomagalo, kar je pa v končni varianti njihova osebna stvar in nobenega nič ne briga. Na koncu bi komplet ekipi še enkrat čestital in se jim iskreno zahvalil, da so se s srcem borili za svojo domovino in nam zvestim navijačem pričarali takšno veselje.

 • Dav Lob

  Tečni ste.

 • pater karel jošt

  ah vinko gorenak, včasih si še spal z rdečo zvezdo in pendrekom, zdaj pa takole.

 • “Moj oče Marinko je rojen v Republiki Srbski, mama Mojca je Slovenka. Oče je s 15. leti odšel na delo v Slovenijo, spoznal mamo in evo mene – pol Srb, pol Slovenec, rojen v Sloveniji”.

  Goran Dragić, intervju za srbski časopis

  https://www.domovina.je/goran-dragic-ne-taji-svojih-korenin-prvi-evropejec-v-zda-ki-si-je-na-dres-vpisal-crko-c/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!