fbpx

[Video] Dr. Boštjan M. Zupančič: “Absurd je, da so tisti, ki so prej najbolj sistematično kršili oziroma stali zraven pri kršenju človekovih pravic, tisti, ki zdaj najbolj poudarjajo človekove pravice.”

Foto: printscreen

Z dr. Boštjanom M. Zupančičem, nekdanjim ustavnim sodnikom, pravnikom in dolgoletnim sodnikom Evropskega sodišča za človekove  pravice, pravnikom, filozofom in celo prejemnikom bodeče neže za najbolj seksistično izjavo leta 2017, smo se na Nova24TV pogovarjali o aktualnih pravnih in civilizacijskih vprašanjih sodobne družbe. O v zadnjem času nadvse aktualnem vprašanju sodnih pregonov svobode izražanja, o vprašanju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti, pa vse do montiranega procesa zoper dr. Tadeja Strehovca.

Dr. Zupančič meni, da “živimo v kontinuiteti prejšnjega režima. Nosilci ideologije so se po letu 1991 poskrili v mišje luknje, ni jih bilo nikjer. Bilo jih je zelo strah. Otroke so poslali na šolanje v tujino, sami pa so se poskrili in so bili zelo ponižni kar nekaj časa. Zdaj pa so prišli na plano, ker se čutijo dovolj medijsko in sicer podprte”.

“Od vsega začetka so Ljubo Bavcon in ostali v svojo obrambo navajali točno tisto, kar so prej 45 let kršili. To so človekove pravice. Absurd te situacije je, da so tisti, ki so prej najbolj sistematično kršili oziroma stali zraven pri kršenju človekovih pravic, tisti, ki zdaj najbolj poudarjajo človekove pravice.”

To je le nekaj medijskih izjav uglednega pravnika dr. Zupančiča. O stanju pravne države, negativnih demografskih trendih, prezirljivem odnosu sodobnega feminizma do družin, materinstva, očetovstva, odnosu do smrti nerojenih otrok, o prihodnosti, kakršno si lahko obetamo na podlagi vsiljevanja marakeške deklaracije s strani preračunljive aktualne vladajoče politike, smo v tokratni Polemiki spregovorili z dr. Boštjanom M. Zupančičem.

Vabljeni k ogledu oddaje:

Franci Donko