fbpx

[Video] Je to mogoče? Sekta OPS verjame v antene, ki nam jih vstavljajo s palčkami za testiranje!

Saša Petek, gibanje Osveščenih prebivalcev Slovenije. (Foto: FB)

Vstavljali so vam antene prek palčk za brise, vsi ste dobili pri testiranju grafen oksid. Ta se je sposoben samosestaviti v vašem telesu in ne potrebujejo nobenih čipov in vezja, potrebujejo le grafen in postali boste internet teles,” širi po spletu Saša Petek, članica gibanja Osveščenih prebivalcev Slovenije, ki so v petek vdrli v stavbo RTV. 

Kako odmaknjeni od realnosti in znanosti so pri gibanju Osveščenih prebivalcev Slovenije (OPS), pove agenda njihove članice Saše Petek, ki jo širijo po medmrežju.

Ta je javnosti skušala dopovedati, da nam s palčkami za testiranje vstavljajo nano antene iz hidrogela, in sicer s pomočjo grafen oksida, ki se je bojda sposoben kar samosestaviti v naših telesih. Po tej neverjetni teoriji grozni vladarji sveta ne potrebujejo nobenih čipov in vezij, saj smo s tem postali “internet teles”.  Petkova je poleg priložila še ročno narisano slikanico delovanja grafen oksida, ki napade skoraj vse človeške organe. Res vrh znanstvenih ugotovitev.

Proticepilska sekta
Da pri OPS ne gre za resno gibanje, ki bi se zavzemalo za temeljne državljanske svoboščine, temveč za sekto, ne pove zgolj čudaški video Petkove, temveč njihova celotna zgodba gibanja. Poleg tega, da skušajo z nedokazanimi trditvami demantirati znanost, se spuščajo celo v “debate” s strokovnjaki, kot je Roman Jerala s Kemijskega inštituta, in ga primerjajo s politikantom. Gibanje OPS ima celo med programskimi točkami statuta zapisano duhovnost in okultnost ter alternativno zdravljenje. Prav slednje je zaskrbljujoče.

Pojoči major Ladislav Troha (Foto: STA)

Gibanje vodi začasni predsednik, kontroverzni “pojoči major” Ladislav Troha, ki se je v preteklosti že večkrat javno blamiral s prav neverjetnimi izpadi. Da je bila mera polna, so v petek zvečer s kar 20 člani vdrli v stavbo RTV in zahtevali pravičnejše poročanje o koronavirusu. Da ima RTV težave z objektivnostjo sicer drži, toda tak nasilen vdor je vreden vse obsodbe in ni način reševanja situacije. Kot smo že poročali, je prav aktivistično poročanje medijev povzročilo vzpon skrajno levičarskih in proticepilskih gibanj, ki rušijo ustavni red države in so grožnja demokraciji. Nenazadnje tudi svobodi medijev.

Jaša Jenull (Foto:STA)

Sara Kovač