fbpx

[VIDEO] Jeretič priznal: Pahorjeva vlada je po telefonu klicala nadzornike in jim govorila, kako naj glasujejo

Na vzpon Boruta Jamnika, ki danes nadzoruje praktično celotno slovensko gospodarstvo, je imela ogromen vpliv vlada Boruta Pahorja. Kot je v oddaji Hobotnica priznal Sebastjan Jeretič, takrat Pahorjev tesni sodelavec, so člani vlade po telefonu klicali nadzornike in jim naročali, kaj naj naredijo. 

Kot je pojasnil Sebastjan Jeretič, se je to dogajalo v času, ko je Borut Pahor zagovarjal popoln umik politike iz gospodarstva ter je svoji ekipi in vsakomur na politični funkciji prepovedal, da bi skušali vplivati na nadzornike.

A tega njegova ekipa ni povsem spoštovala, zato je imela še večjo moč. ”Postavite se v kožo nekega nadzornika, ki je bil ravnokar imenovan, da ga kliče nekdo iz kabineta predsednika vlade, bodisi glavni tajnik vladajoče stranke ali nekdo drug, in mu reče, kaj naj naredi,” je povedal Jeretič.

Ker v tistem trenutku nihče od nadzornikov ni imel možnosti, da bi te podatke kakorkoli preveril, je imel tak klic še večji vpliv. ”Tu je bilo ogromno igric v ozadju,” pojasnjuje Jeretič.

Kako pa sta Pahorjeva vlada in stranka SD na imenovanje slovenske gospodarske elite najbolj vplivali, lahko preverite na spodnjem posnetku: 

M. G.