[Video] Bizarno: Levica ne bo podpisala nečesa, kar je že podpisala?!

Družba levih populistov. (Foto: STA)

V torek je odjeknila presenetljiva novica, da stranka Levica ne bo podpisala sporazuma o sodelovanju s koalicijo. To je bila nosilna novica tako na 24ur kot tudi v Dnevniku RTV SLO.

POP TV je svojo informativno oddajo celo začel: “Pozdravljeni! Niti teden dni še ni od imenovanja vlade Marjana Šarca, pa se že kažejo prve konkretnejše razpoke. Razlog: nezadovoljstvo stranke Levica s Šarčevo izbiro Damirja Črnčeca za državnega sekretarja. Po nekaterih neuradnih informacijah v stranki Luke Mesca pritiskajo na Šarca, naj Črnčeca umaknejo iz svojega kabineta, sicer ne bodo sodelovali z vlado. Danes bi morali podpisati že parafiran sporazum, a so podpis preklicali.”

O tem je poročala tudi TV Slovenija v Dnevniku: “Spletna Mladina je prva poročala, da naj bi koordinator Levice Luka Mesec v interni komunikaciji s člani stranke zapisal, da zaradi Črnčeca ne bodo podpisali protokola o sodelovanju s Šarčevo vlado.”

V resnici ne gre za novico, še manj pa je presenetljiva. To je zgolj še en slepilni manever za odvračanje pozornosti od vsebinske in kadrovske podhranjenosti nove vlade. Predvsem pa za poskus umestiti Levico med opozicijske stranke. Ne gre zgolj za manipulacijo, to je tudi navadna laž. Vladajoči šesterček je namreč sporazum o sodelovanju podpisal že 10. avgusta, kar je nedvoumno razvidno tudi na spletni strani Levice, kjer so zapisali “Podpisan sporazum o sodelovanju med Levico in koalicijo Marjana Šarca.” Jasno vidna pa je tudi slika sporazuma, pod katerim je podpisanih šest predsednikov koalicijskih strank.

Levica ne bo podpisala nečesa, kar je že podpisala (Foto: posnetek zaslona)

Da je bil sporazum zgolj parafiran in da ga Levica sedaj ne bo podpisala, je zgolj še ena izmed medijskih laži, katere namen je odvračanje pozornosti od pravih problemov.
Ne pozabimo, da je velika večina medijev izrecno poudarjala, da smo dobili manjšinsko vlado, kljub podpisanemu sporazumu z Levico, s katerim slednja sprejema koalicijsko pogodbo. “Ali se zaradi tega imenovanja podpora manjšinski vladi krha?” so se še spraševali pri Dnevniku. Ob poskusu umestitve Levice v opozicijo se na RTV SLO še bolj zapletajo.

Najprej so govorili o resnih razpokah v vladi, nato pa o manjšinski vladi. Če odstop Levice od sporazuma pomeni razpoke v vladi, to pomeni, da gre za koalicijsko stranko. Pri tem ne smemo pozabiti, da je zakonodajno-pravna služba državnega zbora jasno zapisala, da Levica ni opozicijska stranka. Predsednik DZ Dejan Židan pa je to mnenje gladko ignoriral in jo proglasil za opozicijsko. Kot takšno so jo proglasili tudi večinski mediji in vsi koalicijski partnerji.

Po drugi strani pa so taisti povzročili cel škandal in se zgražali nad tem, da Juncker pri odločanju o arbitraži ni spoštoval pravne službe Evropske komisije. To je zgolj še en dokaz dvojnih meril, ki jih uporabljajo režimski mediji in partnerji v levičarski vladi. Očitno je za ohranjanje oblasti dovoljeno vse.

J. Ž.

 • Vera

  Manjšinska vlada pa taka, ki ji dirigira Meščev Luka . Šarec : Ti bi rabil v vladi stranke SDS , NSI, SNS , toda raje si jih izključil, kot sestavil res stabilno vlado .

 • hle

  Kako je že nekoč dejal pokojni Janez Drnovšek da v bistvu 46 glasov rabiš samo enkrat

 • Waltter

  Pri tem ne smemo pozabiti, da je zakonodajno-pravna služba državnega zbora jasno zapisala, da je Levica opozicijska stranka. Predsednik DZ Dejan Židan pa je to mnenje gladko ignoriral in jo proglasil za opozicijsko.
  DAJTE POPRAVIT – ZAKONODAJNA SLUZBA JE POUDARILA DA LEVICA NI OPOZICIJSKA STRANKA
  SE ENKRAT NI::

 • Olga2345

  Predstava za javnost! “Nadstranka” (po Janši) dela po navodilih Murgl! Komunistom pa “papir” ne pomeni nič! Tudi na kongresu levice, je Kučan rekel, da jim bi povedal (dal navodila) potem, brez mikrofona!
  Cirkusant iz Cirkusa M.Cerarja ups Šarca, Marjan Šarec, pa je tak povedal, da “ni konkreten” in tudi “ne misli biti”!?? Seveda ne, ker mu mora šepetalec iz Murgl dati navodila!

 • Caetano

  Celotna ta Ledvica je bizarna zadeva…

 • Tanja Bor

  Manipulacije z jezikom levaki obvladajo.

 • rebula7

  MA KO JIH JEBE VSE KUCANOVO MAFIJO PRAV PA TAKO SKORUMPIRAN SISTEM SLOVENIJE KI SI GA JE MAFIJA NAREDILA ZASE DA LEPO ZIVIJO NAROD POSTEN PA CRKAVA.KO JIH JEBE VSE .PA PARDON BONTONU.PRELEP POZDRAV PISEMO SE SAMO RESNICO ENAKO KOT VI DRAGI LJUDJE 24 NOVA TV.

 • RATATA

  Kdaj pa je kumunist držu besedo?
  Enkrat mi je en komunist za prmej duš oblubu, da bo zagvišn res pršu toćno opoldne k ok koralu na spopad,
  pa ga do pounuč ni blo. Pol sem šou pa spat.

 • karpelec

  Na vsak način bi nas radi imeli za nemake.