fbpx

Veteransko Društvo MORiS Kočevska Reka: Nihče naj si ne jemlje pravice kakorkoli žaliti Gardne enote Slovenske vojske in drugih njenih pripadnikov z vzkliki, da so “izdajalci”!

Veteransko Društvo MORiS Kočevska Reka, ki predstavlja temelj nastanka sodobne slovenske oborožene sile in mejnik njenega razvoja, brani dostojanstvo oboroženih sil Republike Slovenije. V izjavi za javnost so namreč z velikim gnevom izrazili obsojanje in zmerjanje pripadnikov Gardne enote Slovenske vojske, kot smo mu bili priča ob proslavi za Dan državnosti. 

“Nihče naj si ne jemlje pravice kakorkoli žaliti Gardne enote Slovenske vojske in drugih njenih pripadnikov z vzkliki, da so “izdajalci”,” kritično izpostavljajo in ob tem dodajajo, da če so kdo izdajalci svoje domovine Republike Slovenije, so to tisti, ki žalijo njeno vojsko prekaljeno in nenadomestljivo v osamosvojitveni vojni in številnih humanitarnih akcijah za pomoč državljanom Republike Slovenije.

Slovenski vojak je odločen, profesionalen in časten
Gardni enoti Slovenske vojske je društvo izrazilo polno podporo in se ji posebej zahvalilo, da so navkljub primitivnim in v nebo vpijočim žalitvam s strani udeležencev protiproslave, odreagirali profesionalno in tako pokazali vsem, kakšen je slovenski vojak. “Odločen, profesionalen in časten,” so jasni.

Častna četa SV (foto: Twitter)

V Društvu MORiS politike pozivajo k ostrejši reakciji na nedopusten incident. “Podpiramo odločitev Sindikata slovenskih vojakov, da vloži ovadbo zoper neznanega storilca. Zahtevamo, da bodo ustrezni organi pregona zadevo obravnavali prioritetno in zoper posamezne storilce, ki so označili pripadnike Slovenske vojske za izdajalce, tudi sankcionirali in s tem zaščitili pripadnike Slovenske vojske, s tem pa tudi Republiko Slovenijo.”

Hana Murn