fbpx

[Video] Grozljiva sporočila in barantanje z življenji določenih covid zarotnikov!

Oddaja Kdo vam laže? Voditelj: Boris Tomašič (Foto: Nova24TV)

V tokratni oddaji Boris Tomašič obrazloži, zakaj je zasebno zdravstvo dobro in kritično oceni izjavo Brigite Skele Savič, ki pravi, da javno zdravstvo potrebuje več denarja. V nadaljevanju oddaje ponovno kritizira Tarčo, kjer voditeljica v studiu ne nosi maske skupaj z ostalimi kar je poudaril tudi Milan Krek. Tomašič še spomni na uporabo dvojnih meril, saj so na prireditvi Olimpijskega komiteja bili prisotni tudi vodilni na RTV brez maske. “Medtem ko sami ne nosite mask, moralizirate druge,” je poudaril Tomašič. Po izboru gledalcev je bil za intelektualca tedna izbran Marjan Šarec. V tem tednu pa so nominirani Miha Kordiš, Tanja Fajon in Mojca Prelesnik. Tomašič v oddaji še pohvali reakcijo Matjaža Hana na Kordiševe besede, saj si je to, po njegovem mnenju, Kordiš tudi zaslužil.

Voditelj oddaje Boris Tomašič je v novi oddaji pohvalil slovensko zdravstvo, pohvalil je vse medicinske delavce, saj je tudi na lastni koži občutil, da so to res dobri delavci in da dobro opravljajo svoje delo. Kot poudarja je sam imel srečo, ker je urejal zadeve v privatni ordinaciji, kjer je bilo po njegovih besedah nekoliko bolje poskrbljeno zanj. Dotakne se izjave Brigite Skela Savič, ki pravi, da javno zdravstvo potrebuje več denarja, pri tem pa se nanaša samo na tisti del, kjer je država lastnica javnih zavodov, privatne ordinacije in bolnice pa očitno zanjo ne delajo pravilno.

“Javno zdravstvo rabi več denarja. Zasebniki za isti denar zdravstva ne bodo rešili. Sistemi financiranja zdravstva so jasno opredeljeni, zato površna raba ni ustrezna, naj se ne uporablja slabšalno. Skandinavske države imajo državno zdravstvo, pa deluje,” je zapisala Skela Savičeva, kar je Tomašič označil za laž. “Recimo Medicor je primer, kako zasebna bolnica lahko reši javno zdravstvo in čakalne vrste,” pravi Tomašič in še obrazloži, da so že v preteklosti srčni bolniki pohvalili delo Medicorja, ki je rešil čakalne vrste. Država v tem primeru plača enako tako zasebnemu kot kliničnemu centru. V zasebni ordinaciji so bolj zadovoljni zaposleni in zdravniki, zato ker so bolje plačani, imajo boljšo organizacijo kakor pa v tako imenovanem javnem zavodu.

“Treba se je naučiti, da spoštujemo predpise. Če je zapisano, da je potrebno nositi masko v zaprtem prostoru, jo je potrebno tudi nositi,” je direktor NIJZ Milan Krek pobaral voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič. Medtem ko sami napadajo ministra Aleša Hojsa, ki si je med sejo snel masko in jo nazaj nadel. Prav tako napadajo ministrico za izobraževanje Simono Kustec, da je bila na prireditvi Olimpijskega komiteja brez maske. Ob tem ne povedo, da so na prireditvi bili tudi direktor RTV Igor Kadunc, direktorica Televizije Slovenije Natalija Gorščak, direktor radia Mirko Štular in tudi Aleksander Čeferin a jim tega nihče ni očital. Kustečeva pa si je na odru nadela masko. “Medtem ko sami ne nosite mask, moralizirate druge,” je še poudaril Tomašič.

Medtem ko v Tarči ne nosijo mask, moralizirajo druge (Foto: RTV Slovenija)

“Epidemija je moralno etični problem,” je povedal Matjaž Figelj, ki pravi, da bi starostniki tako ali tako umrli. Tomašič pravi, da dobivamo grozljiva sporočila in barantamo z življenji. Vsak dan imamo preko dvesto okuženih, eni pa se ne držijo varnostnih ukrepov. Po drugi strani še poudarja, da bi morali biti bolj objektivni in priznati, da tudi sami ne nosijo mask.

Intelektualec tedna je Marjan Šarec
V preteklem tednu so bili za intelektualca tedna nominirani Marjan Šarec, Matjaž Nemec in Nataša Sukič. Gledalci so za intelektualca tedna izbrali Šarca za izjavo, kako je šel brez municije v lov. V tem tednu je Tomašič nominiral za intelektualca tedna Miho Kordiša za izjavo, v kateri Socialne demokrate označi za kolaborante s fašistoidno vlado. Druga nominirana je informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik za izjavo, da je merjenje temperature poseg v človekove pravice, da gre zbiranje in obdelavo podatkov. “To je ukrep s katerim se v podjetjih zaščitimo, da nebi nekdo s povišano temperaturo prišel v podjetje, medtem ko je lahko visoka verjetnost, da ima koronavirus, podatki pa se ne beležijo v nikakršne evidence,” še obrazloži Tomašič. Tretja nominiranka pa je voditeljica SD Tanja Fajon, ki hvali švedski “uspešen” model zoper epidemijo.

Intelektualec tedna Marjan Šarec (Foto: Nova24TV)

Na koncu se je še dotaknil izjave poslanca SD Matjaža Hana, ki je odgovoril na Kordiševe obtožbe. “Spoštovani predsednik, jaz s takšnimi ljudmi, ki žalijo, mene kolaboranta njih fašiste, ne želim sodelovati,” se je odzval Han na Kordiševe besede. “Za mene so vsi enaki, če ne zna eden z argumentom povedati, da ima nekaj v življenju narobe, ne bom nobenega v življenju žalil,” je še dodal in naprosil, da se njemu ali njegovi poslanski skupini opraviči za besede, da so kolaboranti in drugim, da so fašisti. Tomašič je Hana pohvalil, saj si je to po njegovem mnenju Kordiš tudi zaslužil.

Sara Kovač