fbpx

[Video] Lažne novice! Jonas imel svojo prvo novo oddajo na RTV, pa je tam že lagal in zavajal …

Jonas Žnidaršič in Norma Korošec v oddaji "Kaj dogaja?" (printscreen: RTV Slovenija)

Dolgoletni voditelj oddaje Milijonar Jonas Žnidaršič je na RTV Slovenija dobil novo sobotno zabavno oddajo “Kaj dogaja? Z Jonasom”, ki je zasnovana po principu “humorističnih” pogovornih oddaj v ZDA, kot je bila nekoč “The Daily Show” z Jonom Stewartom, ki jo je kasneje prevzel Trevor Noah. Če mu suhoparen smisel za humor še lahko odpustimo, pa so zmotile Žnidaršičeve lažne navedbe o Vinku Vasletu.

“Zabavne novice, nore reportaže s terena, intervjuji z zanimivimi gosti, izvrstne glasbene točke in gostujoči novinarji bodo poskrbeli, da se boste vsaj enkrat na teden ob novicah tudi malo nasmejali, preden boste ugotovili, da je žal vse res,” so zapisali na spletni strani RTV Slovenija o Žnidaršičevi oddaji.

Na žalost smo lahko že ob prvem gledanju ugotovili, da vse, kar povedo v oddaji, še zdaleč ni res. Žnidaršič je namreč lagal, zavajal in potvarjal tvite Vinka Vasleta, da bi od svoje gostje Norme Korošec dobil odgovor, ki ga je želel slišati.

Kakor je bilo pričakovati od trdnjave režimskih medijev, je bila Koroščeva vabljena v oddajo zgolj zato, da bi jo črnili. Žnidaršič je izrabil priložnost, da bi prikazal, kako je desnica domnevno licemerska, namigujoč, da je Aleš Primc ostro obsodil izjavo novinarja RTV Slovenija Jureta Mastnaka, ki je pod video, v katerem sta bila Primc in Koroščeva, zapisal: “Jst bi njo. V enmu filmu. Brutalno. Ohne vazelinë.”

“Jaz mislim, da je to zaskrbljujoče. Da imamo take ljudi zaposlene na javni televiziji, se zame zdi nesprejemljivo. Jaz mislim, da bi Jure Mastnak moral izgubit službo,” je bila ostra Koroščeva. Žnidaršič je tu na silo vlekel primerjave s Vasletovimi tviti. A je ob tem močno prikrojil dejstva.

Tako je rekel: “Ok, pa se dejva pogovarjat še o enem … človeku z enga položaja na javnem radiu recimo. Se spomniš, ko je Vinko Vasle na Twitterju pred nekaj meseci tvitnil o naši Ani Tavčar Pirkovič, da … tale, kako je že reku: ‘Če bi bil Pirkovič njen mož, če bi mel Pirkovič kaj jajc, bi tale lahko miro padla po stopnicah’.”

Jonas Žnidaršič (Printscreen RTV Slovenija)

Ko je Koroščeva tudi to izjavo označila za “nesprejemljivo”, je Žnidaršič nadaljeval z vprašanjem, ali bi tudi Vasle moral izgubiti službo, s čimer se je Koroščeva strinjala. Napaka Koroščeve je bila, da je nekomu z javne televizija verjela na besedo. Namreč, Vasle že vse od leta 2008 ni na Radiu Slovenija. Še več, na tej točki je že upokojen. Če ne o Žnidaršiču, ta del izjave pove dovolj o samem kadru novinarjev na javni televiziji, ki so pripravljeni Žnidaršiču pripraviti neke izrezane izjave, s katerimi potem zavaja goste.

Kot drugo, kakor je sam Vasle zapisal po ogledu oddaje, njegov tvit ni nikjer omenjal moža Tavčar Pirkovičeve: “‘Tale bi lahko mirno malo po stopnicah padla’, sem zapisal in ne, da ‘bi jo lahko njen Pirkovič, če bi imel jajca, porinil po stopnicah.’ Jonas bi zaradi ponaredka lahko bil ob honorar. Jaz pa ne morem biti ob službo na radiu, kjer me že enajst let – od leta 2008 ni.”

Norma Korošec (printscreen: RTV Slovenija)

Ob tem je Vasle še dodal, da se je sam za svoj tvit kasneje tudi opravičil. Česar pa Žnidaršič ni storil, ko je ravno Vasletu “svetoval”, naj se ustreli kot Slivnik. “Kek kekec in Jonas sta mi neke noči na tvitu svetovala, da naj se ustrelim kot Slivnik. Jaz sem se za tw o Tavčarjevi takoj opraviči – česar Jonas ni omenil, on s Kekom se mi nikoli ni,” je dodal Vasle.

Nauk te zgodbe je jasen kot beli dan. Režimski mediji so pripravljeni zavajati, lagati in ljudem polagati besede v usta, zato da bi svoje nasprotnike očrnili. Ni važno kaj je res, zgolj v kaj lahko pripravijo ljudi, da bodo verjeli, da je res.

Ivan Šokić