[Video] Kaj ljudje menijo o vedno istem vzorcu izključevanja pri levici? Tega mora biti enkrat konec – kar počnejo KUL-ovci, je deklasirano in necivilizirano, neevropsko

foto: Nova24TV

“Izmed naštetih ne bi volil nikogar, ker to jim je samo v interesu, da bi vladali, nekaj teh strank je že vladalo in so pokazali, da niso v stanju, oni niso sposobni vladat in ne vem, zakaj bi ljudje zaupali takim strankam, tega mora biti enkrat konec in še to, ta obtoževanja “s tem pa ne grem” – to je pa totalno deklasirano in necivilizirano, neevropsko, kot to poudarjajo te KUL-ovci, če nimajo kej bolj pametnega, kot to da se izključuje, to isto pa očitajo tej, iz preteklosti je to isti vzorec,” je dejal eden od mimoidočih na ulici, kamor se je naša novinarka Aleksandra Jug napotila po odgovore v tokratni oddaji Glas ljudstva.

Medtem ko si KUL-ovci skupaj želijo povrniti ljudem zaupanje v demokracijo z novimi obljubami, je Robert Golob sklenil, da bi raje nadaljeval solo. Vsi pravijo, da so naklonjeni sodelovanju z različnimi, hkrati pa se vidno izključujejo. Od samega začetka so njihova dejanja kontradiktorna njihovim besedam, zanimalo pa nas je, kaj o tem meni javnost in koliko s tem izgubljajo svojo že tako izgubljeno zaupanje.

Javnost je spregledala, da gre za isti vzorec kot v preteklosti
Sodeč po naših informacijah pa se koalicija KUL oddaljuje od Goloba, ker je solo igralec in že na začetku je med njimi nastal konflikt. Bo vodenje države res zaupali takim ljudem? “Golob je uletel iz ene strehe na tla. In sedaj vsi gradijo na njemu ampak jaz mislim, da koalicija KUL, oni to zdaj vidijo, da jim ni prav prišel, ker oni so hoteli nekoga iz svojih vrst, iz teh štirih strank, sedaj pa ta gospod Golob prišel vmes in jim je kar malo nerodno in ne verjamem, da bodo oni stopili z njim”, je zadevo komentiral in povzel eden od mimoidočih. “Mislim, da je Robert Golob malo vzvišen, tako da mislim, da ne bo on kaj naprednega naredil.”, “različni so interesi, vsak bi rad prišel do korita, volila pa jih ne bi”, ena od mimoidočih je izpostavila, da si želi na oblasti predvsem nekoga, ki bi se za njih zavzemal, oglasil pa se je tudi gospod zraven: “samo to bi povedal, da ne bomo blatili Slovenijo okrog po svetu, tole, kar se zdej dogaja je absurd”. “Izmed naštetih, ne bi volil nikogar, ker to jim je samo v interesu, da bi vladal, nekaj teh strank je že vladalo in so pokazali, da niso v stanju, oni niso sposobni vladat in ne vem, zakaj bi ljudje zaupali takim strankam, tega mora biti enkrat konec in še to, ta obtoževanje “s tem pa ne grem” – to je pa totalno deklasirano in necivilizirano, neevropsko, kot to poudarjajo te KUL-ovci, če nimajo kej bolj pametnega, kot to da se izključuje, to isto pa očitajo tej, iz preteklosti je to isti vzorec”.

Ljudje pogrešajo vsebinskost
Ker je zelo odmevno dejstvo, da nekatere stranke ne želijo sodelovati z določenimi in podobno, je to tema marsikatere razprave, “kdo bo s kom” in kdo ne”. Ker pa se volitve bližajo, je našo novinarko zanimalo, ali ljudje mislijo, da bodo sploh slišali kaj vsebine programov na soočenju ali samo razprave o tem, kdo bo s kom sodeloval. “To so pa kupčije, ki niso čisto nič pomembne za ljudi, to so samo dogovori in izkušnje iz preteklosti so pokazale, da iz tega ni nič ratal, da so se ustrašili, to so preizkušene stvari”, “želela bi si, da bi bilo letos kaj drugače in da se stranke tok ne kregajo med sabo in da naredijo nekaj za nas, ljudi, naj gledajo v prihodnosti in ne pogrevajo starih zadev”, “da ne bo več leve in desne, pa da bo program napisan za ljudstvo in ne za njih, male ljudi, mi si želimo, da ne bi živeli v tem krču”.

foto: Nova24TV

“Mislim, da bo, nekaj stvari so ažurirali, ta vlada, moram priznat, da je kar dosti naredila”, “tudi mene tole prehajanje iz ene stranke v drugo me moti, ti prestopi niso pravični, stranka je bila izvoljena, še bolj me pa motijo te, ki so prestopili iz ene v drugo stranko, tako bi poslal na Zavod za zaposlovanje”, “vse skupaj bi moralo biti bolj vsebinsko, ne glede na to kdo je v kateri stranki”, “naši gospodje v parlamentu ne znajo stopit skupaj, pa naredit dobro za našo ljubo državo”. 

Bog ga požegni, naj bo predsednik, ampak potem naj imajo tudi drugi take plače”
Kaj bi vprašali politične stranke na soočenju, če bi imeli to možnost: “Zakaj niso bolj socialni?”, “Kdaj se bodo izboljšale razmere v gospodarstvu, nasploh v življenju, pri mladih družinah, upokojencih, kakšne plane imajo, da bodo učinkoviti”, “kaj bodo dobrega naredili za ljudi, pred volitvami so vedno samo obljube, kasneje pa se izkaže nasprotno, kar je žalostno, čudim se, kako ljudje sprejemajo trenutne čase, tega ne razumem”, “na splošno, naj se izboljša stanje za upokojence, delavce z nizkimi plačami, pa take podobne stvari”, “jaz bi vprašala tega novega kandidata, ki je rekel, da je 25 tisoč evrov normalna plača, če je to zanj normalna plača, potem pa Bog ga požegni, naj bo predsednik, ampak potem naj imajo tudi drugi take plače”, “kdo nam bo izboljšal življenje”, “kdaj bomo upokojenci dobili, tisto, kar so nam obljubili že leta nazaj, zdaj se je to malo popravilo ampak za koliko časa”, “naj naredijo kaj za ljudi, v tem smislu, kot je ta vlada delala, to naj se nadaljuje, saj trenutno kar so naredili, smo lahko samo zadovoljni in naj tako ostane, naj dobijo še en mandat.”

Tanja Brkić