[VIDEO] Anže Logar: Kako naj organi, ki jih vodijo ljudje, vpleteni v #IranNLBgate, vlivajo zaupanje v preiskavo bančne luknje?

dr. Anže Logar, poslanec SDS (Foto: Nova24TV)

Anton Žunič, Goran Klemenčič, Darko Stare, Marjan Fank, Harij Furlan. Vse to so imena, ki so v posmeh koalicijski pogodbi glede preiskave bančne luknje, je prepričan poslanec Logar, ki je v državnem zboru želel dobiti vsaj kakšen odgovor od predsednika vlade na temo bančne kriminalitete. A Cerar o konkretnih imenih ni želel govoriti, zatrjeval je, da vlada dela vse, kar lahko.

Prvi dan oktobrske seje državnega zbora so bila na dnevnem redu tudi vprašanja predsedniku vlade Miru Cerarju. V imenu poslanske skupine ga je zastavil Anže Logar, pri čemer se je oprl na naslednji zapis v koalicijski pogodbi: “Za zagotovitev povrnitve zaupanja v finančne inštitucije, nadzorne inštitucije in inštitut pravne države je potrebno opredeliti odgovornost za nastalo bančno luknjo in zahtevati odškodninsko ter materialno odgovornost članov uprav ter nadzornih svetov dokapitaliziranih bank.”

Grda realnost
“Velika naloga na začetku koalicijskega sporazuma, vemo pa, da je realnost vse prej kot takšna, sedem mesecev pred potekom roka trajnosti te koalicije,” je dejal Logar in nato izpostavil nekaj bistvenih težav, ki so dejansko v posmeh koalicijski pogodbi glede preiskave bančne luknje.
 • V kabinetu predsednika vlade je zaposlen Anton Žunič, podpisnik milijonske pogodbe o odpravnini za Marjana Kramarja (NLB).
 • Pravosodni minister je Goran Klemenčič, ki je bil takrat šef KPK in je bil seznanjen z milijardnim pranjem denarja v NLB, pa o tem ni obvestil ne tožilstva, ne policije.
 • Na istem ministrstvu je zaposlen tudi Darko Stare, ki je bil šef preiskav na KPK.
 • Na čelo policije je vlada postavila Marjana Fanka, ki je bil v času preiskovanja pranja denarja pomočnik direktorja uprave kriminalistične službe.

“Kako naj organi, ki jih vodijo osebe, ki so bile v času teh malverzacij na funkcijah, ki bi morali opraviti svoje naloge, pa jih niso, zdaj vlivajo zaupanje in novo vero v preiskovanje in vladavino prava ter delo organov pregona pod vašo vlado in izpolnijo koalicijsko zapoved, ki ste jo dali v tem koalicijskem sporazumu?” je bilo vprašanje Miru Cerarju.

Vlada dela vse in nič?
Cerar je v odgovoru zatrdil, da vlada dela vse, kar lahko, da bodo storilci odkriti in sankcionirani. Tudi policija po besedah premierja dela in obravnava različne tovrstne sume kaznivih dejanj. “Tako da, tukaj zadeve so zdaj predvsem v rokah državnega tožilstva in šle bodo, upam, čim prej do sodišč, kjer bodo obravnavane pred sodišči in kjer bo prišlo do končnih razsodb,” je dejal.

Poslancu Logarju je nato očital, da je želel preusmeriti svoje vprašanje na konkretne ljudi, za katere sam verjame, da opravljajo svojo nalogo odgovorno. Hkrati se je izgovoril, da je njegova vlada prišla na oblast po tem, ko je bančna luknja že obstajala, odločno pa so se lotili tako preiskave bančne luknje, kot tudi sistemskih sprememb in ukrepov.

Ko Cerarju zmanjka časa
Poslanec Logar je premierju nato ponovno pojasnil, da je normalno, da se poraja dvom, da bodo določeni ljudje uspešno opravljali svojo (odgovorno) funkcijo, če pa so bili pred tem vpleteni v neke druge posle. Nato je Logarja zanimalo, kaj konkretno je vlada sploh naredila v povezavi s primerom pranja denarja in ali minister Klemenčič še uživa premierjevo zaupanje.

Cerar je dejal, da za resen odgovor nima dovolj časa, je pa ponovil, da ni res, da se vlada s tem problemom ne ukvarja. “Kot veste, sem tukaj že državnemu zboru pojasnil, da pričakujem in sem tudi naložil pristojnim organom, da ukrenejo vse potrebno, da se te zadeve dodatno raziščejo. Tako tudi menim, da je zelo dobro, da potekajo vse tri preiskave oziroma zasliševanja pred tremi komisijami državnega zbora, ne nazadnje tudi pred vašo, ki je že opravila kar nekaj dobrega dela, kajti tako bomo skupaj, vlada, državni zbor, vsi nosilci, tudi pristojna ministrstva zaokrožili sliko,” je dejal Cerar in nato še dodal, da zadeve glede bančne luknje niso več v pristojnosti vlade, saj so bile večinoma že predane državnemu tožilstvu.

Razočaran, ker ni prejel nobenega odgovora na svoja vprašanja, je Logar zaključil z besedami predsednika vlade, s katerimi je šel na volitve: “Za zmago zla je dovolj že to, da dobri ljudje ne storijo ničesar.” “Zdaj, če smatramo, da so v vladi dobri ljudje, se zdi, kot da do zdaj na področju bank, pregona bančne kriminalitete niso storili ničesar ali zelo malo,” je sklenil Logar.

B. O.

 • KIKI

  Samo Bog in dr. Logar lahko tako natančno razložita kriminaliteto naše
  vladavine prava in financ! Do tal bi se dr. Logarju mu priklanjali v pravih
  demokratičnih državah, če bi tam odkril 1 stotino tega, kar je z nečloveškim
  trudom in z nadnaravno sposobnostjo in veličastnim znanjem odkril v tej nadvse
  umazani, mafijski državi!
  Bojim se zanj, ker vem, da so krvavi parklji udbomafije še vedno na delu in
  upam, da je človek vsaj dostojno varovan, tako kot so v svetu tožilci in sodniki pri
  sojenjih oziroma odkrivanjih velikih kriminalitet!

 • Caetano

  Anze Logar je sposoben in perspektiven mladenic. Ker pa gre za pranje denarja za iranske teokrate bi bilo za preveriti tudi, ce niso povezave segale se v cas diktature KP. NLB je nadzorovala vedno udba. Povezava med komunisti in iranskimi islamisti ima pa tudi zelo globoke korenine.

 • janez zorman

  Mislim da je Logar v veliki nevarnosti, da ga povozi avto, da pade iz lestve ali da mu spodrsne na pločniku.. Na njegovemu mestu, ne bi šel nikamor sam.

  • totex39

   Če pride do res kake neljube situacije pol pa je potrebna vseslovenska vstaja, ne tako kot kot je bilo pri Krambergerju, da so nas “zadovoljili” s lažnimi argumenti.

   • janez zorman

    Vstaja bi bila potrebna že po včerajšnji Cerarjevi megli v DZ.

    • Osti jarej

     …vstaja je bila potrebna že takrat,ko so skrenili s pučnikove smeri

    • Franc Šink

     Da. Lažni argumenti so v Sloveniji učinkovitejši kot resnica.

 • Osti jarej

  ..kje pa so vsi?…..skoraj čisto prazna dvorana !!!

 • Osti jarej

  ..zajc??… na čem pa je ta tip?

 • MEFISTO

  Odslej bo drugače.

  Takole pravi Reporterjeva anketa:

  2% Suzana Lara Krause (SLS)

  3% Angelca Likovič (Za otroke!)

  1% Maja Makovec Brenčič (SMC)

  1% Boris Popovič (Slovenija za vedno)

  5% Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija)

  7% Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca)

  11% Borut Pahor (neodvisni kandidat)

  6% Ljudmila Novak (NSi)

  65% Romana Tomc (SDS)

  • Janez

   Bog daj !
   DA BI BIL TAK KONČNI REZULTAT ! L.r. J. KOMENDA

  • Franc Šink

   Na žalost ne.čeprav bi bilo to v redu!

 • if

  Anžetovo vprašanje je retorično!
  Konkreten odgovor je: “Kriminalci raziskujejo sami sebe s ciljem ugotoviti, da niso kriminalci.”

 • Commie Disposer

  Logar za predsednika SDS

  • Franc Šink

   Ni neumen predlog.

  • joza joza13

   10% članov stranke SDS bi bilo primernih za predsednika stranke.
   Ampak…, tega veselja levosučnim še kmalu ne bo dano.

  • MEFISTO

   Vse ob svojem času.

 • Franc Šink

  Slovenija? Otok LGTB družbe državnih tatvin in komunizma.

 • Minovak

  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC! Drži kot pribito!
  George Orwell

  • Prle

   Zato pa ljudje ne volijo Ivana,kajne.

 • Soave

  ” A Cerar o konkretnih imenih ni želel govoriti, zatrjeval je, da vlada dela vse, kar lahko.”

  KAKO – LAHKO ? Ali kolikor zmore, ali kolikor sme ?? Če so bile predane državnemu tožilstvu, potem vsi organi pred državnim tožilstvom, vedo vse o primeru. Saj so oni tisti – z Vlado vred – ki take nepravilnosti ugotovijo in pošljejo na pristojne službe !!
  Pa razumi, no ??

  • Peter

   Pravnik, ki ima probleme z izrazi.
   Žalostna slika naše pravne stroke, no.

   • Soave

    Katastrofa !! Ne pozna razlike med bomo, pa smo . Ko drugi predlog prinesejov parlament, pravi – bomo mi . Potem se pa hvali, kaj vse je ta vlada morala narediti, popraviti, kar drugi niso ??

 • Olga

  Edina rešitev so volitve! Zamenjati oblast in zapreti tatove!

  • Prle

   Ha,ha,ha, razmišljaš kot tri leta star otrok. Ha,ha,ha,da dol padeš.

 • stajerc5

  Anze, pazi se, da se ti ne zgodi Malta! Mogoce je profi killer ze na poti…
  .
  http://www.zeit.de/politik/ausland/2017-10/daphne-caruana-galizia-malta-panama-papers

 • seniorka

  Dr. Anže Logar je zelo sposoben politik, ko bi le Slovenija imela več takih politikov. Cerar ga je žalil in na koncu je bilo slišati, kot da je edino prva Janševa vlada kriva za veliko bančno luknjo, kot tudi za pranje denarja. Pod to vlado se ne bo zgodilo nič, zato moramo vsi na volitve in volit desnico, šele potem se bo kaj premaknilo na bolje.

 • garfi

  mesečnik je Janšo zmerjal z zločincem, ker ga pač oni leviĆarji lažno obtožujejo
  vsega tudi slabega vremena in to že 25 let
  zelo grd kriminal je, če ti nekdo drug plačuje položnice in nepremičnine ne prodaš z izgubo
  protiSlovenski leviĆarji press

 • Kučko pod pručko

  Chemtrails oziroma kemične sledi

  (Malo iz konteksta, pa je vendar zelo pomembno)

  Aktualnega predsednika RS Pahorja in predsednika vlade RS Cmerota bi vprašal, kaj sta do sedaj storila, da nas ne bi zločinska letala skoraj vsak dan zastrupljala iz zraka. Njun odgovor, v to sem stoodstotno prepričan, bi bil, da o tem ne vesta nič in da je vse skupaj le teorija zarota.

  Ker pa vem, da to ni pravi odgovor, bi jima povedal, da sta navadni lutki, ki se na prisego, da bosta … z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije, požvižgata. Takega predsednika in brezhrbteničnega premierja ne potrebujemo, saj mirno gledata, kako nam svetovni zločinci s kemičnimi sledmi (chemtrails) vsakodnevno uničujejo zdravje. Aluminijev, barijev in stroncijev prah, ki jih letala že cel teden posipavajo na nas, so namreč strupeni elementi!!!

 • Kučko pod pručko

  Anžetu Logarju svetujem, da naj se pazi murgelskega specialista za fizične likvidacije.

  … to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.

  (Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994)

 • Janez

  Ampak !
  KDAJ SI BO PA POČASNE KARDELJASTI OD. DR. CERARJA VZEL ČAS !
  Za
  KAJ JASNEGA ODGOVORITI SIJAJNEMU DR. LOGARJU IN. VSEM NAM. L.R. J. KOMENDA

 • xtc

  Ko bo narod končno polovil leve kriminalce,ki so v bistvu državna mafija in jih postavil pred sodišča bo šlo in to brez izjem.

 • dob

  Če bi bil Cerar Anglež, bi ga kraljica povzdignila v plemiča zaradi njegovih zaslug za pravni red države in mu podelila naslov Sir Zdenka.

 • cosmosjasnovidec

  Anže se trudi vsaka mu čast a iz tega ne bo nič.
  Nima dovolj podpore z strani državljanov kar je največja sramota za njih.Ve se kdo vse je pokradel NLB a folk molči lopov tovariš “pahor”je pa še celo na listi kandidatov za izvolitev predsednika.
  Torej največji lopov med vsemi kateri je po naročilih in ukazih komunajzarske gliste “milana kurčana” dovolil pranje denarja seveda tudi z lastnim polnjenjem žepov.
  Njemu je za ponovno izvolitev malo mar saj ima dovolj nakradenega tudi od prodaje Slovenske zemlje hrvatom.
  Ta kandidatura je predvsem metanje peska v oči folku za lažji nekaznovan umik saj se bo vse pozabilo in pometlo pod prag.
  V kolikor pa “pahor” ne bo ponovno izvoljen bo pa iskanje krivcev o NLB spremljal nekje iz tujine kjer bo užival z nakradenim denarjem.
  Ker ima v zaledju vso komunajzersko in levaško drhal saj so kradli skupaj je pa še velika možnost,da bo še v naprej izvoljen mislim pa,da ima tovariš “kurčan” pripravljeno “ludo milo novak”.

 • MEFISTO

  Anže Logar: Kako naj organi, ki jih vodijo ljudje, vpleteni v #IranNLBgate, vlivajo zaupanje v preiskavo bančne luknje?

  In kako je z organi, vam bo povedala sledeča resnična zgodba.

  Nekega moškega je mučila prostata, kot našega ostarelega luckysa, pa se je v sili olajšal kar na cesto.

  To je videl policaj.

  Ker ni vedel, kako ukrepati, je poklical svojega komandirja.

  Nek moški moči cesto, je poročal policaj.

  S čim, mar z organom , je komandir z vprašanjem odgovoril na vprašanje.

  Ne, s kurcem, organ pri telefonu, se je odrezal policaj.

 • lado

  grem na delo ,ma je treba najti tegamalega vmurglama!!! grem zamenjat svinc za čaj!!! PO VOLITVAH PA GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSS,LOV NA RDEČO DIVJAD!!!!!! MALI ODOJEK IN ZEMLJA NE BOTA VEČ GROZILA AAAAAMEN!!! VOLITE PATRIOTE DESNE SDS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • lado

  NEVERJETNO !!!! DEBILI SO VOLILI PAHORČKA ZDAJ PA PO NJEMU !!! DVOLIČNEŽI !!! IN VAM JE ZA ZAUPAT !!IZDAJALCI !!! JE KRIV , VI PA ŠE BOLJ BEBCI BRUH

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!