fbpx

[Video] Dokaz, da je RTV trobilo izrojene levice: Voditeljica Krljić Vregova ustavila predstavnika judovske skupnosti, ker je povedal resnico o zgrešeni slovenski zunanji politiki

Voditeljica Dnevnika na državni televiziji Jasna Krljić Vreg  je v pogovoru s predstavnikom Judovske skupnosti Sloveniji dr. Igorjem Vojticem spregovorila tudi o stanju slovenske politike v zvezi s priznanjem Palestine. Ko je odgovoril, da je slovenska zunanja politika zgrešena in je še vedno ujetnik jugoslovanske neuvrščene politike, ga je hitro skušala prekiniti, kar ji je tudi uspelo. Ker RTV preprosto ne upošteva, da velik del gledalcev želi uravnotežen in bolj profesionalen program, se bodo pozivi k ukinitvi obveznega RTV prispevka le še stopnjevali.

“Slovenska zunanja politika nasploh je ena žalostna zgodba, ki prav v tej zadevi s Palestino pride najbolj do izraza. Torej, naše zunanje ministrstvo je še vedno ujetnik jugoslovanske neuvrščene politike, ki se je bratila z Arafatom, podpirala palestinski terorizem, in to priznanje, če sploh do njega pride, ne bo nikakor prispevalo ne Palestincem v Judeji in Samariji, ne Izraelu in Judom.” Vojtic je bil zaradi prekinitve Krljić Vregove primoran svoj odgovor skrajšati.

Pogovor, ki je pred tem potekal o položaju judovske skupnosti v Sloveniji, je bil na tej točki hitro končan. To je samo še eden v nizu kazalnikov, kako je državna televizija navadno režimsko trobilo, ki ji ni mar za resnico, temveč samo za samopotrjevanje lastnih premis. Glede na to, da smo davkoplačevalci prisiljeni financirati ta cirkus, se res ne spodobi, da javna televizija želi javnosti predstaviti samo odgovore, s katerimi se strinjajo, ker ne prenesejo boleče resnice. Ker RTV preprosto ne upošteva, da velik del gledalcev želi uravnotežen in bolj profesionalen program, se bodo pozivi k ukinitvi obveznega RTV prispevka le še stopnjevali.

Ivan Šokić