fbpx

[VIDEO ANKETA] Da bi nam ukinili božič kot dela prost dan? To pa ne.

Foto: STA

Nemalo Slovencev še danes obžaluje, da je leta 2012 padla odločitev, da se zaradi varčevanja 2. januar ukine kot dela prost dan. Že tedaj so se pojavile zahteve skrajne levice, da bi namesto 2. januarja raje ukinili katerega od cerkvenih praznikov.

Takoj po porazu na referendumu, na katerem smo se morali – bizarno in nedoumljivo – odločati o pravicah otrok, je z novo bizarnostjo nastopil Jani Möderndorfer, ko je v posmeh vsem volivcem v parlamentarno proceduro takoj vložil nov predlog zavrnjenega zakona.

Skoraj istočasno pa smo v uredništvo prejeli informacijo, da nekateri v SMC razmišljajo o ukinitvi božiča kot dela prostega dneva. Ob vseh bizarnostih, ki jih sicer izvaja vladajoča elita, se nam je informacija zdela kot prvoaprilska šala.

V SMC informacije zaenkrat še niso zanikali
Kljub vsemu smo informacijo poskušali preveriti v vrstah vladajoče koalicijske stranke SMC in pričakovali, da jo bodo takoj zanikali. Poklicali smo v poslansko skupino, kjer so nas napotili oziroma prevezali klic na službo za odnose z javnostjo, kjer se nam niso oglasili. Smo pa prejeli SMS vodje službe za odnose z javnostmi Zdenke Jagarinec, da je na sestanku in da nas bo v roku ene ure poklicala nazaj. Klica nismo prejeli, po eni uri smo jo poskušali priklicati, a žal neuspešno.

Kasneje smo uspeli govoriti s svetovalcem za odnose z javnostmi v poslanski skupini SMC Rokom Kunejem, ki zadeve ni niti potrdil niti zanikal, je pa na našo prošnjo dejal, da bo informacijo preveril.

Upamo seveda, da ni v SMC res nikogar, ki bi se v mislih poigraval s to bizarno idejo, kljub vsemu pa je že reakcija Kuneja, da mora tovrstne nore ideje preveriti pri nadrejenih, več kot pomenljiva.

Ljudje absolutno proti
Ali je sploh kdo, ki bi tovrstne norosti podprl, smo povprašali kar mimoidoče. Škofjeločanke in Škofjeločani so izrazili presenečenje. “To je zelo slaba šala. Mislim, da se to ne bo zgodilo. /…/ To je čisto mimo. Je krščanski praznik, gre za naše vrednote. /…/ Več praznikov je, bolje je, ker itak vse delamo za nič. /…/ Ne, ker je prav, da smo takrat v krogu družine,”  so nam dejali. Več pa si poglejte v videu.

J. F.