[Video] Dr. Boštjan M. Zupančič: “Absurd je, da so tisti, ki so prej najbolj sistematično kršili oziroma stali zraven pri kršenju človekovih pravic, tisti, ki zdaj najbolj poudarjajo človekove pravice.”

Foto: printscreen

Z dr. Boštjanom M. Zupančičem, nekdanjim ustavnim sodnikom, pravnikom in dolgoletnim sodnikom Evropskega sodišča za človekove  pravice, pravnikom, filozofom in celo prejemnikom bodeče neže za najbolj seksistično izjavo leta 2017, smo se na Nova24TV pogovarjali o aktualnih pravnih in civilizacijskih vprašanjih sodobne družbe. O v zadnjem času nadvse aktualnem vprašanju sodnih pregonov svobode izražanja, o vprašanju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti, pa vse do montiranega procesa zoper dr. Tadeja Strehovca.

Dr. Zupančič meni, da “živimo v kontinuiteti prejšnjega režima. Nosilci ideologije so se po letu 1991 poskrili v mišje luknje, ni jih bilo nikjer. Bilo jih je zelo strah. Otroke so poslali na šolanje v tujino, sami pa so se poskrili in so bili zelo ponižni kar nekaj časa. Zdaj pa so prišli na plano, ker se čutijo dovolj medijsko in sicer podprte”.

“Od vsega začetka so Ljubo Bavcon in ostali v svojo obrambo navajali točno tisto, kar so prej 45 let kršili. To so človekove pravice. Absurd te situacije je, da so tisti, ki so prej najbolj sistematično kršili oziroma stali zraven pri kršenju človekovih pravic, tisti, ki zdaj najbolj poudarjajo človekove pravice.”

To je le nekaj medijskih izjav uglednega pravnika dr. Zupančiča. O stanju pravne države, negativnih demografskih trendih, prezirljivem odnosu sodobnega feminizma do družin, materinstva, očetovstva, odnosu do smrti nerojenih otrok, o prihodnosti, kakršno si lahko obetamo na podlagi vsiljevanja marakeške deklaracije s strani preračunljive aktualne vladajoče politike, smo v tokratni Polemiki spregovorili z dr. Boštjanom M. Zupančičem.

Vabljeni k ogledu oddaje:

Franci Donko 

 • Janez Novak

  Kontinuiteta s prejšnjim režimom se je zgodila zato, ker ni bilo lustracije. Lustracije pa ni bilo zato, ker je bilo v Demosu več partijcev kot nepartijcev. Nekateri so bili v Demos zgolj infiltrirani in so dejansko delali za Kučanov klan, ne za demos – ljudstvo. Infiltrirani partijci so na Kučanoovo komando tudi likvidirali Demos, čim je bila osamosvojitev izpeljana.

  • Foglof Tunek

   Lustrirat je potrebno nekatere Janeze – kot Janez Janša, Janez Novak, župnike Janeze, tisti ki so pedofili…itd. itd.

   • Ivan Ivanovič

    Ti bi moral lustrirat šmarnico. Če ne bo ona tebe.

  • kraljica vesolja

   A ni kastracija. Hahaha.

  • janez cepec

   pod Kučkotovo komando je še dones dosmrtni vodja opozicije, zato se tardečim ni bat za ablast

 • Foglof Tunek

  Boštjan M. Zupančič: “Simone Veil je bila travmatizirana ženska, ki je preživela koncentracijska taborišča. Zaradi njene zakonodajne pobude, medtem ko je bila francoska ministrica za “zdravje”, je bilo in je še milijonom otrok odtegnjena pravica do pravne subjektivitete. Mediji jo slavijo celo posthumno, medtem ko bi jo bilo treba obsoditi kot največjo morilko vseh časov.”

  Foglof Tunek: : “Ekstremna stališča posranega desničarskega Boštjana M. Zupančiča glede pravice žensk do odločanja o lastnem telesu kažejo na pokvarjen um Zupančiča in nespoštovanje dejstva, da so ženske pravice človekove pravice, ki ga je povezal še s perverznim izkrivljanjem izkušnje preživelih nacizma in holokavsta.”

  • Simone Veil

   Saj bo MBS porihtal problem. Nič bati. On bi lezbijke vrnil nazaj v koncentracijska taborišča.

 • kraljica vesolja

  Govno seksistično luzersko. Kje si ti živu, medtem k se je folk kao mučil v Jugi. Če si bil že v JUgi, kva si pol zdej, a. Nakladač brezvezn.

  • kraljica vesolja

   Pa dobr no, zdej, k sem ga mal bolj pogledala, se mi je kr zasmilu. Jadan.

   • janez cepec

    sej se sam seb smil, k se u špegu pogleda, al pa če se posluša, kašne nebuloze klamfa

  • janez cepec

   pa kva se čudeš, sej pramem, pičke komunajzarske. dokler je imu korist od sistema,u stari Jugi in u Sloveniji, je biu tih kot rit, zdej, ko so ga pa na stranski tir postavl, se gre pa nekega demaokrata.

 • Stajerka

  jp….saj ni samo sovražni govor in človekove pravice, tudi na področju lopovščine je tako…..

  če so kakšne nepravilnosti na strani lewakov in starih političnih sil, takoj, ampak res takoj, režimski mediji zaženejo stampedo proti tistemu, ki je to odkril ali o tem upal spregovorit javno……ko je zadeva obratna, da če zalotijo s prsti v marmeladi desničarja, je avtomatsko obsojen, tako v medijih, javnosti kot na nižjih sodiščih, na srečo smo v EU, da so vsaj višje inštance sodišč zadržane……

  KJE SO ZADEVE IN KAZENSKI PREGONI ZA VEČ 10 MILIJARDNE PRIMANJKLJAJE V SLOLANDIJI (banke, zdravstvo, poraba proračuna, davki, tajkunizacija,…)….na svetu NI naroda, ki bi folgal futrat takšen proračun – GA NI!!

  • Dado

   Lep primer je Janša. Ustavno sodišče je reklo, da vodja opozicije ne more biti v zaporu, in imamo SVETO KRAVO. Prva je bila orožarska afera, kdo neki je bil tam, JANŠA. A še kaj ?

   • tohuvabohu

    Lažeš, govnač.

 • Beglerbeg

  No saj bo beglerbeg opravil z LGBT in komunisti. Za narediti pašaluk bo moral kalif najprej počistiti…

 • janez cepec

  absurd je, de se usi bivši komunajzarji dones prištevajo med demokrate in šimfajo sistem u kermu so šole nardil, si zagotovil službe, stan’vanja, nasploh eksistenco, s svojim koritarskem udinjanju sistemu, k’ ga dones tok kritizirajo. po srcu so pa še skoz komunajzarji. pičke smo djal takim, učas.

  • Kučko pod pručko

   Miha, ko sem se zadnjič peljal skoraj mimo tvoje bajte, sem rekel ženi: “Vidiš, tukaj je pa tisti CEPEC z Nove doma, ki klobasa same bedarije”

   Saj bi ti še kaj drugega napisal, pa me bodo Serpentinškovi obtožili sovražnega govora!!!

   • janez cepec

    upam, de je lo res zadnjič, ko si se mim pelu, še dones smrdi, kok si zasmradu, prase jedno. umij se kdej. se vid, de s’ biu koritar, če nisi še skoz.

    • Anton

     Nedvomno je Kućan koritar.

  • Dado

   takim, ki si ti, pa CEPEC

  • tohuvabohu

   Čudaki in klošarji ste šli raje po obratni poti: na stara leta ste postali rdeči do ušes, goveda.

 • Korl

  A ni bil ta tip tudi komunist v prejšnjem režimu in to še zelo visoko. Bil je del kaste oziroma priviligiranec. Res ne vem zakaj naj bi bil za nas zgled.

 • RATATA

  Torej Slovenija potrebuje en milijon Ukrajink …. ali nekaj podobnega?

  • xtc

   No ,da te dopolnim-tudi Rusinje bežijo podobno iz Putinovega raja.

   • RATATA

    Ni velike razlike.

 • Darth Vader

  g.Zupančič sicer kot vedno odlično analizira ampak spregledal je eno zadevo glede slovenije……in sicer tole z naslovom “kako tirani z lahkoto zavladajo ljudem” copy/paste “Vprašanje, ki se pogosto zastavlja v različnih svobodnjaških krogih se glasi: kako pridemo do točke obsežne tiranije znotraj družbe? Obstajajo številni dejavniki, ki odločajo o tem izidu, a skozi zgodovino različnih totalitarnih sistemov so se pokazali skupni denominatorji – elementi, ki morajo biti prisotni, zato da tirani prevladajo. Ko uspemo identificirati te skupne elemente v objektivnem smislu, bistveno otežimo obstoj despotskih struktur. Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/08/kako-tirani-z-lahkoto-zavladajo-ljudem/

 • Franjo Trojner

  Ta naša prva samostojna demokratična
  SLOVENSKA država po zaslugi nedržavotvorne vsakokratne vedno bolj leve oblasti, ter neenotnosti znotraj SLOVENSKEGA naroda umira in z znjo pospešeno ves SLOVENSKI ROD!
  Ko oblast prične prikrivati resnico lastnim državljanom ali jo celo izkrivljati, ko namensko ne nadzoruje več svojih meja, teritorija in izigrava ustavo, domačo in zakonodajo, pravila, pogodbe EU, je konec ljudovlade , demokracije in se prične TOTALITARIZEM!
  NE Soros, NE Juncker, NE Kučan, NE Cerar, NE Šarec, NE Mesec, NE Židan, Ne Fajonka, NE Rjavec nimajo pravice vsiljevati SLOVENKAM IN SLOVENCEM svoja nedržavotvorna prepričanja in izrabljati represivne organe in servilne medije, za dosego svojih ciljev, ki niso v interesu vsega SLOVENSKEGA RODA!
  Za državo po podobi in željah Sorosa, Kučana, Meseca, Židana, Fajonce, Cerarja, Rjavca in vseh ostalih fanatičnih levičarjev se jaz z orožjem v roki, kot pripadnik TO leta 1991 nisem boril in velika večina mojih soborcev tudi NE! Takrat leta 1991 smo se domoljubni SLOVENCI enotni, z ramo ob rami borili, da zakoličimo, utrdimo in branimo svoje domove, družino, DOMOVINO , zgodovinske meje, teritorij, ter si postavimo lastno demokratično državo, OBLAST, ki bo služila vsemu Slovenskemu rodu, mar ne? Kaj se je v 100 LETNEM SLOVENSKEM NACIONALNEM INTERESU še posebej od leta 1991, ko smo ga dosegli do danes tako zelo spremenilo, da nas današnja vedno bolj ekstremna leva oblast, levi politiki in leva civilna gibanja želijo prisiliti, da se svojemu nacionalnemu interesu, državi, načelom, kulturi, dediščini, odrečemo in jo prepustumo vsem tistim, ki ilegalno k nam prihajajo??? To kar želijo tudi za ceno omejevanja svobode govora in s tem drmokracije vedno bolj ekstremni levičarji na oblasti narediti lastni državi in narodu je samomorilsko dejanje, na kar pa sam ne pristajam pod nobenimi pogoji.
  Dovolj mi je te agresivne levičarske politike in luzerske, mimo volje volilcev nastavljene leve Šarčeve vlade in vsega farbanja množic, ki jih ta Šarčeva leva vlada non stop širi preko levici servilnih dominatnih medijev. NE Soros in NE Kučan nista javno z svojim programom in stranko nastopila na zadnjih parlamentarnih volitvah, niti volilci nismo glasovali zanju, kar pomeni, da naši državi in državljanom nimata prav nobene pravice vsiljevati svoje za naš narod in državo pogubne ideologije, politike! IDEOLIGIJA, politika Sorosa, Kučana ,Cerarja, Šarca in ostalih ekstrmnih levičarjev nas ekstremno deli doma v Sloveniji in ekstremno poslabšuje dobrososedske odnose z vsemi našimi sosedami in nas je skregala še z svetovno velesilo ZDA za povrh. Samo cepec lahko verjame, da se Contte, Salvini, Kurz, Orbán, Plenković, Trump itd.motijo, cincajoči odstopljeni Cerar in od żveplenega palčka nastavljeni luzerski dovčerajšni komedijant Šarec pa imata prav. Luzerja, levaka Cerar in Šarec na zadnjih parlamentarnih volitvah še slovenskih volilcev nista znala prepričati v svoj prav, zdaj bosta pa prav vsem predsednikom vlad sosednjih držav in celo svetovne velesile ZDA pamet solila, ne se delat norca iz zdrave pameti no!!
  Vse našteto, še posebej pa USTAVA, parlamentarna demokracija, v kateri ima oblast vedno samo ljudstvo, peščici ekstremnih levičarjev na oblasti samo po sebi preprečuje vsiljevanje nedržavotvorne politike, ideologije in dejanj, kakor tudi vseh dejanj, ki niso v skladu SLOVENSKEGA NACIONALNEGA INTERESA! Vsi tisti, ki minirate USTAVO in s tem naš pravni red in se stavite nad voljo državljanom ste zame IZDAJALCI in vam bo nekoč zagotovo sojeno!
  Spomnimo se dejanj in spiročil naših velikih prednikov:
  – Slovenski pesnik Valentin Vodnik je že leta 1811 zapisal: Od nekdaj stanuje tukaj moj rod, če ve kdo za druz’ga, pove naj od kod;”
  – Cankar: Če bi bil Rus, bi bil pravoslaven, če bi bil Prus, bi bil protestant, ker sem Slovenec, sem KATOLIK
  – Slovenski pesnik France Prešere je v pesnitvi Zdravica zapisal;
  Komú narpred veselo
  zdravljico, bratje! čmo zapét’!
  Bog našo nam deželo,
  Bog živi ves slovenski svet,
  brate vse,
  kar nas je
  sinov sloveče matere!
  V sovražnike ‘z oblakov
  rodú naj naš’ga treši gróm;
  prost, ko je bil očakov,
  naprej naj bo Slovencov dom;
  naj zdrobé
  njih roké
  si spone, ki jih še težé!

  – SLAVA SLOVENCEM 1849 Jožef Virk ;
  Naj viharja moč razsaja,
  hraste cepi, skale taja,
  pahe zemlje naj zdrobi;
  vendar kakor siva skala,
  sred viharjev trdna stala,
  večna bo Slovencev čast!
  Naj se ves svet zoperstavi,
  narodu pravice davi,
  in kovati ga želi;
  Slave zora bo svetila,
  zlob verige razdrobila,
  večna bo Slovencev čast!
  Naj mrtvaški strup jezika,
  nas srdito v srce pika,
  naj le slabo govori;
  vzeti nam ne more slave,
  ne utajiti bistre glave,
  večna bo Slovencev čast!
  Kadar bliska meč morije,
  v boju kri junaška lije,
  kakor hrast Sloven stoji,
  za očestvo se daruje,
  vso nevarnost zaničuje,
  večna je Slovencev čast!
  Zato mi Slovenije sini,
  zvesti svoji domovini,
  eno srce bodimo!
  Če nam je ljubezen mati
  ino sloga nas pobrati,
  večna bo Slovencev čast!

  – Avtorja pesmi sta Gustav Ipavec in Jakob Gomilšek, uglasbljena pa je bila leta 1882
  Slovenec sem
  Slovenec sem! Slovenec sem!
  Od zibeli do groba
  Ne gane moja se zvestoba,
  ne gane moja se zvestoba!
  S ponosom reči smem:
  Slovenec sem, slovenec
  Samovoljna politika ekstremne levice v Sloveniji neimenovno vodi v razmere kaosa, kot ga preko TV ekranov lahko zadnje čade spremljamo iz Francije, le vprašanje časa je kdaj bo val nezadoboljstva izbruhnil še v Sloveniji, je že tako, da se mimo volje ljudstva in USTAVE danes ne da več vladati!

 • Janez

  Janez CEPEC,
  A poziv za na SODIŠČE
  si že dobil?
  KO
  BOŠ TI IN TUNEK&COMP.
  NA
  SODIŠČU – KOT OBTOŽENNEC
  SEVEDA,
  NAS
  PREJ OBVESTI.
  Jaz bom kot priča rekel v tvoje dobro kako
  besedo usmiljenja – češ:
  “SODNIKI – IMEJTE USMILJENJE DO ČLOVEKA,
  KI SO GA ŠOLE NAUČILE LE SVINJANJA PO DRUGIH,
  SAM PA – SE ZDI
  NIMA VOLJE IN MOČI, DA BI SE PREŽIVLJAL S ČIM
  BOLJ POZITIVNIM
  KOT
  JE MLATENJE
  PRIMITIVNIH “ŠTOSOV” O “BEGNAH”,
  KI JIH OČITNO – NE MORE POZABITI. Toliko tebi v vednost.L.r. Janez KEPIC-Kern KOMENDA
  P.S.
  J.B. TITO – NI BIL IZ KUMROVCA,
  BIL JE
  Josef F. AMBROS,
  nezakonsko rojen sin F. AMBROSA, bogatega Žida
  in
  grofice , vdove Marije ERDELYI s posestmi pri SZEGEDU
  VEČ
  M. JOKIĆ, TV NOVI SAD, JUNIJ 2018

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+2018&oq=momčilo+jokić+2018&aqs=chrome.0.69i59l2.19350j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • janez cepec

   Janez aus Begne, tabletke ti popušajo, šok terapija je na vrst.
   ejga, k’ sva glih na vezi. dej povej, a j’ biu TITO res iz Kumrovca in zakuga ne?

 • xtc

  BMZ postaja vse bolj moteč za Kučana,ki mrzlično išče pot do njegovega uničenja,ker je pač Kučana & Co. narodu razgalil kot njihove nezakonite rabote,zato je Kučan takoj aktiviral levega Čeferinčka iz UEFE,ki naj bi bil “ugleden pravnik” ampak realno Čeferinček nima mednarodno strokovne pravne teže niti 10% BMZ jeve in je njegov zadnji izpad na Citiyu in Siolu(FDV) le pokazal njegov pravniški mivo znanja-postal je blj pameten od sodnika,ki je sodil na EU sodišču in ,ki pozna tamkajšnje regelce pravila in usmeritve.
  Skratka lovska sezona na BMZ jevo glavo s strani Kučana se je odprla.

  • janez cepec

   Kučkotu ni treba nč kej dost mrzlično iskat raznih poti, do uničenja današnih kvazi demokratov samo u partijske arhive nej pogleda, pa bo o usakmu današnjem demokratu našu kup stvari, k’ so jih današni junaki deval u času gnile Juge, ki ša niso bli glih skladni s standardi današnje demokracije

 • Dado

  Zupančič se je prelevil v demokrata. Spomnim se njegovega predavanja: V sodstvu sodniki, pravniki iz vrst malomeščanov, ker niso imeli kakšne izbire, da bi obdržali status…. V redu, človek se je spremenil. Drugi so se tudi spremenili in so demokrati, to pa ni v redu. A kdo je tu nor…. Bolj star bolj nor.

 • Boy

  Dopovejte si že, da takozvanih človekovih pravic ni, so le pravice, ki jih človeku blagovolijo priznati vlade in nasilni posamezniki. Arogantnežem, nasilnežem, hujskačem, prestopnikom, kriminalcem, kakršnim koli koruptom in celo morilcem, se ne bo nič zgodilo, dokler so na strani države in je “država” na njihovi strani. Vsem žrtvam takih delikventov je skupno to, da jih nihče ne prizna za žrtve, ne priznajo jim, da so bile kršene njihove človekove pravice, temveč so te žrtve obravnavane kot sovraźniki ali kot postranska škoda.

  • Caetano

   Seveda so. Stvar je obratna. Vlade si jih marsikdaj blagovolijo neupraviceno omejevati, medtem ko jih diktatorji sploh ne poznajo. Za varovalko v civilizaciji tudi delimo oblast, da ni enotna in tezje prihaja do zlorab.

   • Boy

    Kaj je obratno? Pri nas in tudi marsikje drugje se oblast le navidezno deli na tri samostojne in neodvisne veje oblasti. Mar misliš, da CIA ne dela za ameriške oblastnike? Naša policija je samostojna? Dokler jo bo plačevala drźava ni in ne bo. Zlorabe oblasti so naš vsakdanjik, samo poglej Angelo Merkl, ki je z uvozom migrantov povozila vse celo mednarodne zakone, ker je nekomu tako odgovarjalo. Vse žrtve, ki pri tem nastajajo, pa ignorirajo in skušajo potisniti v pozabo. Diktatorji si samo več upajo od ostalih oblastnikov, in si zaradi utrjevanja svoje oblasti svoje delovanje upajo javno razglašati, ostale vlade pa svoja kriminalna dejanja skrivajo in prikrivajo.

    • Caetano

     Ne bodi naiven. V diktaturi ni mogoca opozicija in kriticna misel. In tam res odloca o krivdi kar policija pa ne navadna, ampak politicna tajna policija.

     To ni za primerjati s stanjem v Evropi, niti v ZDA. Oni so ze naredili konec svoji filoislamiaticni kliki na nas pa je, da to naredimo se sami.

     • Boy

      Nisi samo naiven, temveč tudi domišljav, ker o človekovih pravicah in njihovem spoštovanji ne veš nič.

      Zamisli se malo zakaj pri ilegalnih migrantih vsi kričijo o spoštovanju človekovih pravic, pri žrtvah, ki jih za seboj pustijo umirjene, posiljene ali kako drugače oskrunjene, se teh istih človekovih pravic sploh ne spoštuje, žrtva pa pripisuje krivdo za dejanja njihovih krvnikov. In to se ne dogaja v kakšni diktaturi, to se dogaja pri nas v Evropi.

      So to zate človekove pravice?

 • Caetano

  Dr. Bostjan Zupancic mi ni bil posebno pri srcu. Ceprav je bil clan prvega slov. ustavnega sodisca. Zagovarjal je npr. t.i. izbrisane, ki si niso hoteli urediti drzavljanstva oz. drugih potrebnih dokumentov v casu, ko so Sloveniji se odkrito grozili bajoneti iz Beograda, prav podobno kot Krivic.

  Moram pa priznati, da je v zadnjem casu storil kar nekaj plemenitih in pogumnih potez. Npr. da je vzel v bran dr. Strehovca, ki se bori za zivljenja nerojenih nedolznih otrok ter za svobodo govora in se zdaj vodi proti njemu politicni proces.

  • Dado

   Kdaj pa je Strehovec obsodil spolne zlorabe otrok s strani duhovnikov s Sloveniji, kdaj pa je obsodil spolne zlorabe duhovščine v svetu, ZDA, Avstralija, Venezuela, Čile, Nemčija,. Irska, ALI je kaj predlagal, ali kot
   BOREC, zahteval ukrepe v slovenski cerkvi, da bi preprečili spolne zlorabe….NI , kaj torej

   • Caetano

    Se salis?! Seveda je on obsodil vso pedofilijo. Glede boja proti pedofiliji v druzbi je najvec naredila sicer prav Janseva vlada, ki je uzakonila register za pedofile. Levicarji so potem nasli razloge, da je ostal prazen. Z islamizacijo, ki jo podpira izrojena levica vstopa tudi pedofilija skozi odprta vrata.

    • Dado

     Se šališ. A si resen ?. Register ni nič. Znano je, da so ljudje zamenjali človeka s pedofilom in ga pregonili, da je komaj preživel…. Tisti, ki so profesionalni pa ne rabijo regist V sLOVENIJI so največji pedofili Slovenci. Dedki, očetje , mamice, strici…duhovniki . Bedak z Janševim registrom…zatakni si ga nekam…… Islam te skrbi, ker je v zadnjih 3o letih močenje razširjena po svetu in Evropi. Ker je v krščanstvu preveč pedofilije……

     • Caetano

      Pa saj je pedofilija tako rekoc legalizirana v mnogih islamskih drzavah. Poroke moskih z deklicami so del tradicije, ki gre vse do Mohameda. Ajatola Homeini je takoj po prevzemu oblasti odpravil omejitve za otroske poroke, ki jih je postavil iranski sah, ki so ga vrgli z oblasti islamisti ob pomoci KGB.

   • montyamp

    Tebe že niso v cerkvi zlorabili , tebe so v garaži , drugo murglosrbski pritepenci nimate , imate samo še daleč domov .

    • Dado

     He,he,he murglosrbski, ha,ha,ha. Jaz sem zapiral pedofile, če veš kaj je to. Desnico žre VASEZAGLEDANOST IN SAMOPOVELIČEVANJE. sami lulki, pejt se zjokat k duhovniku,……

  • Ivan Friderik Novak

   Kdo je naredil izbisane?
   Dementnež, zahojenk

   • Caetano

    Kdo jih je naredil?! Sami so se. In to v casu, ko je Sloveniji se grozila agresija so spekulirali in izigravali slov. zakonodajo.

 • Dado

  Imamo kar nekaj moških osebkov, ki so se “prelevili” po potrebi v zadnjih nekaj letih.
  Prvi >Leljak R., sodelavec UDBE, PIŠE HRVAŠKI ČASOPIS večkratni obsojenec, goljuf, poskuša sedaj rehabilitirati hrvaške ustaše in taborišče Jasenovac, sedaj župan Radenec, Avstralci so mu zaradi tega prepovedali vstop…in drugi Zupančič. Kako lahko je priložnostno plašč obrniti. Po vetru…..

 • Foglof Tunek

  Boštjan M. Zupančič: “Simone Veil je bila travmatizirana ženska, ki je preživela koncentracijska taborišča. Zaradi njene zakonodajne pobude, medtem ko je bila francoska ministrica za “zdravje”, je bilo in je še milijonom otrok odtegnjena pravica do pravne subjektivitete. Mediji jo slavijo celo posthumno, medtem ko bi jo bilo treba obsoditi kot največjo morilko vseh časov.”

  Foglof Tunek: : “Ekstremna stališča posranega desničarskega Boštjana M. Zupančiča glede pravice žensk do odločanja o lastnem telesu kažejo na pokvarjen um Zupančiča in nespoštovanje dejstva, da so ženske pravice človekove pravice, ki ga je povezal še s perverznim izkrivljanjem izkušnje preživelih nacizma in holokavsta. Bobu bob !!!

  • Anton

   A zoofili dobijo isti aids kot geji?

   • francelj3

    Po mojem mnenju sodijo vsi seksualni deviiranci v isto kategorijo, od homičev preko pedofilov in zoofilov do nekrofilov.

    • Ciril Rustja

     sprasujem se od kje pa dobijo RKC duhovniki aids..verjetno tako kot marija ki je zanosila brezmadezno..

  • učko

   Dreku drek !

 • Common Sense

  Poklon gospodu Zupančiču. Človek se je v svetu pokazal in dokazal. Za razliko od falange opranoglavcev, ki mislijo, da je Slovenija center sveta in da se je zgodovina začela, ko so oni privekali na svet. Tudi zato pametni ljudje odhajajo v tujino, kjer se znanje in izkušnje cenijo. Kjer pamet kaj šteje. Ker se jim ne da poslušati bedastoč in tuljenja lačnih volkov doma.

  • Dado

   Kaj pa ti delaš v Sloveniji, z nanje pa cenijo zunaj……….????? Peeelji, aja, nimaš pameti in znanja. pametuješ pa vseeno, ha,ha.

   • Common Sense

    Pravega si našel, res:))) Kaj pa ti veš o meni? Morda v vaši zarukani vasi še niso napeljali interneta pa ne veš, da se da zelo spodobno živeti v Sloveniji in služiti v tujini, teslo zarukano. Na tak način, hvala bogu, moj kruh ni odvisen od takšnih omejencev, kot si ti. Plačam vse davke, pa imam mir. Poskusi še sam, če zmoreš. A dvomim, sodeč po tvojem tumpastem komentarju.

 • VERZIFIKATOR

  Pro memoria

  KDO NI SODAR

  Od sodov služi si denar,
  sam sode izdeluje nove,
  ko veže hrastov les v okove,
  tak mož poklicni je sodár.

  Sodárjev dom pač ni sodišče,
  delavnica mu je sodarna,
  primerjava prav bizarna,
  podobnost naj se tu ne išče.

  Sodárstvo časten je poklic,
  sodár med častivredne sodi,
  v družbe slabe mož ne hodi,
  ker etike ga vodi klic.

  Sodar ve, kaj je hektoliter,
  spoštuje vselej mere prave,
  to del njegove je narave,
  pošten pri delu, dober, hiter.

  Mu mera vedno je enaka,
  saj zanj pravičnost je vrlina
  in ne glede na barvo vina
  enakovredna sorta vsaka.

  Naj naročnik bo kdor si bodi,
  volumen soda bo enak,
  o tem prepričan bodi vsak,
  pravilnih mer prav vsi so sodi.

  Če namreč kakšen bi sodár
  poljubno merico prikrajal,
  če manjše sode bi prodajal,
  bi rekli kajpak mu: slepar.

  Sodár-slepar ravna zavestno,
  da dvojna v rabi so merila,
  poklicna kršena pravila,
  a zanj je to le »delo vestno«.

  Umesten je zatorej glas,
  da takšen mož pač ni sodár,
  je le goljuf, capin, slepar,
  potreben zanj je drug izraz.

  Sodár se več mu ne prilega,
  je za sodarstvo to žalitev,
  primeren bo izraz bolj plitev.
  Kako naj reši se zadrega?

  Potreben tu ni učeník,
  da bi ponudil nam razlago,
  v slovarju najdemo podlago,
  to je izraz: gospod sodnik.

 • dob

  SOVRAŠTVO STARCEV
  Prisluškujem pogovoru v bifeju.
  “Dva strica imam, eden je bil med vojno pri domobrancih, drugi pri partizanih. Svojega stanovanja nimam, skupaj živimo v domači hiši. Nekaj zemlje je okoli, zdaj prav pride. Žena je brez zaposlitve, pri dveh otrocih in vrtu ima dela doma čez glavo. Strica sta si kar naprej v laseh. Vsak prebira svoj časopis in ga drugemu moli pod nos. Nikoli miru! Zaganjata se eden v drugega in drug drugemu očitata izdajstvo in kaj jaz vem kaj še! Kot bi bila še vedno v vojni. Vi ste se Hitlerju prodali, kriči eden, nakar drugi, da sta Stalin in boljševizem pobila več ljudi kot Hitler, še preden je Hitler sploh začel svojo morilsko kariero.
  Najraje bi šel stran, toda nimam kam! V službi mi slabo kaže, Vtis imam kot bi se njuno sovraštvo povsod raznašalo, kot bi se balo umreti skupaj z njima in zdaj, tik pred smrtjo, išče svoj prostor zunaj njiju, da bi se lahko nadaljevalo. V strankah, v meni, v moji družini, v mojih otrocih…. Meni to ni všeč!
  Rad bi le živel svoje življenje, toda vse kar zaslužim porabim za preživetje, za kaj več mi ne ostane. Tresem se za službo. Vsak me sprašuje – ti, za koga si pa ti volil?
  Stara dva imata vsak svojo penzijo; veliko v primerjavi z mojo plačo. Toda tudi njune zasluge so velike! Ko ju poslušaš…
  Vsak mesec pazita, da ju kdo ne nategne; pa pet procentov gor, pa dva dol… Vsem vsiljujeta svoje poglede, jih nagovarjata, pregovarjata, meni se prilizujeta, potem pa zmerjata, ponižujeta in izsiljujeta. Razpoloženje se jima hitro menja. Zame in za moje stiske nimata razumevanja. Moji problemi so zanju majhni in nepomembni.

  Nacionalnega ponosa vendar ne morem jesti! Čemu bi se moral jaz tepsti z nekom, ki mi ni ničesar napravil? Z nekim revežem, ki je sam najbrž brez dela, tako kot jaz in se mora, kot jaz, otepati nostalgije norih starcev, ki nas rinejo v prepad…
  Jaz Hitlerja in Stalina nisem poznal! Meni sta onadva Hitler in Stalin!

  • dob

   Starci dihajo naš zrak.

   • Common Sense

    Že zdavnaj sem rekel, da moramo mehke cure postaviti v kot oz. v penzijo. Svoje so oddelali in to precej slabo. Na mladih je prihodnost. No, z redkimi izjemami (npr. falanga neosocialističnih wannabe revolucionarjev – popoldne sicer maminih sinčkov).

    • dob

     V resnici nam oni vladajo! Sramota.
     Z aviona se vidi, da ne znajo vladati, ne upravljati z državo. Prekleti nesposobneži in morilci! In še niso končali! Še bi ukazovali in morili in se maščevali. Ni jim bilo dosti.

  • Ciril Rustja

   bravo zelo lepo napisano,,od pretekloti ne bomo mogli ziveti,,kar je dosegla politicna elita je da nas je slovence razdelila da lahko oni v miru kradejo mi pa kregamo v gostilniskih debatah..takih kot si ti si bi lahko slovenija zelela vsaj 2000000..LP.

   • dob

    V normalnih razmerah bi si bili ustvarili Pravni red, ki bi razsojal, presojal… in seveda obsodil zločince, kriminalce, prekrškarje….
    Tačas bi mi delali nekaj drugega, živeli, ustvarjali.

    Tako je pa pri nas “pravica” postasla anketa med ptrebivalci! Oni presojajo kdo je kdo in kaj. Zato pa imamo klriminalca na županskem mestu v Ljubljani! Zato pa imamo milana kulčana, ki s sumljivimi govori (en kurčev penzionist!) usmerja inštitucije, kaj naj delajo.

    Mi se pa namesto s svojimi problemi (ki jih imamo cel kup) ukvarjamo samo še s starci in starčevskimi blodnjami. Z našimi težavami, z državo…. se ne ukvarja nihče!
    Zato države sploh nimamo. Demokracije nimamo.

    Nja zdaj šer jasno in glasno popvem, kaj zamerim drugi strani, opoziciji.
    Zamerim jim, da se igrajo kučanovo igro. Uporabljajo njegov besednjak, sprejemajo njegove etikete in etiketiranje, igrajo se njegovo “demokracijo”, ves čas ponavljajo: prej smo imeli diktaturo, zdaj pa imamo demorkacijo…..
    KURAC IMAMO DEMOKRACIJo!!!! Kaj ste slepi?

    Kadar odprejo usta in zaslišim “državljani in državljanke….” mi je prec jasno, da so v kučanovem žepu.
    Če bi opozicija mislila resno, bi vzpostavila najprej Pravni red v državi.
    Potem bi pravni red zanje stotril to, kar pravni red dela in zaradi česar obstaja! Ločil bi kriminalce in nepoštene od navadnih ljudi in poštenjakov! Pika.
    Nič več ne rabimo kot samo to. Nič več, kot samo to!
    Morda le še podpisano resolucijo o izenačitvi vseh diktatur.

    Kkao so to prezrli, mi ni jasno.
    Če bi podpisali resolucijo, se zdaj ne bio zaletavali v rdeče zastave in jugo-zastave z zvezdo v naši deželi.
    O 90% stvari se sploh ne bi pogovarjali in se s pizdarijami, s katerimi se zdaj ukvarjamo (pa samo s tem, za nič drugega nimamo cajta!) se ne bi ukvarjali.
    Tako si nas pa kurčevi starci, razvajeni socialistični upokojenci in lena socialistička omladina namažejo na kruh.
    Mi pa to plačujemo.
    Veste kaj, dragi moji…..

    • Common Sense

     Amen.

  • učko

   Jah, tud v politki imamo samo take politične stranke, ki se grejo partizane in domobrance ter kolaborante in njihove ovaduhe. Za to pa več kot 50 % ljudi ne gre na volitve, ker nima koga volit. Banda komunistična je med seboj skregala vse z vsakomur, da lahko vlada. Nikjer pa na vidiku neke nove politke !

  • Jovo Jamnica

   Vauuu. Tako poljudno spisano, da te sploh ne bi prepoznal. Čestitam.

 • učko

  No drugač pa je ravno BMZ primerek nekoga, ki se že celo življenje vdinja režimu za lastne privilegije, ko ga pa mal odrinejo od korita, pa jezno pljuva čez režimce. Jah, tud take imamo !

  • Ivan Friderik Novak

   Ne drži.
   Ni narobe, če trdiš nekaj, kar ne drži.
   Je pa slabo, če ne razmišljaš. Tega ti ne zamerim, ker si že od malega prizadet.
   Obstaja velika verjetnost, da te je mati povrgla v stoječem položaju ali pa te je tolstoriti in maziljeni, po postnem zatohlem ričetu zaudarjajoči, duhoven našpikal v tvoj posrani ritnik.

   • Jovo Jamnica

    Obstaja velika verjetnost, da te je mati povrgla v stoječem položaju ali
    pa te je tolstoriti in maziljeni, po postnem zatohlem ričetu
    zaudarjajoči duhoven , nabrisal v tvoj posrani ritnik.

    ———–
    To je zmožen napisati samo nekdo, ki se mu je podobno dejansko zgodilo v rani mladosti.

    • Ivan Friderik Novak

     Jovo, rojen sem bil v porodnišnici.
     Kaplan, učitelj verouka pa je bil normalno spolno usmerjen (je imel dvoje otrok z raličnima materama).

     • dob

      hehe, levaki napredujete, humor je dobrodošel….!

    • dob

     Stari, znašli smo se v položaju, ko ne mislimo nase. Mislimo, da nam nekaj ne pripada in da si moramo “zaslužiti”.
     Ampak to je priučeno. V resnici moramo nastopati s pozicije, da nam z rojstvom pripada zrak, ki ga dihamo in da nismo tukaj zato, da prosimo vbogajme starejše generacije. Meni je dovolj zaslugarstva prve liga, pa druge lige, ko prva zgrmi na tla, pa potem tretje lige….
     ves čas smo za fazo premaknjeni nazaj in ne pridemo do zraka, ker moramo vzdrževati “zgodovino”.

     Ni treba. Ni nam je treba vzdrževati. To se imenuje demokracija. Ono drugo je pa diktatura. In to držijo v rokah starci, ki so z eno nogo v grobu, z drugo pa na bananinem olupku! Zato nam bo država zgrmela v grob in nihče je ne bo branil.
     Jaz države, ki ni moja, zagotovo ne bom branil.

 • Janez

  DRŽAVA R. SRBIJA – JE NAŠO R. SLOVENIJO – PREHITELA
  ZLASTI
  NA PODROČJU – P R A V A.
  URADNO, SODNO,
  SO V R. SRBIJI LETA 2015 “REHABILITIRALI – DRAŽO MIHAJLOVIĆA – TO VEMO VSI !
  DEL
  SBOV , TUDI SRBSKIH PRAVNIKOV – OČITNO LE JE
  NA OSEBNI
  VISOKI ETIČNI, MORALNI, PRAVNI RANI I
  Tudi
  ENEGA GLAVNIH T.I. DISIDENTOV, NASPROTNIKOV J.B. TITA
  NEDVOMNEGA
  POŠTENJAKA

  – Momčila JOKIĆ-a

  so v Srbiji pred par leti “rehabilitirali”. Uradno, sodno.
  Oglejte si
  vsi intervju poštenjakarja M. JOKIĆ-a iz junija 2018, TV NOVI SAD
  M. JOKIĆ
  JE PRVI JAVNO TRDIL, DA EX KP, ZK DIKTATOR – NI – Jožek Broz iz KUMROVCA,
  AMPAK
  VRINJEN, EGOMANSKI AGENT, OBLASTIŽELJNEŽ

  – JOSEF F. A M B R O S – nezakonsko rojen, očetu, ptremožnemu Židu
  – Franzu AMBROS- u z Dunaja in materi, poljski plemkinji, vdovi

  – grofici Mariji ERDELYI, po možu Madžaru dedinji posestev pri SZEGEDU, Madžarska.
  Dajmo
  tudi v R. Sloveniji stopiti po poti poštenega dela Srbov.
  In pravno korektno
  uredimo to “umazano” zapuščino J.B.TITA=J.F. AMBROSA. Mar ne? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  RAZISKOVALEC, SRB,
  POŠTENJAKAR Momčilo JOKIĆ

  Tajni dosje J.B.TITO, TV NOVI SAD, JUNIJ 2018

  https://www.google.si/search?q=jokić+momčilo&oq=jokić+momčilo+&aqs=chrome..69i57j69i60.19891j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Zgornji

  HINAVCI !!! ! !!! ENA BESEDA : HINAVCI !!! ! !!! IN PRETVARJALCI !!! ! !!! NO, SICER NE VSI, KAJTI ENI SO SE RES POBOLJŠALI VSAJ MALO, KER SO SPOZNALI RESNICO ZA KATERO TUDI STOJIJO. OSTALI PA SO ZAPADLI POD VPLIV PEKLA IN SATANA . Žaaal.

 • dob

  SLO-DESNICA DELI, RAZDVAJA IN LOČUJE
  Jaz sem za RAZDVAJANJE slovenskega naroda!!!!!

  To je naloga, ki jo v normalni državi sicer opravi pravni sistem.
  Delitev je pa v tem, da sodišča LOČUJEJO med poštenim in nepoštenim, med dostojnim in nedostojnim, med dovoljenim in prepovedanim!
  Eni si namreč služimo kruh na pošten način, drugi pa z revolucijo! To je treba znati ločiti med sabo, pri nas pa je ravno to zabrisano.
  Potem tisti, ki se gredo revolucije, z lažjo in prevaro varujejo svojo pozicijo oblasti in pri tem skrbijo, da jih tožilstvo nikoli ne preganja in sodišča ne kaznujejo.
  Razen pri Jankoviću! Njemu se slučajno tožbe izgubijo in zastarajo.

  Skratka, režimska mafija gotovo ni tista, ki sme odločati česa ne gre ločevati, in zato ne smemo ločevati.
  Pa da moramo “skup držat”.
  V normalni državi, normalni državljani, ne držijo skupaj z lopovi in lažnivci!!!! To dvoje pravni sistem LOČUJE, zato ga države imajo, zato je država normalna! Sicer ni.
  Zame je kraja tujega denarja kriminalno dejanje, za kučanovce v tej državi je pa to preprosto Revolucija in način poslovanja! Njihovega poslovanja, da se razumemo, kajti zakoni, ki jih pišejo, veljajo samo za nas, ne pa tudi zanje, oni so nad zakoni.

  Zame je denimo Janševa zmaga na volitvah z večino glasov – demokracija! Zanje pa je nekaj nezaslišanega, nekaj česar ne smemo dopustiti. Očitno imamo problem pri razumevanju ločevanja. Denimo ločevanja diktature od demokracije.
  Enim ni do tega, da bi mi karkoli ločevali in zato predlagajo naj sprejmemo njihov socializem v paketu, toda JAZ SEM ZA LOČEVANJE NARODA, sem za delitev na poštene in nepoštene! Pošteni na eno stran – nepošteni na drugo, in potem v zapor. Ločevanje – povsod in v vsem!

  Pri nas so se nekateri odločili, da normalnega pravnega sistema ne potrebujemo in zato ga kučan sabotira; sabotura njegov nastanek že skoraj 30 let.

  Krivdo predpiše režim administrativno, in jo po potrebi (po nareku iz ozadja) administrativno določi nekomu.
  Za kar niso potrebni ne policija ne tožilstvo ne sodišča ne dokazi.
  Pod krinko “prava” se v Sloveniji nadaljuje socialistična revolucija, ki jo brez sramu izvaja jugoslovenarska drhal v njim tuji državi.

  O krivdi odločajo režimci kar prek ljudskih anket po telefonu in prek medijev. Njim je korupcija v zdravstvu normalno stanje poslovanja in pranje umazanega zločinskega denarja skozi NLB, ki je državna banka, prav tako. Zanje je to samo nadaljevanje Revolucije in ne navaden kriminal!
  Nekdo, ki ni sposoben potegniti črte med revolucijo (kriminalom) in poštenim poslovanjem, in posledično nehati z brisanjem meja med obojim, pač ni sposoben odločati o tem, naj nekateri nehamo “razdvajati slovenski narod”, ker hočemo pravni red v državi.
  Seveda ga razdvajamo! Ker je potrebno ločevati med poštenim in nepoštenim, med spodobnim in nespodobnim, med človeškim in nečloveškim. Tako, kot je treba ločevati med morilci, njihovimi zagovorniki in občudovalci, ki nam vsako leto znova na proslavah grozijo – in med tistimi, ki nam človeško življenje nekaj pomeni.
  Diktatura in demokracija se izključujeta. To dvoje ni eno in isto.
  kučana demokracija ne zanima. Njemu demokracija nikoli ni bila intimna opcija.

  ****

  – Mami, mami, a je vsa demokracija domobranska?

  – Je, sine. Vsa demokracija je domobranska. Samo komunistična demokracija ni domobranska.
  – Kaj so pa potem Francozi, Italijani, Španci, Angleži, Norvežani, Nemci, Danci… so tudi oni vsi domobranci?
  – Da sine, oni so vsi domobranci.

  – Zakaj si pa potem denar sposojamo pri njih?
  – Saj si ga ne sposojamo, ker jim ga ne bomo vrnili. Veš, sine, oni so nam ga ukradli in tako, da si ga “sposodimo”, ga mi pravzaprav le nazaj dobimo.

  ****

  Pošten človek dolg vrne.
  Revolucionar državo najprej zadolži, nato ta denar zapleni, češ da je njegov, dolga pa ne vrne.

 • Korl

  Ostareli komunistični debeluhar bi nam ki nismo bili nikoli v KP pridigal o komunizmu. Tip je bil celo življenje del komunistične elite. Voluhar prekleti.

  • Ivan Friderik Novak

   Korl, BMZ ni bil nikoli član boljševiške kohorte, katare gore član je bil dr. Ivan Janša (marš v Jajce, . . .).

   • Slovenec sem

    Je bilo res treba pokuriti kar dva nicka za eno neumnost?

 • Slovenec sem

  Na Sabotinu je daleč naokrog viden napis NAŠ TITO.

  Ali ste vedeli, da so rdeči Primorci pri tem posnemali naciste, ki so tudi imeli navado na vzvišena mesta s podobnimi sredstvi narediti daleč vidno svastiko?

  Vir: Viasat History

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!