fbpx

[Video] Kaj si mimoidoči mislijo o iskani diplomi? “Naj jo pokaže, če jo ima!”

Foto: Nova24TV

Vsekakor, če so ugotovili, da je tukaj sum, potem je treba ta sum razrešit in dokazat, ali je ali pa ni. Če bi bil jaz na njegovem mestu bi vsekakor pokazal. Če bi jo imel, če pa je ne bi imel, bi pa odstopil,” je eden od mimoidočih komentiral afero o obstoju ali neobstoju diplome vrhovnega sodnika Masleše. 

Za tokratno oddajo Glas ljudstva smo se ponovno podali na ulice, kjer smo želeli slišati odzive in komentarje mimoidočih na aktualne družbeno-politične teme. Afera, ki trenutno buri duhove, je vprašanje o obstoju diplome vrhovnega sodnika Branka Masleše, zato nas je zanimalo, ali so mimoidoči mnenja, da bi moral Masleša javnosti svojo diplomo pokazati, da bi dokazal verodostojnost svoje funkcije. Mnenja so si bila različna, nekaj jih zadeve ni spremljalo, si je bila pa večina enotna: “Vsekakor, če moramo vsi ostali, naj tudi on. Kaj pa je on več kot mi?” “Mislim, da bi moral, če je diplomiral, ne vem, zakaj bi skrival.” “Naj pokaže, zakaj bi skrival, čudi me, da se to sploh dogaja; enemu manjka, drugemu manjka, tretjemu manjka, to se ne bi smelo dogajati.” “Seveda bi moral, tako kot vsi ostali.” “Sigurno, ker je to pošteno, tako malo lahko komentiram situacijo, ker je povsod korupcija, žalostno je, sploh za nas starejše, ki to gledamo, ker ne vemo, kako bo z našimi otroki.”

Glede na to, da novonastalo gibanje Povežimo Slovenijo dobiva vedno več udarcev s strani predvsem levih medijev, se poraja vprašanje, ali se leve stranke počutijo ogrožene. Ob tem smo prav tako povprašali mimoidoče, ki so nam podali svoja mnenja: “To je sredinska stranka, mislim, da se ne počutijo ogroženo, jaz tako ali tako samo levico ne bi volila, prej sredino.” “Ne vem, če se počutijo ogrožene, skušajo se povezati v nekaj konstruktivnega in seveda volivci upamo, da to tudi bo, premalo poznam.” “Po mojem, da ja, drugače ne bi napadala, zato, ker če ti je nekdo dobrodošel na politični sceni, ga boš podprl, oziroma ga ne boš napadal.” “Mislim, da so grožnja vsem, ker bodo vzeli nekaj volivcev levim in desnim.” “Zakaj bi se počutili, če je leva stranka najslabša, vsak samo grabi k sebi.

Ker se zelo hitro približujejo prazniki in so ukrepi takšni, kot so, torej prepovedana strežba hrane in pijače na stojnicah, nas je seveda zanimalo tudi, kako pomembno je zanje pravzaprav to, da letos na stojnicah ne bo hrane in kuhanega vina v primerjavi z bližino najdražjih.

Naša novinarka, Aleksandra Jug, je od mimoidočih dobila potrditev, da sta zdravje bližina najdražjih le pomembnejša: “Družina, če bi bila.” “Družina, zdravje, otroci in vnučki.” “V trenutnih razmerah je treba biti previden, seveda je ob praznikih pomembno družinsko srečanje.” “Glede na to, kar se dogaja, je zdravje na prvem mestu.” “Po pravici povedano, do sedaj nisem bil na nobeni stojnici, mogoče bova z ženo šla malo po mestu, ni mi pa bistveno, da so stojnice s hrano in pijačo odprte, saj je na prvem mestu zdravje.” “Z družino, sploh zdaj, ker je nevarno.” “Sem za to, da se držimo nekega reda, saj to ni samo pri nas, je povsod po svetu, vendar politika in farmacevtski lobiji so naredili veliko škode.” “Jaz ne razumem, zakaj se ljudje ne cepijo, to me jezi, ni nobene alternative razen cepljenja.”

Tanja Brkić