fbpx

[VIDEO] Kot risanka A je to! Včasih Pat in Mat, danes Kučan in Han. To morate videti!

Foto: Nova24TV

Zadnji predsednik komunistične partije Slovenije Milan Kučan kljub svojim 76 letom ne počiva. Kot stric iz ozadja preži na dogajanje v slovenskem političnem prostoru in kot predsednik Foruma 21 obvladuje sedanjo družbeno sfero s pomočjo kroga izbrancev. Prejšnji vikend tako ni manjkal niti na 22. kongresu Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov, kar kaže na njegovo povezanost s stranko, saj je bil tja povabljen kot govornik, samo po sebi pa govori tudi dogajanje na priloženem video posnetku, ki prikazuje kako Matjaž Han vodja poslanske skupine SD skrbi za to, da na govorniškem odru, za katerim stoji Kučan, ne bi manjkal napis stranke.  

Glede na to, da je Mladi Forum kongres pričel ob zvokih internacionale in vzkliki “Vstanite v suženjstvo zakleti” ni čudno, da so na kongres povabili Kučana, ki sicer uživa ob poveličevanju rdeče zvezde. To je med drugim dokazal aprila 2013 v dvorani Stožice, ko je skupaj z ostalimi pripadniki slovenske levice z navdušenjem ploskal in prepeval na prireditvi, ki poveličuje komunistično ideologijo, ki je zahtevala preveč življenj nedolžnih ljudi. V prvi vrsti pa seveda ni manjkala ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in tedanji predsednik SD Igor Lukšič.

Han skočil v bran Kučanu
Spomnimo na lanskoletno kazensko ovadbo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) proti Kučanu, v kateri mu je to očitalo veleizdajo, ki jo je zagrešil kot predsednik predsedstva maja 1990 in sicer zato, ker ta ni preprečil razorožitve Teritorialne obrambe (TO). Predsedstvo je namreč potrebovalo kar tri dni, da je TO podalo ukaz, da naj orožja ne predaja agresorski vojski. V obrambo Kučanu se je postavil Han, ki je v imenu poslanske skupine SD izjavil, da obsoja kazensko ovadbo, po njegovem so si vlagatelji ovadbe poskušali prilastiti zasluge za slovensko osamosvojitev ter razvrednotiti dejanja vseh državljanov Republike Slovenije, ki so se borili za samostojnost in neodvisnost Slovenije. Po prepričanju stranke SD je imel Kučan eno najbolj izpostavljenih vlog v času slovenske osamosvojitve, kateremu je potrebno priznati velike zasluge pri vzpostavljanju naše države in utrjevanje njene veljave v širšem mednarodnem prostoru. “Vlagatelji ovadbe želijo našo državnost in državo ter vse njene demokratične institute podrediti radikalnim ideologijam, da bodo služili zgolj oblastniškim namenom nedržavnotvornega dela desne politične opcije. Socialni demokrati pozivamo vse sile razuma v državi, da svoje misli in delo usmerijo v prihodnost, preteklost pa pustijo zgodovini,” so še zapisali na stranki.

Dejstvo pa je, da osamosvojitev Slovenije nikoli ni bila Kučanova najintimnejša želja in da je naredil marsikaj, da do osamosvojitve ne bi prišlo. Kljub temu pa ga mnogi, s stranko SD na čelu, imajo za enega najpomembnejših osamosvojiteljev. Ta je namreč 31. 1. 1990 izjavil: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni bila nikoli moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”

Milan Kučan (Foto: STA)

Stranka SD s Kučanom na čelu se je zavzela za slovesnost pozabe in ne sprave
Ko so letos poleti na Kongresnem trgu v Ljubljani odkrili spomenik žrtvam vseh vojn in z vojnami povezanih dogodkov, se je zbrala vsa levičarska politična smetana. Tam se je poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Milana KučanaMira Cerarja, Milana Brgleza, Boruta Pahorja znašel vrh stranke Socialnih demokratov (Tanja Fajon, Matjaža Han, Dejan Židan, Miran Potrč Majda Potrata) neposrednih naslednikov Komunistične partije, katere ustanovitelji so izvedli bratomorni genocid nad Slovenci. Spravne slovesnosti so se torej udeležili sami politični potomci krvave bratomorne revolucije, ki nikoli v zgodovini niso priznali zločinov svojih partijskih predhodnikov. Le ljubljanski metropolit Stanislav Zore je ponazarjal tiste, ki so bili nedolžne žrtve revolucionarnega nasilja.

Foto: Twitter

Ta slovesnost je predstavljala slovesnost pozabe in ne sprave. Namesto da bi spravo dosegli preko zgodovinske resnice, jo levica skuša doseči z grdimi socialističnimi in pregrešno dragimi spomeniki. Ampak dejstvo je, da sprave ne bosta dosegla beton in polaganje vencev. Da bomo le dosegli pravo spravo, bo potrebnega še veliko dela. Potrebno je namreč dostojno pokopati mrtve, obeležiti njihovo trpljenje in obsoditi krvavo komunistično revolucijo, katere politični nasledniki so bili edini prisotni na slovesnosti. Stranka SD očitno na čelu s stricem Milanom Kučanom tega ne razume in tudi noče razumeti. Slovenci tako še naprej živijo v državi, kjer vlada drugorazrednost in kjer lepo živi le peščica izbrancev, med te pa nedvomno sodi tudi sirski migrant Ahmad Shamieh.

N. Ž.