fbpx

[Video] Klici “Čuvate fašiste!” Napisi “Smrt janšizmu!” Prišlo do spopada med policijo in pripadniki radikalne levičarske Antife!

Pripadniki Antife napadli policiste pred Parlamentom (foto: STA)

Že več tednov opozarjamo, da se z vsakim protestom, levičarski protivladni protesti samo zaostrujejo. Tokrat ni ostalo samo pri organiziranih pozivih k nasilju, temveč je prišlo tudi do spopadov s policisti, ki so čuvali parlament. Pripadniki radikalne levičarske organizacije Antifa s o se protesta udeležili v večjem številu, vzklikali “Čuvate fašiste!” in napadali policiste.

Za razliko od prejšnjih protivladnih protestov, ki so minili relativno mirno je tokrat z vse večjo zastopanostjo Antife, prišlo do spopadov s policijo. Protestniki so namreč sestopili s koles in se sprva z namenom zastraševanja mimoidočih sprehodili po mestu.

Pripadniki Antife, ki so sprva nosili transparent “Brezmejna solidarnost. Proti represiji, militarizmu in fašizmu,” so napis zavrgli ob prihodu pred dobro zavarovan parlament. Zbrali so se tudi ostali protestniki in začeli so se napadi na policiste.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1271515676910522368

V ospredju so bili pripadniki Antife, oblečeni v črno z zakritimi obrazi. Med njimi je plapola črnordeča zastava, ki je simbol anarhokomunizma. Po začetnem prerivanju in napadih na policiste pred parlamentom se je začelo obmetavanje z žaljivkami in skandiranje: “Čuvate fašiste!”

“S policijo se je prerivala zamaskirana skupina Antifa ki so soroševi plačanci in varda ki jo vodi Levica,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1271510747026243586

“Antifa teroristična organizacija že povzroča nemire in izzivajo policijo. Kmalu pride na vrsto razbijanje izložb, uničevanje avtomobilov. Znan scenarij uvožen in plačan iz tujine,” je komentiral uporabnik Twitterja.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1271500579324538881

Spletni komentatorji so pri tem bili na strani policije in zagovarjali obravnavo nasilnih radikalcev brez milosti.

Med protestniki je bilo ponovno opaziti vrsto enakih napisov, ki so jih razkazovali že prejšnji petek. Na vseh piše “Smrt janšizmu, svoboda vsem.”

“Z odprtim pismom so podporo petkovim protestom izrazili tudi v Sindikatu Mladi plus,” so zapisali pri STA. Ta isti sindikat vodi Tea Jarc, za katero je bila že v preteklosti ugotovljena povezava z Open Society fundacijo judovskega milijarderja Georga Sorosa.

Na spletu se je pojavil tudi posnetek kako policija odpelje enega od organizatorjev protivladnih protestov, sin vrhovnega tožilca režiser Jaša Jenull navsezadnje le ni tako nedotakljiv, kot si je to domišljal.

Ravnokar Jasa Jenull v marici

Gepostet von Mat Rix Mušić am Freitag, 12. Juni 2020

Rihard Orel