fbpx

[VIDEO] Kako se premier Cerar skupaj z Janezom Zemljaričem in Simonom Vrhuncem veseli odprtja urgentnega bloka, ki sploh še ni urejen za bolnike

Foto: Twitter

Premier Miro Cerar je v torek skupaj z zdravstveno ministrico Milojko Kolar Celarc prerezal trak, s katerim so odprli nove prostore urgentnega bloka UKC Ljubljana. Hvale na ta račun na družbenih omrežjih s strani vlade seveda ni manjkalo, a je ob tem treba poudariti, da ob odprtju vodstvo UKC ni bilo prisotno, so pa na dogodku opazili nekdanjega direktorja UKC Simona Vrhunca in t. i. očeta UKC Ljubljana Janeza Zemljariča. Pa še ena “malenkost”: novi blok niti ni urejen do te faze, da bi tam lahko že oskrbovali bolnike.

Ob prerezu traku je premier Cerar dejal, da je zgodba o tej investiciji pravzaprav zgodba našega zdravstva. “Ni preprosta, je težavna in zelo zgovorno pokaže, kako se lahko v enem klobčiču nakopičijo napake številnih minulih let,” je dejal. In ko ravno govorimo o letih, še vsaj dve leti bo trajala gradnja kirurške urgence, ki je na vrsti zdaj, a bo ministrstvo za zdravje objavilo razpis šele prihodnjo pomlad.

Vlada je sicer za drugo fazo izgradnje zagotovila 22,5 milijona evrov. Skupne površine so se povečale s 1000 kvadratnih metrov na 2050 kvadratnih metrov. Ministrstvo za zdravje pa je zagotovilo dodatne tri milijone evrov za pohištvo in medicinsko opremo.

Paradirajo strici iz ozadja, vodstva pa od nikoder
O trenutnem vodstvu UKC Ljubljana, kjer vlada pravi kaos, sicer ni bilo ne duha, ne sluha, sta se pa fotografom veselo kazala nekdanji generalni direktor UKC Simon Vrhunec in eden najvplivnejših stricev iz ozadja na področju zdravstva, Janez Zemljarič.

Glede na kaotične razmere, ki vladajo v UKC Ljubljana, bi sicer pričakovali, da se predsednik vlade in ministrica ne bosta tako mirno fotografirala ob odprtju. Na to je opozorila tudi poslanka SDS Jelka Godec, ki je po odprtju na novinarski konferenci dejala, da je takšno ravnanje nedopustno. “Samo slikanje tej vladi ne bo pripomoglo, da se uredijo razmere v zdravstvu,” je dejala.

B. V.